X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A też macie takie żyły widoczne na boczkach, na brzuchu i na cyckach? :o

Ja mam żyły wszędzie widoczne :/ brzuch, piersi, uda, dekolt
    Wychodzi na to że żylasta jestem :D

A.Kasia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Malina81 witaj :)

A propos owinięcia pępowiną to dziewczyna w lutówkach właśnie straciła swoje dziecko z tego powodu. :( Po prostu przestała czuć ruchy dziecka i w szpitalu stwierdzili, że serduszko nie bije :( Dziecko było dwa razy owinięte pępowiną.

ryjek w twoim wypadku to nie pierwszy raz. Po co piszesz takie rzeczy? Masz ty serce? Większość z nas ma trudne ciąże za sobą a ta jest nadzieją na lepsze życie a ty wprowadzasz panikę!!!!!! Nosz aż mnie bierze. Wwrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:05

Vira, Kasia24 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu ja tez mam pelno zyl na brzuchu i na cyckach :/ i wkurza mnie to bo jak robie zastrzyk z clexan to nie mam gdzie go wbic i zawsze trafie w jakas zylke :/ a wtedy robi sie siniak :/

Tygrysku ale mi ochoty na krokiety narobilas :P juz tak dawno nie jadlam :/

Ja poki moglam troche chodzic to zawsze jakies zajecie sobie znalazlam, ale ten ostatni tydzien ktory ciagle leze to powoli szlag mnie trafia z nudow :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    A też macie takie żyły widoczne na boczkach, na brzuchu i na cyckach? :o

Ja już od dłuższego czasu mam jedną taką widoczną na prawym boku brzucha, pionową - ciągnie się od miednicy aż prawie do piersi.
    Same piersi też są na nich widoczne bardziej różne żyłki.
    Rozstępów póki co brak - bardzo dbam o skórę na brzuchu, plecach, piersiach i biodrach.
    Tej ciemnej linii nie mam wcale.
    Odnośnie piersi to nosze staniki takie jak przed ciążą w sumie, mój mąż twierdzi, że się powiększyły ale ja tego nie widzę.

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    ryjek w twoim wypadku to nie pierwszy raz. Po co piszesz takie rzeczy? Masz ty serce? Większość z nas ma trudne ciąże za sobą a ta jest nadzieją na lepsze życie a ty wprowadzasz panikę!!!!!! Nosz aż mnie bierze. Weź dziewczyno zmień forum i piszę to z pełną świadomością. wrrr

Muminka spokojnie. Ryjek już ogarnęła. Nikogo mie wyrzucamy z forum i każdy jest tu mile widziany. Temat został zakończony i puszczony w niepamięć.

Lepiej się pochwal co dziś miałaś do jedzenia <mniam> :)

ryjkek, Magda lena, Est, A.Kasia, Mania1718, Kate84, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • ryjkek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    A właśnie w tym temacie, już Wam wyskakują jakieś rozstępy? Mój brzuszek jest niewielki, a skóra na razie niezbyt naciągnięta, więc jeszcze chwilowo raczej spokój. Ile razy dziennie smarujecie? Ja wieczorem masło i rano mam jeszcze po nim natłuszczoną skórę, więc ewentualne w trakcie dnia, gdy mi się przypomni. Robicie też jakiś masaż specjalny, np szczypanie itp?

Rozstępy nie, ale zdaje mi się, że robią mi się żylaki na udach :( Ja smaruję brzuch tylko wieczorem i nie wmasowuję go jakoś intensywnie, bo lekarz w szpitalu powiedział mi, żeby za bardzo nie dotykać brzucha, bo można wywołać skurcze.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mam gorszy dzień ale nawet wiem wiem że coś komuś złego się przytrafiło nie mówię o tym nie piszę by nie wprowadzać strach. Myślę o innych i tyle a nie o sobie

Vira lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie bez rozstępów a smaruje tylko raz dziennie albo w ogóle jak zapomnę :) a mam krem jakiś niemiecki z apteki i jest super, bo nie jest tłusty a super nawilża :)

dqprwn15leplej5m.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie żyłki tez mega widoczne ale to od początku ciąży. Piersi wydaje mi sie ze rozmiar taki sam albo ciut większy a za to pojawiła sie siara kilka dni temu - ależ miałam radochę ze juz tak naprawdę robię sie Mamuśka :D

Ja na noc smaruje bio oilem a w ciagu dnia jak mi sie przypomni takim kremem na rozstępy kiedyś na promocji kupiłam wiec z niego korzystam.

I tak - tez juz sie czuje jak hipopotam a chodzę jak pingwin

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:11

Mania1718 lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ja mam żyły wszędzie widoczne :/ brzuch, piersi, uda, dekolt
    Wychodzi na to że żylasta jestem :D

Ale to chyba dobrze nie? Przynajmniej wiadomo, że dużo krwi płynie do dzidziusia. Tak w sumie to teraz takie małe wampirki ( mam nadzieję, że się nikt nie pogniewa za to stwierdzenie bo jest pieszczotliwe ) odżywiające się tylko krwią.

Martita88 lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się smaruję oliwką babydream. Tania i fajnie nawilża.
    Rozstępy na piersiach się pojawiły. Zawsze miałam, a teraz mam więcej.
    Brodawki też ściemniały, a sutki zrobiły się takie ... płaskie jakieś ... Nie wyglądają jakby moje dziecko miało pić mleko z nich :P

Martita88 lubi tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    Moje brodawki wyglądają jeszcze normalnie. W ogóle mam przeczucie, że nie będę miała dużo pokarmu, bo piersi nie urosły mi za bardzo. Cały czas nosze te same staniki, co przed ciążą.

Kochana uwierz że to nie ma żadnego znaczenia ;) Przykład... urodziłam synka, piersi były przerażająco wielkie a karmienie trwało tylko 2 miesiące. A mnóstwo moich znajomych karmiłam piersią długo mimo znikomego powiększenia piersi. Dzisiaj odwiedziłam koleżankę która tydzień temu urodziła. Piersi ma malutkie a dzidzia po oproznieniu dwóch śpi 3 godziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:14

ryjkek, Love_life lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira u mnie to rodzinne. Moja mama jest blada i żylasta ;) a żyłki są okropnie niebieskie.

Ja myśle że dobrze :)

dqprwn15leplej5m.png
  • noelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Ale to chyba dobrze nie? Przynajmniej wiadomo, że dużo krwi płynie do dzidziusia. Tak w sumie to teraz takie małe wampirki ( mam nadzieję, że się nikt nie pogniewa za to stwierdzenie bo jest pieszczotliwe ) odżywiające się tylko krwią.
    Fajne określenie :D ja czasem się śmieję, że dziecko to taki mały pasożyt, bo bierze sobie od matki, co mu potrzeba i się nie przejmuje ;)

Co do żył, to ja też mam na brzuchu i piersiach widoczne, rozstępów na razie żadnych (i oby ich nie było!) - smaruję się raz dziennie olejkiem migdałowym.

Vira, a plecy też smarujesz?

• Magda lena Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee - "a chodzę jak pingwin" <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
    Wyobraziłam sobie pingwina w ciąży, ciekawe jakby chodził :P

kateee, Mania1718 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie ma mna razie rozstępów ale 2x dziennie smaruję się oliwka a potem jeszcze kremem na rozstępy.

Vira te rogale sw. Marcina u nas w ogóle nie sa popularne i większość nie wiąże ich z 11.11 , ja jadlam raz w życiu ale że nie lubię maku to więcej nie chcę :-)

Zamówiłam dzisiaj na Allegro pieluchy tetrowe- 10 szt chyba wystarczy?
    Oprócz tego rożek, niedrapki i dla mnie takie specjalne majtki poporodowe jednorazowe i wielorazowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:13

Love_life lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja się smaruję oliwką babydream. Tania i fajnie nawilża.
    Rozstępy na piersiach się pojawiły. Zawsze miałam, a teraz mam więcej.
    Brodawki też ściemniały, a sutki zrobiły się takie ... płaskie jakieś ... Nie wyglądają jakby moje dziecko miało pić mleko z nich :P

O rany a ja się ostatnio zastanawiałam czy tylko ja tak mam :D ale chyba dziecko da radę "złapać" za brodawkę?? :)

dqprwn15leplej5m.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciała to napisala, a za przeproszeniem ale tak samo stresują mnie wpisy o krótkich szyjkach czy lozysku, niech każdy pisze co chce bo po to jest forum moze ona sie właśnie tym stresuje s odnoszę wrażenie ze trzeba się ugryźć w rękę zanim cos tu sie napisze zeby paru pan nie urazić sory dziewczyny ale to nie tylko wasze forum i juz na pewno nie możecie komuś kazać sie usuwać z niego. Bez obrazy z calej sympatii do was ale strasznie naskakujecie na niektóre z dziewczyn. Koniec tematu.

ryjkek, Magda lena, Martita88, Gośśś, Mania1718, alinalii, Dorka87, jusiakp, Teresa1992, Lucky lubią tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ja dzisiaj zrobiłam domową chińszczyznę i ryż :) mmmm pychotka! Fasolkę zaplanowalam na jutro a że jestem leniwcem to robię z użyciem białej fasoli z puszki - danie w 20 minut :)

Pierogi bym zjadła ale nie umiem zrobić a sklepowe mi nie smakują. Co do rogali - u mnie nigdzie nie było :( a tak bardzo chciałam spróbować bo nigdy nie jadłam. Ja w ogóle o tym święcie nie wiedziałam ale poczytałam i bardzo mi się ppdoba idea rodzinnego spędzania czasu 11 listopada :) no i te rogale które wyglądają MEGA!

W zrobieniu pierogów nie ma nic trudnego. Ja ostatnio chciałam się czyś zająć żeby się nie denerwować połówkowym i wrzuciłam w internet jak się robi pierogi i wyszły bardzo dobre. A robiłam pierwszy raz.
    Mam przepis na dobry ciasto na pierogi gdybyś chciała.
    Co do rogali to musiałabyś popytać jutro w cukierniach - może ktoś ma rogale świętomarcińskie.

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est, ja też mam 10 pieluch tetrowych. Na początek wystarczy :) :D
    A kupujecie też kolorowe, we wzorki, czy same białe?

mhsvo7esg1a4x3m2.png
‹‹ 1046 1047 1048 1049 1050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ