Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
hej a mnie znów rozłożyło i dopiero wstałam a wczoraj było już dobrze aby katar to dziś gardło od nowa ech nie skończą sie te choroby miałam sie brać za pranie ciuszków a nie mam siły nawet domu ogarnąć
Tess ja oczywiście polecam swoje ciuszki
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612 wysyłka gratis powyżej 100 zł
też sie zastanawiam nad kombinezonem jakiś kupić musze ale sie wstrzymam jeszcze zobacze jak z pogodą bedzie
Tess, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Witam was po bardzo dlugiej przewie. Ostatni czas nie był dla mnie najlepszy musialam odpoczać i od forum i od wszystkiego. duzo przykrych spraw ale wychodze na prosta.
Nie wiem co u Was z grubsza tylko przeczytalam ostatnie strony takze tylko z tego co wyczytalam to moge odniesc sie do dziewczynek ktore maja jakies problemy: trzymajcie sie badzcie cierpliwe i moze nawet lepszy szpital nic zamartwianie sie w domu czy jest ok.
wszystkim Wam i sobie gratuluje dotrwania w miarę dobre kondycji do tego etapu:)
pewnie juz wszystkie marzymy zeby miec te nasze maluchy w rekach:)
mam nadzieje ze mimo mojej dlugiej nieobecnosci moge sie tu znow zadomowic:)
zdrowka dla wszystkich dziewczynek:)
gosiaczek31, MisiaMonisia, Ewelaa, MamaAdasia, kasss, SunSun, madziutek 23, sylwia85, jasmin, kaczamila, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki
ja ze spaniem nie mam problemu tzn zasnąć długo nie moge ale jak mi sie uda tośpie do 9 10 ja myśle na taka torbą
http://allegro.pl/torba-fitness-sportowa-torba-podrozna-kropki-duza-i4930840556.html
tylko czy ona wystarczy?
ta z lidla też fajna i nie droga ale nie mam niestety w okolicy
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
ja zrobiłam zamowienie jak wiekszośc u rodzyneczek i w gemini za ponad 400zl a nie mam jeszcze termometru i pampersow ichusteczek nawilzających dla małej
dziś planuje zamowic koszule i torbe do szpitala
Scarlet ale z Ciebie jest pracus jak ty wytrzymasz po porodzie z Juniorem w domu?
Czekaja dobrze że się odezwałaś martwiłyśmy sie o Ciebie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 14:54
Dorka1979 lubi tę wiadomość
[/url]

-
Ja też kupiłam kombinezon uzywany na olx, z przesyłką za 30zł, jest fajny taki misiowaty, ale ciepły, firmy F&F z Tesco.
Madzik, ja juz poluję na tą dostawkę,ale musze zmierzyć rozstaw kół,żeby pasował.
Ewa, ja mam w sumie 3 wózki więcej mi nie trzeba, jeden 3w1 Tako, drugi Espiro spacerówkę a trzeci nówka sztuka Milly Mally, dostałam od znajomego taki czarny
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-vip-milly-mally-spacerowka-wys0-24-i4967734912.html
jest fajny bo siedzisko rozkłada się prawie na płasko więc na wakacje będzie jak znalazł.
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
O matko, dziewczyny szalejecie, 500 zł w aptece, ja mam 70 zł z przesyłką, ale częśc rzeczy na all zamawiałam( podkłady, płatki, smoczki, podkład dla małego) i w sumie to się nazbiera.
No i koszt przesyłki prawie 14 zł ,ale leki mają tańsze, np Amol, czy witaminy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:00
-
A bedziesz miala blizej lata w ofercie rampersy?sylwia85 wrote:hej a mnie znów rozłożyło i dopiero wstałam a wczoraj było już dobrze aby katar to dziś gardło od nowa ech nie skończą sie te choroby miałam sie brać za pranie ciuszków a nie mam siły nawet domu ogarnąć
Tess ja oczywiście polecam swoje ciuszki
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612 wysyłka gratis powyżej 100 zł
też sie zastanawiam nad kombinezonem jakiś kupić musze ale sie wstrzymam jeszcze zobacze jak z pogodą bedzie
sylwia85 lubi tę wiadomość
-
No ja wlasnie kupilam ta z lidla do tego mate do cwiczen przyda sie po porodzie.w ta torbe ja sie zapakuje a inna dla mlodego juz mam w domukasss wrote:Hej mamuśki
ja ze spaniem nie mam problemu tzn zasnąć długo nie moge ale jak mi sie uda tośpie do 9 10 ja myśle na taka torbą
http://allegro.pl/torba-fitness-sportowa-torba-podrozna-kropki-duza-i4930840556.html
tylko czy ona wystarczy?
ta z lidla też fajna i nie droga ale nie mam niestety w okolicy
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
ja zrobiłam zamowienie jak wiekszośc u rodzyneczek i w gemini za ponad 400zl a nie mam jeszcze termometru i pampersow ichusteczek nawilzających dla małej
dziś planuje zamowic koszule i torbe do szpitala
Scarlet ale z Ciebie jest pracus jak ty wytrzymasz po porodzie z Juniorem w domu?
Czekaja dobrze że się odezwałaś martwiłyśmy sie o Ciebie;)
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tez macie syndrom niespokojnych nog wieczorami?? mi moje przeszkadzaja jak probuje zasnac tak jakby chcialy same gdzies isc;)
Kass ja wielkosciowo mam podobna torbe do Twojej. wszystko sie zmiescilo i jest jeszcze miejsce na pozostale brakujace rzeczy.
mala spakowalam w torbe ktora bedzie sluzyla za torbe do wozka
http://www.tomi.pl/baby-ono-torba-style-z-przewijakiem.html?gclid=CKCh3uHHhMMCFdLItAodljIAng
widze ze gemini sie na nas oblowilo ostatnio. ja zostawilam 550zł ale to juz z laktatorem tt. ostatecznie jednak zwrocilam bo stwierdzilam ze kupie cos tanszego:) -
Dla mamy:
- ręczniki (duży, mały i malutka ściereczka)
- 2 pary ciepłych skarpet
- szlafrok
- kapcie
- klapki pod prysznic
- 2 koszule (jedna stara, jedna nowa) i długi T-shirt do porodu
- 2 biustonosze do karmienia
- pudełko wkładek laktacyjnych
- 2 pary majtek
- 5 szt majtek jednorazowych
- wkłady poporodowe - 10szt
- duże podpaski - 5szt
- podkłady na łóżko - 2szt
PLUS- kubek oraz komplet sztućców
Kosmetyki:
- Tantum Rosa + butelka z dziubkiem do podmywania
- mydło
- dezodorant
- krem
- pomadka
- chustki nawilżane
- chustki higieniczne
- szczoteczka i pasta
- szczotka do włosów, spinki
- małe lusterko
Ewelaa lubi tę wiadomość
[/url]

-
Ewelaaa, do szpitala to różnie , zależy od szpitala, w niektórych wszystko dają, w innych wszystko trzeba mieć, sprawdź sobie na stronie szpitala gdzie będziesz rodziła, powinna być informacja.
A po porodzie wg mnie :
2-3 opakowania podkładów bella lub innych
stanik do karmienia wg uznania
ze 3 koszule na zmianę, szlafrok
klapki, kapcie
ręczniki
kosmetyki
majtki siateczkowe
Ewelaa lubi tę wiadomość
-
Ja kupiłam już wtedy wszystko : maści,termometr,pielegnacja mnie i dzidziusia,podklady,podpaski,pieluchy,ziołka,kremy ,fride itdMamaAdasia wrote:O matko, dziewczyny szalejecie, 500 zł w aptece, ja mam 70 zł z przesyłką, ale częśc rzeczy na all zamawiałam( podkłady, płatki, smoczki, podkład dla małego) i w sumie to się nazbiera.
No i koszt przesyłki prawie 14 zł ,ale leki mają tańsze, np Amol, czy witaminy.
dziś z okazji nudy robie zakupy w tesco online bo jak meza wyśle to muszę mu dokladnie wszystko pisać np.koncentrat mały pudliszki,4 czerwony średnie jabłka itd:-)
MamaAdasia, Rubi lubią tę wiadomość
-
mam wozek maxi cosi i nie chcialam kupowac ogrinalnej torby do wozka bo jest bardzo droga a szalu nie robi:)
ta jest bardzo pojemna naprawde i wyglada bardzo zgrabnie:)
spakowana moze za duzo powiedziane. to co przyszlo z gemini a ma sie przydac po porodzie schowalam do torby jeszcze brakuje mi pizam szlafroka i w ogole ubran dla siebie ale kosmetyki juz schowane.
malej torbe spakowalam to co mialam. ubranka rozek smoczek ale tez brakuje wielu niezbednych rzeczy. sukcesywnie bede dokladac jak kupie i mi sie przypomni:) -
czekaja wrote:Czy po porodzie mzona stosowac irygator?? czytalam zeby sie podmywac tantum rosa ale nie wiem czy mozna stosowac irygator??
Witam Czekają po dłuższej przerwie. Nie można po porodzie używać irygatora. Przez ok 6 tygodni po porodzie w tzw połogu do pochwy nie może się nic dostawać. Nie można też moczyć pupy np. w kąpieli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:25
czekaja lubi tę wiadomość
-
czekaja wrote:Dziewczyny tez macie syndrom niespokojnych nog wieczorami?? mi moje przeszkadzaja jak probuje zasnac tak jakby chcialy same gdzies isc;)
Kass ja wielkosciowo mam podobna torbe do Twojej. wszystko sie zmiescilo i jest jeszcze miejsce na pozostale brakujace rzeczy.
mala spakowalam w torbe ktora bedzie sluzyla za torbe do wozka
http://www.tomi.pl/baby-ono-torba-style-z-przewijakiem.html?gclid=CKCh3uHHhMMCFdLItAodljIAng
widze ze gemini sie na nas oblowilo ostatnio. ja zostawilam 550zł ale to juz z laktatorem tt. ostatecznie jednak zwrocilam bo stwierdzilam ze kupie cos tanszego:)
Witaj Synu Marnotrawny
milo ze wrocilas ;*
ja tez mialam tak z tymi nogami ale na szczescie tylko pare dni i przeszlo ... uff okropne uczucie... ;/
czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To jak się myc bez moczenia pupy??

boze dziewczyny jak pomysle ze ten mały potworek ma wyjsc z mojego brzuch(daj boze dołem) to mam gesia skorke. tysiace mysli na minute.
Emerta dzieki bo bym wziela ten irygator to chyba by polozne mnie przeswiecily:)
wiem ze to za wczesnie na takie rozwazania ale myslalayscie juz o chrzcinach?? ja bym chciala szybko 3 4 tygodnie po porodzie i miec juz z tym spokoj. tylko u nas najblizsza rodzina w sensie rodzenstwo i rodzice to okolo 25 osob. robi sie male wesele. marze o tym zeby zrobic chrzest tylko z rodzicami chrzestnymi ale pewnie reszta rodziny walnie focha...
Madziutek ladnie nazwane;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 15:36
madziutek 23 lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH