X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • kamka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    O jezu :p jakie to brzydkie :p no nic, takie czasy :P
    podejrzewaM że wolałabyś te lalki od tego
    https://www.youtube.com/watch?v=4Kl-bgOKm2o

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tydzień i belly pokazuje mi serduszko - granica przeżywalności. Nie mam abonamentu premium więc trudno mi zinterpretować te granicę. No niby jest to jasne ale może któraś mogłaby mi to przybliżyć ?

Love_life lubi tę wiadomość

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prowadzaca to dr Bator-Gregorczyk

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Czemu masz echo ?
    Po pierwsze z powodu dużego ryzyka chorób genetycznych(na szczęście amnio to wykluczylo), po 2 i najważniejsze na badaniach prenatalnych Mały był strasznie opuchnięty i szukają tego przyczyny.. a jedną z nich może być wada serduszka i problemy problemy z układem krążenia ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:07

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Po pierwsze z powodu dużego ryzyka chorób genetycznych(na szczęście amnio to wykluczylo), po 2 i najważniejsze na badaniach prenatalnych Mały był strasznie opuchnięty i szukają tego przyczyny.. a jedną z nich może być wada serduszka i problemy problemy z układem krążenia ...

3 mam więc mocno kciuki. Będzie wszystko dobrze :-*

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina ja również trzymam kciuki !!! bedzie dobrze ;) musi być;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Kasmira Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira granica przeżywalności tzn że gdyby maleństwo zechciało pojawić sie na świecie to już je ratują. Przeżywalność jest na granicy 25% bodajże.

Witam się w 24 tygodniu :D

Kurcze nie moge spać, budze sie ok 5-6 i tak mnie bolą biodra, ze nie mam na który bok sie położyć. W dzień w ogóle ich nie czuje, przez większość nocy też nie, zaczyna sie nad ranem....nie wiem o co chodzi?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam dopiero za 5 dni :(

A.Kasia, Hannia123, Karolina@ lubią tę wiadomość

relggu1r2zuga2rf.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka, porozmawiaj z twoją dr jak ona by to widziala

bl9cuay3kworwxbg.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 22 tyg ciąży ! :) No i belly pokazuje 6 miesiąc, bardzo to optymistyczne, ale jeszcze chyba cały tydzień do tego :)

Życzę Wam wszystkim miłego dnia,u mnie dziś nie ma światła, także zerknę raz na jakiś czas co tam u waas :)

A.Kasia, ksanka, Dorka87, Kaarolina, Hannia123, Karolina@, TaRRa, RudyTygrysek, Kate84, Andriel, Mania1718 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Witam się w 22 tyg ciąży ! :) No i belly pokazuje 6 miesiąc, bardzo to optymistyczne, ale jeszcze chyba cały tydzień do tego :)

Życzę Wam wszystkim miłego dnia,u mnie dziś nie ma światła, także zerknę raz na jakiś czas co tam u waas :)
    Ja również witam się w 22 tygodniu i tez sie zdziwilam jak zobaczyłam 6 miesiąc ;-)

A.Kasia, ksanka, Hannia123, Karolina@, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! :)

Miłego Dnia!

U mnie dzisiaj początek 23 tygodnia! Wow! A jutro weekendowa szkoła rodzenia!

ksanka, A.Kasia, Hannia123, Karolina@, Kate84, Andriel, Mania1718 lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kasieńka, moja znajoma z drugą ciaza jechała do Wawy 130 km i zdążyła :)

Karolina, trzymam kciuki za Wasze echo :*

W Wawie szaro i buro, a ja jeszcze w wyrku.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Niech ten dzień szybko zleci, jutro zaczynamy 25 tydzień a w sobotę USG <3

Magda lena - daj znać jak Cię przyjmą :) Przyjemnych dziewczyn na sali Ci życzę i samych dobrych wieści ;)

Kaarolina - powodzenia na wizycie! Trzymam kciuki :)

Est, Renka88 lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny jakoś spokojna jadę na te badania oby tylko to nie była cisza przed burzą.. :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) Co myślicie o podróży samolotem w ciąży? Z mężem kupiliśmy kiedyś bilety, żebym mogła do niego przylecieć, bo kosztowały 80zł w dwie strony - okazja. No i lot przypada na ostatni weekend listopada, to będzie mój 27 tydzień ciąży. Co radzicie? Lecieć ? Póki co czuje się dobrze, z szyjką też ok, tylko oczywiście moje obawy są ogromne, że coś po drodze może się stać albo tam w norwegii no i tak mysle i mysle, oczywiscie jeszcze jest czas dwa tygodnie. Lot trwa godzine, potem dojazd do meza godzinke autem w piatek i w niedziele spowrotem.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Jeszcze tydzień i belly pokazuje mi serduszko - granica przeżywalności. Nie mam abonamentu premium więc trudno mi zinterpretować te granicę. No niby jest to jasne ale może któraś mogłaby mi to przybliżyć ?

Vira ja mam premium i jak kliknę to pojawia się:

"Dziecko urodzone w 24 tygodniu ciąży ma około 50% szans na przeżycie(przy użyciu zaawansowanego sprzętu medycznego).
    Każdy kolejny tydzień to mniej więcej o 10% więcej szans na przeżycie.Około 29 tygodnia ciąży szanse na przeżycie są bliskie 100% (zakładając odpowiednio zaawansowaną opiekę neonatologiczną)."

Est lubi tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie to nie wiadomo kiedy ten 6miesiac sie zaczyna.Moja kumpelka tlumaczy ze gdybm miala tak jechac razem z belly to by wyszlo ze moja ciaza trwala 10miesiecy i mowi ze gdzies te dni trzeba zgubic wiec ona uwaza ze skoro termin mam na 10marca to 10lutego zaczynam 9miesiac,10stycznia 8miesiac itd.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Co myślicie o podróży samolotem w ciąży? Z mężem kupiliśmy kiedyś bilety, żebym mogła do niego przylecieć, bo kosztowały 80zł w dwie strony - okazja. No i lot przypada na ostatni weekend listopada, to będzie mój 27 tydzień ciąży. Co radzicie? Lecieć ? Póki co czuje się dobrze, z szyjką też ok, tylko oczywiście moje obawy są ogromne, że coś po drodze może się stać albo tam w norwegii no i tak mysle i mysle, oczywiscie jeszcze jest czas dwa tygodnie. Lot trwa godzine, potem dojazd do meza godzinke autem w piatek i w niedziele spowrotem.

Jusia ja zrezygnowalam z wakacji we wrzesniu bo balam sie lotu.Mimo ze wszedzie pisza ze mozna latac w 2trym to najlepiej akonsultowac temat z lekarzem.Dwoxh moich lekarzy powiedzialo ze mam leciec ale na wlasna odpowiedzialnosc i ze jak nie trzeba to nie leciec.Prawdopodobnie nic sie nie stanie ale gdybu jednak(odpukac w niemalowane) to czy bys sobie to wybaczyla-bo ja nie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tez musisz sie dowiedziec w liniach lotniczych-bo niektore w tak zaawansowanej ciazy wymagaja zaswiadczenia od lekarza ze nie ma przeciwskazań zdrowotnych by leciec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 10:44

• Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki. Wczoraj jak zwykle się rozpędziłyście, a ja nie miałam czasu Was towarzyszyć. Spędziłam cały dzień na budowie z mężem i pomimo tego, że troszkę wymarzłam to jestem taka szczęśliwa, patrząc na postępy naszej roboty :)

Aleksandrazz - uśmiałam się na maksa. Oczywiście zaraz zacytowałam mężowi a on: "co na forum, to święte" :D A tak na poważnie to pytałam położoną o kończenie w środku. Powiedziała mi, że ona zaleca wstrzymywanie się pomiędzy 30tc - 36tc. Do 30tc można, bo wtedy nasienie jeszcze nie spełnia takiej samej funkcji jak już na końcówce ciąży.

Kaarolina - trzymam kciuki kochana!

Jusiakp - musisz się zorientować w linii lotniczej, gdzie masz bilet. Wiem, że poszczególne linie nie wpuszczają kobiet w ciąży od określonego tygodnia ciąży. Jak moja przyjaciółka w ciąży dużo latała (3 lata temu) to coś mi się kojarzy, że do 32tc wpuszczali na pokład. Zweryfikuj sobie to.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
‹‹ 1051 1052 1053 1054 1055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ