X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wiecie może czy lekarz na nfz ma obowiązek robić 3 badane USG bo m ój ginekolog narazie milczy w tym temacie a na nastepnej wizycie 26 stycznia to bedzie już 36 tydz boje się że się nie załapie na to usg

• kasss Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja jestem po wizycie jestem zalamana
    Z dobrych wiadomości to szyjka zamknięta i mala obrocona główka w dół tak jak podejzewalam. A ze złych gin powiedział ze ciąża jest podwyższonego ryzyka i mam na siebie bardzo uważać nie denerwować się i dużo leżeć ze względu na ciśnienie a jak tylko coś zaobserwuje noepokojacego( mam wypisane na kartce,) to natychmiast do szpitala wyszło mi też białko w moczu a kardiolog mówiła ze to juz niedobrze boje się o moja Julcie wiem ze z ciśnieniem nie ma zartow:(
    Na dodatek tego wszystkiego jestem najgrubsza przytyłam 22kg:(

Niunia86 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • loszcz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass nie zamartwiaj się bo ci jeszcze bardziej ciśnienie podskoczy, dzidzia jest cała i zdrowa,Szyjka ok, pozycja dobra.Jesli będziesz lezec i się nie denerwować to jeszcze ta ciążę przenosisz.Badz dobrej myśli bo ostatniego czego potrzebujesz to zmartwienia.Trzymam kciuki za was obie :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 17:16

kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass spokojnie! Damy rade! A waga sie nie przejmuj bo calkiem Ci cisbienie skoczy.
    dolaczysz do nas lezacych i poleniuchujemy razem!
    fajnie, ze ma glowke w dole! Zazdroszcze

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie denerwuj się z powodu wagi,najważniejsze,że z córcią wszystko okey.
    Waga po ciąży spadnie a zdrowie Twoje i dziecka najważniejsze. :)
    Leż i odpoczywaj jak najwięcej.

kasss lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wszystko będzie dobrze napewno trzymam kciuki za ciebie i za Julcie

kasss lubi tę wiadomość

• loszcz Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 współczuję tego całego zamieszania i ze musisz leżeć. Na pocieszenie tylko dodam ze moja siostra miala bardzo podobną sytuację. Poszla na kibelek i nie mogla się załatwić, pchnela za mocno i "cos"poczula ze wychodzi jej z pochwy.Myslala ze to główka.pogotowie zabrało ja do szpitala.Do dzis nie wiem co dokładnie to było i co się wydarzyło. Na pewno odszedl jej czop sluzowy, a to co czula ze wychodzi sie schowalo.potrzymali ja na obserwacji i wypisali do domu na drugi dzień.Duzo lezala i oszczedzala się bardzo. Cala ta akcja dziala sie w Nowy Rok a porod miala 21.02 wywolywany bo maly nie chciał wyjść. Takze mozesz jeszcze przenosić ta ciążę . powodzenia

Niunia86, kasss, MamaAdasia, MisiaMonisia lubią tę wiadomość

201503231678.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss Ty sie nie denerwuj, rob co Ci lekarz kaze i bedzie dobrze. duzo zdrowka dla Was Dziewczyny :-*

kasss lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss przykro mi! Ale może lepiej że TAKA jest reakcja lekarza niż miałby to zbagatelizowac...trzymaj sue i nie denerwuj.A waga ci spadnie po porodzie Pewnie to i tak w większości woda:-)

kasss lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAss dołączam do dziewczyn...zrelaksuj się połóż i odpocznij...na wagę będziesz miała wpływ po porodzie, więc zgubisz jeśli zechcesz...na ciśnienie uważaj staraj się nie denerwować..

MamaAdasia, kasss lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass spokojnie. Mi na każdej wizycie lekarz mówi że jak tylko zauważe coś niepokojącego to natychmiast mam jechać do szpitala a nie umawiać się na wizytę. Co do ciśnienia to ciężka sprawa ale moi rodzice żyją od lat ze skokami ciśnienia i mają się dobrze (tata ma za wysokie ciśnienie, mama za nisikie). A moja koleżanka z masakrycznymi skokami ciśnienia urodziła w czerwcu zdrową córkę - jedyną konsekwencją tego ciśnienia było dla niej to że cesarke zrobili jej kilka dni wcześniej i to głównie dlatego że były spore upały. Co do wagi to temat wrażliwy dla każdej kobiety ale po porodzie wiele z nas czeka walka o powrót do dawnej figury. Trzeba będzie pocierpieć ale wierzę że damy radę.

kasss lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    I ja jestem po wizycie jestem zalamana
    Z dobrych wiadomości to szyjka zamknięta i mala obrocona główka w dół tak jak podejzewalam. A ze złych gin powiedział ze ciąża jest podwyższonego ryzyka i mam na siebie bardzo uważać nie denerwować się i dużo leżeć ze względu na ciśnienie a jak tylko coś zaobserwuje noepokojacego( mam wypisane na kartce,) to natychmiast do szpitala wyszło mi też białko w moczu a kardiolog mówiła ze to juz niedobrze boje się o moja Julcie wiem ze z ciśnieniem nie ma zartow:(
    Na dodatek tego wszystkiego jestem najgrubsza przytyłam 22kg:(
    Glowa do gory zobaczysz ze twoja Julcia urodzi sie zdrowiusienka a mamusia szybko wroci do formy.odpoczywaj i jeszcze raz odpoczywaj

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja po wizycie,

Przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 1.5 g, więc ok, a nie żałowałam sobie słodyczy :D Od początku mam + 8 kg.

Tętno małego 155 ud/min.
    Dostałam skierowanie na USG - 16.01, to będzie 33t0d.
    Następna wizyta 26.01, także spoko, będzie pobierała GBS.

Byłam też u endo, TSH 2.9, nadal mam Letrox 75 pn-pt a 50 sb, niedziela. Jeszcze idę 18.02 do endo, a mówił że przy karmieniu zmniejszy mi dawkę.

Gratuluję udanych wizyt :)

Anastacia, śliczny mały brzunio <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 18:26

nick nieaktualny, nick nieaktualny, jasmin, Emca, Rubi, Madzik82, Niunia86, noa8, madziutek 23, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, kobieto wreszcie na zwolnienie poszłaś :D

Kasss, nie martw się wagą , ja z małym w 1szej ciązy przytyłam 15 kg i szybko zeszło, ważne ze mała zdrowa i jest główkowo :)

Niunia, trzymaj się w szpitalu, a gdzie leżysz, w Wawie?

Loszcz, pytałaś jak się czuję- ogólnie ok, mam mały kaszel, ale jest o niebo lepiej :) A Ty jak?

Niunia86 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek, jaki stanik do karmienia zamawiałaś, ja mam jeden szukam jeszcze jednego jakiegoś ładnego.
    Myślę nad tym
    http://www.lolita4u.pl/Biustonosz-quot-MAJAquot,p,30715

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia super że lepiej sie czujesz :) ja też mam wizytę następną 26.01 ale niestety bez USg

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Witam i ja po wizycie,

Przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 1.5 g, więc ok, a nie żałowałam sobie słodyczy :D Od początku mam + 8 kg.

Tętno małego 155 ud/min.
    Dostałam skierowanie na USG - 16.01, to będzie 33t0d.
    Następna wizyta 26.01, także spoko, będzie pobierała GBS.

Byłam też u endo, TSH 2.9, nadal mam Letrox 75 pn-pt a 50 sb, niedziela. Jeszcze idę 18.02 do endo, a mówił że przy karmieniu zmniejszy mi dawkę.

Gratuluję udanych wizyt :)

Anastacia, śliczny mały brzunio <3
    A mnie sie wydaje ze brzuch mam ogromny

loszcz lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Anastacia, kobieto wreszcie na zwolnienie poszłaś :D

Kasss, nie martw się wagą , ja z małym w 1szej ciązy przytyłam 15 kg i szybko zeszło, ważne ze mała zdrowa i jest główkowo :)

Niunia, trzymaj się w szpitalu, a gdzie leżysz, w Wawie?

Loszcz, pytałaś jak się czuję- ogólnie ok, mam mały kaszel, ale jest o niebo lepiej :) A Ty jak?
    Moj tak naprawde nalegal...caly czas mi gadal ze mam przestac sie wyglupiac i odpoczac bo widzial ze jestem bardzo zmeczona

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, nie dziwię się, jeszcze się napracujemy, a teraz czas na chwilę spokoju, no i ostatnie chwile z naszymi starszakami bez małych :D
    Myślę że i córcia się ucieszy, że mama w domu :)

A widzę, że brzuch masz wysoko, tak jak ja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 18:34

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Anastacia, nie dziwię się, jeszcze się napracujemy, a teraz czas na chwilę spokoju, no i ostatnie chwile z naszymi starszakami bez małych :D
    Myślę że i córcia się ucieszy, że mama w domu :)

A widzę, że brzuch masz wysoko, tak jak ja.
    Zgadza sie mam wysoko...teraz skupie sie na praniu prasowaniu i pakowaniu torby do szpitala

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ