X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie łożyska dziewczyny to się nie martwcie - trzeba to obserwować. U mojej przyjaciółki w 30 tyg ciąży wykryli stare łożysko i monitorowali temat bo mały nie przybierał na wadze. Było nie fajne ( nie będę podawać szczegółów ) ale ostatecznie mały urodził się cały i zdrowy w 39 tygodniu i dziś ma 3 latka i ma się świetnie. Jeśli wykryli już teraz łożysko stopnia II to będą się temu przyglądać baczniej po prostu - i w sumie to dobrze :-)

Est lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    Ja przy synku miałam 40 szt i szły nam jak woda - szynek był ulewający i mimo że co 2 dni prałam jego rzeczy pieluch ciągle było mało, ale ja go do 2 msc zycia chyba zawsze brałam do odbicia z pieluchami

Ja co prawdę nie mam doświadczenia ale widzę jak u mojej przyjaciółki schodzą te pieluszki. Dostałam od niej sporo i mam pełną szufladę - ledwo się domyka. Ale trzeba mieć dużo - potwierdzam.
    Jak będziecie miały za dużo to przeznaczycie część na szmaty i też będzie dobrze :-)

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym przeczytałam , z jednej strony się boję ale z drugiej co ma być to będzie ,zostaje nam dbać o siebie jak najlepiej możemy i się modlić . Wielka tragedia spotkała tą dziewczynę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie myślę, że natura tak to sobie mądrze wymyśliła żeby dziecko sobie krzywdy zrobić nie mogło. I tego się będę trzymać!!!

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko nie rozumie tych atakow co niektorych dziewczyn, co gdyby (odpukac oczywiscie, bo nikomu zle nie zycze) ktoras z nas- marcowek to spotkalo lub cos podobnego? To co tez mialaby nie przychodzic na forum i nie napisac co jej sie przydarzylo, bo polowa by na nia naskoczyla, ze przychodzi i "straszy" reszte? U mnie jest prawdopodobienstwo wczesniejszego porodu i ja zdaje sobie sprawe z tego, ze w styczniu moge byc juz mama... to co tez mam nie pisac o tym, bo reszte strasze?
    Przez moje straty dzieci spedzilam ok poltorej miesiaca w szpitalach i bardzo duzo sie naogladalam i nasluchalam tragedii jakie tam byly i szczerze wspolczuje ludzia, ale poprostu nie biore tego do siebie, bo musialabym zglupiec od tego wszystkiego i juz nigdy w zyciu nie zdecydowalabym sie na kolejna ciaze...

Mania1718, Magda lena, ryjkek, A.Kasia, kateee, Vincent, jusiakp, alinalii, Martita88, Est, Renka88, Hannia123, aleksandrazz, Lilou1984, Andriel, skowroneczka87, Teresa1992, Karolina@, Mietka 30:), She86, Malina81, Tova33, krówka_muffka, 26Asia lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc6814b88186.jpg

Hej mamuski, a my u dziadka w odwiedzinach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 21:59

baassiia, Magda lena, Gośśś, Dorka87, Mania1718, A.Kasia, kateee, Vincent, Martita88, Kate84, Est, Karka, Hannia123, Kasia24, Lilou1984, Andriel, Jacqueline, Kajola, Teresa1992, Karolina@, Love_life, Mietka 30:), Izoleccc, She86, Tova33, krówka_muffka lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica! Ale zgrabna piłeczka! :)

Dokładnie Gośśś! Uważam tak samo. Mamy pisać tylko dobre, pozytywne rzeczy? Dobrze, że żadna nie zaatakowała mnie wczoraj za moje posty o krótszej szyjce. Nie wszystko jest piękne i idealne :( Niestety!!! Chciałby się, ale tak nie jest.
    Czasami aż boję się coś negatywnego napisać, a po to jest to forum. Uwielbiam Wam pisać jak się czuję, a nie zawsze czuję się dobrze. Chciałabym z Wami dzielić dobre i złe chwile.

ryjkek, A.Kasia, Gośśś, Mania1718, anie93lica, kateee, jusiakp, Martita88, MeAmerie, Est, Hannia123, Teresa1992, Karolina@, She86, Malina81, Mietka 30:), Tova33, krówka_muffka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 - wcale nie lubię tego, że jesteś żylasta hehe ;) Wkurza mnie, że się tu nie da odznaczyć "lubię" jak się przypadkiem wciśnie. Szczególnie, że na urządzeniach mobilnych często mi się zdarza najechać nie tam gdzie chciałam :/

U mnie są widoczne żyłki na piersiach oraz na brzuchu ale jakoś specjalnie się temu nie przyglądam ;) Rozstępów póki co nigdzie nie mam chociaż smaruję się rzadko - raz dziennie albo co drugi dzień i to nie za dokładnie bo się trochę boję dotykać brzucha. Poprzednio się smarowałam 2x dziennie i nie miałam ani pół rozstępa, teraz mi to wisi i powiewa ;)

Co do koleżanki z lutowego forum - łączę się z nią w bólu, to dzielna dziewczyna i da sobie radę. Wiecie, ja wiem że każda z nas chciałaby do końca ciąży żyć w bańce samych radosnych i pozytywnych wieści. Ale to dziewczyna, która mogła być naszą forumową koleżanką i tylko kilka dni sprawiło, że tak nie jest, ja też mam termin na luty i to wszystko mogło i mnie spotkać. Dlatego uszanujcie jej ból i stratę i nie sprowadzajcie jej do niepotrzebnych kłótni.

Wydawało mi się, że ta nasza umowa miała dotyczyć nie wklejania linków na temat poronień, przywoływania nieszczęśliwych przypadków ze swojego otoczenia, internetu czy jakiś zasłyszanych miejskich legend. No ale co ja tam wiem.

Martita88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Ja tylko nie rozumie tych atakow co niektorych dziewczyn, co gdyby (odpukac oczywiscie, bo nikomu zle nie zycze) ktoras z nas- marcowek to spotkalo lub cos podobnego? To co tez mialaby nie przychodzic na forum i nie napisac co jej sie przydarzylo, bo polowa by na nia naskoczyla, ze przychodzi i "straszy" reszte? U mnie jest prawdopodobienstwo wczesniejszego porodu i ja zdaje sobie sprawe z tego, ze w styczniu moge byc juz mama... to co tez mam nie pisac o tym, bo reszte strasze?
    Przez moje straty dzieci spedzilam ok poltorej miesiaca w szpitalach i bardzo duzo sie naogladalam i nasluchalam tragedii jakie tam byly i szczerze wspolczuje ludzia, ale poprostu nie biore tego do siebie, bo musialabym zglupiec od tego wszystkiego i juz nigdy w zyciu nie zdecydowalabym sie na kolejna ciaze...

Gośśś nie zgodzę się z Tobą do końca. Poza tym my marcówki to co innego. A przytaczanie innych obcych przykrych historii nie jest konieczne.
    Poza tym już miałyśmy skończyć temat. Więc STOP i basta.
    I będziesz mamą - super fantastycznego maluszka urodzonego w 40 tygodniu ciąży! Ja to mówie!

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka 1985
    Gośśś
    Magda lena

Podpisuję się pod każdym waszym zdaniem!

Gośśś, Magda lena, RudyTygrysek, Martita88, aleksandrazz lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • noelka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    No plecy też smaruje ( ale tak na wysokosci brzucha a nie całe ) no bo tak na logikę brzuch zacznie ciągnąć skórę też z pleców więc uważam, że lepiej zapobiegać.
    Ja zwykłą oliwką bambino - raz czy dwa razy dziennie.
    Racja, logiczne. To chyba plecy też zacznę.

Vira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny z Warszawy- gdzie rodzicie? Bo jak czytam opinie z rodzic po ludzku to juz naprawdę wariuję. Nic nie umiem przy dziecku, boję się porodu i nie wiem który wybrać.

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie chwile a widzę ze coś się stało złego tutaj u nas na forum...
    Co to się wydarzylo

ug37zbmh9r9sv292.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to ja już nie ogarniam :( Kulturalnie poprosiłam ryjkek, że może lepiej pominąć takie historie, a ona kulturalnie odpisała, że rzeczywiści się pośpieszyła. Później jakaś fala postów i każdy musiał wrzucić swoje 3 grosze, jak to się czuje urażony, bo z jednej strony część nie chce wiedzieć o takich zdarzeniach, a część czuje się zaszczuta, prze inne osoby... Wystarczyło te 2 wiadomości przeczytać i koniec tematu, ale nie każdy musi wyładować swoje żale.

ryjkek, Magda lena, A.Kasia, Martita88, Est, Karka, kateee lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danusia :D Najlepiej to w domu rodzić, jak moja babcia :D Urodziła 3 dzieci w domu, zdrowe, ładne. Pfff :)

noelka, Est lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja martwie sie nie na żarty tym łożyskiem :( kurczę czekam zeby w piątek pójść po ten wypis bo nie wiem jak mi w szpitalu ocenili to łożysko. Przepływy przez pępowinę mam ok, wiec dobrze. Modlę sie by tak zostało...

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ale chyba na tym polega forum, ze kazdy moze swoje zdanie napisac? I obojetnie czy to jest taki temat, czy o rozstepach, pieluchach, rozkach, kolyskach itp itd...

Mania1718, Magda lena, kasieńka 1985, Teresa1992 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Dorka87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Dobra dziewczyny z Warszawy- gdzie rodzicie? Bo jak czytam opinie z rodzic po ludzku to juz naprawdę wariuję. Nic nie umiem przy dziecku, boję się porodu i nie wiem który wybrać.
    Zdecydowanie Żelazna! :-)
    A nad jakimi sie zastanawiasz? Moja przyjaciółka jest położna i mam trochę informacji z jej punktu widzenia.

Martita88 lubi tę wiadomość

• Magda lena Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka, Kochana. Nie martw się. Taka może być nasza uroda. Serio. Łożysko trochę szybciej dojrzewa. Ale to nic nie oznacza. Jutro podpytam o swoje łożysko i napiszę!
    Dobra, idę pakować torbę na jutro. Ciekawe ile mnie potrzymają w szpitalu. Mam internet w komórce, więc będę pisać! Śpijcie smacznie!

Szkoda, że to nie torba z ciuszkami dla dziecka, do porodu :P

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    A ja martwie sie nie na żarty tym łożyskiem :( kurczę czekam zeby w piątek pójść po ten wypis bo nie wiem jak mi w szpitalu ocenili to łożysko. Przepływy przez pępowinę mam ok, wiec dobrze. Modlę sie by tak zostało...

Wiadomo, że się będziesz martwić ale łożysko drugiego stopnia to jeszcze całkiem dobre łożysko :) Przepływy są w porządku i to najważniejsze. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :)

‹‹ 1048 1049 1050 1051 1052 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ