WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sobie nie wyobrazam chodzić włochata i mimo że słyszałam różne tezy ze włosy chronią przed bakteriami itp po prostu nie przestanę tego robić i nie rozebralabym się przed mężem ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie mogę ale ochotę mam często :/ Za to po porodzie jak moje libido padło, tak może dopiero koło marca wróciło do normy. Mam nadzieję, że powodem były te nasze trudne przejścia i że teraz już się to nie powtórzy. Jeśli nie to chyba sama poszukam mężowi kochanki bo już mi go szkoda, że tyle czasu musi się innymi formami uprawiania miłości zadowalać niż tradycyjny stosunek :P

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do golenia, to ja średnio raz w tygodniu, raz na dwa ,zależy, golę się , gin sam to skwitował jak zauważył, że zawsze ogolona jestem, że bardzo dobrze, bo higiena jest bardzo ważna w naszym stanie, a włosy tak jak Kasia powiedziała, przy zwiększonej ilości wydzieliny itp no nie za fajnie. Natomiast ostatnio "podpowiedział" mi żebym poprosiła o pomoc męża, bo pomimo, że się golę przy lusterku to jednak brzuszek już przeszkadza i uciskam go jak się schylam przy goleniu. Mój mąż nie specjalnie tym zachwycony, bo raz mi próbował pomóc , ale skończyło się to z tekstem "Boże ale ja się boję ,że Ci coś zrobię " :D Więc teraz namawiam, żeby po prostu robił to delikatnie ;)

Co do seksu, ja w pierwszym trymestrze miałam niesamowitą ochotę ciągle. Teraz nic, zero.. A najgorsze w tym wszystkim jest to, że zdaje sobie sprawę ,ze muszę zaproponować COŚ mojemu mężowi, ale raz na tydzień- dwa pójdzie na inne sposoby , a co do seksu to raz mu powiedziałam, że coś mnie zabolało i on teraz się boi. Wczoraj mieliśmy wieczorem nawet o to awanturę, bo ja mu mówię, żeby mi mówił, kiedy tego potrzebuję, a on na to "Ale jak Ty nie masz ochoty to ja nie chcę byś się zmuszała" Tłumaczę mu , że się nie zmuszam, ale jakoś on mi nie chce wierzyć...

Love_life, Kasia24 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Ja teraz nie mogę ale ochotę mam często :/ Za to po porodzie jak moje libido padło, tak może dopiero koło marca wróciło do normy. Mam nadzieję, że powodem były te nasze trudne przejścia i że teraz już się to nie powtórzy. Jeśli nie to chyba sama poszukam mężowi kochanki bo już mi go szkoda, że tyle czasu musi się innymi formami uprawiania miłości zadowalać niż tradycyjny stosunek :P

będziesz kochanki szukać :P lepiej sztuczna pochwa :P

A.Kasia, Est, Love_life, Kate84, Mietka 30:), noelka lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    będziesz kochanki szukać :P lepiej sztuczna pochwa :P

Haha, pod choinkę mu kupię :D

Est, muminka83 lubią tę wiadomość

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka hahaha mistrz :D Ale w sumie na allegro tego pełno :D

Love_life, muminka83, A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

A mój jest za. Nawet w czasie kiedy nie byłam w ciąży to wolał po francusku

• Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84

Kochana ja nie miałam ochoty ale mój tak mnie molestowal ze mnie to zaczęło kręcić ;) mnie też boli brzuch i plecy ale zawsze się kładę na lewym boku i przechodzi no i stała się to moja ulubiona pozycja :) w ostatnim tyg to normalnie codziennie aż się bałam później czy nie przesadzilam

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ale ja sobie nie wyobrażam żeby nie mąż golił. Bałabym się, że zrobi mi krzywdę - póki co radzę sobie sama. Z drugiej strony czy piguła przy porodzie będzie lepsza - rachu ciachu bez cacknia się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny UWAGA!
    Kumpeli w 2 tygodnie starszej ciąży pojawił się pierwszy rozstęp, mimo codziennego smarowania - smarujmy się - ile wlezie.
    Swoją drogą czy jest jakiś kosmetyk na już istniejące rozstępy ?

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Kate84

Kochana ja nie miałam ochoty ale mój tak mnie molestowal ze mnie to zaczęło kręcić ;) mnie też boli brzuch i plecy ale zawsze się kładę na lewym boku i przechodzi no i stała się to moja ulubiona pozycja :) w ostatnim tyg to normalnie codziennie aż się bałam później czy nie przesadzilam

Bo coś w tym jest ;)
    Mój zawsze jak ja nie chciałam to ciągle mnie nakręcał to już nie miałam siły odmawiać , bo mnie nakręcało to , że on ma taką ochotę i , że mi to pokazuje ;)

Love_life, Kate84 lubią tę wiadomość

• M+M+? Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mama mi opowiedziała, że jak urodził się mój brat, to nie chciał ssać piersi. Od razu musiała przejśc na butelkę i do z dużą dziurą w smoczku, by w ogóle coś jadł. A od drugiego miesiąca zaczęła karmić go łyżeczką.
    Dopiero gdy miał 6 miesięcy jakiś lekarz zorientował się, że dziecko ma przyrośniety język...

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do seksu....u nas przynajmniej raz na tydzień jest, ale coraz mniej mam z tego frajdy. W pierwszej ciąży nie kochaliśmy się w ogóle (nie było przeciwwskazań) potem 6 tyg. połogu i potem jeszcze kilka też bez bo mąż chyba się bał że po porodzie SN coś mi tam może rozerwać i w sumie przerwa była ponad 10 miesięcy....teraz mamy zielone światło, i o dziwo w tej ciąży mężowi się podoba sesks, a ja się już chyba boję i przez to spinam cała....

Depilacja....w mnie konieczność. Od 19 roku życia się golę dwa razy w tygodniu, i już nie wytrzymałabym chyba bez tego....jest mi lepiej, czuję się świeżo, komfortowo i mój mąż tak woli....

Love_life lubi tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny UWAGA!
    Kumpeli w 2 tygodnie starszej ciąży pojawił się pierwszy rozstęp, mimo codziennego smarowania - smarujmy się - ile wlezie.
    Swoją drogą czy jest jakiś kosmetyk na już istniejące rozstępy ?

E tam, bez paniki ;) Jak ma się pojawić to choćbyś wlazła cała do zbiornika z kremem nic to nie pomoże. Z resztą skórę do ciąży należy przygotować jeszcze przed porodem bo tak z dnia na dzień nie da się jej uelastycznić.

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo też zależy od predyspozycji rodzinnych. U mnie niestety takie są... żadne kremy nigdy nie pomagały. Od razu jak przytyłam/schudłam chociażby 3 kg to rozstępy....

Love_life lubi tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    A.Kasia fajne są te kardigany, ja tez mam taki, tyle, że czarny.
    Współczuję Wam tych nocy, mało , że przez rosnący brzuszek robi się niewygodnie to jeszcze maluchy Was nie oszczędzają :) Dobrze, że mój woli inne pory dnia :)

Ja wybrałam już bujaczek/ leżaczek dla synka, ale tak sobie myślę , który bo mam 2 na oku. Który bardziej Wam się podoba ?

http://allegro.pl/fisher-price-bujaczek-rainforest-lezaczek-wibracje-i5780807123.html

http://allegro.pl/fisher-price-fotelik-lezaczek-bujaczek-3w1-0-18kg-i5772436824.html
    zdecydowanie ten 2 tyn pierwszy jak ci maluch zacznie siadać bedzie sie przeważał...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja właśnie skomponowałam moją listę wyprawkową i jest tego masssssaaaa
    Tak jeszcze z innej beczki co do chorobowego, ja poprzednie dwa zwolnienia zanosiłam szefowej do sklepu, czy mogę sama wysłać je do zusu? Bo ona z tym i tak idzie do swojej ksiegowej, potem wysylaja do zusu. Chyba samemu mozna co?

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamka właśnie tego się boję.

jusiak moja lista wyprawkowa to 3 strony A4 :D

• Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi rozstepami to tez sprawa dziedziczna słyszałam że koleżanki niektóre smarowaly się kilka razy dziennie i zawsze miały balsamy w torebkach żeby się dosmarować w pracy np. Ale nie było zmiluj wychodzily mimo wszystko a drugie w ogóle albo raz dziennie i ani jednego. Ja się smaruje raz, nie raz 2X dziennie babydream balsamem na przemian z oliwka

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja demonem sexu nigdy nie bylam i u nas zazwyczaj tak weekendowo zawsze bylo :p teraz to ochote nawet mam, ale problem jest z pozycja. Tzn ja lubie klasycznie, a juz z wiadomych wzgledow sie nie da, na boku jakos tak kiepsko:p wiec tez raczej celibat:p

Ja z polowkowych mam lozysko st 0??? Takze w ogole nie wiem co o tym myslec.

Od 2 dni zrobil mi sie niestety ucisk na zoladek i co nie zjem, to jakbym wciagnela pizze i popila 1l colu:/ zaparc niby nie mam, eh:/ dodatkowo dzis pibolewajacy ucisk po prawej stronie zeber. Chyba przez ten moj maly brzuch wszystko tam sie zgniata:/

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ