SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Jaki jest koszt zrobienia tych literek??cena od sztuki czy jak?

Ja placilam za to wszystko( 2 serduszka, 2 gwiazki, NADIA) z przesylka 69 zl.

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz dziewczyny na zwolnieniach poodpoczywacie:-)

Mi udalo sie na jutro umowic na usg. Cudem... Ale nie tam gdzie chcialam. Nie wiem nawet czy robia tam 3d.
    Ale zaden lekarz z tych polecanych nie odbiera telefonu od ponad tygodnia. Urlopy czy jak... A jak sie gdzies dodzwonilam to termin odlegly. Mimo ze prywatnie szukalam. Zobaczymy na kogo tafilam z tym usg. Jutro sie okaze najwyzej bede rozczarowana ze zle wydana kaska. Ale malutkiej nie widzialam od polowkowego wiec kupe czasu.

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przyszla paka od rodzyczek. Tez duza, ale mam podklady, wkladki, plyny do prania i plukania, siatki na pieluchy,pieluszki tetrowe, cieplejsze rekawiczki lapki na wyjscie bo nie mialam takich

Madzik82, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emca wrote:
    Ewelaa sama robiłaś napis? Ja zamówiłam filc i mam zamiar spróbować zrobić takie cudo :) ciekawe co mi wyjdzie, bo zdolnościami manualnymi pochwalić się nie mogę.

a gdzie zamawialas? ja tez chce sama zrobic po tym jak mnie ta oszustka z forum zrobila :-/

• bella82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:

Zwrócili mi ze smyka kasę za ten uszkodzony leżaczek tiny love i teraz się zastanawiam, czy kupić ten sam szary, czy jednak nie zamówić czerwonego. Jest chyba weselszy.

czerwony, jest sliczny :-) nasz maz rozlozyl i wyglada fantastycznie :-)

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Niunia trzymaj się, bądź dzielna, dobrze że nie straciłaś głowy bo Twoja sytuacja była faktycznie bardzo stresująca...

Konwalianka a jak tam u Ciebie? Pamiętam, że miałaś sporo wody pić. Jak Ty dajesz radę, ja mam problem aby wypić 2 litry dziennie...

A tak po za tym to podczytuje was co jakiś czas (do tej pory nie miałam za bardzo czasu na siedzenie i pisanie przy kompie) ale jestem już prawie na bieżąco :D idę jutro do lekarza i zamierzam być w końcu na zwolnieniu, nie wiem jak u was ale mi kręgosłup powoli siada, ale najgorszy jest ból po prawej stronie pod piersią.. nie wiem co to jest, ale czasami tak strasznie boli nawet jak nie dotykam tego miejsca, od tak od ubrania albo podczas kąpieli od wody.. czy wiecie o czym mówię? czy tylko ja mam coś takiego :( czasami piecze mnie przeraźliwie skóra w tym miejscu i czy stoję czy siedzę to jest źle :( skoro już narzekam to powiem jeszcze o bólu spojenia łonowego nie wiem ale po prostu boli mnie przy chodzeniu a jak już za długo chodzę to strasznie coś mnie tam rwie...... idę jutro do lekarza mam nadzieje ze to nic groźnego dlatego postanowiłam że czas najwyższy iść na zwolnienie...

czytałam o tym dawaniu pieniędzy, prezentów lekarzowi, położnej, przyznam ze mi to nawet do głowy nie przyszło wcześniej i nie zamierzam coś specjalnie kupować a tym bardziej kasę dawać za to co jest ich obowiązkiem i pracą...

Niunia86, Madzik82, gosiaczek31, madziutek 23 lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja po usg wszystko ok mała główkowo położona wagi nie znam ale ogólnie wszystko dobrze

u mnie dziś dzień latania po mieście i dopiero po 14 dotarłam do domu dupeczka mi zmarzła jak nie wiem co z=szczególnie uda jakoś tak że rozgrzać sie nie moge prubuje was nadrobić ale nie moge w miejscu usiedziec bo mi sie coś w nogi robi chyba mam zespół niespokojnych nóg bo musze poruszać nimi bo sie wściekne

a ta z facebooka ma swoją strone gdzie można zamówić i pooglądać co robi czy trzeba do niej pisać o cene jak sie coś chce?

loszcz, SunSun, MamaAdasia, gosiaczek31, Emca, Emily83, madziutek 23 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Ewelaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb ma tylko swoja stronke. Mam od niej kocyk z podusia i te literki, jestem bardzo zadowolona. Jesli chodzi o te literki to sama sobie wymyslilam jak to ma wygladac, ile cm maja miec literki, powiedzialam, jakie kolory maja byc, ona mi podeslala odcienie materialow i pomogla przy odpowoednim wyborze :)

bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    czerwony, jest sliczny :-) nasz maz rozlozyl i wyglada fantastycznie :-)

No to postanowione :) Dzięki!

Emily ja właśnie dziś się wybrałam do ginekologa po zwolnienie, mimo że wizytę miałam mieć w przyszłym tygodniu bo już nie wyrabiam. wczoraj płakałam tak mnie plecy bolały, wystarczy 20-30 min na krześle a brzuch mam jak balon w dodatku ciężki i bolący, jakby skóry za mało swędzi i piecze. A o kroczu ?spojeniu? już też pisałam. Boli jak siedzę, jak chodzę, jak leżę. czasami też w pachwinach mnie ciągnie, ale zazwyczaj jest to taki ból kości jakbym na rowerze na twardym siodełku jeździła. Okropność!

bella82, madziutek 23 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM polubilam Twoj komentarz ze wzgledu na bujaczek. Boli wspolczuje :-/

• MartaM Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko da się przeżyć, ale jaka czeka nas wszystkie nagroda!

Zabieram sie za obiad. Dziś zupa ryba, pycha :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaa wrote:
    Na fb ma tylko swoja stronke. Mam od niej kocyk z podusia i te literki, jestem bardzo zadowolona. Jesli chodzi o te literki to sama sobie wymyslilam jak to ma wygladac, ile cm maja miec literki, powiedzialam, jakie kolory maja byc, ona mi podeslala odcienie materialow i pomogla przy odpowoednim wyborze :)

a za kocyk ile płaciłaś?
    te ślimaki są cudne szkoda że nie podaje cen od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:10

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki

Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa mała w położeniu główkowym szyjka ok tylko morfologie mam słabą wiec mam brać dodatkowo żelazo

niunia o matko to musiałaś sie strasznie przerazić ale najważniejsze że z tobą i małą wszystko w porządku trzymam za was kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 16:21

Scarlett2014, Madzik82, loszcz, Niunia86, kasss, MamaAdasia, gosiaczek31, Emca lubią tę wiadomość

• Rubi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po raz pierwszy nie mam wyników na necie;/ myślicie że jest szansa, że nie zdążyli wpisać bo mieli np. dużo próbek do przebadania?;/ czy raczej mam się nastawiać że im się stłukło zginęło albo coś innego i znów będę kłuta..:(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam. "Zaliczyłam" lekarza, zakupy a nawet tankowanie :) mam koszule do szpitala (te zwykle bo dotykając droższych nie czułam różnicy a w mothercare nie było koszul o których pisała Bella), jeszcze jeden pokrowiec na przewijak, smoczki, woreczki na pieluszki etc. Ogółem jestem zadowolona choć zmęczona. Ale mamy już prawie wszystko i mogę odetchnąć. Muszę jeszcze tylko kupić wanienke, odebrać adaptery do fotelika, kupić chusteczki i pieluszki no i zatwierdzić zamówienie z Gemini. Nie mam biustonosza do karmienia ale jego na pewno nie kupie bez mierzenia. W styczniu chcę się jednak skupić jeszcze tylko na lekkim przemeblowaniu. Za pranie, prasowanie etc. póki co się nie zbieram. Jutro wracam do normalnego trybu funkcjonowania i do pracy i liczę że to plus piątkowa wizyta zapewnią mi spokój co najmniej na styczeń :) O dalszych przygotowaniach pomyślę w lutym.

Mi kręgosłup najbardziej dokuczał koło 20stego tygodnia. Sporo wtedy przytyłam i może to miało wpływ? Teraz jest dużo lepiej zwłaszcza w ciągu dnia. Najgorzej jest jak poleże 2/3 godziny i próbuje wstać. Po kilku minutach udaje mi się to jednak rozchodzić i nie czuje bólu nawet w pracy mimo siedzenia przy biurku przez kilka godzin.

Aha czytając Was uświadomiłam sobie że chce jeszcze kupić leżaczek, krzesełko do karmienia i mate edukacyjną. Na szczęście żadna z tych rzeczy nie jest pilna więc mam czas. Zawsze mogę zamówić je po porodzie :)

Kupujecie poduszkę Klin? Położna wspominała o niej na SR. Ponoć zapobiega ulewaniu i zakrztuszeniu. Są stosunkowo tanie.

loszcz, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja właśnie wróciłam. "Zaliczyłam" lekarza, zakupy a nawet tankowanie :) mam koszule do szpitala (te zwykle bo dotykając droższych nie czułam różnicy a w mothercare nie było koszul o których pisała Bella), jeszcze jeden pokrowiec na przewijak, smoczki, woreczki na pieluszki etc. Ogółem jestem zadowolona choć zmęczona. Ale mamy już prawie wszystko i mogę odetchnąć. Muszę jeszcze tylko kupić wanienke, odebrać adaptery do fotelika, kupić chusteczki i pieluszki no i zatwierdzić zamówienie z Gemini. Nie mam biustonosza do karmienia ale jego na pewno nie kupie bez mierzenia. W styczniu chcę się jednak skupić jeszcze tylko na lekkim przemeblowaniu. Za pranie, prasowanie etc. póki co się nie zbieram. Jutro wracam do normalnego trybu funkcjonowania i do pracy i liczę że to plus piątkowa wizyta zapewnią mi spokój co najmniej na styczeń :) O dalszych przygotowaniach pomyślę w lutym.

Mi kręgosłup najbardziej dokuczał koło 20stego tygodnia. Sporo wtedy przytyłam i może to miało wpływ? Teraz jest dużo lepiej zwłaszcza w ciągu dnia. Najgorzej jest jak poleże 2/3 godziny i próbuje wstać. Po kilku minutach udaje mi się to jednak rozchodzić i nie czuje bólu nawet w pracy mimo siedzenia przy biurku przez kilka godzin.

Aha czytając Was uświadomiłam sobie że chce jeszcze kupić leżaczek, krzesełko do karmienia i mate edukacyjną. Na szczęście żadna z tych rzeczy nie jest pilna więc mam czas. Zawsze mogę zamówić je po porodzie :)

Kupujecie poduszkę Klin? Położna wspominała o niej na SR. Ponoć zapobiega ulewaniu i zakrztuszeniu. Są stosunkowo tanie.
    Nad ta poduszka klin tez sie zastanawiam...i na chwile obecna nie wiem czy ja kupie

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka, Emca gratuluje udanych wizyt. Takie wieść zawsze cieszą. Miałam rację że dziś odwróci się zła passa. Tylko czekać na kolejne dobre wiadomości... także od leżących!

• Ewelaa Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    a za kocyk ile płaciłaś?
    te ślimaki są cudne szkoda że nie podaje cen od razu

Za kocyk z podusia placilam 70 zl z wysylka, z jednej strony jest minky z drugiej bawelna

sylwia85 lubi tę wiadomość

<3 <3 Nadia <3 <3
    201503291765.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt udanych. Piękne zdjęcia i piękne rzeczy dla córci Ewela.
    Zastanawiam się również nad imieniem synka,żeby gdzieś je umieścić ale jeszcze nie wiem czy wiszące czy stojące.
    Przyszedł dziś wózek dla malucha,poczekam na męża aż z pracy wróci,bo nie potrafię go złożyć :D

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    ja po raz pierwszy nie mam wyników na necie;/ myślicie że jest szansa, że nie zdążyli wpisać bo mieli np. dużo próbek do przebadania?;/ czy raczej mam się nastawiać że im się stłukło zginęło albo coś innego i znów będę kłuta..:(

Rubi ja myślę że raczej nie zdążyli wstawić wyników na necie

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ