WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia fajne są te kardigany, ja tez mam taki, tyle, że czarny.
    Współczuję Wam tych nocy, mało , że przez rosnący brzuszek robi się niewygodnie to jeszcze maluchy Was nie oszczędzają :) Dobrze, że mój woli inne pory dnia :)

Ja wybrałam już bujaczek/ leżaczek dla synka, ale tak sobie myślę , który bo mam 2 na oku. Który bardziej Wam się podoba ?

http://allegro.pl/fisher-price-bujaczek-rainforest-lezaczek-wibracje-i5780807123.html

http://allegro.pl/fisher-price-fotelik-lezaczek-bujaczek-3w1-0-18kg-i5772436824.html

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Witam dziewczyny :-) Powiedzcie wy dostajecie chorobowe co dwa tygodnie czy co miesiac? Ja dostałam pierwsze pare dni temu i napisane było 19 wrzesnia - 6 listopad, czy za dwa miesiace. Teraz jestem ciekawa czy kolejne bedzie znow za dwa tygodnie.

Nie bardzo rozumiem o co chodzi. Mój mi wystawia co miesiąc - tzn umawiam się do niego w takim terminie jak mi się kończy L4 żeby mógł wypisać kolejne. Pamiętaj, że masz 7 dni na dostarczenie zwolnienia do pracodawcy licząc od pierwszego dnia zwolnienia.

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiak też za bardzo nie rozumiem o co chodzi... Ja tak jak Vira dostaję zwolnienie co miesiąc, zanoszę do pracodawcy i pieniążki na koncie mam zawsze 10 dnia miesiąca.

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, chorobowe - z zusu

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dostalas parę dni temu zwolnienie z datą wrzesniowa? I kończące się tydzień temu?

Edit: aha, pewnie chodzi o pieniądze. Ja dostaję wypłatę co miesiąc jak zawsze od mojej firmy, zawsze w tym samym dniu co wszyscy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:26

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    dziewczynki, chorobowe - z zusu

To ja nie dostaję, więc Ci niestety nie powiem...

• Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp - chorobowe z Zusu dostaję co miesiąc. Do 10-go każdego miesiąca. Na wizyty chodzę co 3 tygodnie i na taki czas mam zawsze wystawiane L4.

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa -Fajne te leżaczki :) Chyba wolałabym RAINFOREST bo tam na pewno da się zmieniać zabawki na pałąku a na tym drugim na pierwszy rzut oka raczej nie. No ale to trzeba by sprawdzić naocznie. Ja polecam bujaczki Graco, są bardzo dobrej jakości tylko ceny porażają :/ Warto się rozejrzeć za używanym na OLX czy allegro, znajoma tak kupiła za nieco ponad 200 zł. Sama bujaczka nie kupuję bo dostałam od kuzynki (siostra ma Graco ale Julek jeszcze korzysta) i nawet nie wiem z jakiej firmy jest bo u rodziców na wsi stoi.

Alinalii - Kiedyś Ty to wszystko zrobiła :D Ja dopiero śniadanie zdążyłam zjeść :D

Jusia - ja rok temu dostawałam raz za 2 tyg a raz za 6, nie wiem od czego to zależy bo patrzyłam jedynie na to czy ogólna kwota się zgadza.

piątek 13tego i nawet suwaczki zaprotestowały :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:23

Est, alinalii lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, kto nam zepsuł suwaczki? :-)

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia patrzyłam na nie, ale właśnie te ceny są porażające ! :( Fakt , nie pomyślałam o OLX. Jedna z dziewczyn na belly sprzedawała za 150 zł, ale jak już zauważyłam to "ogłoszenie" było nieaktualne.
    Chyba tylko nam te suwaczki protestują, bo widze, że niektóre dziewczyny mają ;)

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Właśnie, kto nam zepsuł suwaczki? :-)

gruby czarny kot :D

A.Kasia, Est, Kate84, RudyTygrysek, Mietka 30:), Mania1718, Izoleccc lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    A.Kasia patrzyłam na nie, ale właśnie te ceny są porażające ! :( Fakt , nie pomyślałam o OLX. Jedna z dziewczyn na belly sprzedawała za 150 zł, ale jak już zauważyłam to "ogłoszenie" było nieaktualne.
    Chyba tylko nam te suwaczki protestują, bo widze, że niektóre dziewczyny mają ;)

No bo to zależy kto z której strony ma suwaczek :D No nic, może się naprawią :D Oby tylko takie psikusy z okazji tego dnia nas spotkały ;)

Est lubi tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusiakp ja dostaję zwolnienie na miesiąc zawsze tak jak mam wizytę plus minus 2 dni . wypłatę sródków z ZUS mam zawsze plus minus 2 dni po zakończeniu L4.

Co do bezsennych nocy ja mam od początku ciąży niestety, pobudek 5-6 , śpię maks 5 h :(
    wiecznie przez to jestem zmęczona , marudna i drażliwa dla M , wiecznie sie nie wysypiam :(

A.Kasia chyba zakupię ten kardigan. Powiedz mi jaki rozmiar brałaś?

Niecierpliwa czy ten pierwszy też jest do 18kg? Jeśli tak to chyba też ten bym wybrała.

Co do łożyska , szczerze mówiąc ja nawet nie wiem jakie mam :P już myślę,żeby zapytać gina w luxmed w poniedziałek ,ale znów będzie na mnie patrzył dziwnie skąd ja wynajduje takie rzeczy gdy on nic nie mówi :D

Est, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - ja mam 160cm i wzięłam XS :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

To ja chyba wezmę S :)

Ooo widzę,że moje i Domii działają :)

km5szbmhexpco9m1.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczki z babyboom.pl dają radę :)
    Piątek 13-go im nie straszny! :D

Est, muminka83 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Ja ty drobniutka jesteś :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Jusiakp ja dostaję zwolnienie na miesiąc zawsze tak jak mam wizytę plus minus 2 dni . wypłatę sródków z ZUS mam zawsze plus minus 2 dni po zakończeniu L4.

Co do bezsennych nocy ja mam od początku ciąży niestety, pobudek 5-6 , śpię maks 5 h :(
    wiecznie przez to jestem zmęczona , marudna i drażliwa dla M , wiecznie sie nie wysypiam :(

A.Kasia chyba zakupię ten kardigan. Powiedz mi jaki rozmiar brałaś?

Niecierpliwa czy ten pierwszy też jest do 18kg? Jeśli tak to chyba też ten bym wybrała.

Co do łożyska , szczerze mówiąc ja nawet nie wiem jakie mam :P już myślę,żeby zapytać gina w luxmed w poniedziałek ,ale znów będzie na mnie patrzył dziwnie skąd ja wynajduje takie rzeczy gdy on nic nie mówi :D

No dokładnie - ja nawet nie zwróciłam na to uwagi na raporcie z połówkowego ( lekarz nic nie mówił ), dopiero jak tutaj wyczytałam to zaczęłam szukać o tym łożysku. Dokładnie to samo z szyjką. Miałam w normie więc lekarz mi nic nie mówił a jak tutaj zaczęłam czytać to dopytuje lekarzy i się denerwuje, że mi się skróci etc bo tyle tu takich przypadków.
    Ufajmy swoim lekarzom. Jeśli nic nie mówią tzn, że nie ma powodu do niepokoju

muminka83, noelka lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia - bardzo ładny sweter :) Ja sobie jakiś czas temu zakupiłam w Sinsay taki :

http://www.sin-say.com/pl/pl/sklep-online/kolekcja/swetry/lt009-08m/button-through-cardigan

Mam 170cm wzrostu, ważę 58/59kg, XS leżałby na mnie idealnie, ale rękawy były za szczupłe w nadgarstkach, a w M ładniej się dekolt układał mi niż w S ;) Co prawda akrylowy, ale cieplusi :)

Byłam i w H&M, ale jakoś nic na mnie nie pasowało ;)

Jakie Wy już laseczki jesteście :P Fajne brzuszki macie :)

A u mnie po staremu, @ się kończy, trwała 4 dni, 2 dni plamienia było, myślałam, że już się kończy wreszcie, bo wczoraj takie słabiutkie, a dziś znów się trochę pokazało :/ Czyli w sumie po staremu u mnie, bo tak miewałam ze 3 dni plamień/brudzeń na koniec ;) Więc może to dobry znak, organizm wraca do normy ? ;)

No cóż, manewry wojenne czas zacząć i oby ta bitwa zakończyła wojnę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:48

A.Kasia, Est, alinalii, Kate84, Martita88, Izoleccc, Andriel, Karka lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uśmiałam się
    http://dompelenpomyslow.pl/index.php/ciezarna-mama-zilustrowala-problemy-z-jakimi-zmaga-sie-kazdego-dnia-lepiej-nie-mogla-tego-ujac/

‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ