Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Vira wrote:Czemu masz echo ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 09:07
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyKaarolina wrote:Po pierwsze z powodu dużego ryzyka chorób genetycznych(na szczęście amnio to wykluczylo), po 2 i najważniejsze na badaniach prenatalnych Mały był strasznie opuchnięty i szukają tego przyczyny.. a jedną z nich może być wada serduszka i problemy problemy z układem krążenia ...
3 mam więc mocno kciuki. Będzie wszystko dobrze :-* -
Kaarolina ja również trzymam kciuki !!! bedzie dobrze
musi być
-
Vira granica przeżywalności tzn że gdyby maleństwo zechciało pojawić sie na świecie to już je ratują. Przeżywalność jest na granicy 25% bodajże.
Witam się w 24 tygodniu
Kurcze nie moge spać, budze sie ok 5-6 i tak mnie bolą biodra, ze nie mam na który bok sie położyć. W dzień w ogóle ich nie czuje, przez większość nocy też nie, zaczyna sie nad ranem....nie wiem o co chodzi?
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, ja mam dopiero za 5 dni
A.Kasia, Hannia123, Karolina@ lubią tę wiadomość
-
Witam się w 22 tyg ciąży !
No i belly pokazuje 6 miesiąc, bardzo to optymistyczne, ale jeszcze chyba cały tydzień do tego
Życzę Wam wszystkim miłego dnia,u mnie dziś nie ma światła, także zerknę raz na jakiś czas co tam u waasA.Kasia, ksanka, Dorka87, Kaarolina, Hannia123, Karolina@, TaRRa, RudyTygrysek, Kate84, Andriel, Mania1718 lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
niecierpliwaa wrote:Witam się w 22 tyg ciąży !
No i belly pokazuje 6 miesiąc, bardzo to optymistyczne, ale jeszcze chyba cały tydzień do tego
Życzę Wam wszystkim miłego dnia,u mnie dziś nie ma światła, także zerknę raz na jakiś czas co tam u waasA.Kasia, ksanka, Hannia123, Karolina@, Kate84, Mania1718 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Niech ten dzień szybko zleci, jutro zaczynamy 25 tydzień a w sobotę USG
Magda lena - daj znać jak Cię przyjmąPrzyjemnych dziewczyn na sali Ci życzę i samych dobrych wieści
Kaarolina - powodzenia na wizycie! Trzymam kciukiEst, Renka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny
Co myślicie o podróży samolotem w ciąży? Z mężem kupiliśmy kiedyś bilety, żebym mogła do niego przylecieć, bo kosztowały 80zł w dwie strony - okazja. No i lot przypada na ostatni weekend listopada, to będzie mój 27 tydzień ciąży. Co radzicie? Lecieć ? Póki co czuje się dobrze, z szyjką też ok, tylko oczywiście moje obawy są ogromne, że coś po drodze może się stać albo tam w norwegii no i tak mysle i mysle, oczywiscie jeszcze jest czas dwa tygodnie. Lot trwa godzine, potem dojazd do meza godzinke autem w piatek i w niedziele spowrotem.
jusiakp
-
Vira wrote:Jeszcze tydzień i belly pokazuje mi serduszko - granica przeżywalności. Nie mam abonamentu premium więc trudno mi zinterpretować te granicę. No niby jest to jasne ale może któraś mogłaby mi to przybliżyć ?
Vira ja mam premium i jak kliknę to pojawia się:
"Dziecko urodzone w 24 tygodniu ciąży ma około 50% szans na przeżycie(przy użyciu zaawansowanego sprzętu medycznego).
Każdy kolejny tydzień to mniej więcej o 10% więcej szans na przeżycie.Około 29 tygodnia ciąży szanse na przeżycie są bliskie 100% (zakładając odpowiednio zaawansowaną opiekę neonatologiczną)."
Est lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaściwie to nie wiadomo kiedy ten 6miesiac sie zaczyna.Moja kumpelka tlumaczy ze gdybm miala tak jechac razem z belly to by wyszlo ze moja ciaza trwala 10miesiecy i mowi ze gdzies te dni trzeba zgubic wiec ona uwaza ze skoro termin mam na 10marca to 10lutego zaczynam 9miesiac,10stycznia 8miesiac itd.
-
nick nieaktualnyjusiakp wrote:Dzień dobry dziewczyny
Co myślicie o podróży samolotem w ciąży? Z mężem kupiliśmy kiedyś bilety, żebym mogła do niego przylecieć, bo kosztowały 80zł w dwie strony - okazja. No i lot przypada na ostatni weekend listopada, to będzie mój 27 tydzień ciąży. Co radzicie? Lecieć ? Póki co czuje się dobrze, z szyjką też ok, tylko oczywiście moje obawy są ogromne, że coś po drodze może się stać albo tam w norwegii no i tak mysle i mysle, oczywiscie jeszcze jest czas dwa tygodnie. Lot trwa godzine, potem dojazd do meza godzinke autem w piatek i w niedziele spowrotem.
Jusia ja zrezygnowalam z wakacji we wrzesniu bo balam sie lotu.Mimo ze wszedzie pisza ze mozna latac w 2trym to najlepiej akonsultowac temat z lekarzem.Dwoxh moich lekarzy powiedzialo ze mam leciec ale na wlasna odpowiedzialnosc i ze jak nie trzeba to nie leciec.Prawdopodobnie nic sie nie stanie ale gdybu jednak(odpukac w niemalowane) to czy bys sobie to wybaczyla-bo ja nie
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki. Wczoraj jak zwykle się rozpędziłyście, a ja nie miałam czasu Was towarzyszyć. Spędziłam cały dzień na budowie z mężem i pomimo tego, że troszkę wymarzłam to jestem taka szczęśliwa, patrząc na postępy naszej roboty
Aleksandrazz - uśmiałam się na maksa. Oczywiście zaraz zacytowałam mężowi a on: "co na forum, to święte"A tak na poważnie to pytałam położoną o kończenie w środku. Powiedziała mi, że ona zaleca wstrzymywanie się pomiędzy 30tc - 36tc. Do 30tc można, bo wtedy nasienie jeszcze nie spełnia takiej samej funkcji jak już na końcówce ciąży.
Kaarolina - trzymam kciuki kochana!
Jusiakp - musisz się zorientować w linii lotniczej, gdzie masz bilet. Wiem, że poszczególne linie nie wpuszczają kobiet w ciąży od określonego tygodnia ciąży. Jak moja przyjaciółka w ciąży dużo latała (3 lata temu) to coś mi się kojarzy, że do 32tc wpuszczali na pokład. Zweryfikuj sobie to.