X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, ja się nie zestresowałam. Bo staram się nie być panikarą!
    Pierwsze o czym pomyślałam to o tej biednej dziewczynie, jak ona teraz musi mieć złamane serce!
    Forum nie jest tylko dla dobrych wiadomości. Zdarzają się też złe. Każdy ma prawo pisać co mu się podoba! Nie ma cenzury.
    Ryjkek napisała, że źle zrobiła. Koniec kropka. Po cholerę ciągniesz ten temat?

Mania1718, Est, aleksandrazz, Teresa1992 lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pichcił coś w kuchni i jak poczułam czosnek to myślałam że zanim dojdę do kuchni to język mi w d.... wejdzie :D nie wiem co mi odbiło ale mimo przykrego zapachu z ust mogłabym go jeść codziennie :) uwielbiam <3

baassiia, RudyTygrysek, Love_life, Kate84, Kajola lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te które miały dziś okazje niech się pochwalą ile wsunęły rogali św.Marcina ?
    Ja już dwa mam w brzuszku i czatuje jeszcze na trzeciego.

W ogóle to dziewczyny jak się czujecie ? Bo ja Wam powiem, że zaczynam odczuwać ciężar brzucha. Powoli wstaje, szybciej się męczę, dużo wolniej chodzę, i mimo, że przytyłam bardzo niewiele to zaczynam się chwilami czuć jak słoń

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Wiecie co a ja już przyzwyczaiłam się do nudy.
    Jestem na L4 od początku ciąży (od 4 tyg dokładnie) i nie wyobrażam sobie pracować.
    A jak pomyślę, że po macierzyńskim mam wrócić do pracy... a młodego zostawić z opiekunką albo do żłobka go posłać to serce mi pęka już teraz... No ale trzeba będzie. Z drugiej strony po roku zakopaną w pieluchy i kupki chętnie wyjdę do ludzi, wrócę do pracy i skupię się na sobie. No jak zawsze 2 strony medalu....
    Ja mam tak samo... Nie wyobrażam sobie żebym teraz mogła pracować jeszcze. Dobrze mi w domu, poza tym staram się w nim nie siedzieć za dużo, a więc póki co bez większej nudy :-)

domiii lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czuję jak hipopotamek. I tak już zaczynam wyglądać.

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Wiecie co a ja już przyzwyczaiłam się do nudy.
    Jestem na L4 od początku ciąży (od 4 tyg dokładnie) i nie wyobrażam sobie pracować.
    A jak pomyślę, że po macierzyńskim mam wrócić do pracy... a młodego zostawić z opiekunką albo do żłobka go posłać to serce mi pęka już teraz... No ale trzeba będzie. Z drugiej strony po roku zakopaną w pieluchy i kupki chętnie wyjdę do ludzi, wrócę do pracy i pomyślę o sobie. No jak zawsze 2 strony medalu....

Zdecydowanie jestem za. Jestem już od miesiąca na L4 i ciągle coś się dzieje - nie zdąrzyłam się jeszcze znudzić.

Ale powiem Wam, że moja przyjaciółka urodziła dwie dziewczynki rok po roku i prawie 3 lata siedziała w domu. Jak teraz wychodzi do pracy to tak na prawdę odpoczywa.

• Est Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czuje sie jak słoń:-) Chociaż babcia mojego męża powiedziała dzisiaj, ze mało widać, ze jestem w ciąży:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 20:49

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj fasolkę w sumie też bym zjadła i placuszki po węgiersku. Kluski w sumie też bym zjadła. Ja planuję zrobić niebawem takie z pysznym boczkiem i cebulką. Jakiś miesiąc temu zrobiłam i myślałam że sama zjem takie mi czadowe wyszły. :D
    Alinko piękne zdjęcie, też mnie ciągnie do zrobienia kilku fotek ale nie mam za bardzo pomysłu.:)

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A też macie takie żyły widoczne na boczkach, na brzuchu i na cyckach? :o

Martita88, alinalii, Izoleccc lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    Dobry wieczór ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5aac556eeebe.jpg

Piękna jesteś!

alinalii lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 wrote:
    Ja mam tak samo... Nie wyobrażam sobie żebym teraz mogła pracować jeszcze. Dobrze mi w domu, poza tym staram się w nim nie siedzieć za dużo, a więc póki co bez większej nudy :-)
    To tak jak ja :) ja zresztą bardzo rzadko się nudzę, zawsze sobie coś znajdę ;)

Dorka87, domiii lubią tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudyTygrysek wrote:
    Kobietki nie kłóćmy się bo znowu będzie nie fajna atmosfera. Było minęło, ryjek przyznała się do błędu więc koniec tematu.
    Ja wczoraj narobiłam się w kuchni. Robiłam krokiety, mięsko(łopatkę) musiałam ugotować, nasmażyć naleśników, później mielenie i zawijanie, z wody po gotowaniu mięska zrobiłam rosołek. Farszu mięsnego zostało sporo więc dziś z moim M zrobiliśmy pierogi. Narobiłam się niesamowicie. A jak tam wasze pomysły na obiadki bo moje się powoli wyczerpują. :)

Robiłam krokiety w tamtym tygodniu pycha! Z barszczem czerwonym

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • ryjkek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Ja mam i ostatnio trochę się przeraziłam, jak obejrzałam się w lustrze po kąpieli. Wyglądało to okropnie.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Taaaak

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie: czy ktoras z was bierze clexan 0,4 ? Gin mi teraz zmienil na 0,6 i mam 33 sztuki tego 0,4 do sprzedania gdyby ktoras potrzebowala to chetnie odstapie, bo ja raczej juz na tej wiekszej dawce zostane :/ Ja go kupowalam ze znizka, gdyby ktoras chciala to dajcie znac :)

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:

Madziu u mnie są bardzo widoczne :D szczerze to już to przechodziłam ale i tak nie mogę się nadziwić temu widokowi. Brodawki mam już ciemno brązowe (ogromne oczywiście :D) linia pod pępkiem pociemniala i nad pępkiem pojawił się pierwszy rozstęp ;)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena wrote:
    Ja mam na boczkach - mam nadzieje, że to nie jest jakaś wróżba na rozstepy...

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zrobiłam domową chińszczyznę i ryż :) mmmm pychotka! Fasolkę zaplanowalam na jutro a że jestem leniwcem to robię z użyciem białej fasoli z puszki - danie w 20 minut :)

Pierogi bym zjadła ale nie umiem zrobić a sklepowe mi nie smakują. Co do rogali - u mnie nigdzie nie było :( a tak bardzo chciałam spróbować bo nigdy nie jadłam. Ja w ogóle o tym święcie nie wiedziałam ale poczytałam i bardzo mi się ppdoba idea rodzinnego spędzania czasu 11 listopada :) no i te rogale które wyglądają MEGA!

dqprwn15leplej5m.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Brodawki mam już ciemno brązowe (ogromne oczywiście :D) ;)

Moje brodawki wyglądają jeszcze normalnie. W ogóle mam przeczucie, że nie będę miała dużo pokarmu, bo piersi nie urosły mi za bardzo. Cały czas nosze te same staniki, co przed ciążą.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie w tym temacie, już Wam wyskakują jakieś rozstępy? Mój brzuszek jest niewielki, a skóra na razie niezbyt naciągnięta, więc jeszcze chwilowo raczej spokój. Ile razy dziennie smarujecie? Ja wieczorem masło i rano mam jeszcze po nim natłuszczoną skórę, więc ewentualne w trakcie dnia, gdy mi się przypomni. Robicie też jakiś masaż specjalny, np szczypanie itp?

U mnie żyły tylko na biuście na razie + duże wrażliwe brodawki :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:02

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ