Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHey dziewczyny co do leżaczków to moja kumpelka miała taką nawet dość wysoką huśtawkę dla swojej małej. Nie była tuż przy ziemi tylko tak mniej więcej na wysokości siedziska np kanapy. Fajna była bo się sama bujała - na baterie chyba. Podobno kupiła ją za 399zł. Biorąc pod uwagę, że patrzyłam na inne huśtawki w "smyku" i ich ceny to ta wcale nie jest przerażająca.
Te inne "nieinteraktywne" bujaczki są fajne ale moim zdaniem mają jeden defekt - są bardzo blisko podłogi i jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że więcej kurzu na tej wysokości jest ( jakoś tak sobie zbiłam do głowy ).
O znalazłam - moja kumpelka miała dokładnie ten model huśtawki
http://www.babyranking.pl/items/9312/01.png -
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Dziewczyny co do zwolnień wypłacanych z zus - zus wypłaca pieniądze za zwolnienie a nie miesiąc i ma czas na wyplatę do 30 dni od DOSTARCZENIA zwolnienia/dokumentów związanych z chorobą do inspektorat.
Chyba 30 dni od daty stępla pocztowego tzn daty nadania ( jeśli oczywiście ktoś wysyła pocztą ) -
Wczoraj zrobiłam zakupy odzieżowe dla maluszka. Polecam w Smyku ubranka z serii Fisher Price. Ładne kolory i super jakość.
No ale teraz chciałabym już coś spokojniejszego, stąd moje pytanie – czy widziałyście gdzieś welurowe półśpiochy (takie spodenki ze stópkami) i welurowe śpiochy w stonowanych kolorach? Chodzi mi o szarości, granaty i to bez żadnych piesków, żabek, sówek itp.?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:42
muminka83 lubi tę wiadomość
-
Vira wrote:Co prawda niechętnie ale muszę przyznać Ci, że zgadzam się częściowo z Twoją wypowiedzą. I wierz mi lub nie ale daleka jestem od generowania spięć - jeśli tak to niektóre odebrały to przepraszam
Natomiast mój post odnośnie łożyska - troszkę żałowałam, że go napisałam być może zbyt ostrymi słowami - chodziło mi jednak o to by dziewczyny się nie denerwowały bo każda ciąża się inna i jeśli lekarz nie widzi powodów do niepokoju to one niepokoić się nie powinnny.
Tak wiem - miałam to samo, też się niepokoiłam w kwestii serduszka mojej kruszynki - może do pewnych kwestii trzeba dojrzeć. Teraz już zupełnie inaczej do tego podchodzę i staram się nie panikować.
Wira bez obrazy ale żadna z nas nie jest niedorozwinięta i umie interpretować posty dziewczyn które mają jakieś obawy! Po to tu jesteśmy żeby o tym dyskutować. Nie wiem czemu ciągle piszesz w imieniu dziewczyn na temat ich strachu niepokoju i zdenerwowania?A.Kasia, Gośśś, Gośśś, Karolina@, Est lubią tę wiadomość
[/link]
-
Dzień dobry
Miałam dzisiaj okropny sen, ze Blanka była juz n świecie a ja zwyczajnie zapomniałam sie nia opiekowaćnie karmiłam, nie kąpałam, nie przewijalam
pózniej zobaczyłam mojego narzeczonego z Blanka na rękach która wygladała na 1,5rocznego chłopczyka z blond loczkami i powiedziała: Mama nie kocha
i wtedy obudziła mnie seria kopniaków mojej córy na wysokości pępka! Ale to takie kopniaki mocne jakich nigdy nie czułam
aż miałam wrażenie ze mi ręka podskoczyła jak ja na brzuchu położyłam :p i była to godzina 4:50 wiec wychodzi na to ze moja córcia tez jest nocnym rozbójnikiem
Co do zwolnień, mi sie zakończyło zwolnienie 28.10 (pierwsze płatne przez ZUS) i do tej pory pieniążków brakmam nadzieje, ze sobie o mnie przypomną w końcu. Wczoraj zalogowałam sie na PUE ZUS, w poniedziałek pójdę potwierdzić w placówce i przynajmniej bede mogła podejrzeć jak to wszystko wyglada i na jakim sa etapie.
-
nick nieaktualnyMania1718 wrote:Wira bez obrazy ale żadna z nas nie jest niedorozwinięta i umie interpretować posty dziewczyn które mają jakieś obawy! Po to tu jesteśmy żeby o tym dyskutować. Nie wiem czemu ciągle piszesz w imieniu dziewczyn na temat ich strachu niepokoju i zdenerwowania?
Ojej...ale czemu jesteś agresywna wobec mnie? Napisałam posta w stonowany sposób - nie chciałabym wywołać kłótni - i dalej nie chce.
Nie piszę w imieniu dziewczyn - pisze by je pocieszyć ( choć może niudolnie ). -
Kasia24 wrote:Kate 84 odnośnie bóli powiedzieli że to normalne bo więzadła się rozciągają. Myślę że ok ma prawo boleć ale chyba nie paralizowac z bólu że nawet noga nie mogę poruszyć. Będę u niego we wtorek na wizycie to będę go męczyć o to jeszcze
.
Dziś mnie niestety rozczarował strasznie bo wszystko za szybko, zdjęcia byle jakie a raczej nijakie.
Ale za to bardzo cieszę się że udała nam się parka. Prawdopodobnie będzie to Amelka i Krzysio (chociaż mój brat rodzony ma tak na imię i się bardzo denerwuje o to) ale mało imion męskich nam się podoba. Ja bym chciała Piotruś, ale jest walka i to z teściowa i albo ja będę zadowolona albo ona chociaż też może nie do końca bo na Krzysia też kręci nosem.
A my stwierdziliśmy ze do porodu nikomu nie mówimy imion właśnie dlatego żeby to był nasz wybór a nie będę słuchać dokoła a ja znam takiego czy tamta która ma tak na imię. Przynajmniej mam spokój chociaż u nad to musimy być gotowi na dziewczynkę i chłopczyka[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
A ja leżę i nic nie robie.. Mąż chyba będzie musiał znaleźć sobie lepszy model bo obiadu Biedny nie będzie miał. . Ale nie mogę się zmotywować tym bardziej ze Krzys śpi.
Est lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyLove_life wrote:A my stwierdziliśmy ze do porodu nikomu nie mówimy imion właśnie dlatego żeby to był nasz wybór a nie będę słuchać dokoła a ja znam takiego czy tamta która ma tak na imię. Przynajmniej mam spokój chociaż u nad to musimy być gotowi na dziewczynkę i chłopczyka
I bardzo najlepiej - popieram. Nikomu nic do tego jak nazwiecie swoje dziecko. Tutaj to akurat rodzice i tylko rodzice mają PEŁNE prawo wybrać imię jakie chcą.
Moja teściowa też kręci nosem na Gabrysie - a mnie się to imię coraz bardziej podoba i mam w tyłku, że jej nie - to nasz wybór!Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaarolina wrote:A ja leżę i nic nie robie.. Mąż chyba będzie musiał znaleźć sobie lepszy model bo obiadu Biedny nie będzie miał. . Ale nie mogę się zmotywować tym bardziej ze Krzys śpi.
Makaron z jajkiem i serem - robi się szybko i brzuch męża napełnionyJa ja nie mam pomysłu i zapału to tym właśnie zapycham mojego M.
Love_life, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Vira wrote:Co prawda niechętnie ale muszę przyznać Ci, że zgadzam się częściowo z Twoją wypowiedzą. I wierz mi lub nie ale daleka jestem od generowania spięć - jeśli tak to niektóre odebrały to przepraszam
Natomiast mój post odnośnie łożyska - troszkę żałowałam, że go napisałam być może zbyt ostrymi słowami - chodziło mi jednak o to by dziewczyny się nie denerwowały bo każda ciąża się inna i jeśli lekarz nie widzi powodów do niepokoju to one niepokoić się nie powinnny.
Tak wiem - miałam to samo, też się niepokoiłam w kwestii serduszka mojej kruszynki - może do pewnych kwestii trzeba dojrzeć. Teraz już zupełnie inaczej do tego podchodzę i staram się nie panikować.
Wypowiem się w tej kwestii, ale tylko raz, dyskusji nie będę prowadzić. Moim zdaniem generujesz spięcia. W tym poście przyznałaś, że żałujesz, że coś wcześniej napisałaś. Cóż ja zrobiłam tak samo, przyznałam, że niepotrzebnie coś wcześniej napisałam, a Ty na mnie naskoczyłaś w sposób chamski i niekulturalny. Jakbyś się czuła, gdybym ja teraz naskoczyła na Ciebie przeklinając??!! Mam nadzieję, że do takich sytuacji na tym już nigdy nie dojdzie. Puszczam tamtą 'sprzeczkę' w niepamięć i mam nadzieję, że jeśli będziemy miały jakieś 'ale' do siebie to zwrócimy sobie uwagę w sposób kulturalny. To tyle w gwoli wyjaśnienia tamtej sytuacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:45
Mania1718 lubi tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
Dziewczyny tak się przygladam moim noga i pupie i stwierdzam że dopadł mnie celulit mimo tego że na silce koncentruje się wlasnie na nogach i pupie.. mi od tego tygodnia juz jakoś tak ciężko się zrobiło silke ograniczyłam do jednego dnia i basen raz na tydzień. Nie daje rady zakładać skarpetek i uwaga nie widzę juz mojej pipeczki haha
Mania1718, d'nusia, Kate84, domiii, Karka lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
2.02.15 7 tc mój aniołek :* -
niecierpliwaa wrote:My chcieliśmy wyjechać nad morze w lato i nawet tego mi mój lekarz zabronił.. Po pierwsze powiedział, że za długa podróż, a po dwa , że nie zdrowa jest właśnie zmiana ciśnienia i klimatu.
domiii lubi tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Love_life
to mnie rozbawilas
u mnie dzisiaj akcja golenie kokoszki
zapytałam dyskretnie męża czy pomoże ale nie wiem czy to dobry pomysł
Chyba każda z Nas ma już ten problem. Gdybym zapytała mojego narzeczonego, czy by mi pomógł w tej czynności, to na bank zrobiłby to z bananem na twarzy.Mania1718, Love_life, Karolina@ lubią tę wiadomość
Syn Stasiu ur 02.03.2016
-
nick nieaktualnyLove_life wrote:Dziewczyny tak się przygladam moim noga i pupie i stwierdzam że dopadł mnie celulit mimo tego że na silce koncentruje się wlasnie na nogach i pupie.. mi od tego tygodnia juz jakoś tak ciężko się zrobiło silke ograniczyłam do jednego dnia i basen raz na tydzień. Nie daje rady zakładać skarpetek i uwaga nie widzę juz mojej pipeczki haha
Jest coś takiego jak cellulit wodny, który pojawia się w ciąży ale też sam po porodzie znika wraz z nagromadzonymi w organizmie na ten czas płynamiPipy to i ja nie widzę ale będę ją musiała dziś zlokalizować z uwagi na jutrzejsze USG
Jak o tym myślę, to przypomina mi się ta scena ze "Scary movie"
(dobrze, że do takiego stopnia się nigdy nie zapuściłam:D)
https://www.youtube.com/watch?v=1FRDcwEsWo4Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 12:55
Mania1718, Love_life, Karolina@, d'nusia, muminka83, RudyTygrysek, Andriel lubią tę wiadomość
-
Ja, jak się golę pomiędzy nogami (choć teraz robię to już na wyczucie) to zawsze mąż wpadnie do łazienki z pytaniem czy mi pomóc (w łazience nie mamy zamka, taki wymysł mojego męża:D ). Już mu powiedziałam, że ma pomyśleć nad lusterkiem pod prysznic, które nie ma prawa zaparować
-
nick nieaktualnyryjkek wrote:Wypowiem się w tej kwestii, ale tylko raz, dyskusji nie będę prowadzić. Moim zdaniem generujesz spięcia. W tym poście przyznałaś, że żałujesz, że coś wcześniej napisałaś. Cóż ja zrobiłam tak samo, przyznałam, że niepotrzebnie coś wcześniej napisałam, a Ty na mnie naskoczyłaś w sposób chamski i niekulturalny. Jakbyś się czuła, gdybym ja teraz naskoczyła na Ciebie przeklinając??!! Mam nadzieję, że do takich sytuacji na tym już nigdy nie dojdzie. Puszczam tamtą 'sprzeczkę' w niepamięć i mam nadzieję, że jeśli będziemy miały jakieś 'ale' do siebie to zwrócimy sobie uwagę w sposób kulturalny. To tyle w gwoli wyjaśnienia tamtej sytuacji.
"Twoja" sytuacja była trochę inna ale ok masz rację. Przepraszamryjkek lubi tę wiadomość
-
Nie wiem czy to prawda ale słyszałam że kobiety którym woda zbiera się w organizmie bardziej niż innym mają lepszą laktację. Ile w tym prawdy nie mam pojęcia. Ale gdyby okazało się to prawdą to mleko będzie wyciekac mi nawet uszami
Kate84, edyś lubią tę wiadomość
[/link]