Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ale mam dziś lenia , jedyne co zrobiłam to śniadanie a teraz małą kawę, i tak leżę i leżę ... ojj leń !!!
Vira, A.Kasia, TaRRa, Dorka87, Paulina2344 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aa a tak w ogóle to belly pokazuje 25 tydzień !!!!
I SO HApyy !!!Est, Dorka87, A.Kasia, ryjkek, baassiia, RudyTygrysek, Kate84, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny co sądzicie o tej komodzie??
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ec51e2267c.jpg
klikam już kup teraz od kilku dni i jakoś nie mogę kliknąć...
kupujemy białe łózeczko i chcemy taką komode na ubranka Emili
i różnepierdy typu pieluchy i podręczne rzeczy , póki co nie chce
kupować typowych mebli dla dziecka itd, bo nasz nowy dom jest coraz bliżej w zasięgu przeprowadzki więc tam bym juz chciała urządzić pokój małejMagda lena, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:Właściwie to nie wiadomo kiedy ten 6miesiac sie zaczyna.Moja kumpelka tlumaczy ze gdybm miala tak jechac razem z belly to by wyszlo ze moja ciaza trwala 10miesiecy i mowi ze gdzies te dni trzeba zgubic wiec ona uwaza ze skoro termin mam na 10marca to 10lutego zaczynam 9miesiac,10stycznia 8miesiac itd.
Belly według mnie trochę z tymi miesiącami goni, dlatego ja się sugeruję tym drugim suwaczkiem. Jeśli ostatnią @ miałaś np 15.06, to co miesiąc około 15-18 powinien przeskoczyć Ci kolejny miesiąc ciążyCiąża to skończone 9 miesięcy, więc dla marcowych terminów 9-ty miesiąc zacznie się w lutym, a przyjmuje się, ze poród o czasie to i ok 3 tyg przed terminem jak i do 2 tyg po(chociaż wiem z praktyki, że często już kilka dni po terminie lekarze kładą na patologii i robią próby indukcji).
Jusiakp dla mnie kluczowa w tym locie jest opinia lekarza, w drugiej ciąży latałam w 21 tc i nic się wtedy nie działo.
Kaarolina kciuki oczywiście zaciśnięte &&&&&&&&
Magda lena myślami jestem z Tobą, odezwij się jak sytuacja u Ciebie. -
alinalii wrote:dziewczyny co sądzicie o tej komodzie??
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ec51e2267c.jpg
klikam już kup teraz od kilku dni i jakoś nie mogę kliknąć...
kupujemy białe łózeczko i chcemy taką komode na ubranka Emili
i różnepierdy typu pieluchy i podręczne rzeczy , póki co nie chce
kupować typowych mebli dla dziecka itd, bo nasz nowy dom jest coraz bliżej w zasięgu przeprowadzki więc tam bym juz chciała urządzić pokój małej
Ja nad tą komodą myślałam dwa miesiące, bo bardzo mi się podoba, ale jest możliwość zakupu tylko przez internet. A ja niestety boję się zakupić taki sprzęt, bez wcześniejszego obejrzenia jej na żywo. Poza tym w komentarzach czytałam, że często przychodziły uszkodzone w trakcie wysyłki, a proces reklamacji żmudny. Zrezygnowałam i kupiłam z ikei bardzo podobną. -
nick nieaktualnyKtoś wczoraj pisał o nudzie na l4. Powiem Wam, że odkąd zwolniłam się w styczniu z pracy to do samej ciąży miałam mniej wolnego czasu niż kiedy pracowałam. Łapałam się chyba wszystkiego na raz: aerobik, warsztaty kulinarne, warsztaty rękodzieła, kurs na prawo jazdy, dentysta, badania moje i męża, jeździłam do rodziców, zaczęłam ogarniać ogród i nawet udało mi się skończyć jeden skalniak (który teraz zdycha bo oczywiście nie ma mi kto zabezpieczyć azalii przed zimnem...). Te pół roku minęło mi jak 5 sekund.
Ale odkąd jestem w ciąży to każdy dzień jakby miał 48h. Nie mówię, że się nudzę bo zawsze sobie jakieś zajęcie zorganizuję, a to planuję remont i wybieram na necie wyposażenie, a to wyszukuję rzeczy do wyprawki, czytam książki, oglądam serialne, gadam przez telefon z siostrą/mamą/szwagierką/znajomymi... Ale tak mnie cholernie wkurzają ograniczenia, które ciąża na mnie nakłada, że aż mnie czasem ze złości telepie. Zakupów sobie nie zrobię, śmieci nie wyrzucę, odkurzyć - nie bo nie wolno, schylić się -nie ma jak (niedługo zacznę olewać sprawę i to co mi spadnie będzie tak sobie leżało aż łaskawie ktoś podniesie), włosy umyć i wysuszyć ciężko, obiad tylko taki, który nie wymaga godzin stania przy blacie (z ciastami tak samo), kwiatki mi na balkonie w doniczkach zdechły - będą czekać aż śnieg spadnie bo wcześniej nikt nie ma czasu tego posprzątać. MASAKRA. Nie to, że jestem z tego powodu nie wiadomo jak nieszczęśliwa ale zwyczajnie mnie to wkurza. Nawet nie ma za bardzo gdzie ukierunkować tej złości bo przecież planowaliśmy tą ciążę i wiedzieliśmy jak będzie. Ale jest mi cholera przykro, bo koleżanki z brzuchami jeżdżą sobie na wycieczki, biegają po sklepach za wyprawką a ja jak mam badania raz na miesiąc to się cieszę jak dziecko, że mogę się ładnie ubrać i wyjść do ludzi
No dobra, ludzie mają gorzej ale pożaliłam się trochę i teraz mi lepiejIdę sobie zrobić herbatę i zabieram się za "Dziewczynę z pociągu". Ponoć hit nad hity.
Est, Tova33 lubią tę wiadomość
-
Kasmira - u mnie to sami! Nad ranem lewe biodro tak boli ze w żaden sposób nie mogę sie ułożyć. Nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje
Kasmira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyalinalii - jako posiadaczka kilku białych mebli w domu wszystkim je odradzam
Kurz się na tym zbiera jak nie wiem, jak ścieram to się marze a za 5 minut od starcia od nowa się zbiera. Nigdy więcej nie kupię białych mebli bo mam fisia na punkcie sprzątania i jak widzę ten kurz to tylko co chwila ze szmatą latam. A w salonie mam meble dąb sonoma i je kocham wręcz, ścieram sobie kurz co 3-4 dni a nawet jak rzadziej to i tak wyglądają na czyste. Komoda bardzo ładna, ja bym brała ale w innym kolorze. Chyba, że jesteś perfekcyjna pani domu - to wtedy pewnie
-
jusiakp wrote:Wiem, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza o braku przeciwskazań do lotu od 27 tygodnia, a ja wlasnie w takim tyg bede, no i ciekawe jak moj lekarz na to spojrzy.
Słyszałam, że niektóre linie lotnicze nie wpuszczają na pokład w zaawansowanej ciąży.Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
A.Kasia ale pomyśl że jak urodzisz już Tymka to jak wyjdziesz na spacerek to chyba z 10 kilosków walniesz
także uszy i tyłek do góry Kochana i czekamy na 38 tydzień :*
A co do białych mebli - ja też bije się z myślami czy białą komodę kupić czy inny kolorchciałam taką biała z ikea podobną do tej na zdjęciu ale sama nie wiem
ryjkek, A.Kasia lubią tę wiadomość
-
Martita88 wrote:A.Kasia ale pomyśl że jak urodzisz już Tymka to jak wyjdziesz na spacerek to chyba z 10 kilosków walniesz
także uszy i tyłek do góry Kochana i czekamy na 38 tydzień :*
A co do białych mebli - ja też bije się z myślami czy białą komodę kupić czy inny kolorchciałam taką biała z ikea podobną do tej na zdjęciu ale sama nie wiem
Jak się dzieciaki urodzą to będziemy marzyć o tej nudzie przed telewizoremChociaż to zależy od charakteru każdego dziecka.
Wydaje mi się, że zdecydowanie gorsze od białych są czarne meble, bo bardziej widać kurz. Jasne mebelki wyglądają ślicznie w pokoju dziecięcym.Mania1718 lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyryjkek wrote:Jak się dzieciaki urodzą to będziemy marzyć o tej nudzie przed telewizorem
Chociaż to zależy od charakteru każdego dziecka.
Wydaje mi się, że zdecydowanie gorsze od białych są czarne meble, bo bardziej widać kurz. Jasne mebelki wyglądają ślicznie w pokoju dziecięcym.
Zgadzam sie z ryjkiem.Biale sa takie no....wdzieczne