Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A... No i jeszcze powiem Wam, że przed chwilą doczytałam wynik badania połówkowego...
Mam II stopień łożyska a ten głupi lekarz powiedział, że nie ma do czego się przyczepić, że wszystko jest super...
Cholera, do wizyty u mojego prowadzącego jeszcze 4 dni...
Jak nie urok to sraczka...kasieńka 1985 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
U mnie zapowiada się nudny dzieńObiad mam zrobiony, w domu posprzątane , tylko zostało pranie wstawić .
Dziś jadę na zakupy, chciałabym coś kupić fajnego synkowi, ale zobaczymy , jak to z czasem będzie, bo moja ulubiona hurtownia jest czynna tylko do 17
Prawdopodobnie w weekend wybieramy się z mężem do kina na "Listy do M 2 ". Był ktoś może na pokazach przedpremierowych i może podzielić się opinią ?Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dzień dobry
choć nie wiem czy taki dobry, kolejna noc nie przespanaja nie wiem, kręce sie , nie mogę się ułożyc ,Emilia całą noc kopała , jestem padnieta !!!
-
Witajcie Dziewczyny
Mój syn też jest bardzo aktywny a w nocy zwłaszcza. Chociaż i teraz czuję jak tam fika koziołki. Chyba moje dziecko nie potrzebuje zbyt dużo snu..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:53
Mania1718 lubi tę wiadomość
-
Witam się z rana w 26 tygodniu ciąży. Ale ten czas pędzi
A.Kasia - ale mnie zmartwiłaś tymi wkładkami laktacyjnymi LANSINOH. Przekopałam pół internetu i byłam pewna, że są one jedne z lepszych na rynku. Wprawdzie jeszcze ich nie kupiłam, ale mam taki zamiar. W takim razie ponownie będę musiała zgłębić temat.
Ad. laktacji - dla mnie też jest to zielony temat. Mam w planach zapoznanie się z wiedzą Hafiji na jej blogu, ale póki co nie mogę się za to zabrać. W szpitalu w którym będę rodzić jest doradca laktacyjny. Podobno to skarb, bo mało gdzie taki doradca laktacyjny jest dostępny.
Kasia24 - gratuluję parki. Gdyby mi trafiły się bliźniaki, też miałabym takie marzenie. Cieszę się, że u Ciebie się spełniłomuminka83, Mania1718, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Vira co do nie delikatnych lekarzy to ten wczorajszy był strasznie nie delikatny,tak mnie uciska ze Mały zaczął się buntować i uciekać, mnie cały brzuch bolał i do dziś mi twardnieje przez to, ale ja mam to szczęście ze ja się już z Nim więcej nie spotkam. A na znanym lekarzu ma przeróżne opinie ale więcej tych lepszych. Głowa do góry
Kasia gratuluję!
Kara super wieści
A tak to w ogóle dzień dobry :*https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Paulina2344 wrote:My z mężem jutro idziemy na Listy do M2
)
Mam pytanie chodzicie do lekarza na nfz i prywatnie? Zastanawiam się czy nie pójść jeszcze na prywatnie bo moja ginekolog jakaś małomówna i robi na ,,akord".
Ja chodzę i prywatnie i na NFZ ale to ta sama lekarka. Ja zadaje pytania ona odpowiada.Paulina2344 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.
Ja nadal się męczę ale już dziś cały dzień w łóżku - a że mam wszystko też zrobione to nie ma problemu. Mąż przyprowadzi małego z przedszkola i pójdą na jakiś spacer - do 16 mam czas tylko dla siebie ....
Moja młoda kopie w godzinach popołudniowo wieczornych najbardziej. Potem jest spokojna -
Dzin Dobry mamuski
Alez ten czas leci, tygodnie ciazy leca jak szalone. Dzieci nam rosna i coraz blizej konca
Wczoraj mialam popoludniowy przyplyw energii i przewrocilam do gory nogami kuchnieW kazdej szafce zrobilam pozadek, wyrzucilam sporo rzeczy niepotrzebnych i mam mnostwo miejsca na nowee zagospodarowanie
Na wieczor synek okopal mnie z kazdej stony i szczesliwa zasnelam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:32
domiii, Love_life, Andriel lubią tę wiadomość
[/link]
-
Mój misiek w nocy daje mamie pospać, także nie jest źle. Chociaż kręcę się i tak niesamowicie
wczoraj kopał od rana praktycznie cały dzień, ale zazwyczaj jest aktywny z godzinkę rano a potem popołudniu lub wieczorem.
Dziś od rana daje mi popalić naprawdę mocnymi kopniakami .Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Muminka zazdroszczę tego ze wszystko masz już zrobione
mi się dzisiaj nic nie chce ale musze się zmotywować żeby Synkowi chociaż obiad ugotować
muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Tova33 wrote:A... No i jeszcze powiem Wam, że przed chwilą doczytałam wynik badania połówkowego...
Mam II stopień łożyska a ten głupi lekarz powiedział, że nie ma do czego się przyczepić, że wszystko jest super...
Cholera, do wizyty u mojego prowadzącego jeszcze 4 dni...
Jak nie urok to sraczka...
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Witam się w 25 tygodniu! Jeszcze dwa tygodnie i będę dłużej w ciąży niż kiedykolwiek mi się udało
Alinalii- szkoda mi Ciebie bo ja tez miałam do tej pory kilka nocy wyjętych z życiorysu a to dopiero początek jestNa szczęście dziś spałam jak niemowlę, mąż zapomniał nastawić budzik na 5:30 (który i tak budzi tylko mnie a on śpi do 8
) i gdyby nie parcie na pęcherz to pewnie bym jeszcze z godzinkę pospała.
Tova - nie przejmujcie się dziewczyny aż tak tym łożyskiem, w końcu kiedyś musi się zestarzeć i jeśli lekarz o tym nie wspomniał jak o czymś niepokojącym to z pewnością jest wszystko okPewnie tak jak u Madzi, łożysko jest dopiero na początku II stopnia a to w sumie całkiem ok.
Karolina@ - może akurat Tobie przypasują, ja poprzednio używałam kilku marek tych wkładek i jednak Johnson'S® Baby mi przypasowały najbardziej. To też pewnie kwestia indywidualna. LANSINOH są dużo bardziej płaskie i większe i wychodzą mi aż ze stanikaPo domu ok, ale jakbym chciała wyjść z domu i założyć obcisłą bluzkę no to średnio to wygląda gdy mi wkładka spod stanika wygląda. Tak sobie myślę, że jak ktoś jest większy i ma większe piersi albo lubi pełniejsze staniki to nie będzie mu to przeszkadzało. Te wkładki to nie są jakieś mega drogie rzeczy, najwyżej kup sobie też te Johnson'S® Baby i po porodzie sobie porównasz które są bardziej odpowiednie dla Ciebie
Muminka - zdrówka :*
Jeszcze tylko dziś i jutro wizytaNo myślałam, że się nie doczekam!
PS. przyszedł mi sweter, który sobie zamówiłam z HM i jestem zachwycona. Jeśli szukacie fajnego kardigana, który będzie się ładnie układał i w razie czego będzie się nim można fajnie owinąć i ładnie udrapować na brzuchu to polecam. Jest prześliczny i ma 15 % wełny. Tylko polecam skorzystać z tej zniżki z newslettera -25% (można z niej skorzystać wiele razy, byle się tylko na inne adresy email zapisywać do newletteraKonta wcale nie trzeba innego zakładać).
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0295967007.html
domiii, Karolina@, muminka83, Kate84, Mietka 30:), d'nusia, Mania1718, She86, Karka lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Powiedzcie wy dostajecie chorobowe co dwa tygodnie czy co miesiac? Ja dostałam pierwsze pare dni temu i napisane było 19 wrzesnia - 6 listopad, czy za dwa miesiace. Teraz jestem ciekawa czy kolejne bedzie znow za dwa tygodnie.
jusiakp
-
melduję że :
rosół się gotuje
bigos dla pracowników ugotowany !
rolady wołowe z warzywami zawinięte, za chwilę będę je dusić
kawka wypita + 3 cukierki
teraz leże i oglĄDAM ddtvn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:10
Love_life, Andriel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny z łożyskami dojrzałości II. Odnoszę wrażenie, że trochę się wzajemnie nakręcacie. Przecież żadna nie napisała, że to coś złego.
KAŻDA CIĄŻA JEST INNA - jedna poczuje ruszy dziecka w 16 tygodniu a druga w 23tygodniu - czy to znaczy, że ta druga ma gorszą ciążę ? Jedna ma łożysko stopnia I druga stopnia II i też wcale nie oznacza to, że ta druga ciąża jest gorsza. Wszystkie jesteśmy pod okiem lekarza ( przynajmniej jednego ). No to albo ufasz swojemu lekarzowi albo nie. Jeśli nie ufasz i martwisz się łożyskiem mimo tego, że on nic nie powiedział to idź do innego.
To tak jak u mnie - pani doktor z luxmedu chciała mi zrobić na kolejnej wizycie drugą biocenozę pochwy bo pierwsza wyszła na poziomie II a III stopnia czystości czyli na pograniczu stano fizjologicznego, zapisała globulki i tabletki i chciała sprawdzić czy się poprawiło po miesiącu ( niestety jak wiecie odwołała do końca listopada wszystkie wizyty i musiałam temat skonsultować z innym lekarzem ). Drugi lekarz jest zdania, że biocenoza nie jest wymagana bo stan mojej pochwy tzn na pograniczu II a III jest naturalny w ciąży i nie trzeba nic robić jeśli mnie nic nie swędzi a wydzielina nie jest śmierdząca i żółta. Może nie do końca podoba mi się takie podejście ale ufam mu - wie o ciąży więcej niż ja. Jeśli uważa, że nie trzeba leczyć to się nie martwie. A Wy się tu nakręcacie...Karolina@ lubi tę wiadomość