SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u małego pępka nie psikałam cały czas Octeniseptem, moze raz lub dwa, położna mu sama przemyła zwykłym wacikiem ze spirytusem i odpadł po 2-3 tygodniach.

Octenisept dobry jest też do psikania na ,,szwach'' po porodzie, lekarz kazał jednej dziewczynie używać, bo rana słabo się goiła.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24529242
    ja kupowałam tu.Jestem bardzo zadowolona:-)

MamaAdasia, Tess lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek podziwiam! Chociaż ja też dziś wstałam pełna energii. Zastanawiałam się ostatnio nad torbą do szpitala i nie chciałam jechać z walizką jak na lotnisko, a dziś trafiłam w lidlu na torby sportowe w fajnym rozmiarze, powinnam wszystko zmieścić. 101944_05_f.jpg

Zastanawiam się cały czas nad laktatorem. Niby może okazać się niepotrzebny, ale jednak dużo jest głosów, że warto mieć chociaż ręczny na początek. Dobry ręczny laktator to min 80 zł, a ostatnio trafiłam na laktator elektryczny z canpola. Ma świetne opinie i kosztuje 140-150 zł. http://www.ceneo.pl/11682131 No i mam zagwozdkę...

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octenisept mam zawsze w apteczce. Używam na każdą ranę do odkażenia, ale czy będę używała do pępka to nie wiem. Może tak jak MamaAdasia spryskam raz, dwa i jeżeli nic się nie będzie działo to wodą. Zobaczymy.

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam taka walizeczke na kółkach wielkości bagażu do samolotu.Cały czas myslalam żeby do niej sie spakować a teraz sama nie wiem..nie jest taka pakowna jak torba a trochę tych rzeczy do zabrania jest :-/

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    To smoczka od razu nie mozna dac?

Ja czytałam że smoczek można podawać maluchowi dopiero jak nauczy się dobrze ssać pierś bo przez to że bedzie odrazu ssał smoczek bedzie zle łapał brodawkę sutkową

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek trzymam kciuki za dzisiejsza wiztyte

MartaM też widziałam te torby w lidlu fajne są chyba kupie właśnie taką

MamaAdasioa super że masz już całą wyprawkę ja tez mam już prawie całą wyprawkę brakuje mi tylko wóżka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 12:23

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Emrica Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 17:30

SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka,a kupujesz używany ? Ja mam na początek używkę Tako, szukam jeszcze tej dostawki o której Madzik pisała,ale boję się kupić na all, żeby pasowała..

Ja w sumie same pierdoły kupuję( art. higieniczne, pieluchy,chusteczki,jakieś kosmetyki itp) jeszcze został mi przewijak, ale to już mąż kupi. Ten po Adasiu był tak zmasakrowany i porwany, że go wyrzuciłam, ale służył ponad 2 lata grubo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 12:25

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    a ja mimo ze wstalam o 5 to dostalam jakiegos powera ;)

puscilam juz 3 prania, posprzatalam caly dom, przesadzilam chyba 20 kwiatow -kocham kwiaty i mam ich mnostwo... ;D a powyrastaly z donic bo rosna jak szalone... a przez swieta pozbieralam od rodziny odsadki ,wiec musialam nowe wsadzic ;)

a jeszcze w planie mam zamiar zrobic gołąbki, rozmrozic i wyszorowac 2 zamrazarki i uszyc sobie zaslony i obrus bo dostalam od mamy material ;D

nie wiem co we mnie wstapilo dzis ;)
    chyba niezle jak na zaawansowana ciaze... ;)

No niezly power...ja zaraz zabieram sie za robienie ciasta

madziutek 23 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia ja kupujena allegro wózek 2w1 nowy za niecałe 500zł bo fotelik nosidełko kupiłam osobno taki mi wystarczy i wyjdzie taniej niż niejeden wózek używany a to ten link do tego wózka jeśli chciała byś zobaczyć :)

http://allegro.pl/raf-pol-wozek-magnum-tacka-przewijak-promocja-i4943531537.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 12:38

gosiaczek31, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Madziutek podziwiam! Chociaż ja też dziś wstałam pełna energii. Zastanawiałam się ostatnio nad torbą do szpitala i nie chciałam jechać z walizką jak na lotnisko, a dziś trafiłam w lidlu na torby sportowe w fajnym rozmiarze, powinnam wszystko zmieścić. 101944_05_f.jpg

Zastanawiam się cały czas nad laktatorem. Niby może okazać się niepotrzebny, ale jednak dużo jest głosów, że warto mieć chociaż ręczny na początek. Dobry ręczny laktator to min 80 zł, a ostatnio trafiłam na laktator elektryczny z canpola. Ma świetne opinie i kosztuje 140-150 zł. http://www.ceneo.pl/11682131 No i mam zagwozdkę...
    Te torby sa od dzis w lidlu?

860isg18r6bpss11.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia, SunSun - dzieki wielkie za linki, mnóstwo czasu mi to zaoszczędzi.

Jak na razie kompletuję listę w gemini i potem sobie porównam gdzie wyjdzie taniej (szkoda, że nie mają darmowej wysyłki przy większych kwotach)

Dziewczyny, a kupowałyście w tym Gemini tez pieluchy tetrowe? Bo patrzę, że mają w ofercie, więc miałabym już z głowy...

MamaAdasia - ja też celuję w wózek używany. Ale myślę o firmówkach, bo potem też łatwiej sprzedać.

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anastacia tak te torby są od dzisiaj w lidlu

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    anastacia tak te torby są od dzisiaj w lidlu
    Ciekawe czy u mnie sie na nie rzucili....pojade zobaczyc.dzieki za info

860isg18r6bpss11.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zla... Robie zamoeienie u Rodzyneczek. Juz prawie wszystko kupilam ale nie maja pieluch tetrowych! Chyba im sie aukcja skonczyla i musze poczekac az znowu wystawia. Oby szybko bo nie moge zaplacic!

Kupilam tez sliczny kombinezon zimowy na allegro. Uzywany w idealnym stanie za 25zl z C&A. Teraz zima mi nie straszna a takiej kasy tez nie zal

MamaAdasia przypomnislas mi o tej platformie do wozka! Zapomnialam! Dzieki

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tess wrote:
    MamaAdasia, SunSun - dzieki wielkie za linki, mnóstwo czasu mi to zaoszczędzi.

Jak na razie kompletuję listę w gemini i potem sobie porównam gdzie wyjdzie taniej (szkoda, że nie mają darmowej wysyłki przy większych kwotach)

Dziewczyny, a kupowałyście w tym Gemini tez pieluchy tetrowe? Bo patrzę, że mają w ofercie, więc miałabym już z głowy...

MamaAdasia - ja też celuję w wózek używany. Ale myślę o firmówkach, bo potem też łatwiej sprzedać.

Hm ja w gemini zrobiłam zakupy za ponad 500 zł i miałam przesyłkę właśnie za darmo .Ale dopóki nie podsumowałam zakupów to nigdzie nie było o tym info.I ja kupiłam też w gemini pieluchy tetrowe.Białe i kolorowe.Jestem zadowolona i cenowo później porównywałam to sie opłacało.

Tess lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Tess Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun - :*

SunSun lubi tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ale jestem zla... Robie zamoeienie u Rodzyneczek. Juz prawie wszystko kupilam ale nie maja pieluch tetrowych! Chyba im sie aukcja skonczyla i musze poczekac az znowu wystawia. Oby szybko bo nie moge zaplacic!

Kupilam tez sliczny kombinezon zimowy na allegro. Uzywany w idealnym stanie za 25zl z C&A. Teraz zima mi nie straszna a takiej kasy tez nie zal

MamaAdasia przypomnislas mi o tej platformie do wozka! Zapomnialam! Dzieki
    Ja tez kupilam kombinezon zimowy uzywany za 20zl stan super taki nowy w sklepie kosztuje 140zl takze oplacalo sie.a czuje ze ta zima dopiero sie zacznie

MamaAdasia, Madzik82 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Ja tez kupilam kombinezon zimowy uzywany za 20zl stan super taki nowy w sklepie kosztuje 140zl takze oplacalo sie.a czuje ze ta zima dopiero sie zacznie
    Madzik tak jak mowisz skonczyla im sieaukcja na tetry bo ja wlasnie mam od rodzyneczek tetry i flanele....flanele sa super mega mieciusie

Madzik82 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ