Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szykuje sie pomalu na usg. Musze dojechac 40 km a dzis znow slizgawka.
    Justyska, jeszcze tylko 2 miesiace i koniec:-) Wstawanie w nocy bedzie ale na karmienie:-) za to bez bolu, dolegliwosci. Taki urok ciazy, wciskaja kobietom bajki w tv jaki to cudny stan, a nikt nie wspomina o tych dodatkowych bonusach:-) problemach ze snem, sikaniem, kupa, bolacych spojeniach, zgadze i ruszaniu sie jak kaczka:-) ja np zauwazylam ostatnio ze zaczynam miec problem z wstaniem z lozka bo mamy niskie w sypialni i ciezko mi wystartowac:-) albo skarpetki i buty zalozyc a jak ubieram coreczke w zimowe ciuchy to juz wogole zgiac mi sie ciezko prze brzuch. Jakos wytrwam bo wyjscia nie ma:-) pamietam jak pod koniec ciazy osatnio nawet kapiel w wannie byla dla mnie problemem i wychodzilam zsapana:-) smieszne to i straszne:-)

madziutek 23, MamaAdasia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh takie właśnie jest nasze życie ja ostatnio jak golilam okolice bikini to masakra zasapalam si jakbym maraton biegła i stwierdziłam ze musze ta czynność podzielić chyba na dwie tury ;)

nick nieaktualny, madziutek 23, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaraz szlak trafi. Od 1,5 godziny nie mogę dodzwonić się ani do położnej, ani do lekarza. Odbierają i odrzucają. To jakaś kpina jest.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy dla dobra naszych maluchów się troszkę poświęcić i jak najdłużej wytrzymać w tym trzecim trymestrze... Niech maluchy rosną i się rozwijają.

U mnie w domu też syndrom wicia gniazda ruszył pełną parą:) torbę dla siebie do szpitala mam prawie gotową - jeszcze kilka rzeczy muszę dorzucić. Czekan na przesyłkę jeszcze.

Pranie, prasowanie, układanie ruszyło pełną parą, nie miałam pojęcia, że tyle czasu na to potrzeba:( i końca nie widać, dobrze, że mój mężuś się czasem zlituje i troszkę poprasuje:) łóżeczko jedno też już mamy złożone, ale materac i pościel jeszcze nie wyjęte, żeby się nie kurzyły...

ja na razie do karmienia mam jeden biustonosz biały i drugi taki sobie zamówiłam, na razie jestem zadowolona, jak go zobaczyłam i przymierzyłam, zobaczymy jak się sprawdzi przy karmieniu:
    http://allani.pl/zdjecie/biustonosz-kostar/1814998

czeka mnie teraz pranie ręczne - czego nienawidzę:( no i na obiad trzeba by coś podszykować.

Dziewczyny mniej stresu nam wszystkim życzę, bo pocierpieć na tym etapie to chyba już trzeba...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem zła poszłam do mojego lekarza rodzinnego po leki bo mi się skończyły patrze 3 os to myślę nie wykorzystam swojego stanu i posiedzę chwile a tu już 4 os się wepchaly bo tylko skierowanie bo jakiś bez kolejki bo leśniczy itd i z 3 os przedemna zrobiło się już 7

jeszcze od samego rana zgage mam masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 09:55

• Tess Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie.

Przyznaję u mnie nocki też coraz gorsze, a rano niestety jak się nieostrożnie przeciągnę to łapią mnie bolesne skurcze w łydkach, wtedy krzyczę i mąż musi biec mnie ratować :) No i piekąco-klujący ból spojenia łonowego dopełnia poranny obraz :)

Dziewczyny - polećcie proszę jakichś sprawdzonych sprzedawców na all, w sensownych cenach i jakości, bo doszłam do wniosku, że lepiej jednak zamówić wszystko u jednego, czasem i wysyłka za free bywa w takich przypadkach... A leki/kosmetyki kupujecie stacjonarnie?

Bo po wdrażaniu się w wybór wózka, jak będę musiała jeszcze porównywać ceny pieluch i podkładów to chyba oszaleję. Z całej wyprawki na razie mam tylko łóżeczko i chustę do noszenia :) Zero rzeczy do szpitala, więc zaczynam odczuwać ,,chłód ostrza" na karku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:21

madziutek 23, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    Przeziębienie już prawie opanowane. Wczoraj postanowiłam jednak odwiedzić lekarza rodzinnego. Dostałam receptę na leki i czuję poprawę. Światełko w tunelu :P heh
    Przykro mi, że macie problemy ze spaniem. U mnie na szczęście jest ok... zobaczymy jak długo jeszcze ;)
    Z przygotowaniami - pakowaniem, pranie i całą resztą jestem na razie daleko w tyle. Miałam podjąć ten temat po nowym roku, ale że choroba zmogła to póki co odstawiłam to na później. W końcu czas jeszcze jest :)
    Madzik82 nie słyszałam o sprawie tego lekarza, o której piszesz, ale to szok, że w dzisiejszych czasach ludzie robią takie rzeczy, gdzie wszystkie standardy zabraniają takich praktyk! jak w średniowieczu!

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) ciezko bylo mi was doczytac gdyz co jakis czas zamyka mi sie ciagle cala strona internetowa;/ nie wiem czy to przez belly bo tylko na belly siedze :/

Tess nie martw sie ja tez z wyprawka do szpitala to narazie cienko :/ w przyszlym mies sie za to zabiore bardziej bo w tym wykorzystalam juz duzo kasy na łózeczko i hustawke

mam pytanko laseczki: ile pampersow bierzecie do szpitala?? ja zapakowalam narazie 20szt i 40szt chusteczek nawilzajacych czy to starczy??

jak chodzi o octanisept to moja polozna tez polecala go do pepuszka wiec widze ze jest wiele różnych opini na ten temat...

nie wiem w co zapakowac sie do szpitala mam tylko walizke na kolkach a z nia to tak mi glupio jak na wczasy wiec chyba zapakuje sie w jakies 2 najwieksze torebki jakie mam, choc nie wiem czy starczy miejsca...

Tess, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:) miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

Ja wróciłam do pracy i od razu czuje się o niebo lepiej - zdecydowanie jestem kopnięta :) nawet przespałam dziś całą noc! Ostatnio często miałam tak, że budziłam się o 4/5 i już nie spałam. Nie budził mnie ani ból, ani pragnienie ani chęć pójścia do WC. Po prostu byłam wyspana. Jakim cudem? pojęcia nie ma. To chyba hormony :)

Tess ja chyba wszystkie leki i kosmetyki kupuje w Aptece Gemini http://www.aptekagemini.pl/ Zrobiłam już gigantyczne zamówienie teraz tylko muszę za nie zapłacić. Czekam jeszcze jednak bo może coś mi się jeszcze przypomni. Nie porównywałam co prawda ceny każdego produktu z osobna, ale ta apteka ogólnie jest tania (robiłam w niej zamówienia jeszcze przed ciążą) a ja chcę kupić wszystko w jednym miejscu i za jednym razem. Sporo z nas zamawiało też na Allegro u rodzyneczek: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773

Co do smoczków to ja mam dwa - jeden Avent, jeden Lovella. Zobaczymy czy będę korzystać. Jeśli ma mi to pomóc w uspokojeniu małego to dlaczego nie.

Co do depilacji i seksu to w ostatni czasie obie te czynności kojarzą mi się z Olimpiadą Specjalną.... :)

Co do koszul to ja przed ciążą nosiłam S a koszule kupiłam M. Mierzyłam S i były ok ale mocno przylegały do ciała. Ja nie czułabym się w nich komfortowo w szpitalu, z ogromnymi piersiami i brzuszkiem więc wybrałam coś luźniejszego. Zresztą akurat te koszule zamierzam wyrzucić zaraz po szpitalu. Ja będę mogła karmić to kupię sobie coś ładnego po porodzie - nie typowo do karmienia, ale na ramiączkach z łatwym dostępem do piersi. Przez kilka dni będę najwyżej karmiła w moich standardowych koszulach. A co? że niby nie można karmić w koronkach? :) ważne, że dostęp do piersi jest łatwy :)

Mam pytanie do doświadczonych mam o biustonosz do karmienia. Czy koniecznie muszę go mieć od razu? może na pierwszy rzut wystarczy mi zwykły? pytam bo przy moim rozmiarze na pewno nie kupię nic przez internet a w sklepach ceny są masakryczne. Szkoda mi wydać kupę kasy na biustonosz jak potem na się okazać, że nie mogę karmić co z racji moich problemów jest prawdopodobne.

Tess, madziutek 23, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna w szkole rodzenia mówiła że póki nic się z pępusiem nie dzieje to woda i dobrze podsuszyć. Octanisept tylko w razie konieczności. Ale w apteczce warto mieć na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:32

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami...

Pocahontas a co będziesz prała w ręku?

ja mam jeden smoczek ( ten kupiony przez męża na pocieszenie, jak lekarz mnie wku*** z tą wagą wtedy) i teraz kupiłam jeden w geminii i dopóki mały się nie urodzi więcej nie kupuję :P

U mnie też problemy ze snem...;/ a do tego od wczoraj doszedł mi dziwny ból jakby zakwasy w okolicach pipki...nie wiem dokładnie jak nazwać tę część ciała więc chyba najlepiej wprost :P i boli tylko jak wstaje albo chodzę albo jak się w nocy wiercę...jak siedzę to tego nie czuje...muszę o tym powiedzieć w pon lekarzowi...

aha i przyszły moje wyniki...tsh spadło do 2,5 więc nie jest źle....mam bakterie w moczu bo aż 270 jednostek a norma jest do 130, ale dzwoniłam do gina i kazał tylko kupić sobie żutavit więc będę łykać. Powiedział, że bakterie są często zawleczone (rozumiem to jako zagarnięte z papieru toaletowego, albo z brudnego ręcznika..itd.)

Loszcz ja tam bym się cieszyła z kolejnego usg i kontoli...a świrowałabym gdyby jej nie było...więc lepiej w tą stronę..Powodzenia na badaniu!

loszcz, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Kupiłam smoczek....A czy Mały będzie go chciał to nie wiem....ALe wolę mieć na wszelki wypadek :)
    Ja tez kupilam bo wole miec na wszelki wypadek

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zaobserwowałam u siebie, że bez problemów przesypiam co drugą noc. Dziś spałam do 10 i jestem super wyspana.

Kasha, a ty wariacie chcesz ten pokój sama malować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:48

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh takie właśnie jest nasze życie ja ostatnio jak golilam okolice bikini to masakra zasapalam si jakbym maraton biegła i stwierdziłam ze musze ta czynność podzielić chyba na dwie tury ;)
    He he no mialam podobnie...nie dosc ze teraz ta czynnosc jest meczaca to jeszczeniezle sie trzeba nawyginac aby efekt byl zadowalajacy

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    He he no mialam podobnie...nie dosc ze teraz ta czynnosc jest meczaca to jeszczeniezle sie trzeba nawyginac aby efekt byl zadowalajacy
    ja już od dawna "robię to" z lusterkiem :P a ostatnio szkoliłam męża żeby przed porodem on to zrobił a nie położna...nie chcę potem mieć włosów do pępka..ale nogi to też wyzwanie...tyle trzeba się zginać że brzuch mnie boli..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam ;) ciezko bylo mi was doczytac gdyz co jakis czas zamyka mi sie ciagle cala strona internetowa;/ nie wiem czy to przez belly bo tylko na belly siedze :/

Tess nie martw sie ja tez z wyprawka do szpitala to narazie cienko :/ w przyszlym mies sie za to zabiore bardziej bo w tym wykorzystalam juz duzo kasy na łózeczko i hustawke

mam pytanko laseczki: ile pampersow bierzecie do szpitala?? ja zapakowalam narazie 20szt i 40szt chusteczek nawilzajacych czy to starczy??

jak chodzi o octanisept to moja polozna tez polecala go do pepuszka wiec widze ze jest wiele różnych opini na ten temat...

nie wiem w co zapakowac sie do szpitala mam tylko walizke na kolkach a z nia to tak mi glupio jak na wczasy wiec chyba zapakuje sie w jakies 2 najwieksze torebki jakie mam, choc nie wiem czy starczy miejsca...
    Co polozna to opinia ja slucham swojej poloznej no i sama na wlasnej coreczce to przerabialam takze ja na pepek octaniseptu uzywac nie bede

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dzień dobry wszystkim:) miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

Ja wróciłam do pracy i od razu czuje się o niebo lepiej - zdecydowanie jestem kopnięta :) nawet przespałam dziś całą noc! Ostatnio często miałam tak, że budziłam się o 4/5 i już nie spałam. Nie budził mnie ani ból, ani pragnienie ani chęć pójścia do WC. Po prostu byłam wyspana. Jakim cudem? pojęcia nie ma. To chyba hormony :)

Tess ja chyba wszystkie leki i kosmetyki kupuje w Aptece Gemini http://www.aptekagemini.pl/ Zrobiłam już gigantyczne zamówienie teraz tylko muszę za nie zapłacić. Czekam jeszcze jednak bo może coś mi się jeszcze przypomni. Nie porównywałam co prawda ceny każdego produktu z osobna, ale ta apteka ogólnie jest tania (robiłam w niej zamówienia jeszcze przed ciążą) a ja chcę kupić wszystko w jednym miejscu i za jednym razem. Sporo z nas zamawiało też na Allegro u rodzyneczek: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773

Co do smoczków to ja mam dwa - jeden Avent, jeden Lovella. Zobaczymy czy będę korzystać. Jeśli ma mi to pomóc w uspokojeniu małego to dlaczego nie.

Co do depilacji i seksu to w ostatni czasie obie te czynności kojarzą mi się z Olimpiadą Specjalną.... :)

Co do koszul to ja przed ciążą nosiłam S a koszule kupiłam M. Mierzyłam S i były ok ale mocno przylegały do ciała. Ja nie czułabym się w nich komfortowo w szpitalu, z ogromnymi piersiami i brzuszkiem więc wybrałam coś luźniejszego. Zresztą akurat te koszule zamierzam wyrzucić zaraz po szpitalu. Ja będę mogła karmić to kupię sobie coś ładnego po porodzie - nie typowo do karmienia, ale na ramiączkach z łatwym dostępem do piersi. Przez kilka dni będę najwyżej karmiła w moich standardowych koszulach. A co? że niby nie można karmić w koronkach? :) ważne, że dostęp do piersi jest łatwy :)

Mam pytanie do doświadczonych mam o biustonosz do karmienia. Czy koniecznie muszę go mieć od razu? może na pierwszy rzut wystarczy mi zwykły? pytam bo przy moim rozmiarze na pewno nie kupię nic przez internet a w sklepach ceny są masakryczne. Szkoda mi wydać kupę kasy na biustonosz jak potem na się okazać, że nie mogę karmić co z racji moich problemów jest prawdopodobne.

Przyznam ci sie ze przy pierwszym dziecku nosilam zwykle biustonosze i nie mialam problemu...

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Witam, zaobserwowałam u siebie, że bez problemów przesypiam co drugą noc. Dziś spałam do 10 i jestem super wyspana.

Kasha, a ty wariacie chcesz ten pokój sama malować?

Nieee, no coś Ty. Mój ma teraz "maratony" w pracy. Wolne ma dopiero w niedzielę (jeden dzień) więc chciałam mu troszkę ułatwić pracę, oczywiście uważając na siebie. Umyłam jedną ścianę dłuższą i na dziś kończę. Jutro będzie kolejna.
    Następne wolne ma dopiero za tydzień i wtedy będziemy przestawiać meble. :(

Emartea, loszcz, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mimo ze wstalam o 5 to dostalam jakiegos powera ;)

puscilam juz 3 prania, posprzatalam caly dom, przesadzilam chyba 20 kwiatow -kocham kwiaty i mam ich mnostwo... ;D a powyrastaly z donic bo rosna jak szalone... a przez swieta pozbieralam od rodziny odsadki ,wiec musialam nowe wsadzic ;)

a jeszcze w planie mam zamiar zrobic gołąbki, rozmrozic i wyszorowac 2 zamrazarki i uszyc sobie zaslony i obrus bo dostalam od mamy material ;D

nie wiem co we mnie wstapilo dzis ;)
    chyba niezle jak na zaawansowana ciaze... ;)

MartaM, MamaAdasia, SunSun, Emartea, nick nieaktualny, patryśka83, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja wysłałam synka na salę zabaw na kulki a sama pojeździłam po sklepach, Rossmann, Kaufland, Biedronka , w końcu kupiłam potrzebne rzeczy brakujące do szpitala, w Rossmannie są fajne mini opakowania:żel do hig int, szampon, żel p prysznic, kupiłam też duże opakowanie płynu Biały jeleń z bławatkiem do hig. intymnej, do domku, zwykłe podpaski Bella te duże, chusteczki nawilżone i inne pierdółki.

W Biedrze wzięłam te new borny i mam już wszystko dla siebie i małego, tylko apteka internetowa mnie czeka.

Tess, ja mam kilku sprzedawców u których na all się zaopatrzyłam:
    ->art. higieniczne :http://allegro.pl/podklad-higieniczny-canpol-do-przewijania-i4858001254.html , sprzedawca aptekawrynku

->Ciuszki: KrzysiuJarzyna http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857&id=11763

->inne rzeczy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24529242

Scarlett, ja myślę że warto mieć choć jeden stanik do karmienia, jest wygodniej , odpinasz i już, a zwykły to później jasne, ja też później zwykłego używałam :)

SunSun, nick nieaktualny, Tess, Emartea, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ