X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Tova33 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A... No i jeszcze powiem Wam, że przed chwilą doczytałam wynik badania połówkowego...
    Mam II stopień łożyska a ten głupi lekarz powiedział, że nie ma do czego się przyczepić, że wszystko jest super...
    Cholera, do wizyty u mojego prowadzącego jeszcze 4 dni...
    Jak nie urok to sraczka...

kasieńka 1985 lubi tę wiadomość

jnmq43r83wkg2ahp.png
    MICHAŁEK
    zrz6wn15l66uy1jq.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek! Ha ha ha całą noc mi się śniło że prałam niemowlęce ubranka, to jakaś obsesja chyba :-) czyżby wszystkie spały?

201604051765.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

U mnie zapowiada się nudny dzień :) Obiad mam zrobiony, w domu posprzątane , tylko zostało pranie wstawić .
    Dziś jadę na zakupy, chciałabym coś kupić fajnego synkowi, ale zobaczymy , jak to z czasem będzie, bo moja ulubiona hurtownia jest czynna tylko do 17 :(

Prawdopodobnie w weekend wybieramy się z mężem do kina na "Listy do M 2 ". Był ktoś może na pokazach przedpremierowych i może podzielić się opinią ? ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mężem jutro idziemy na Listy do M2 :))
    Mam pytanie chodzicie do lekarza na nfz i prywatnie? Zastanawiam się czy nie pójść jeszcze na prywatnie bo moja ginekolog jakaś małomówna i robi na ,,akord".

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę prywatnie, ale to tylko dlatego, że w mojej okolicy jest jeden ginekolog na nfz i u niego terminy nawet jak prowadzi ktoś u niego ciąże to są co 2-3 miesiące ;)

• alinalii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

choć nie wiem czy taki dobry, kolejna noc nie przespana :( ja nie wiem, kręce sie , nie mogę się ułożyc ,Emilia całą noc kopała , jestem padnieta !!!

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :-)

Mój syn też jest bardzo aktywny a w nocy zwłaszcza. Chociaż i teraz czuję jak tam fika koziołki. Chyba moje dziecko nie potrzebuje zbyt dużo snu..:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:53

Mania1718 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana w 26 tygodniu ciąży. Ale ten czas pędzi <3

A.Kasia - ale mnie zmartwiłaś tymi wkładkami laktacyjnymi LANSINOH. Przekopałam pół internetu i byłam pewna, że są one jedne z lepszych na rynku. Wprawdzie jeszcze ich nie kupiłam, ale mam taki zamiar. W takim razie ponownie będę musiała zgłębić temat.
    Ad. laktacji - dla mnie też jest to zielony temat. Mam w planach zapoznanie się z wiedzą Hafiji na jej blogu, ale póki co nie mogę się za to zabrać. W szpitalu w którym będę rodzić jest doradca laktacyjny. Podobno to skarb, bo mało gdzie taki doradca laktacyjny jest dostępny.

Kasia24 - gratuluję parki. Gdyby mi trafiły się bliźniaki, też miałabym takie marzenie. Cieszę się, że u Ciebie się spełniło :)

muminka83, Mania1718, Kate84, Kasia24 lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira co do nie delikatnych lekarzy to ten wczorajszy był strasznie nie delikatny,tak mnie uciska ze Mały zaczął się buntować i uciekać, mnie cały brzuch bolał i do dziś mi twardnieje przez to, ale ja mam to szczęście ze ja się już z Nim więcej nie spotkam. A na znanym lekarzu ma przeróżne opinie ale więcej tych lepszych. Głowa do góry :)

Kasia gratuluję!
    Kara super wieści :)

A tak to w ogóle dzień dobry :*

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    My z mężem jutro idziemy na Listy do M2 :))
    Mam pytanie chodzicie do lekarza na nfz i prywatnie? Zastanawiam się czy nie pójść jeszcze na prywatnie bo moja ginekolog jakaś małomówna i robi na ,,akord".

Ja chodzę i prywatnie i na NFZ ale to ta sama lekarka. Ja zadaje pytania ona odpowiada.

Paulina2344 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.

Ja nadal się męczę ale już dziś cały dzień w łóżku - a że mam wszystko też zrobione to nie ma problemu :P. Mąż przyprowadzi małego z przedszkola i pójdą na jakiś spacer - do 16 mam czas tylko dla siebie ....

Moja młoda kopie w godzinach popołudniowo wieczornych najbardziej. Potem jest spokojna :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)

Miłego, kolejnego dnia w ciąży!!!

Mania1718, Est, Dorka87, muminka83, Paulina2344, Martita88, Hannia123, Andriel lubią tę wiadomość

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzin Dobry mamuski :)
    Alez ten czas leci, tygodnie ciazy leca jak szalone. Dzieci nam rosna i coraz blizej konca <3
    Wczoraj mialam popoludniowy przyplyw energii i przewrocilam do gory nogami kuchnie ;) W kazdej szafce zrobilam pozadek, wyrzucilam sporo rzeczy niepotrzebnych i mam mnostwo miejsca na nowee zagospodarowanie :)
    Na wieczor synek okopal mnie z kazdej stony i szczesliwa zasnelam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:32

domiii, Love_life, Andriel lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój misiek w nocy daje mamie pospać, także nie jest źle. Chociaż kręcę się i tak niesamowicie ;)
    wczoraj kopał od rana praktycznie cały dzień, ale zazwyczaj jest aktywny z godzinkę rano a potem popołudniu lub wieczorem.
    Dziś od rana daje mi popalić naprawdę mocnymi kopniakami .

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka zazdroszczę tego ze wszystko masz już zrobione :P mi się dzisiaj nic nie chce ale musze się zmotywować żeby Synkowi chociaż obiad ugotować :P

muminka83, A.Kasia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tova33 wrote:
    A... No i jeszcze powiem Wam, że przed chwilą doczytałam wynik badania połówkowego...
    Mam II stopień łożyska a ten głupi lekarz powiedział, że nie ma do czego się przyczepić, że wszystko jest super...
    Cholera, do wizyty u mojego prowadzącego jeszcze 4 dni...
    Jak nie urok to sraczka...
    Hej, tez mam 2 stopień, wizytę za 3 tyg a do tego czasu mój lekarz prowadzący jest na urlopie. Dzis będe odbierać wypis ze szpitala to spytam czy w szpitalnych badaniach tez sie czegoś dopatrzyli. Gdybys miała jakieś informacje to napisz prosze bo ja tez sie tym martwie.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się w 25 tygodniu! Jeszcze dwa tygodnie i będę dłużej w ciąży niż kiedykolwiek mi się udało :P

Alinalii- szkoda mi Ciebie bo ja tez miałam do tej pory kilka nocy wyjętych z życiorysu a to dopiero początek jest :/ Na szczęście dziś spałam jak niemowlę, mąż zapomniał nastawić budzik na 5:30 (który i tak budzi tylko mnie a on śpi do 8 :P ) i gdyby nie parcie na pęcherz to pewnie bym jeszcze z godzinkę pospała.

Tova - nie przejmujcie się dziewczyny aż tak tym łożyskiem, w końcu kiedyś musi się zestarzeć i jeśli lekarz o tym nie wspomniał jak o czymś niepokojącym to z pewnością jest wszystko ok :) Pewnie tak jak u Madzi, łożysko jest dopiero na początku II stopnia a to w sumie całkiem ok.

Karolina@ - może akurat Tobie przypasują, ja poprzednio używałam kilku marek tych wkładek i jednak Johnson'S® Baby mi przypasowały najbardziej. To też pewnie kwestia indywidualna. LANSINOH są dużo bardziej płaskie i większe i wychodzą mi aż ze stanika :/ Po domu ok, ale jakbym chciała wyjść z domu i założyć obcisłą bluzkę no to średnio to wygląda gdy mi wkładka spod stanika wygląda. Tak sobie myślę, że jak ktoś jest większy i ma większe piersi albo lubi pełniejsze staniki to nie będzie mu to przeszkadzało. Te wkładki to nie są jakieś mega drogie rzeczy, najwyżej kup sobie też te Johnson'S® Baby i po porodzie sobie porównasz które są bardziej odpowiednie dla Ciebie :)

Muminka - zdrówka :*

Jeszcze tylko dziś i jutro wizyta :D No myślałam, że się nie doczekam!

PS. przyszedł mi sweter, który sobie zamówiłam z HM i jestem zachwycona. Jeśli szukacie fajnego kardigana, który będzie się ładnie układał i w razie czego będzie się nim można fajnie owinąć i ładnie udrapować na brzuchu to polecam. Jest prześliczny i ma 15 % wełny. Tylko polecam skorzystać z tej zniżki z newslettera -25% (można z niej skorzystać wiele razy, byle się tylko na inne adresy email zapisywać do newlettera ;) Konta wcale nie trzeba innego zakładać).

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0295967007.html

domiii, Karolina@, muminka83, Kate84, Mietka 30:), d'nusia, Mania1718, She86, Karka lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :-) Powiedzcie wy dostajecie chorobowe co dwa tygodnie czy co miesiac? Ja dostałam pierwsze pare dni temu i napisane było 19 wrzesnia - 6 listopad, czy za dwa miesiace. Teraz jestem ciekawa czy kolejne bedzie znow za dwa tygodnie.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję że :

rosół się gotuje
    bigos dla pracowników ugotowany !
    rolady wołowe z warzywami zawinięte, za chwilę będę je dusić
    kawka wypita + 3 cukierki :D

teraz leże i oglĄDAM ddtvn ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 10:10

Love_life, Andriel lubią tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z łożyskami dojrzałości II. Odnoszę wrażenie, że trochę się wzajemnie nakręcacie. Przecież żadna nie napisała, że to coś złego.
    KAŻDA CIĄŻA JEST INNA - jedna poczuje ruszy dziecka w 16 tygodniu a druga w 23tygodniu - czy to znaczy, że ta druga ma gorszą ciążę ? Jedna ma łożysko stopnia I druga stopnia II i też wcale nie oznacza to, że ta druga ciąża jest gorsza. Wszystkie jesteśmy pod okiem lekarza ( przynajmniej jednego ). No to albo ufasz swojemu lekarzowi albo nie. Jeśli nie ufasz i martwisz się łożyskiem mimo tego, że on nic nie powiedział to idź do innego.
    To tak jak u mnie - pani doktor z luxmedu chciała mi zrobić na kolejnej wizycie drugą biocenozę pochwy bo pierwsza wyszła na poziomie II a III stopnia czystości czyli na pograniczu stano fizjologicznego, zapisała globulki i tabletki i chciała sprawdzić czy się poprawiło po miesiącu ( niestety jak wiecie odwołała do końca listopada wszystkie wizyty i musiałam temat skonsultować z innym lekarzem ). Drugi lekarz jest zdania, że biocenoza nie jest wymagana bo stan mojej pochwy tzn na pograniczu II a III jest naturalny w ciąży i nie trzeba nic robić jeśli mnie nic nie swędzi a wydzielina nie jest śmierdząca i żółta. Może nie do końca podoba mi się takie podejście ale ufam mu - wie o ciąży więcej niż ja. Jeśli uważa, że nie trzeba leczyć to się nie martwie. A Wy się tu nakręcacie...

Karolina@ lubi tę wiadomość

‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ