Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynoelka wrote:Fajne określenie
ja czasem się śmieję, że dziecko to taki mały pasożyt, bo bierze sobie od matki, co mu potrzeba i się nie przejmuje
Co do żył, to ja też mam na brzuchu i piersiach widoczne, rozstępów na razie żadnych (i oby ich nie było!) - smaruję się raz dziennie olejkiem migdałowym.
Vira, a plecy też smarujesz?
No plecy też smaruje ( ale tak na wysokosci brzucha a nie całe ) no bo tak na logikę brzuch zacznie ciągnąć skórę też z pleców więc uważam, że lepiej zapobiegać.
Ja zwykłą oliwką bambino - raz czy dwa razy dziennie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Chętnie wykorzystam Twój przepis Vira
Ciasto na pierogi
500g mąki
1 żółtko
1 całe jajko
125g masła miekkiego
200ml bardzo ciepłej wody
sól
Farsz wg uznania bo nie wiem z czym te pierogi chcesz zrobić - ja robiłam ruskie akurat. -
nick nieaktualnymuminka83 wrote:ryjek w twoim wypadku to nie pierwszy raz. Po co piszesz takie rzeczy? Masz ty serce? Większość z nas ma trudne ciąże za sobą a ta jest nadzieją na lepsze życie a ty wprowadzasz panikę!!!!!! Nosz aż mnie bierze. Wwrrr
Muminko nie denerwuj się. Ja ufam słowom mojego ginekologa, który mnie odbiderał na świat więc ma nie lada doświadczenie. On uważa, że pępowina jest pokryta galaretowatą substancją więc więc nie jest w stanie sobie zrobić niż krzywdy nawet jak się owinie bo pępowina jest bardzo śliska to raz a dwa, że dziecko nie jest w stanie się nią udusić - a dlaczego - a no dlatego, że płód przecież nie oddycha. -
nick nieaktualny
-
Est wrote:Zamówiłam dzisiaj na Allegro pieluchy tetrowe- 10 szt chyba wystarczy?
Oprócz tego rożek, niedrapki i dla mnie takie specjalne majtki poporodowe jednorazowe i wielorazowe.
Ja przy synku miałam 40 szt i szły nam jak woda - synek był ulewający i mimo że co 2 dni prałam jego rzeczy pieluch ciągle było mało, ale ja go do 2 msc zycia chyba zawsze brałam do odbicia z pieluchamiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:40
Mania1718, Est lubią tę wiadomość