Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
anet525 wrote:Co do tych fotek to naprawde w takim okresie z bobaskiem można cudne zdjęcia porobić dlatego ja poczekam troszke. Szarpnie mnie po kieszeni po w jednym polroczu będą chrzciny a w drugim komunia u starszej. Boje się pomyśleć. Myślałam czy nie polaczyc obu uroczystości ale Ineska miala by rok i dwa miesiące chyba troche za duza
moja Siostra robila "laczone" chrzciny 2 synkow- jeden ponad 2 latka, a drugi 7mies
czekaja, anet525, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Haha leje... W kosciele sa dwa a w niektorych kosciolach nawet 4 spotkania przed chrztem. Masakra!
na szczescie wcxoraj trwalo to tylko 10 minut, mam pieczatke i zalatwione. Drugie spotkanie jest dzien przed chrztem.sprawdzcie na stronie Waszego kosciola czy takie cos jest wymagane ale zaloze sie ze tak... Wiem, wiem masakra. Dkatego poszlam to zalatwic jeszcze w ciazy bo po porodzie nie bede miala do tego glowy
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Zalezy od parafii ale zdążają sie problemy. Moi znajomi musieli zrobic w innym kościele. Dla mnie księża są żałośni każdy ma prawo zyc według własnych zasad a dziecko powinno miec bez problemu możliwość przystąpienia do chrztu
Emartea lubi tę wiadomość
-
U nas bedzie kolo czerwca ja bym chciała dla najbliższej rodziny ale z meza strony wszyscy nas prosza wiec bedzie ok 50os tesciowa ma 10cioro rodzeństwa i wszyscy zawsze nas zapraszaja
U nas ksiadz robi straszne problemy jak rodzice nie maja ślubu i ma pretensje do ksiedza z innej parafi że on ich udziela masakra w ogole to mój mąż sie ostatnio wkurzył i powiedział ze nie ochrzcimy u nas dziecka bo po pierwsze ksiądz robi to churtem podczas niedzielnej mszy a po drugie ostatnio na chrzcie wyczytał że msza jest też w intencji jednego zmarłego i tym już przesadził
Anet Sylwia śliczne córeczki;)
też mnie to zastanawiało ze sma stoi mająć 7mcWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 19:10
sylwia85, anet525 lubią tę wiadomość
[/url]

-
patryśka83 wrote:A jak myślicie, robią księża problem z chrztem gdy rodzice nie mają ślubu?
Zależy od ksiedza. Niektórzy robią problem.
My mamy ślub cywilny i co roku ksiadz jak chodzi po kolędzie to wypytuje kiedy zamierzamy wziąć ślub kościelny....Bo dla kościoła ślub cywilny to grzech!!!
A w tym roku jak przyjdzie to zobaczy mnie z brzuchem
hahah
patryśka83, Rubi lubią tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
u nas 4 lata temu przed chrztem żadnych spotkań nie było teraz jest nowy proboszcz zobaczymy
a co do torby do szpitala to te z lidla wydają mi sie małe
ja mam jedną dużą żeby spakować i siebie i dziecko razem i tak mi sie wydaje najlepiej
teraz jak leżałam w szpitalu dziewczyna szła do porodu i miała 2 torby mniejsze do tego reklamówkę z pampersami i chusteczkami mega wielką kosmetyczkę osobno i jeszcze z jedną reklamówkę nie wiem z czym w sumie 5 toreb i nijak nie mogła sie sama zabrać a położna popatrzyła i powiedziała że ona tego dźwigać nie będzie i na dwa razy sie zabierała z ginekologii na połóżnictwo więc nie polecam tego drugiego rozwiązania
góra 2 torby żeby samemu można było przenieść bo nikt nie pomoże
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
Patryska ja też nie zamierzam nic zmieniać. Nie ten ksiądz to inny. W końcu płacimy za chrzest więc jakiś sie znajdzie.patryśka83 wrote:Czuję że po porodzie rozpocznę walkę o chrzest:) ale dla "kaprysu" księdza na pewno nie będziemy zmieniać naszego życia
A właśnie ile księża mniej więcej biora za chrzest?Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualny
-
my chrzciny robiliśmy w lokalu też więcej osób a teraz myślimy czy bliżej wakacji albo w wakacje nie wynając kucharki mamy znajomą i kelnerki rozstawić namiot na podwórku i zrobić chrzciny w ten sposób
dziadek ma wnusi zrobić plac zabaw na wiosne taki drewniany
coś takiego
http://www.castorama.pl/katalog-produktow/zabawki-ogrodowe-i-meble-dla-dzieci/place-zabaw/lina-do-wspinania.html
do tego mamy trampoline więc dzieciaki by miały zajecie a reszta by sie gosciła
MisiaMonisia lubi tę wiadomość
-
a ja mialam taki udany dzien a konczy sie fatalnie ;/
od poniedzialku mamy malarza co nam maluje caly dom a moj m dzis spadl z rusztowania i wszystko zostaje na mojej glowie ;( wyciaganie wszystkich rzeczy z szafek itd... ciekawe kto mi meble przesunie... ;/
zamiast on mi pomoc to ja znowu wszystko bede musiala robic a jeszcze bede musiala go nianczyc bo on kazda ranke i otarcie przezywa jakby mial umrzec zaraz... grrr
nawet jak sie potknie o glupi prog czy kamien to klnie i kuleje przez caly dzien...
juz mam spieprzony dzien i zero radosci ze bedziemy miec odmalowany domek ;/
-
nick nieaktualny
-
ja nie płace z góry bo zostałam kiedyś oszukana. Wpłaciłam pieniadze a przesyłki do dziś nie otrzymałam. JAk juz to polecam za pobraniem.kasss wrote:Mamusie jak zamawiacie na olx to placicie z góry za przesyłkę znalazłam taki kombinezon za 35 zl ale z przesyłką bedzie 46 i nie wiem czy sie oplaca co myśliciehttp://olx.pl/oferta/cieplutki-kombinezon-misiowy-0-3-mies-CID88-ID7SEUF.htmlNikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne