X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Zdecydowanie Żelazna! :-)
    A nad jakimi sie zastanawiasz? Moja przyjaciółka jest położna i mam trochę informacji z jej punktu widzenia.
    Inflancka lub Żelazna ...Miałam ogólnie rodzic u siebie w mieście rodzinnym, ale jak pomyślę, że mam tam jechac z całym majdanem to szczerze nie widzę tego :) musiałabym tez jechac wcześniej i mieszkać z rodzicami, co moze byc ciężkie dla obu stron :)

Kokaina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dobrej i spokojnej nocki! Informuj nas co i jak a my trzymamy kciuki, żebyś szybko wróciła do domu :)

Magda lena lubi tę wiadomość

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Dobra dziewczyny z Warszawy- gdzie rodzicie? Bo jak czytam opinie z rodzic po ludzku to juz naprawdę wariuję. Nic nie umiem przy dziecku, boję się porodu i nie wiem który wybrać.

Ja żelazna lub inflancka a jak mnie odeślą z obu szpitali to urodzę na ulicy :D

d'nusia, Kokaina lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia ślicznie wyglądasz, ja jestem ogromniejsza w brzuchu :-D też szukam takiego organizera, ale jeszcze nie znalazłam fajnego. Chodzę w tan sam sposób, ale musiałabyś widzieć jak się schylam lub ubieram skarpetki :-D

Martka ja niestety nie wiem bo dopiero teraz mam dostać łaskawie opis połówkowych badań na wizycie,na prenatalne też czekałam miesiąc! Wrr

Kajola super wieści i naprawdę już też duża dzidzia :-) gratuluję

Vincent ja mam zamiar chyba następnego dnia po wyjściu ze szpitala tak myślę zależy w jakim będziemy stanie i w wodzie z kranu normalnie

Kateee faktycznie kiepsko skoro narzeczony taki za nią. Ale skoro już mieszka powinna pomagać tym bardziej w ciąży! Co z tego, że nie umie czas najwyższy się nauczyć!

Kasia24 co u Ciebie? Jak się czujesz? Po kąpieli znów pojawiły się bóle?

Malina super, że dołączyłas Witamy :-) super, że z Gdańska, ja też już prawie z Gdańska, po porodzie w Poznaniu przeprowadzimy się tutaj do M:-D
    Cieszę się, że synek tak walczył i dziś już jest z Wami taki duży chłopak :-)

Vira ja mam dokładnie to samo przytyłam tylko 3kg ale czuję jak mi ciężko, nawet się schylić, siedzieć za długo, tu ucisk tam ucisk.
    A mnie w tym roku ominęły rogale bo jestem w Gdańsku :-(
    Ja też od 5tc na L4 i wciąż w biegu prawie, czasu na nudę narazie nie mam :-D

Magdalena ja nie mam, hmmm Może to przez ciemniejsza karnacje? Albo dlatego że piersi dużo nie urosły?

Baassiia ja narazie żadnych rozstępów, co dzień sobie obiecuję że będę się smarować dwa razy dziennie, rano bio Oil a wieczorem pharmaceris taaa jak się smaruje raz na dwa dni to jest dobrze :-P

Ja tam pomijam kłótnie w postach po prostu :-P

Kurde Jagood wciąż się nie odzywa, a miała taką ciężką sytuację. Jakoś często myślę co u niej? :-(

Kajola lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia jak ostatnio byłam u mamy to się takich rzeczy nasłuchałam o porodówce w Białej że ho ho ho... że rzeźnia, nikt się nie interesuje, że dziewczyny same sobie zostawione. Nie wiem czy to prawda.

dqprwn15leplej5m.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, co u Jagood . Mam nadzieję, że wszystko ok..

Lucky lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• domiii Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Est, ja też mam 10 pieluch tetrowych. Na początek wystarczy :) :D
    A kupujecie też kolorowe, we wzorki, czy same białe?

Ja mam same kolorowe, ani jednej białej:)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Basia ale chyba na tym polega forum, ze kazdy moze swoje zdanie napisac? I obojetnie czy to jest taki temat, czy o rozstepach, pieluchach, rozkach, kolyskach itp itd...
    Wszystko prawda, ale jaki był sens dowalania ryjek, gdzie dziewczyna odpisała, że nie potrzebnie dodała ta wiadomość? Dla mnie super się zachowała i zapominamy o sprawie :) Mi też w mojej prośbie chodziło o historie z poza Naszego grona i tak też zaznaczyłam. Codziennie opisujemy tu nasze ciążowe problemy i mi osobiście zawsze tu ktoś pomoże i pocieszy. Nikt mi nigdy nie odpisał, żebym już nie pisała np o moich bakteriach w moczu, bo go stresuje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 22:47

Est, Lilou1984 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Karka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej:) ja mam mega brodawy... żyłki tylko trochę, rozstępów na szczęście jeszcze nie mam, smaruję się raz dziennie, czasem zapomnę... Mam teraz tą oliwkę z Rossmanna za 1gr, ale nigdy więcej, już wiem czemu nienawidzę oliwek:/ Co do pieluch tetrowych, dostaliśmy ze 2 chyba kolorowe, kilka mam flanelowych kolorowych, też skądś, sama kupię z 10 tetrowych białych :)

Ja kupuję takie rzeczy niedługo od tych sprzedawców :)

http://allegro.pl/baby-love-falbana-ozdobna-do-wszystkich-kolekcji-i5390644584.html
    http://allegro.pl/komplet-minky-kocyk-75x100-podusia-30x40-wzory-i5086973882.html
    http://allegro.pl/rozek-becik-minky-dwustronny-75x75-cm-duzo-wzorow-i5106308863.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 22:52

Vincent, She86 lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, fajne te rzeczy. I ceny super.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Danusia jak ostatnio byłam u mamy to się takich rzeczy nasłuchałam o porodówce w Białej że ho ho ho... że rzeźnia, nikt się nie interesuje, że dziewczyny same sobie zostawione. Nie wiem czy to prawda.
    Wlasnie czytam opinie :( mam znajomą położną ale chyba nie zaryzykuję i juz nastawiam się rodzic na miejscu

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciąże prowadzisz w Białej czy w Warszawie?

dqprwn15leplej5m.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Inflancka lub Żelazna ...Miałam ogólnie rodzic u siebie w mieście rodzinnym, ale jak pomyślę, że mam tam jechac z całym majdanem to szczerze nie widzę tego :) musiałabym tez jechac wcześniej i mieszkać z rodzicami, co moze byc ciężkie dla obu stron :)
    Inflancka masowo robi cesarki, poza tym byla calkiem przyzwoita ale poki ostatnio nie odszedl jakis ordynator, który zabrał co lepszych lekarzy i polozne i chyba przeszedł do Orlowskiego. Drugim godnym polecenia szpitalem po Żelaznej jest Madalińskiego, ale moj M powiedział że nie zawiezie mnie za żadne skarby do Chazana ;-)

d'nusia lubi tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka fajne rzeczy, a jaka kolorystykę wybierasz?

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka zakochana jestem w tych kompletach minky :) Dziewczyny a w Polsce w sklepach dziecięcych takie zestawy są dostępne od ręki? Brat za tydzień jedzie do Polski i zastanawiam się czy by mi nie kupił przy okazji. I dodatkowo chciałabym rożek

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Karka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) są to rzeczy od sprzedawców z mojej Częstochowy, więc na przesyłce zaoszczędzę :D Kocyk grubszy wybrałam + podusię z fioletem i gwiazdkami, będzie na zimy też, falbana fiolet, rożek jeszcze nie wiem czy też w fiolety pójść, ale chcę też drugi kupić już tańszy ;) A co do ochraniacza na łóżeczko to ten od nich jest drogi i za gruby, szukam waśnie cieńszego w fiolecie. A i skorzystam z polecenia którejś z dziewczyn sprzedawca magmaris - http://allegro.pl/bobas-puszysty-kocyk-z-mikrofibry-76x102-wzory-i5770555669.html - zielony kocyk z króliczkiem mi się spodobał :)

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Karka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Karka zakochana jestem w tych kompletach minky :) Dziewczyny a w Polsce w sklepach dziecięcych takie zestawy są dostępne od ręki? Brat za tydzień jedzie do Polski i zastanawiam się czy by mi nie kupił przy okazji. I dodatkowo chciałabym rożek

Są na pewno :) Tylko trzeba poszukać i żeby cena była do przyjęcia w miarę :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka wrote:
    Są na pewno :) Tylko trzeba poszukać i żeby cena była do przyjęcia w miarę :)

To elegancko :) wynajmę do tego zadania bratową :P poproszę żeby sprawdziła ceny w naszej małej miescinie ;)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś na odstresowanie;d
    Mój mąż się pyta : mogę skończyć do środka?
    Ja: nie wiem..
    On: A na marcowych mamusiach jak robią ?
    hahaha;d

Karka, Mania1718, Magda lena, ksanka, Martita88, RudyTygrysek, Gośśś, d'nusia, kateee, Kokaina, A.Kasia, anie93lica, Lilou1984, Andriel, skowroneczka87, Kate84, Kajola, kleo2426, Hannia123, Karolina@, TaRRa, Love_life, Izoleccc, Mietka 30:), darra991, noelka, Tova33, krówka_muffka, 26Asia lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Coś na odstresowanie;d
    Mój mąż się pyta : mogę skończyć do środka?
    Ja: nie wiem..
    On: A na marcowych mamusiach jak robią ?
    hahaha;d

Oluś uśmiałam się razem z mężem :D :D

aleksandrazz lubi tę wiadomość

‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ