SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szykuje sie pomalu na usg. Musze dojechac 40 km a dzis znow slizgawka.
    Justyska, jeszcze tylko 2 miesiace i koniec:-) Wstawanie w nocy bedzie ale na karmienie:-) za to bez bolu, dolegliwosci. Taki urok ciazy, wciskaja kobietom bajki w tv jaki to cudny stan, a nikt nie wspomina o tych dodatkowych bonusach:-) problemach ze snem, sikaniem, kupa, bolacych spojeniach, zgadze i ruszaniu sie jak kaczka:-) ja np zauwazylam ostatnio ze zaczynam miec problem z wstaniem z lozka bo mamy niskie w sypialni i ciezko mi wystartowac:-) albo skarpetki i buty zalozyc a jak ubieram coreczke w zimowe ciuchy to juz wogole zgiac mi sie ciezko prze brzuch. Jakos wytrwam bo wyjscia nie ma:-) pamietam jak pod koniec ciazy osatnio nawet kapiel w wannie byla dla mnie problemem i wychodzilam zsapana:-) smieszne to i straszne:-)

madziutek 23, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh takie właśnie jest nasze życie ja ostatnio jak golilam okolice bikini to masakra zasapalam si jakbym maraton biegła i stwierdziłam ze musze ta czynność podzielić chyba na dwie tury ;)

gosiaczek31, madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaraz szlak trafi. Od 1,5 godziny nie mogę dodzwonić się ani do położnej, ani do lekarza. Odbierają i odrzucają. To jakaś kpina jest.

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy dla dobra naszych maluchów się troszkę poświęcić i jak najdłużej wytrzymać w tym trzecim trymestrze... Niech maluchy rosną i się rozwijają.

U mnie w domu też syndrom wicia gniazda ruszył pełną parą:) torbę dla siebie do szpitala mam prawie gotową - jeszcze kilka rzeczy muszę dorzucić. Czekan na przesyłkę jeszcze.

Pranie, prasowanie, układanie ruszyło pełną parą, nie miałam pojęcia, że tyle czasu na to potrzeba:( i końca nie widać, dobrze, że mój mężuś się czasem zlituje i troszkę poprasuje:) łóżeczko jedno też już mamy złożone, ale materac i pościel jeszcze nie wyjęte, żeby się nie kurzyły...

ja na razie do karmienia mam jeden biustonosz biały i drugi taki sobie zamówiłam, na razie jestem zadowolona, jak go zobaczyłam i przymierzyłam, zobaczymy jak się sprawdzi przy karmieniu:
    http://allani.pl/zdjecie/biustonosz-kostar/1814998

czeka mnie teraz pranie ręczne - czego nienawidzę:( no i na obiad trzeba by coś podszykować.

Dziewczyny mniej stresu nam wszystkim życzę, bo pocierpieć na tym etapie to chyba już trzeba...

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem zła poszłam do mojego lekarza rodzinnego po leki bo mi się skończyły patrze 3 os to myślę nie wykorzystam swojego stanu i posiedzę chwile a tu już 4 os się wepchaly bo tylko skierowanie bo jakiś bez kolejki bo leśniczy itd i z 3 os przedemna zrobiło się już 7

jeszcze od samego rana zgage mam masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 09:55

• Tess Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie.

Przyznaję u mnie nocki też coraz gorsze, a rano niestety jak się nieostrożnie przeciągnę to łapią mnie bolesne skurcze w łydkach, wtedy krzyczę i mąż musi biec mnie ratować :) No i piekąco-klujący ból spojenia łonowego dopełnia poranny obraz :)

Dziewczyny - polećcie proszę jakichś sprawdzonych sprzedawców na all, w sensownych cenach i jakości, bo doszłam do wniosku, że lepiej jednak zamówić wszystko u jednego, czasem i wysyłka za free bywa w takich przypadkach... A leki/kosmetyki kupujecie stacjonarnie?

Bo po wdrażaniu się w wybór wózka, jak będę musiała jeszcze porównywać ceny pieluch i podkładów to chyba oszaleję. Z całej wyprawki na razie mam tylko łóżeczko i chustę do noszenia :) Zero rzeczy do szpitala, więc zaczynam odczuwać ,,chłód ostrza" na karku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:21

madziutek 23, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2bp07wbjlnqxgq.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :)
    Przeziębienie już prawie opanowane. Wczoraj postanowiłam jednak odwiedzić lekarza rodzinnego. Dostałam receptę na leki i czuję poprawę. Światełko w tunelu :P heh
    Przykro mi, że macie problemy ze spaniem. U mnie na szczęście jest ok... zobaczymy jak długo jeszcze ;)
    Z przygotowaniami - pakowaniem, pranie i całą resztą jestem na razie daleko w tyle. Miałam podjąć ten temat po nowym roku, ale że choroba zmogła to póki co odstawiłam to na później. W końcu czas jeszcze jest :)
    Madzik82 nie słyszałam o sprawie tego lekarza, o której piszesz, ale to szok, że w dzisiejszych czasach ludzie robią takie rzeczy, gdzie wszystkie standardy zabraniają takich praktyk! jak w średniowieczu!

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) ciezko bylo mi was doczytac gdyz co jakis czas zamyka mi sie ciagle cala strona internetowa;/ nie wiem czy to przez belly bo tylko na belly siedze :/

Tess nie martw sie ja tez z wyprawka do szpitala to narazie cienko :/ w przyszlym mies sie za to zabiore bardziej bo w tym wykorzystalam juz duzo kasy na łózeczko i hustawke

mam pytanko laseczki: ile pampersow bierzecie do szpitala?? ja zapakowalam narazie 20szt i 40szt chusteczek nawilzajacych czy to starczy??

jak chodzi o octanisept to moja polozna tez polecala go do pepuszka wiec widze ze jest wiele różnych opini na ten temat...

nie wiem w co zapakowac sie do szpitala mam tylko walizke na kolkach a z nia to tak mi glupio jak na wczasy wiec chyba zapakuje sie w jakies 2 najwieksze torebki jakie mam, choc nie wiem czy starczy miejsca...

Tess, Dorka1979 lubią tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:) miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

Ja wróciłam do pracy i od razu czuje się o niebo lepiej - zdecydowanie jestem kopnięta :) nawet przespałam dziś całą noc! Ostatnio często miałam tak, że budziłam się o 4/5 i już nie spałam. Nie budził mnie ani ból, ani pragnienie ani chęć pójścia do WC. Po prostu byłam wyspana. Jakim cudem? pojęcia nie ma. To chyba hormony :)

Tess ja chyba wszystkie leki i kosmetyki kupuje w Aptece Gemini http://www.aptekagemini.pl/ Zrobiłam już gigantyczne zamówienie teraz tylko muszę za nie zapłacić. Czekam jeszcze jednak bo może coś mi się jeszcze przypomni. Nie porównywałam co prawda ceny każdego produktu z osobna, ale ta apteka ogólnie jest tania (robiłam w niej zamówienia jeszcze przed ciążą) a ja chcę kupić wszystko w jednym miejscu i za jednym razem. Sporo z nas zamawiało też na Allegro u rodzyneczek: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773

Co do smoczków to ja mam dwa - jeden Avent, jeden Lovella. Zobaczymy czy będę korzystać. Jeśli ma mi to pomóc w uspokojeniu małego to dlaczego nie.

Co do depilacji i seksu to w ostatni czasie obie te czynności kojarzą mi się z Olimpiadą Specjalną.... :)

Co do koszul to ja przed ciążą nosiłam S a koszule kupiłam M. Mierzyłam S i były ok ale mocno przylegały do ciała. Ja nie czułabym się w nich komfortowo w szpitalu, z ogromnymi piersiami i brzuszkiem więc wybrałam coś luźniejszego. Zresztą akurat te koszule zamierzam wyrzucić zaraz po szpitalu. Ja będę mogła karmić to kupię sobie coś ładnego po porodzie - nie typowo do karmienia, ale na ramiączkach z łatwym dostępem do piersi. Przez kilka dni będę najwyżej karmiła w moich standardowych koszulach. A co? że niby nie można karmić w koronkach? :) ważne, że dostęp do piersi jest łatwy :)

Mam pytanie do doświadczonych mam o biustonosz do karmienia. Czy koniecznie muszę go mieć od razu? może na pierwszy rzut wystarczy mi zwykły? pytam bo przy moim rozmiarze na pewno nie kupię nic przez internet a w sklepach ceny są masakryczne. Szkoda mi wydać kupę kasy na biustonosz jak potem na się okazać, że nie mogę karmić co z racji moich problemów jest prawdopodobne.

Tess, madziutek 23, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna w szkole rodzenia mówiła że póki nic się z pępusiem nie dzieje to woda i dobrze podsuszyć. Octanisept tylko w razie konieczności. Ale w apteczce warto mieć na wszelki wypadek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:32

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami...

Pocahontas a co będziesz prała w ręku?

ja mam jeden smoczek ( ten kupiony przez męża na pocieszenie, jak lekarz mnie wku*** z tą wagą wtedy) i teraz kupiłam jeden w geminii i dopóki mały się nie urodzi więcej nie kupuję :P

U mnie też problemy ze snem...;/ a do tego od wczoraj doszedł mi dziwny ból jakby zakwasy w okolicach pipki...nie wiem dokładnie jak nazwać tę część ciała więc chyba najlepiej wprost :P i boli tylko jak wstaje albo chodzę albo jak się w nocy wiercę...jak siedzę to tego nie czuje...muszę o tym powiedzieć w pon lekarzowi...

aha i przyszły moje wyniki...tsh spadło do 2,5 więc nie jest źle....mam bakterie w moczu bo aż 270 jednostek a norma jest do 130, ale dzwoniłam do gina i kazał tylko kupić sobie żutavit więc będę łykać. Powiedział, że bakterie są często zawleczone (rozumiem to jako zagarnięte z papieru toaletowego, albo z brudnego ręcznika..itd.)

Loszcz ja tam bym się cieszyła z kolejnego usg i kontoli...a świrowałabym gdyby jej nie było...więc lepiej w tą stronę..Powodzenia na badaniu!

loszcz, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMonisia wrote:
    Kupiłam smoczek....A czy Mały będzie go chciał to nie wiem....ALe wolę mieć na wszelki wypadek :)
    Ja tez kupilam bo wole miec na wszelki wypadek

860isg18r6bpss11.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zaobserwowałam u siebie, że bez problemów przesypiam co drugą noc. Dziś spałam do 10 i jestem super wyspana.

Kasha, a ty wariacie chcesz ten pokój sama malować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 10:48

4e3f84b95f.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh takie właśnie jest nasze życie ja ostatnio jak golilam okolice bikini to masakra zasapalam si jakbym maraton biegła i stwierdziłam ze musze ta czynność podzielić chyba na dwie tury ;)
    He he no mialam podobnie...nie dosc ze teraz ta czynnosc jest meczaca to jeszczeniezle sie trzeba nawyginac aby efekt byl zadowalajacy

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    He he no mialam podobnie...nie dosc ze teraz ta czynnosc jest meczaca to jeszczeniezle sie trzeba nawyginac aby efekt byl zadowalajacy
    ja już od dawna "robię to" z lusterkiem :P a ostatnio szkoliłam męża żeby przed porodem on to zrobił a nie położna...nie chcę potem mieć włosów do pępka..ale nogi to też wyzwanie...tyle trzeba się zginać że brzuch mnie boli..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam ;) ciezko bylo mi was doczytac gdyz co jakis czas zamyka mi sie ciagle cala strona internetowa;/ nie wiem czy to przez belly bo tylko na belly siedze :/

Tess nie martw sie ja tez z wyprawka do szpitala to narazie cienko :/ w przyszlym mies sie za to zabiore bardziej bo w tym wykorzystalam juz duzo kasy na łózeczko i hustawke

mam pytanko laseczki: ile pampersow bierzecie do szpitala?? ja zapakowalam narazie 20szt i 40szt chusteczek nawilzajacych czy to starczy??

jak chodzi o octanisept to moja polozna tez polecala go do pepuszka wiec widze ze jest wiele różnych opini na ten temat...

nie wiem w co zapakowac sie do szpitala mam tylko walizke na kolkach a z nia to tak mi glupio jak na wczasy wiec chyba zapakuje sie w jakies 2 najwieksze torebki jakie mam, choc nie wiem czy starczy miejsca...
    Co polozna to opinia ja slucham swojej poloznej no i sama na wlasnej coreczce to przerabialam takze ja na pepek octaniseptu uzywac nie bede

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dzień dobry wszystkim:) miłego dnia i powodzenia na wizytach :)

Ja wróciłam do pracy i od razu czuje się o niebo lepiej - zdecydowanie jestem kopnięta :) nawet przespałam dziś całą noc! Ostatnio często miałam tak, że budziłam się o 4/5 i już nie spałam. Nie budził mnie ani ból, ani pragnienie ani chęć pójścia do WC. Po prostu byłam wyspana. Jakim cudem? pojęcia nie ma. To chyba hormony :)

Tess ja chyba wszystkie leki i kosmetyki kupuje w Aptece Gemini http://www.aptekagemini.pl/ Zrobiłam już gigantyczne zamówienie teraz tylko muszę za nie zapłacić. Czekam jeszcze jednak bo może coś mi się jeszcze przypomni. Nie porównywałam co prawda ceny każdego produktu z osobna, ale ta apteka ogólnie jest tania (robiłam w niej zamówienia jeszcze przed ciążą) a ja chcę kupić wszystko w jednym miejscu i za jednym razem. Sporo z nas zamawiało też na Allegro u rodzyneczek: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=11612773

Co do smoczków to ja mam dwa - jeden Avent, jeden Lovella. Zobaczymy czy będę korzystać. Jeśli ma mi to pomóc w uspokojeniu małego to dlaczego nie.

Co do depilacji i seksu to w ostatni czasie obie te czynności kojarzą mi się z Olimpiadą Specjalną.... :)

Co do koszul to ja przed ciążą nosiłam S a koszule kupiłam M. Mierzyłam S i były ok ale mocno przylegały do ciała. Ja nie czułabym się w nich komfortowo w szpitalu, z ogromnymi piersiami i brzuszkiem więc wybrałam coś luźniejszego. Zresztą akurat te koszule zamierzam wyrzucić zaraz po szpitalu. Ja będę mogła karmić to kupię sobie coś ładnego po porodzie - nie typowo do karmienia, ale na ramiączkach z łatwym dostępem do piersi. Przez kilka dni będę najwyżej karmiła w moich standardowych koszulach. A co? że niby nie można karmić w koronkach? :) ważne, że dostęp do piersi jest łatwy :)

Mam pytanie do doświadczonych mam o biustonosz do karmienia. Czy koniecznie muszę go mieć od razu? może na pierwszy rzut wystarczy mi zwykły? pytam bo przy moim rozmiarze na pewno nie kupię nic przez internet a w sklepach ceny są masakryczne. Szkoda mi wydać kupę kasy na biustonosz jak potem na się okazać, że nie mogę karmić co z racji moich problemów jest prawdopodobne.

Przyznam ci sie ze przy pierwszym dziecku nosilam zwykle biustonosze i nie mialam problemu...

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Witam, zaobserwowałam u siebie, że bez problemów przesypiam co drugą noc. Dziś spałam do 10 i jestem super wyspana.

Kasha, a ty wariacie chcesz ten pokój sama malować?

Nieee, no coś Ty. Mój ma teraz "maratony" w pracy. Wolne ma dopiero w niedzielę (jeden dzień) więc chciałam mu troszkę ułatwić pracę, oczywiście uważając na siebie. Umyłam jedną ścianę dłuższą i na dziś kończę. Jutro będzie kolejna.
    Następne wolne ma dopiero za tydzień i wtedy będziemy przestawiać meble. :(

Emartea, loszcz, Dorka1979 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mimo ze wstalam o 5 to dostalam jakiegos powera ;)

puscilam juz 3 prania, posprzatalam caly dom, przesadzilam chyba 20 kwiatow -kocham kwiaty i mam ich mnostwo... ;D a powyrastaly z donic bo rosna jak szalone... a przez swieta pozbieralam od rodziny odsadki ,wiec musialam nowe wsadzic ;)

a jeszcze w planie mam zamiar zrobic gołąbki, rozmrozic i wyszorowac 2 zamrazarki i uszyc sobie zaslony i obrus bo dostalam od mamy material ;D

nie wiem co we mnie wstapilo dzis ;)
    chyba niezle jak na zaawansowana ciaze... ;)

MartaM, MamaAdasia, SunSun, Emartea, gosiaczek31, patryśka83, Dorka1979, kaczamila lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja wysłałam synka na salę zabaw na kulki a sama pojeździłam po sklepach, Rossmann, Kaufland, Biedronka , w końcu kupiłam potrzebne rzeczy brakujące do szpitala, w Rossmannie są fajne mini opakowania:żel do hig int, szampon, żel p prysznic, kupiłam też duże opakowanie płynu Biały jeleń z bławatkiem do hig. intymnej, do domku, zwykłe podpaski Bella te duże, chusteczki nawilżone i inne pierdółki.

W Biedrze wzięłam te new borny i mam już wszystko dla siebie i małego, tylko apteka internetowa mnie czeka.

Tess, ja mam kilku sprzedawców u których na all się zaopatrzyłam:
    ->art. higieniczne :http://allegro.pl/podklad-higieniczny-canpol-do-przewijania-i4858001254.html , sprzedawca aptekawrynku

->Ciuszki: KrzysiuJarzyna http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=660857&id=11763

->inne rzeczy: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=24529242

Scarlett, ja myślę że warto mieć choć jeden stanik do karmienia, jest wygodniej , odpinasz i już, a zwykły to później jasne, ja też później zwykłego używałam :)

SunSun, Scarlett2014, Tess, Emartea, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ