WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Ja, jak się golę pomiędzy nogami (choć teraz robię to już na wyczucie) to zawsze mąż wpadnie do łazienki z pytaniem czy mi pomóc (w łazience nie mamy zamka, taki wymysł mojego męża:D ). Już mu powiedziałam, że ma pomyśleć nad lusterkiem pod prysznic, które nie ma prawa zaparować :D

No właśnie a jak to jest - powinnyśmy się golić czy nie ? Są różne szkoły. Jedni piszą, że włosy łonowe kumulują bakterie, inni wręcz przeciwnie. Pytałyście o to ginekologa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    No właśnie a jak to jest - powinnyśmy się golić czy nie ? Są różne szkoły. Jedni piszą, że włosy łonowe kumulują bakterie, inni wręcz przeciwnie. Pytałyście o to ginekologa?

Ale o co tu pytać :P Do głowy mi by nie przyszło, żeby przestać usuwać nadmierne owłosienie z okolic intymnych. Tym bardziej w okresie wzmożonej wydzieliny z pochwy, stosowania tych wszystkich globułek itp. Na zero się nie golę ale jak dla mnie nadmiar owłosienia jest dużo bardziej niehigieniczny niż jego brak. To tak samo jak z myciem - częste mycie nie jest zalecane no ale chyba całkiem nie przestaniesz się tam podmywać co nie?

Wydaje mi się to tak oczywiste, że nawet wstydziłabym się ginka o coś takiego zapytać ;)

kateee, Love_life, muminka83, baassiia, Hannia123, domiii lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też wklejam brzuch :-)

<ciach>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:24

A.Kasia, kateee, M+M+?, Love_life, Kate84, Karolina@, Mania1718, muminka83, RudyTygrysek, Jacqueline, d'nusia, alinalii, Gośśś, Kasia24, baassiia, Hannia123, Vincent, domiii, Martita88, Mietka 30:), Lilou1984, Izoleccc, Andriel lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Helen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, ale jestem wsrod aniołkowych mam na pierwszej stronie, na dole. Skończyło się u mnie pustym jajem płodowym, 2cykle później zaszłam w ciążę i powoli kończę Itrymestr.
    Weszłam szybko się pochwalić i zyczyć wam dalszej spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :*

Vira, Love_life, Karolina@, Mania1718, muminka83, Dorka87, krówka_muffka, Est, ryjkek, Renka88, RudyTygrysek, Jacqueline, d'nusia, alinalii, M+M+?, Gośśś, Kasia24, baassiia, Hannia123, kateee, polin, Vincent, domiii, Robaczek89, Martita88, paola87, perła ziemi, skowroneczka87, Mietka 30:), Lilou1984, Izoleccc, Madzialena90, Andriel, Magda lena, She86, Karka, Kajola, Tunia.a, 26Asia lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze się gole, tzn od kiedy pamiętam że dojrzałam do tego, gina nie pytałam nigdy ale nie wyobrażam sobie tego nie robić :-P choć ostatnio trochę się zapuściłam i miałam co robić dwa dni temu :-P

Ja też mam dziś lenia jakiegoś, dobrze że wczoraj pierogów narobiłam na dwa dni! Choć jestem już po 3km spacerze. Co do ćwiczeń, ja chodzę na gimnastykę minimum 2 razy w tygodniu, jak się uda to 3 ale i tak widzę, że też u mnie cellulit się pojawił eh

Dziewczyny te, które mogą oczywiście jak u Was jest z seksem albo z chęcią? No ja zupełnie nie mam ochoty, żal mi M choć nie mówi kompletnie nic ale my już półtora miesiąca nic... :-( co dzień gdy jest w pracy obiecuję sobie, że dziś już się zmobilizuje a popołudniu i wieczorem boli mnie brzuch i ostatnie o czym myślę to figle...

Love_life, Kasia24 lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia pocieszylas mnie mam nadzieje ze u mnie też zejdzie po porodzie :)

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    czesc dziewczyny, nie wiem czy mnie pamiętacie, ale jestem wsrod aniołkowych mam na pierwszej stronie, na dole. Skończyło się u mnie pustym jajem płodowym, 2cykle później zaszłam w ciążę i powoli kończę Itrymestr.
    Weszłam szybko się pochwalić i zyczyć wam dalszej spokojnej ciąży i szczęśliwego rozwiązania :*

Super. Gratuluje Dbaj o siebie i maleństwo i napisz od czasu do czasu co u Ciebie i jak się miewacie

Helen, muminka83 lubią tę wiadomość

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

Wydaje mi się, że jest to kwestia wygody i poczucia komfortu/dyskomfortu. Ja bym się włochata nie rozłożyła przed lekarzem. Poza tym nie lubię być owłosiona, denerwuje mnie to. Golę się średnio raz w tygodniu.

Love_life lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Love_life Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:

Super wiadomości kochana!!!gratulacje i szczęśliwego rozwiązania

Helen lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • MeAmerie Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eb42bc6ebeddb368med.jpg

Widzę że my niewiele urośliśmy przez ostatnie 4 tygodnie :)
    Zważywszy że wyjściowo i tak duża jestem, to uważam że tragedii nie ma :D

Mania1718, Karolina@, A.Kasia, muminka83, Est, krówka_muffka, Jacqueline, d'nusia, alinalii, M+M+?, Gośśś, Kasia24, baassiia, Hannia123, kateee, Kate84, Vincent, Renka88, perła ziemi, Mietka 30:), Izoleccc, Andriel, Karka, Kajola lubią tę wiadomość

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Ja zawsze się gole, tzn od kiedy pamiętam że dojrzałam do tego, gina nie pytałam nigdy ale nie wyobrażam sobie tego nie robić :-P choć ostatnio trochę się zapuściłam i miałam co robić dwa dni temu :-P

Ja też mam dziś lenia jakiegoś, dobrze że wczoraj pierogów narobiłam na dwa dni! Choć jestem już po 3km spacerze. Co do ćwiczeń, ja chodzę na gimnastykę minimum 2 razy w tygodniu, jak się uda to 3 ale i tak widzę, że też u mnie cellulit się pojawił eh

Dziewczyny te, które mogą oczywiście jak u Was jest z seksem albo z chęcią? No ja zupełnie nie mam ochoty, żal mi M choć nie mówi kompletnie nic ale my już półtora miesiąca nic... :-( co dzień gdy jest w pracy obiecuję sobie, że dziś już się zmobilizuje a popołudniu i wieczorem boli mnie brzuch i ostatnie o czym myślę to figle...

U mnie niemal identycznie, dochodzi jeszcze strach mojego męża czy na pewno powinniśmy etc bo go ginekolog nastraszył

• muminka83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

Wiesz jak byłam nastolatką nie goliłam się ale od momentu jak skończyłam 19 lat nie wyobrażam sobie tego. Muszę. Lepiej się czuję i bardziej higienicznie. Jak to mówię mam wrażenie że wtedy nie śmierdzi :p

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:

Helen - super, że się odezwałaś. Dużo zdrówka i pomyślności :)

Helen lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeAmerie wrote:
    eb42bc6ebeddb368med.jpg

Widzę że my niewiele urośliśmy przez ostatnie 4 tygodnie :)
    Zważywszy że wyjściowo i tak duża jestem, to uważam że tragedii nie ma :D

Łoooo - ale piękna piłeczka :-)

• Helen Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję wam bardzo :*
    zmykam do czerwcówek :))

d'nusia, Izoleccc lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen - Helen, tak się cieszę! Wspaniale! Życzę Ci z całego serca spokojnej, bezproblemowej ciąży :) Wpadaj czasem i pisz co u Was :) Nasze marcowe aniołkowe mamy są nadal częścią tego forum :*

Est - super brzuszek :) I fajowe spodnie, to z HM?

MeAmerie - jaki fajny okrąglaczek :)

Co do cellulitu to cieszmy się, że rodzimy w marcu :D Do wiosny będziemy już laski pierwsza klasa :)

RudyTygrysek lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Ja tez nie mam ochoty, ale mobilizuje sie dla męża choć raz w tygodniu. A właśnie sie dziwie, bo wszyscy mowia ze w II trymestrze tak bardzo sie chce i ze jest tak świetnie... A tu dupa :-(

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia , tak, h&m.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie jestem jedyna .... <3
    Mąż to chyba zapomniał co to sex. W pierwszym trymestrze bardzo mi się chciało a teraz nie mam ochoty. Mąż to rozumie i jakoś wolę się przytulić do niego i tak poleżeć. <3

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejne foty które sprawiają że mam banana na twarzy :)
    Est chudzinka z Ciebie ;)
    Helen dużo zdrówka :)

Est lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ