X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam dziś lenia , jedyne co zrobiłam to śniadanie a teraz małą kawę, i tak leżę i leżę ... ojj leń !!!

Vira, A.Kasia, TaRRa, Dorka87, Paulina2344 lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tak tylko wyliczenia szacunkowe, bo realnie to nie każda a może nawet większość ciąż nie trwa równo 40 tygodni.
    Każdy może liczyć jak chce a nasze dzieci i tak zrobią swoje :-)

baassiia, Mania1718 lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    ale mam dziś lenia , jedyne co zrobiłam to śniadanie a teraz małą kawę, i tak leżę i leżę ... ojj leń !!!

No i bardzo najlepiej.Wypoczywajmy póki mozemy bo potem nie bedzie zlituj

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza o braku przeciwskazań do lotu od 27 tygodnia, a ja wlasnie w takim tyg bede, no i ciekawe jak moj lekarz na to spojrzy.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia , ja bym poleciała. Zwłaszcza, że to bardzo krótki lot.
    Jak masz wątpliwości to poradz się swojego lekarza, bo tu pewnie kazda z nas będzie miała inną opinię :-)

A.Kasia, Gośśś lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela w 6miesiacu leciała do tajlandii i bylo wszystko ok.Zdrowej ciazy nic nie ruszy.Zapytaj lekarza ale moich dwóch mi powiedzialo -raz jeszcze przytocze te słowa-jak nie trzeba to nie lecieć

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa a tak w ogóle to belly pokazuje 25 tydzień !!!!

I SO HApyy !!!

Est, Dorka87, A.Kasia, ryjkek, baassiia, RudyTygrysek, Kate84, Mietka 30:), krówka_muffka lubią tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusia ja bym poleciała po pozytywnej opinii lekarza :)

Est lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Est, ja też mam 10 pieluch tetrowych. Na początek wystarczy :) :D
    A kupujecie też kolorowe, we wzorki, czy same białe?
    ja ma 5 kolorowych i narazie 2 białe ale jeszcze ze 4 chce dokupić...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co sądzicie o tej komodzie??
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ec51e2267c.jpg

klikam już kup teraz od kilku dni i jakoś nie mogę kliknąć...
    kupujemy białe łózeczko i chcemy taką komode na ubranka Emili
    i różnepierdy typu pieluchy i podręczne rzeczy , póki co nie chce
    kupować typowych mebli dla dziecka itd, bo nasz nowy dom jest coraz bliżej w zasięgu przeprowadzki więc tam bym juz chciała urządzić pokój małej

Magda lena, Kasia24 lubią tę wiadomość

www.suwaczki.com
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Właściwie to nie wiadomo kiedy ten 6miesiac sie zaczyna.Moja kumpelka tlumaczy ze gdybm miala tak jechac razem z belly to by wyszlo ze moja ciaza trwala 10miesiecy i mowi ze gdzies te dni trzeba zgubic wiec ona uwaza ze skoro termin mam na 10marca to 10lutego zaczynam 9miesiac,10stycznia 8miesiac itd.

Belly według mnie trochę z tymi miesiącami goni, dlatego ja się sugeruję tym drugim suwaczkiem. Jeśli ostatnią @ miałaś np 15.06, to co miesiąc około 15-18 powinien przeskoczyć Ci kolejny miesiąc ciąży :) Ciąża to skończone 9 miesięcy, więc dla marcowych terminów 9-ty miesiąc zacznie się w lutym, a przyjmuje się, ze poród o czasie to i ok 3 tyg przed terminem jak i do 2 tyg po(chociaż wiem z praktyki, że często już kilka dni po terminie lekarze kładą na patologii i robią próby indukcji).

Jusiakp dla mnie kluczowa w tym locie jest opinia lekarza, w drugiej ciąży latałam w 21 tc i nic się wtedy nie działo.

Kaarolina kciuki oczywiście zaciśnięte &&&&&&&&

Magda lena myślami jestem z Tobą, odezwij się jak sytuacja u Ciebie.

1usai09khne0c7t3.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny co sądzicie o tej komodzie??
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ec51e2267c.jpg

klikam już kup teraz od kilku dni i jakoś nie mogę kliknąć...
    kupujemy białe łózeczko i chcemy taką komode na ubranka Emili
    i różnepierdy typu pieluchy i podręczne rzeczy , póki co nie chce
    kupować typowych mebli dla dziecka itd, bo nasz nowy dom jest coraz bliżej w zasięgu przeprowadzki więc tam bym juz chciała urządzić pokój małej

Ja nad tą komodą myślałam dwa miesiące, bo bardzo mi się podoba, ale jest możliwość zakupu tylko przez internet. A ja niestety boję się zakupić taki sprzęt, bez wcześniejszego obejrzenia jej na żywo. Poza tym w komentarzach czytałam, że często przychodziły uszkodzone w trakcie wysyłki, a proces reklamacji żmudny. Zrezygnowałam i kupiłam z ikei bardzo podobną.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wczoraj pisał o nudzie na l4. Powiem Wam, że odkąd zwolniłam się w styczniu z pracy to do samej ciąży miałam mniej wolnego czasu niż kiedy pracowałam. Łapałam się chyba wszystkiego na raz: aerobik, warsztaty kulinarne, warsztaty rękodzieła, kurs na prawo jazdy, dentysta, badania moje i męża, jeździłam do rodziców, zaczęłam ogarniać ogród i nawet udało mi się skończyć jeden skalniak (który teraz zdycha bo oczywiście nie ma mi kto zabezpieczyć azalii przed zimnem...). Te pół roku minęło mi jak 5 sekund.

Ale odkąd jestem w ciąży to każdy dzień jakby miał 48h. Nie mówię, że się nudzę bo zawsze sobie jakieś zajęcie zorganizuję, a to planuję remont i wybieram na necie wyposażenie, a to wyszukuję rzeczy do wyprawki, czytam książki, oglądam serialne, gadam przez telefon z siostrą/mamą/szwagierką/znajomymi... Ale tak mnie cholernie wkurzają ograniczenia, które ciąża na mnie nakłada, że aż mnie czasem ze złości telepie. Zakupów sobie nie zrobię, śmieci nie wyrzucę, odkurzyć - nie bo nie wolno, schylić się -nie ma jak (niedługo zacznę olewać sprawę i to co mi spadnie będzie tak sobie leżało aż łaskawie ktoś podniesie), włosy umyć i wysuszyć ciężko, obiad tylko taki, który nie wymaga godzin stania przy blacie (z ciastami tak samo), kwiatki mi na balkonie w doniczkach zdechły - będą czekać aż śnieg spadnie bo wcześniej nikt nie ma czasu tego posprzątać. MASAKRA. Nie to, że jestem z tego powodu nie wiadomo jak nieszczęśliwa ale zwyczajnie mnie to wkurza. Nawet nie ma za bardzo gdzie ukierunkować tej złości bo przecież planowaliśmy tą ciążę i wiedzieliśmy jak będzie. Ale jest mi cholera przykro, bo koleżanki z brzuchami jeżdżą sobie na wycieczki, biegają po sklepach za wyprawką a ja jak mam badania raz na miesiąc to się cieszę jak dziecko, że mogę się ładnie ubrać i wyjść do ludzi :(

No dobra, ludzie mają gorzej ale pożaliłam się trochę i teraz mi lepiej ;) Idę sobie zrobić herbatę i zabieram się za "Dziewczynę z pociągu". Ponoć hit nad hity.

Est, Tova33 lubią tę wiadomość

• kateee Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira - u mnie to sami! Nad ranem lewe biodro tak boli ze w żaden sposób nie mogę sie ułożyć. Nie mam pojęcia czemu tak sie dzieje

Kasmira lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii - jako posiadaczka kilku białych mebli w domu wszystkim je odradzam ;) Kurz się na tym zbiera jak nie wiem, jak ścieram to się marze a za 5 minut od starcia od nowa się zbiera. Nigdy więcej nie kupię białych mebli bo mam fisia na punkcie sprzątania i jak widzę ten kurz to tylko co chwila ze szmatą latam. A w salonie mam meble dąb sonoma i je kocham wręcz, ścieram sobie kurz co 3-4 dni a nawet jak rzadziej to i tak wyglądają na czyste. Komoda bardzo ładna, ja bym brała ale w innym kolorze. Chyba, że jesteś perfekcyjna pani domu - to wtedy pewnie :)

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Wiem, że trzeba mieć zaświadczenie od lekarza o braku przeciwskazań do lotu od 27 tygodnia, a ja wlasnie w takim tyg bede, no i ciekawe jak moj lekarz na to spojrzy.

Słyszałam, że niektóre linie lotnicze nie wpuszczają na pokład w zaawansowanej ciąży.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ale pomyśl że jak urodzisz już Tymka to jak wyjdziesz na spacerek to chyba z 10 kilosków walniesz ;) także uszy i tyłek do góry Kochana i czekamy na 38 tydzień :*

A co do białych mebli - ja też bije się z myślami czy białą komodę kupić czy inny kolor :/ chciałam taką biała z ikea podobną do tej na zdjęciu ale sama nie wiem :/

ryjkek, A.Kasia lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    A.Kasia ale pomyśl że jak urodzisz już Tymka to jak wyjdziesz na spacerek to chyba z 10 kilosków walniesz ;) także uszy i tyłek do góry Kochana i czekamy na 38 tydzień :*

A co do białych mebli - ja też bije się z myślami czy białą komodę kupić czy inny kolor :/ chciałam taką biała z ikea podobną do tej na zdjęciu ale sama nie wiem :/

Jak się dzieciaki urodzą to będziemy marzyć o tej nudzie przed telewizorem ;) Chociaż to zależy od charakteru każdego dziecka.

Wydaje mi się, że zdecydowanie gorsze od białych są czarne meble, bo bardziej widać kurz. Jasne mebelki wyglądają ślicznie w pokoju dziecięcym.

Mania1718 lubi tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Jak się dzieciaki urodzą to będziemy marzyć o tej nudzie przed telewizorem ;) Chociaż to zależy od charakteru każdego dziecka.

Wydaje mi się, że zdecydowanie gorsze od białych są czarne meble, bo bardziej widać kurz. Jasne mebelki wyglądają ślicznie w pokoju dziecięcym.

Zgadzam sie z ryjkiem.Biale sa takie no....wdzieczne

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://siostraania.pl/nienarodzone-dzieci-maluja-obrazy-trwa-kampania-unborn-artists/

ug37zbmh9r9sv292.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ