Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Vira juz kiedyś napisałam ze ignoruje twoje posty i sie tego trzymam. Nie chcesz to sie nie nakręcaj, sama miałaś swego czasu stresujący moment z tego co pamietam i szukałas wsparcia tu na forum. Jakoś mam wrażenie ze generujesz niepotrzebne spięcia tutaj.
Renka88, Mania1718, Gośśś, domiii, skowroneczka87, Karka lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki
Jeśli chodzi o leżaczki - bujaczki to u mnie sprawdził się 3w1 fischer price (chyba do 18 kg), rozkładał się na prawie leżąco, był stabilny, z możliwością blokowania kołysania, więc dla maluszka już od ok. miesiąca był ok., potem też służył dość długo. Mi bardzo ułatwił przemieszczanie się z kilku miesięcznym dzieckiem po mieszkaniu, np. mama po prysznic czy do kuchni, a córcia w leżaczku obserwowała lub bawiła się zabawkami (zabawki podmieniałam na nowe, bo się nudziły co jakiś czas). Zresztą mój leżaczek przeżył już 5 dzieci (kupowany był w 2007 roku) i oprócz tego, że jest troszkę mniej intensywny w kolorach od prania, ma do mnie na Wielkanoc wrócić dla MłodegoTakże jakąś "pancerność" też te leżaczki mają
muminka83, baassiia, Karka lubią tę wiadomość
-
A co do dojrzałości łożyska - u mnie lekarz w 32tc w ciąży z córką określił łożysko na II stopień, mówił, że są jakieś zwapnienia w łożysku i pytał się czy nie palę. A ja miałam papierosa raptem kilka razy w buzi na początku liceum. W domu u mnie nikt nie pali, mąż pali, ale na dworzu, jak przechodzę na ulicy obok kogoś kto pali to wstrzymuję oddech bo mam odruch wymiotny
Miałam robione usg tuż przed porodem, ale lekarz nic już nie mówił wtedy o łożysku, córka urodziła się w końcu przez cc, ale o łożysku potem też nic nie mówili ani nie słyszałam żadnych komentarzy.
W 11 tc miałam wtedy tylko delikatne krwawienie jednodniowe, a tak to żadnych ekscesów z ciążą nie było.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Aż poleciałam spojrzeć do teczki ciążowej od córki - w 24tc mam napisane, że stopień dojrzałości łożyska to 0 wg Grannuma. Więc jeśli lekarz się nie pomylił, to łożysko potem dość szybko się "starzało" chyba, co nie?12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
I jeszcze nie pamiętam czy któraś z Was wrzucała ten link tutaj, najwyżej powtórzę, ale ponieważ temat imion wraca i będzie wracał jeszcze, to tym razem oficjalnie :
https://msw.gov.pl/pl/sprawy-obywatelskie/ewidencja-ludnosci-dowo/statystyki-imion-i-nazw/12831,Najpopularniejsze-imiona-nadawane-w-2014-roku.html
A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Aż poleciałam spojrzeć do teczki ciążowej od córki - w 24tc mam napisane, że stopień dojrzałości łożyska to 0 wg Grannuma. Więc jeśli lekarz się nie pomylił, to łożysko potem dość szybko się "starzało" chyba, co nie?
Niekoniecznie, może to "0" było niedokładne (co lekarz to interpretacja i może inny dałby I), a była I, a jeśli po 30 tc zaczyna mieć II stopień to nie jest przyspieszone starzenie, poza tym z tą "II" to można i pół ciąży przechodzićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 11:07
A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewuszki
U mnie pięknie świeci słońce
Wczoraj wieczorem masakrę miałam, znowu problemy jelitowe i ból brzucha.Chyba dlatego, że na za dużo niezdrowego/smażonego/tłustego jedzenia sobie pozwoliłam ostatnio. Od dzisiaj wielki come back do lekkostrawnej diety.
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
moja Emilka jest WIELORYBKIEM !!
chyba mam największy brzuch z marcówek !
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/768500d257bc.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 11:19
Jacqueline, A.Kasia, muminka83, d'nusia, Kate84, Kaarolina, krówka_muffka, Martita88, Hannia123, Dorka87, Kasia24, kateee, Renka88, Gośśś, Love_life, Karolina@, Est, perła ziemi, skowroneczka87, Mietka 30:), Izoleccc, Andriel, She86, Magda lena, Karka, Kajola, Tunia.a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlinalii - czy największy to nie wiem ale za to bardzo ładny jak cała Ty
Zajrzałam sobie właśnie w Lipcowe Mamusie 2016 a tam mdłości, pierwsze bety, pierwsze reakcje rodziny na wieść o ciążyZ jednej strony u nas to było tak niedawno a jednak 1000 stron temu
Pewnie jak już urodzę to będę pisać "ooo, jak ja tęsknię za brzuchem i jak bym chciała być znowu na początku ciąży" ale na chwilę obecną cieszę się przeokrutnie, że mam to za sobą i za 2 tyg zaczynam III trymest
Dobrze, że nie jestem słoniem bo bym sfiksowała przez 12 miesięcy ciąży
alinalii, d'nusia, Dorka87, Kaarolina, Est lubią tę wiadomość
-
Obiecałam dziewczynom z wątku na OF, że sobie strzele suwaczek "przygotowawczy" więc zrobiłam
To tak gwoli ścisłości gdyby któraś myślała, że mi odbija
A.Kasia, d'nusia, muminka83, Hannia123, Mania1718, Est, Andriel, Karka, noelka lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
A.Kasia wrote:Alinalii - czy największy to nie wiem ale za to bardzo ładny jak cała Ty
Zajrzałam sobie właśnie w Lipcowe Mamusie 2016 a tam mdłości, pierwsze bety, pierwsze reakcje rodziny na wieść o ciążyZ jednej strony u nas to było tak niedawno a jednak 1000 stron temu
Pewnie jak już urodzę to będę pisać "ooo, jak ja tęsknię za brzuchem i jak bym chciała być znowu na początku ciąży" ale na chwilę obecną cieszę się przeokrutnie, że mam to za sobą i za 2 tyg zaczynam III trymest
Dobrze, że nie jestem słoniem bo bym sfiksowała przez 12 miesięcy ciąży
Masz rację, ciąża wbrew pozorom mija szybko i potem bardzo się tęskni za tym co jest teraz. Mi bardzo brakowało ruchów tej więzi jakiej nigdy wcześniej się nie miało....t czas tylko dla mnie i maleństwa
-
alinalii wrote:moja Emilka jest WIELORYBKIEM !!
chyba mam największy brzuch z marcówek !
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/768500d257bc.jpgwczoraj lekarz przed badaniem pytał się czy to bliźniaki hehehe
Jak ja Wam Dziewczyny zazdroszczę kompletowania tych wyprawekczasami żałuję że mam tą wyprawkę juz prawie całą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:27
muminka83 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyMartka89 wrote:Vira juz kiedyś napisałam ze ignoruje twoje posty i sie tego trzymam. Nie chcesz to sie nie nakręcaj, sama miałaś swego czasu stresujący moment z tego co pamietam i szukałas wsparcia tu na forum. Jakoś mam wrażenie ze generujesz niepotrzebne spięcia tutaj.
Co prawda niechętnie ale muszę przyznać Ci, że zgadzam się częściowo z Twoją wypowiedzą. I wierz mi lub nie ale daleka jestem od generowania spięć - jeśli tak to niektóre odebrały to przepraszam
Natomiast mój post odnośnie łożyska - troszkę żałowałam, że go napisałam być może zbyt ostrymi słowami - chodziło mi jednak o to by dziewczyny się nie denerwowały bo każda ciąża się inna i jeśli lekarz nie widzi powodów do niepokoju to one niepokoić się nie powinnny.
Tak wiem - miałam to samo, też się niepokoiłam w kwestii serduszka mojej kruszynki - może do pewnych kwestii trzeba dojrzeć. Teraz już zupełnie inaczej do tego podchodzę i staram się nie panikować.