SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekają chodzi o to żeby się nie moczyć w wannie tylko prysznic brać.

Co do chrzcin to my w wakacje jakoś planujemy. Chrzestną ma być siostra M, ale ona mieszka we Francji i w Polsce będzie dopiero w wakacje. No i planujemy zaprosić rodziców chrzestnych i dziadków.

czekaja lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    To jak się myc bez moczenia pupy??:)

boze dziewczyny jak pomysle ze ten mały potworek ma wyjsc z mojego brzuch(daj boze dołem) to mam gesia skorke. tysiace mysli na minute.

Emerta dzieki bo bym wziela ten irygator to chyba by polozne mnie przeswiecily:)

wiem ze to za wczesnie na takie rozwazania ale myslalayscie juz o chrzcinach?? ja bym chciala szybko 3 4 tygodnie po porodzie i miec juz z tym spokoj. tylko u nas najblizsza rodzina w sensie rodzenstwo i rodzice to okolo 25 osob. robi sie male wesele. marze o tym zeby zrobic chrzest tylko z rodzicami chrzestnymi ale pewnie reszta rodziny walnie focha...

Madziutek ladnie nazwane;)
    My planujemy na poczatku sierpnia

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja to rzeczywiście troche osób będzie u mojej małej na chrzcinach bedzie 8 osób a chrzciny planuje na kwiecień albo maj
    Co do porodu to ja też mam różne myśli ogarnia mie strach przed tym bólem a najbardziej się boję że podczas parcia pękną mi hemorojdy te co mam na wierzchu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:48

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    sukcesywnie bede dokladac jak kupie i mi sie przypomni:)
    ja też zaczęłam robić tak samo, co mam spakowałam i dokładam:)

Rubi - ręcznie prałam białe skarpetki dla dzieci - bo juz wszystko białe dla dzieci mam poprane, a te mi się zawieruszyły, kolorowe półśpiochy z których miałam odciąć metki i poszłam po nożyczki a wróciłam jak nastawiłam kolorowe pranie bez nich... moją nową piżamkę przepłukałam, itp, itd takie resztki:)

ale mam brzuchola napiętego, tak jakby miał zaraz eksplodować, ostatnio chłopaki bardzo się przeciągają, potem pewnie kilka dni cicho będą siedzieć, aż się zacznę niepokoić, a potem znów salta i fikołki i tak w kółko:)

Emartea, czekaja, Rubi, MisiaMonisia, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ około 11 nie odbierali, wkurzyłam się i postanowiłam zmienić lekarza. Po 8 godzinach udało mi się dodzwonić do mojej przychodni. Okazało się że remont mają ... mam dwie wizyty jednego dnia ... Ech...

O chrzcie nawet nie myślałam. Znaczy się tylko że będzie koło sierpnia. Ale nie wgłębiałam się w temat.

Porodu się nie boję. Bardziej przeraża mnie to co będzie po porodzie. Żyłam "własnym życiem", a po porodzie będzie trzeba się "zmienić" o 360 stopni. Wszystko stanie na głowie. O rany.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a dużo ciuszków pakujecie dla dzidziusia do szpitala i czy pakujecie tyle ciuszków ze starczy wam na cały pobyt ?

• Zuzu-La Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie i przyszłe mamusie:). Jestem mamą małej Zuzi. W ciąży miałam pomysł stworzenia czegoś dla najmłodszych. Odkąd urodziła się moja córeczka wzięłam się ostro do roboty i udało się realizować zamierzony plan. Proszę odwiedźcie naszą stronę jeśli szukacie czegoś wyjątkowego dla swojego malucha i w przystępnej cenie. Serdecznie was zapraszam i trzymam kciuki za każdą z was aby poród przebiegł szybko, bezboleśnie i z pięknym happy endem, a za te które już mają swe maleństwa zdrowia i miłości:* oto nasza strona facebook.com/zuzulakids

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka 25 osob to duzo? ;) my bedziemy zapraszac prawie 60 osob i robimy chrzciny w straznicy... :D

moja rodzina jest bardzo zzyta i jak zaprosisz jednego to drugiego nie wypada pominac... itd
    wiec stwierdzilismy ze zaprosimy wszystkich i sie nazbieralo ;D

a mysle ze moze przez swieta wielkanocne bedziemy chrzcic ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka ja mam trzy zestawy tzn 3x body 3x pajac i ze dwa kaftaniki do tego rozek i 2 pary skarpetek. na wyjscie ciuszki maz przyniesie. bedzie mial przygotowane w domu:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jakies malusie czapeczki musze dokupic:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie lubie tych kaftaników i nie kupiłam jeszcze ani jednego...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    A bedziesz miala blizej lata w ofercie rampersy?

zamówie przy następnej dostawie to dam znać ale to nie wcześniej niż za miesiąc gdzieś

Anastacia33 lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Sylwia, kuruj się kobieto, ja ostatnio przez to przechodziłam, polecam pastylki Isla miętowe na gardło, można w ciąży, mąż mi kupił. A na katar wąchałam Olbas :D

ja mam tabletki do ssania prenalen typowo dla karmiących i w ciąży i już mi przeszło ale wczoraj zmarzłam w domu też rozgrzać sie nie mogłam i mi wróciło czosnku pojadłam troche i mleczko z miodem może mi przejdzie

MamaAdasia lubi tę wiadomość

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja nie lubie tych kaftaników i nie kupiłam jeszcze ani jednego...

ja też nie lubie kaftaników ale u nas do szpitala to tylko góra potrzebna ja miałam koszulki kopertowe 5-6 szt i łapki niedrapki i wystarczyło dupka i tak w rożku siedzi to nie trzeba dodatkowo ubierać a w szpitalu i tak ciepło

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może kupię ze dwa żeby położna krzywo nie patrzyła, ale w domu nie będę w to Franka ubierać:P jakoś najbliższe memu sercu są pajace i body:)

czekaja lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty.Falszywy alarm :-)
    Mały jest bardzo duzy bo ma 1600 ale nie 2100 jak mi powiedziano w niedziele. Błąd obliczeń.
    Tyle stresu i strachu bez sensu.Nic tylko sie cieszyć trzeba :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 17:35

madziutek 23, SunSun, MartaM, patryśka83, patryśka83, Scarlett2014, anet525, czekaja, MisiaMonisia, sylwia85, MamaAdasia, kasss, noa8, gosiaczek31, Emartea, Niunia86, kaczamila, Emca, Dorka1979, Krysti, Emily83, Juusti69 lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    loszcz wrote:
    Wróciłam z wizyty.Falszywy alarm :-)
    Mały jest bardzo duzy bo ma 1600 ale nie 2100 jak mi powiedziano w niedziele. Błąd obliczeń.
    Tyle stresu i strachu bez sensu.Nic tylko sie cieszyć trzeba :-)
    właśnie dlatego mój gin mi nie chcę podawać wagi dziecka ani wymiarów, bo mówi, że fachowcem od tego jest lekarz od genetycznego usg...

świetna wiadomość Loszcz...czyli widzisz, dobrze, że była kolejna wizyta bo przynosisz super wieśći ;)

loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • patryśka83 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam sie po długiej nieobecności.
    Próbowałam Was nadrobić ale mi się jeszcze nie udało.
    Gratuluję nowych tygodni, udanych wizyt i dorodnych zdrowych dzieciaków:)

Niunia86 trzymam za Ciebie kciuki. Wszystko będzie dobrze:)

Również intensywnie kompletuję wyprawkę. Dzisiaj odebraliśmy wózek:) Już się nie mogę doczekać, żeby włożyć tam zawartość:)

loszcz, madziutek 23, MisiaMonisia, SunSun, Ewelaa, Niunia86 lubią tę wiadomość

1usa3e5edaup0yxb.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi ja tez nie lubie kaftanikow. Mam tylko body i pajace.

Loszcz - no widzisz! Super wiesci!

Czekaja ja tez robie chrzest w pierwszym mozliwym terminie czyli 14marca jak sie uda. Zaliczylam juz nawet w kosciele te dziwne nauki na ktore trzeba pojsc. I zapraszam tylko 10 osob

loszcz, czekaja, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Rubi ja tez nie lubie kaftanikow. Mam tylko body i pajace.

Loszcz - no widzisz! Super wiesci!

Czekaja ja tez robie chrzest w pierwszym mozliwym terminie czyli 14marca jak sie uda. Zaliczylam juz nawet w kosciele te dziwne nauki na ktore trzeba pojsc. I zapraszam tylko 10 osob
    jakie kuźwa nauki? nie strasz mnie :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ