WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A... No i jeszcze powiem Wam, że przed chwilą doczytałam wynik badania połówkowego...
    Mam II stopień łożyska a ten głupi lekarz powiedział, że nie ma do czego się przyczepić, że wszystko jest super...
    Cholera, do wizyty u mojego prowadzącego jeszcze 4 dni...
    Jak nie urok to sraczka...

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Ha ha ha całą noc mi się śniło że prałam niemowlęce ubranka, to jakaś obsesja chyba :-) czyżby wszystkie spały?

201604051765.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie zapowiada się nudny dzień :) Obiad mam zrobiony, w domu posprzątane , tylko zostało pranie wstawić .
    Dziś jadę na zakupy, chciałabym coś kupić fajnego synkowi, ale zobaczymy , jak to z czasem będzie, bo moja ulubiona hurtownia jest czynna tylko do 17 :(

Prawdopodobnie w weekend wybieramy się z mężem do kina na "Listy do M 2 ". Był ktoś może na pokazach przedpremierowych i może podzielić się opinią ? ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem jutro idziemy na Listy do M2 :))
    Mam pytanie chodzicie do lekarza na nfz i prywatnie? Zastanawiam się czy nie pójść jeszcze na prywatnie bo moja ginekolog jakaś małomówna i robi na ,,akord".

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, ale to tylko dlatego, że w mojej okolicy jest jeden ginekolog na nfz i u niego terminy nawet jak prowadzi ktoś u niego ciąże to są co 2-3 miesiące ;)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

choć nie wiem czy taki dobry, kolejna noc nie przespana :( ja nie wiem, kręce sie , nie mogę się ułożyc ,Emilia całą noc kopała , jestem padnieta !!!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :-)

Mój syn też jest bardzo aktywny a w nocy zwłaszcza. Chociaż i teraz czuję jak tam fika koziołki. Chyba moje dziecko nie potrzebuje zbyt dużo snu..:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:53

Mania1718 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w 26 tygodniu ciąży. Ale ten czas pędzi <3

A.Kasia - ale mnie zmartwiłaś tymi wkładkami laktacyjnymi LANSINOH. Przekopałam pół internetu i byłam pewna, że są one jedne z lepszych na rynku. Wprawdzie jeszcze ich nie kupiłam, ale mam taki zamiar. W takim razie ponownie będę musiała zgłębić temat.
    Ad. laktacji - dla mnie też jest to zielony temat. Mam w planach zapoznanie się z wiedzą Hafiji na jej blogu, ale póki co nie mogę się za to zabrać. W szpitalu w którym będę rodzić jest doradca laktacyjny. Podobno to skarb, bo mało gdzie taki doradca laktacyjny jest dostępny.

Kasia24 - gratuluję parki. Gdyby mi trafiły się bliźniaki, też miałabym takie marzenie. Cieszę się, że u Ciebie się spełniło :)

muminka83, Mania1718, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira co do nie delikatnych lekarzy to ten wczorajszy był strasznie nie delikatny,tak mnie uciska ze Mały zaczął się buntować i uciekać, mnie cały brzuch bolał i do dziś mi twardnieje przez to, ale ja mam to szczęście ze ja się już z Nim więcej nie spotkam. A na znanym lekarzu ma przeróżne opinie ale więcej tych lepszych. Głowa do góry :)

Kasia gratuluję!
    Kara super wieści :)

A tak to w ogóle dzień dobry :*

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    My z mężem jutro idziemy na Listy do M2 :))
    Mam pytanie chodzicie do lekarza na nfz i prywatnie? Zastanawiam się czy nie pójść jeszcze na prywatnie bo moja ginekolog jakaś małomówna i robi na ,,akord".

Ja chodzę i prywatnie i na NFZ ale to ta sama lekarka. Ja zadaje pytania ona odpowiada.

Paulina2344 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Ja nadal się męczę ale już dziś cały dzień w łóżku - a że mam wszystko też zrobione to nie ma problemu :P. Mąż przyprowadzi małego z przedszkola i pójdą na jakiś spacer - do 16 mam czas tylko dla siebie ....

Moja młoda kopie w godzinach popołudniowo wieczornych najbardziej. Potem jest spokojna :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Miłego, kolejnego dnia w ciąży!!!

Mania1718, Est, Dorka87, muminka83, Paulina2344, Martita88, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin Dobry mamuski :)
    Alez ten czas leci, tygodnie ciazy leca jak szalone. Dzieci nam rosna i coraz blizej konca <3
    Wczoraj mialam popoludniowy przyplyw energii i przewrocilam do gory nogami kuchnie ;) W kazdej szafce zrobilam pozadek, wyrzucilam sporo rzeczy niepotrzebnych i mam mnostwo miejsca na nowee zagospodarowanie :)
    Na wieczor synek okopal mnie z kazdej stony i szczesliwa zasnelam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:32

domiii, Love_life, Andriel lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój misiek w nocy daje mamie pospać, także nie jest źle. Chociaż kręcę się i tak niesamowicie ;)
    wczoraj kopał od rana praktycznie cały dzień, ale zazwyczaj jest aktywny z godzinkę rano a potem popołudniu lub wieczorem.
    Dziś od rana daje mi popalić naprawdę mocnymi kopniakami .

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka zazdroszczę tego ze wszystko masz już zrobione :P mi się dzisiaj nic nie chce ale musze się zmotywować żeby Synkowi chociaż obiad ugotować :P

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    A... No i jeszcze powiem Wam, że przed chwilą doczytałam wynik badania połówkowego...
    Mam II stopień łożyska a ten głupi lekarz powiedział, że nie ma do czego się przyczepić, że wszystko jest super...
    Cholera, do wizyty u mojego prowadzącego jeszcze 4 dni...
    Jak nie urok to sraczka...
    Hej, tez mam 2 stopień, wizytę za 3 tyg a do tego czasu mój lekarz prowadzący jest na urlopie. Dzis będe odbierać wypis ze szpitala to spytam czy w szpitalnych badaniach tez sie czegoś dopatrzyli. Gdybys miała jakieś informacje to napisz prosze bo ja tez sie tym martwie.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się w 25 tygodniu! Jeszcze dwa tygodnie i będę dłużej w ciąży niż kiedykolwiek mi się udało :P

Alinalii- szkoda mi Ciebie bo ja tez miałam do tej pory kilka nocy wyjętych z życiorysu a to dopiero początek jest :/ Na szczęście dziś spałam jak niemowlę, mąż zapomniał nastawić budzik na 5:30 (który i tak budzi tylko mnie a on śpi do 8 :P ) i gdyby nie parcie na pęcherz to pewnie bym jeszcze z godzinkę pospała.

Tova - nie przejmujcie się dziewczyny aż tak tym łożyskiem, w końcu kiedyś musi się zestarzeć i jeśli lekarz o tym nie wspomniał jak o czymś niepokojącym to z pewnością jest wszystko ok :) Pewnie tak jak u Madzi, łożysko jest dopiero na początku II stopnia a to w sumie całkiem ok.

Karolina@ - może akurat Tobie przypasują, ja poprzednio używałam kilku marek tych wkładek i jednak Johnson'S® Baby mi przypasowały najbardziej. To też pewnie kwestia indywidualna. LANSINOH są dużo bardziej płaskie i większe i wychodzą mi aż ze stanika :/ Po domu ok, ale jakbym chciała wyjść z domu i założyć obcisłą bluzkę no to średnio to wygląda gdy mi wkładka spod stanika wygląda. Tak sobie myślę, że jak ktoś jest większy i ma większe piersi albo lubi pełniejsze staniki to nie będzie mu to przeszkadzało. Te wkładki to nie są jakieś mega drogie rzeczy, najwyżej kup sobie też te Johnson'S® Baby i po porodzie sobie porównasz które są bardziej odpowiednie dla Ciebie :)

Muminka - zdrówka :*

Jeszcze tylko dziś i jutro wizyta :D No myślałam, że się nie doczekam!

PS. przyszedł mi sweter, który sobie zamówiłam z HM i jestem zachwycona. Jeśli szukacie fajnego kardigana, który będzie się ładnie układał i w razie czego będzie się nim można fajnie owinąć i ładnie udrapować na brzuchu to polecam. Jest prześliczny i ma 15 % wełny. Tylko polecam skorzystać z tej zniżki z newslettera -25% (można z niej skorzystać wiele razy, byle się tylko na inne adresy email zapisywać do newlettera ;) Konta wcale nie trzeba innego zakładać).

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0295967007.html

domiii, Karolina@, muminka83, Kate84, Mietka 30:), d'nusia, Mania1718, She86, Karka lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-) Powiedzcie wy dostajecie chorobowe co dwa tygodnie czy co miesiac? Ja dostałam pierwsze pare dni temu i napisane było 19 wrzesnia - 6 listopad, czy za dwa miesiace. Teraz jestem ciekawa czy kolejne bedzie znow za dwa tygodnie.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję że :

rosół się gotuje
    bigos dla pracowników ugotowany !
    rolady wołowe z warzywami zawinięte, za chwilę będę je dusić
    kawka wypita + 3 cukierki :D

teraz leże i oglĄDAM ddtvn ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:10

Love_life, Andriel lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z łożyskami dojrzałości II. Odnoszę wrażenie, że trochę się wzajemnie nakręcacie. Przecież żadna nie napisała, że to coś złego.
    KAŻDA CIĄŻA JEST INNA - jedna poczuje ruszy dziecka w 16 tygodniu a druga w 23tygodniu - czy to znaczy, że ta druga ma gorszą ciążę ? Jedna ma łożysko stopnia I druga stopnia II i też wcale nie oznacza to, że ta druga ciąża jest gorsza. Wszystkie jesteśmy pod okiem lekarza ( przynajmniej jednego ). No to albo ufasz swojemu lekarzowi albo nie. Jeśli nie ufasz i martwisz się łożyskiem mimo tego, że on nic nie powiedział to idź do innego.
    To tak jak u mnie - pani doktor z luxmedu chciała mi zrobić na kolejnej wizycie drugą biocenozę pochwy bo pierwsza wyszła na poziomie II a III stopnia czystości czyli na pograniczu stano fizjologicznego, zapisała globulki i tabletki i chciała sprawdzić czy się poprawiło po miesiącu ( niestety jak wiecie odwołała do końca listopada wszystkie wizyty i musiałam temat skonsultować z innym lekarzem ). Drugi lekarz jest zdania, że biocenoza nie jest wymagana bo stan mojej pochwy tzn na pograniczu II a III jest naturalny w ciąży i nie trzeba nic robić jeśli mnie nic nie swędzi a wydzielina nie jest śmierdząca i żółta. Może nie do końca podoba mi się takie podejście ale ufam mu - wie o ciąży więcej niż ja. Jeśli uważa, że nie trzeba leczyć to się nie martwie. A Wy się tu nakręcacie...

Karolina@ lubi tę wiadomość

‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ