X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ale napisalyscie.
    Ja muszę pochwalić się zjadłam dziś pół Rogala i więcej nie dałam rady tak mi słodycze nie idą.
    Brawo dla ciąży.
    Ja też jestem z Warszawy i planuję rodzic na Madalińskiego.
    Chazanau już nie ma a ordynatorem położnictwa jest Gawlak. Bardzo miły i ciepły człowiek.
    Co do samego podejścia do rodzajach to madalińskiego nie jest aż taka fabryka max 20 dzieci dziennie.
    Co do warunków, położnictwo jest odnowione.
    Porody preferują SN. I często zdarza się że jak kobieta nie ma siły to ja tną.
    Zanim dadzą oxy, to zakładają balonik (cewnik foleya) na ruszenie szyjki.
    Co do Chazana miał swoje przekonania.i trudno ale również zmienił szpital z powiatowego g.....enka na poważna klinikę.
    Jeden z negatywnych elementów to czas oczekiwania na IP

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2015, 23:28

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Ale ciąże prowadzisz w Białej czy w Warszawie?
    W Białej prywatnie ale juz rozważam zamianę na Warszawę :D

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia wrote:
    Inflancka lub Żelazna ...Miałam ogólnie rodzic u siebie w mieście rodzinnym, ale jak pomyślę, że mam tam jechac z całym majdanem to szczerze nie widzę tego :) musiałabym tez jechac wcześniej i mieszkać z rodzicami, co moze byc ciężkie dla obu stron :)

Kochana, mam dokładnie identyczna sytuację, też miałam rodzic w rodzinnym mieście, ale chyba zostanę w Wawie. U mnie chyba Inflancka :)

d'nusia lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, rogale marcinskie były w biedrze pyszne za 5,50 tak mi się przypomniało :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 dziękuję Kochana jesteś :*. Niestety tak, nie tak silne ale pobolewa. jutro, a.raczej już dziś usg o 15 to mam nadzieje że lekarz mnie dobrze potraktuje i wsłucha się w moje dolegliwości. A nie tylko usg i do domu ;)

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ksanka ja tez nie z wawy a z Radomia i mam nadzieje ze urodzę na Madalinskiego bo tam jest moja lekarka ale czy dojade oto jest pytanie

ksanka lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W lidlu tez byly ale to nie te oryginalne

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam że dziś będę jako pierwsza a tu niespodzianka ;) witam się z rana zaraz zacznę podróż do Olsztyna jedziemy na echo serduszka.. życzę wam Dziewczyny spokojnego dnia i wizytujacym powodzenia i radosnych nowin ;). Gratuluję udanych wizyt i super wieści :*

baassiia, ryjkek, ksanka, Kasia24, Kajola, Kokaina, Est, Izoleccc, Andriel, krówka_muffka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina trzymam kciuki :)

Danusia to najlepiej szukać lekarza który przyjmuje w tym szpitalu w którym chcesz rodzić?

Kasieńka to będziesz jechać z Radomia?! To przecież 100 km! :) zdążysz?? :)

d'nusia lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje nie widzę innej opcji bo mój poród z Radomia wspominam tragicznie

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieńka najwyżej korek w ..., zaciskasz nogi i jazda :) drugi poród jest dużo szybszy chyba? A może masz kogoś znajomego w warszawie żeby przed się ulokować?

dqprwn15leplej5m.png

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby mam ale nie będę chyba komuś na glowie siedzieć, moze bedzie cesarka to wtedy bym miała z banki ale noja lekarz nie robi cesarek jak się komuś podoba, pozyjemy zobaczymy, tamta ciaze przenosilam o tydzień a w tej nam miec pessar zdjęty w 36 tyg. NajwyEj moze chociaż do grojca dojade

Martita88 lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Coś na odstresowanie;d
    Mój mąż się pyta : mogę skończyć do środka?
    Ja: nie wiem..
    On: A na marcowych mamusiach jak robią ?
    hahaha;d

Hahaha - fajny mąż nie ma co :-)
    Mój ginekolog odradza, jak i w szkole rodzenia. W nasieniu mężczyzny znajdują się enzymy, które mogą powodować skurcze macicy. Wskazane ale od 38 tygodnia ciąży - wcześniej niekoniecznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Myślałam że dziś będę jako pierwsza a tu niespodzianka ;) witam się z rana zaraz zacznę podróż do Olsztyna jedziemy na echo serduszka.. życzę wam Dziewczyny spokojnego dnia i wizytujacym powodzenia i radosnych nowin ;). Gratuluję udanych wizyt i super wieści :*

Czemu masz echo ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motto na dziś

"Szukaj wsparcia u najbliższych.
    Daj sobie czas ❤❤
    Wszystko się ułoży"

Ewa Chodakowska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 08:13

ksanka lubi tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)

witam się z pyszną owsianką :) dzisiaj piękny dzień świeci słońce ;)

ryjkek, A.Kasia, Kokaina, Karolina@, Martita88, Love_life, krówka_muffka lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam pysznym rosołkiem. ;) Wczoraj sobie ugotowałam i dzisiaj opchnęłam na śniadanie. ;) U mnie słońca brak, ale przynajmniej nie pada.

Co do wyboru szpitala, to nie wiem, czy zauważyłyście - jak wejdziecie na forum - porody to tam są opinie o szpitalach w różnych miastach.

Magda lena powodzenia w szpitalu :) Mam nadzieję, że nie zapomniałaś ładowarki do telefonu. ;)

ksanka, d'nusia, Est, Kokaina, Love_life lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina powodzenia na echo, czekamy na wieści :-*

Magdalena trzymam kciuki, żeby wszystko w szpitalu poszło po Twojej myśli

Kasia24 do wizyty dużo odpoczywaj. No i mam nadzieję, że lekarz nie zlekceważy takich bóli. Trzymam kciuki i czekamy na info po wizycie!

Dziewczyny ja niedługo na gimnastykę, później zakupy i dziś na obiad pierogi robię mam ochotę na słodko z truskawkami i serkiem ale dla M ruskie :-)
    Miłego dnia

Kasia24, RudyTygrysek lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincent wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ciesze się, że dzisiaj już lepsze nastroje. :)
    Mam pytanie odnośnie wanienki jaką kupujecie?
    Kupowałyście stelaż do wanienki, mi się wydaje, że to jest niestabilne i jak dziecko podrośnie to się wywróci z tego.
    Ja sie dowiedziała od mojej mamy że mi kupiła wanienke taką zwykłą najprostszą a stelaża nie mam zamiaru używać bedziemy wanienke kładli na stole który stoi blisko łóżeczka i bedzie można małą szybko przetransportować z wanienki na przewijak i ubrać a stół jest sporo szersdzy no i stabilny...

edyś, Vincent lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny życzę kolejnego szczęśliwego i nudnego dnia ciąży

Kasieńka. Na szczęście teraz droga z Radomia jest dobra. Tylko Janki są do d....
    W najgorszym razie jak przyjedziesz do szpitala będziesz miała takie rozwarcie że nie będą mogli cie juz odesłać.
    A kto jest twoja prowadząca?
    Inna opcja będą ktg na madalińskiego, możesz też pogadać żeby cię spróbowali położyć na patologii jakby co.

Karolina wielki kciukasy za udane echo!

Magda lena - dawaj znać jak w szpitalu, mam nadzieję wspolspaczki będą mile i niedługo wrócisz do domku.

Kasia24 powodzenia na wizycie i napieraj na lekarza że cię boli! On nie jest tylko panice od usg. Ale również lekarzem.

Kasia24 lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ