X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    http://siostraania.pl/nienarodzone-dzieci-maluja-obrazy-trwa-kampania-unborn-artists/

Szczytny cel, ale sam pomysł nie za bardzo mi się podoba.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się w 25 tygodniu :D Jak to już poważnie brzmi ;)

Karolina i Magdalena, za Was szczególnie trzymam dziś kciuki. Czekamy na informacje od Was :)

Alinali, komoda śliczna. Jeśli chodzi o utrzymanie jej w czystości, to ja tak jak Kasia jestem maniaczką czysości, ale myślę, że z taką jedną komodą nie będziesz miała problemu :)
    A w ogóle co do sprzątania, to ja uwielbiam swoje mieszkanie, tak je urządzaliśmy, że ścieranie kurzy trwa jakieś 10 minut ;) Zero bibelotów, nadmiaru półek, czy innych utrudniaczy ;) Bo generalnie lubię mieć czysto, ale nie lubię sprzątać, więc trzeba sobie w życiu ułatwiać i wybierać łatwe rozwiązania ;)

Jusia, ja Ci powiem, że mimo, że żadnych problemów (odpukać) nie mam, to nie poleciałabym teraz nigdzie, ani nie pojechała w dalszą trasę, ale to z ręką na sercu przyznaję, że ja jestem po prostu przewrażliwioną panikarą. W głowie przed takim wyjazdem przerobiłabym pewnie tyle scenariuszy, że w dniu wylotu dostałabym najzwyczajniej sraczki :) Ale jeśli jesteś normalna, nie tak jak ja ;) to po prostu skonsultuj to z lekarzem i wtedy podejmij decyzję :)

Ja jadę w weekend wreszcie po wózek i parę innych rzeczy, już się nie mogę doczekać :D Dziewczyny, a co myślicie o podgrzewaczach do butelek, pokarmu? Może już ma któraś?

A.Kasia, alinalii, Karolina@, RudyTygrysek, Kate84, Andriel, Mania1718, Kokaina lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Właściwie to nie wiadomo kiedy ten 6miesiac sie zaczyna.Moja kumpelka tlumaczy ze gdybm miala tak jechac razem z belly to by wyszlo ze moja ciaza trwala 10miesiecy i mowi ze gdzies te dni trzeba zgubic wiec ona uwaza ze skoro termin mam na 10marca to 10lutego zaczynam 9miesiac,10stycznia 8miesiac itd.
    bo ciąża trwa 10 miesięcy księżycowych chyli po 4 tygodnie 4*7=28 28*10=208 dni...
    a w każdym miesiącu kalendarzowym masz +2/3 więc miesięcy kalendarzowych masz 9... Czyli gdybyś liczyłą średnio to 280/9= 31 dni trwa każdy miesiąc ciąży (więc sama możesz sie pobawić w obliczenia) jeśli przyjmiemy że każda ciąża trwa to książkowe 40 dni:)

Est lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • wiewiórka17 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski tyle naskrobałyscie ze nie idzie Was nadrobić :)
    Powiem wam ze z dnia na dzień robie się coraz większa.wczoraj teściowa wróciła z Wiednia i mówi że miesiąc temu to było mało co widać a teraz jest już różnica.dzidzia rośnie.Później zrobię Wam zdjęcia co kupiła dla swojej wnuczki ;);) te ciuchy takie boskie ;) tylko żeby się w poniedziałek nie okazało ze mojej córeczce urosły jajeczka i dalej będzie chłopczyk tak jak to mi lekarz na początku mówił :):)

iv098rib495v7vlg.png

Gracjanek 14 tc - 27.02.2015 [*]

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co myślicie o takim leżaczku?
    http://www.tinylove.pl/index.php?p3165,wielofunkcyjny-lezaczek-bujaczek-lozeczko-z-daszkiem-3w1-tiny-love-18kg
    Planujemy go kupić i teraz się zastanawiam, czy ta funkcja rozkładania mogłaby posłużyć dziecku jako takie "łóżeczko" na pierwsze miesiące? Bo planowaliśmy też zakupić coś w stylu kosza Mojżesza do spania, ale dzięki pierwszej wersji może udałoby się zaoszczędzić parę stówek... Co o tym myślicie?

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola ja tez jestem panikara heh tym bardziej, ze teraz patrze 3 trymestr zaczyna sie od 27 tygodnia, wiec jeszcze dwa tygodnie i w tym czasie mam leciec, poza tym jakieszaswiadczenia od lekarza w dodatku w jezyku ang masakra

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 - według mnie super sprawa, jeśli tylko się okaże, że mam jakieś (odpukać) problemy z karmieniem piersią i trzeba przejść na butlę to od razu biegnę po taki podgrzewacz 2w1 - ze sterylizatorem.

Leżaczek wydaje się fajny. Jak bym miała wybierać to wolałabym taki leżaczek zamiast kosza mojżesza. Przynajmniej na dłużej się przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 12:00

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam wizytę mieć na 11.30 a przede mną jeszcze 4 Kobietki :O gdzieś może za 2h wejdę :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 12:06

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamka wrote:
    bo ciąża trwa 10 miesięcy księżycowych chyli po 4 tygodnie 4*7=28 28*10=208 dni...
    a w każdym miesiącu kalendarzowym masz +2/3 więc miesięcy kalendarzowych masz 9... Czyli gdybyś liczyłą średnio to 280/9= 31 dni trwa każdy miesiąc ciąży (więc sama możesz sie pobawić w obliczenia) jeśli przyjmiemy że każda ciąża trwa to książkowe 40 dni:)

Oj 40dni to ja bym chciala zeby trwala :-) hihi

• paola87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze co do pieluch :) Ja mam 10 białych tetrowych, połowę wzięłam lux i żałuję, że wszystkich takich nie wzięłam, porządniejsze są. Do tego mam 4 bambusowe, 3 muślinowe i 4 flanelowe. Starczy, czy tych tetrowych trzeba więcej?

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Miałam wizytę mieć na 11.30 a przede mną a przede mna jeszcze 4 Kobietki :O gdzieś może za 2h wejdę :O

hmmm :/ niefajnie

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Hahaha - fajny mąż nie ma co :-)
    Mój ginekolog odradza, jak i w szkole rodzenia. W nasieniu mężczyzny znajdują się enzymy, które mogą powodować skurcze macicy. Wskazane ale od 38 tygodnia ciąży - wcześniej niekoniecznie.

Tez Słyszałam O tym Dlatego Jest zakaz w środku hehe :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    paola87 - według mnie super sprawa, jeśli tylko się okaże, że mam jakieś (odpukać) problemy z karmieniem piersią i trzeba przejść na butlę to od razu biegnę po taki podgrzewacz 2w1 - ze sterylizatorem.
    No właśnie i tak sobie myślę, że może kupić od razu... No bo na spokojnie sobie coś można wybrać i kupić. Może się przyda od razu, a może nie, ale jak nie od razu, to i tak koło 6 miesiąca przy wprowadzaniu pokarmów się przyda, to już będę miała, a w razie gdyby jednak okazało się, że już w pierwszych dniach będzie potrzebne, to nie będzie trzeba latać i na gwałt kupować. Muszę to przemyśleć ;)

• *Beacik* Przyjaciółka

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja wczoraj dostałam od znajomej która urodziła parę miesięcy temu propozycję takiego wózka : http://allegro.pl/mikrus-spacerowka-od-0-3-lat-pl-speed-biala-rama-i5681904485.html?utm_source=Facebook&utm_medium=LikeButton

Co o nim sądzicie?

mhsv3e5ehjywnm6i.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kasia tak sobie myślę, że ten leżaczek by wystarczył, tylko zastanawiam się czy on w tej opcji spania się nadaje na takie dłuższe spanie, czy tylko drzemanie ;) Sama nie bardzo się znam, żeby to zweryfikować, a w sklepie jak zapytam, to będą mi kit wciskać bylebym kupiła.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Co myślicie o podróży samolotem w ciąży? Z mężem kupiliśmy kiedyś bilety, żebym mogła do niego przylecieć, bo kosztowały 80zł w dwie strony - okazja. No i lot przypada na ostatni weekend listopada, to będzie mój 27 tydzień ciąży. Co radzicie? Lecieć ? Póki co czuje się dobrze, z szyjką też ok, tylko oczywiście moje obawy są ogromne, że coś po drodze może się stać albo tam w norwegii no i tak mysle i mysle, oczywiscie jeszcze jest czas dwa tygodnie. Lot trwa godzine, potem dojazd do meza godzinke autem w piatek i w niedziele spowrotem.

Jusia ponoć to najlepszy czas na loty. Ja latalam w pierwszym trymestrze co miesiąc teraz akurat nie mam potrzeby . Jeśli czujesz się dobrze. Mnie gin nawet namawiał jak się zastanawiałam nad lotem 8 godzinnym. Ale Twoja decyzja. Chyba powinnaś mieć przy sobie list potwierdzający w którym jesteś tygodniu.

• kamka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:
    Hej dziewczyny. Ja wczoraj dostałam od znajomej która urodziła parę miesięcy temu propozycję takiego wózka : http://allegro.pl/mikrus-spacerowka-od-0-3-lat-pl-speed-biala-rama-i5681904485.html?utm_source=Facebook&utm_medium=LikeButton

Co o nim sądzicie?
    co do firmy moge polecić jedyne co ten model nie ma zwykłej gondolki tylko maluszek odrazu trafia do spacerówki...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Beacik* wrote:

Co o nim sądzicie?
    A co znaczy propozycję, chce Ci go dać, czy radzi żebyś kupiła? Z tego co widzę, to sama spacerówka jest, bez gondoli. A taki z gondolą już masz?

• Love_life Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    dziewczyny co sądzicie o tej komodzie??
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7ec51e2267c.jpg

klikam już kup teraz od kilku dni i jakoś nie mogę kliknąć...
    kupujemy białe łózeczko i chcemy taką komode na ubranka Emili
    i różnepierdy typu pieluchy i podręczne rzeczy , póki co nie chce
    kupować typowych mebli dla dziecka itd, bo nasz nowy dom jest coraz bliżej w zasięgu przeprowadzki więc tam bym juz chciała urządzić pokój małej

Ja mam taką dla dzidzi super jest

alinalii, Mania1718 lubią tę wiadomość

• Madzik90 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy z opryszczką wargową trzeba iść do lekarza? Mam przeciwciała na wirusa herpes bo robiłam badania w pierwszym trymestrze. To zakażenie wtórne. Zrobiła mi się w ciągu jednej nocy bo jestem przeziębiona ;/

p655l6d8b2kubuqj.png
    Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;*
‹‹ 1053 1054 1055 1056 1057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ