Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny jesteście kochane! Ciężko mi się nie denerwować jak ostatnio wszystko mnie drazni ale kupiłam meliske i postaram się być spokojna teraz do końca ciąży mam wizyty co dwa tyg i dziś gin pierwszy raz mierzył mi szyjkę przez ust dopochwowe Emca Ewka Scarlet MamaAdasia Sylwia cieszę się ze wasze wizyty udane a dzieciaczki rosną Ewela super zakupy;-)
sylwia85, MamaAdasia lubią tę wiadomość
[/url]

-
nick nieaktualnyKasss waga sie nie stresuj tak jsk dziewczyny mowia to i tak pewnie woda zatrzymana. Najwazniejsze ze Julcia ma sie dobrze. Ja tez mam problem z cisnieniem, mimo lekow polozna ciagle mowi ze wysokie. Nie ma z tyn zartow trzba sie pilnowac i napewno bedzoe dobrze.
Gratuluje Wam dziewczyny udanych wizyt.
Ewa moja gin na nfz tez mi nic nie wspomina o tym usg 28-32 tc. Byc moze ono nie jest obowiazkowe tylko zalecane. I lekarz nie musi dac skierowania. Nastepne jest kolo 38 tc sprawdzenie wagi dziecka przed porodem.
Ja na nastepnej wizycie tez mam pobranie GBS ale to 3.02.
Mama Adasia ja wzielam prosty bez ozdob freyia elomi smoothing ale one sa dosc drogie w normalnej sprzedarzy. Ja kupilam od prywatnej osoby ktora pewnie nie trafila z rozmiarem. Bo jest nowiutki. Z doborem rozmiaru mialam o tyle dobrze ze ja bielizne tej firmy kupowalam tez w sklepie a dobierany rozmiar mialam przez brafiterke wiec wiedzialam jaki szukac w necie. I sie nie pomylilam bo idealnie dopasowany. Jak nie znam firmy tez balabym sie kupic bez przymiarki. Drugi mam stary tez freyi jeszcze po pierwszej ciazy. Ale on bedzie domowy a ten do szpitala i lekarzy.
Jak chcesz cos ekstra do karmienia to alles albo krisline maja ladne wzory dla karmiacych. Ale to juz blizej 100zl.
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
U mnie taki zestaw badań kosztuje 28 złSunSun wrote:Rubi ja dziś za taki sam zestaw: krew,mocz i tsh zaplacilam 38.Ogromna różnica!

Na szczęście jestem po kontrolą endokrynologa i tsh mam za darmo
Kazde laboratorium ma swój cennik.
SunSun lubi tę wiadomość
Nikoś urodzony 22.03.2015r. 👣
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
Moja Kochana Mamusia (*) - 8.02.2020r. 🖤
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
Starania od : luty 2019 r.
16.10 - widoczny pęcherzyk ciążowy
5.11. USG . Jest ❤️🥰 (8t+0d)
12.12. I USG prenatalne - Dzidziuś zdrowy ❤️
Ryzyko wad genetycznych - niskie ❤️
30.01. II USG prenatalne

-
nick nieaktualnyKasss nie martw się i nie stresuj teraz ty i mała jesteście najważniejsze wiec cały czas masz być spokojna i się nie denerwować juz ostatnia prosta została będzie oki;)
ja mam wizytę w piątek i juz zaczyna mi się przeżywaczka odnośnie szyjki. pierwsze jak wejdę do gabinetu to zacznę mówić żeby szyjkę sprawdzał jak zwykle a on pewno śmiać znów się ze mnie będzie ze się nakręcam niepotrzebnie
kasss lubi tę wiadomość
-
A ja po badaniach. Tętno Malutkiej 140u/m. Mam podwyższone CRP wiec od jutra antybiotyk doustnie. Dwa razy sterydy na płuca dla niuni podane. Jutro usg wiec zobaczę małą i wreszcie się dowiem ile już waży i czy w normie. I za ok 2-3 dni pessar. Być może za tydz wypis jeśli krążek da się założyć bo szyjka mini.
Gratuluję dziewczynki wizyt! Super,że u Was dobrze.
Kasss nie martw sie-tak jak mówią dziewczyny -na pewno szybko zejdzie bo pewnie 50% to woda.
Ja dzisiaj weszłam na wagę i od wagi wyjściowej mam +5kg... Nie wiem skąd bo jem za troje i juz myślałam,że będzie z 10.
Miłej nocki
Madzik82, Emartea, SunSun, MisiaMonisia, jasmin, kasss, loszcz, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Kasa będzie dobrze. Tylko odganiaj czarne myśli i się nie zamartwiaj. Pamiętaj, że pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Resztę załatwią nasze kciuki :-*
Ewka, jest rozporządzenie ministra zdrowia, które określa co i kiedy lekarz powinien.
Właśnie jestem po ciekawych zajęciach w szkole rodzenia na temat połogu i trochę wyprawki do szpitala. Dziewczyny, ta położna mówi, że Octaniseptu absolutnie nie można używać do pępka ale na ranę po cesarce i nacięciu krocza jak najbardziej. Podobno po tym rana goi się przez ziarninowanie (nie wiem czy dobrze zapamiętałam, muszę doczytać) co jest odpowiednie przy ranach pooperacyjnych ale przy gojeniu pępka niepożądane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:38
kasss, loszcz lubią tę wiadomość
-
Ja pepuszka niczym nie robilam,po tygodniu sam odpadl.
blizns po cesarce psikalam octeniseptem i w szpitalu tez mi tym polozne robily. Teraz z malym rozrabiaka tez sie octenisept przydaje - na zdarte kolana
Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Jest dokladnie tak jak mowisz octanisept nie nadaje sie do pielegnacji pepkaEmartea wrote:Kasa będzie dobrze. Tylko odganiaj czarne myśli i się nie zamartwiaj. Pamiętaj, że pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Resztę załatwią nasze kciuki :-*
Ewka, jest rozporządzenie ministra zdrowia, które określa co i kiedy lekarz powinien.
Właśnie jestem po ciekawych zajęciach w szkole rodzenia na temat połogu i trochę wyprawki do szpitala. Dziewczyny, ta położna mówi, że Octaniseptu absolutnie nie można używać do pępka ale na ranę po cesarce i nacięciu krocza jak najbardziej. Podobno po tym rana goi się przez ziarninowanie (nie wiem czy dobrze zapamiętałam, muszę doczytać) co jest odpowiednie przy ranach pooperacyjnych ale przy gojeniu pępka niepożądane.
-
No o tym smoczku też trochę mówiła dzisiaj na zajęciach. Najlepiej smoczka nie dawać (nie każde dziecko go potrzebuje) lub dać jak już nic innego nie skutkuje żeby się malec uspokoił. Natomiast jeśli dziecko ssie kciuka to lepiej dać smoczek. A to jaki smoczek będzie najlepszy to zależy od dziecka. Warto przetestować kilka, i maluch sobie "wybierze" sam najwygodniejszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:57
-
Anastacia33 wrote:Jest dokladnie tak jak mowisz octanisept nie nadaje sie do pielegnacji pepka
Moja bratowa uzywała octeniseptu i wygoiła Małemu pępuszek.....i właśnie też mi go poleciła żebym kupiła....
Kurcze więc teraz nie wiem co wybrać
Może faktycznie tylko przemywać wodą? I poxniej osuszac.....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 21:54
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Emily83 wrote:Kupujecie może smoczek? Słyszałam że od 6 tygodnia można dawać smoczek i najlepiej dynamiczny a co wy o tym myślicie kiedy dawać i jaki?
Kupiłam smoczek....A czy Mały będzie go chciał to nie wiem....ALe wolę mieć na wszelki wypadek
Nasze Aniołki:
👼 - 21.02.2014r. (10tc),
👼 - 7.06.2020r. (CB).
💊 Euthyrox N100
💊 Metocard
30.01. II USG prenatalne

-
Octenisept jest bakterio i grzybobojczy. W sumie nie wiem dlaczego nie psikac pepuszka. Wydaje sie byc idealny na rany itp.
Co do smoka to kupilam Nuk od 0 do 2 miesiecy, taki malutki. Ale tak awaryjnie. Moj synek nie chcial smoka. I bardzo dobrze bo nie musialam odzwyczajac. Syn kolezanki ma prawie 3 lata i ciagle ze smokiem...
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
Ja mam jedną S, którą kupiłam kiedyś i ani razu jej nie włożyłam i jest ok. Tylko, że to jest taka zwykła na cieńkich ramiączkach z elastycznej bawełny. Do karmienia idealnie się nada. No i zamierzam kupić jeszcze jakieś dwie. Myślę, że raczej też S, chyba, że będą jakieś mało elastyczne to M.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 22:40
kasss lubi tę wiadomość
-
kass jeśli córeczka będzie smoczka ssać to myślę ze 3 to idealna ilość.Zawsze gdzieś ci się jakiś zapodzieje,spadnie na podłoge czy na ziemie (a musisz go wysterylizować)a w tm czasie masz awaryjny do buziaka i tyle.Dzieci niestety mają swoje ulubione smoczki i moze sie okazac,że Julcia nie bedzie chiała ani jednego z tych które masz... A wszystkie masz takie same czy innej firmy?
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH