WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Ja z polowkowych mam lozysko st 0??? Takze w ogole nie wiem co o tym myslec.

Od 2 dni zrobil mi sie niestety ucisk na zoladek i co nie zjem, to jakbym wciagnela pizze i popila 1l colu:/ zaparc niby nie mam, eh:/ dodatkowo dzis pibolewajacy ucisk po prawej stronie zeber. Chyba przez ten moj maly brzuch wszystko tam sie zgniata:/

O stopień to znaczy, że łożysko jest młode i wszystko z nim ok ;) Co do żołądka i żeber to pewnie dzieciaczek sobie taką pozycje przyjął, że Ci uciska ;)

• Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja miałam straszny ból żebra po prawej i musialam środki przeciwbólowe brać bo nie wyrabialam.byłam tez na pogotowiu bo myslalam ze cos nie tak bo ilez mozna. Lekarz powiedzial ze wszystko sie tam rozciaga I żebra też jeśli dobrze ja zrozumiałam ;) teraz jakoś mi przeszło ale pomagało mi zawsze jak podnosilam wyprostowane ręce do góry jakbyś chciała czegoś dosięgnąć i rozciagaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:09

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh widzę że z seksem mamy bardzo podobnie. Mnie paraliżuje strach, jeszcze jak się dowiedziałam że mała jest glowkowo położona. W ogóle też nie czuje popędu żadnego. Szkoda mi mojego Męża strasznie. Bo zawsze każda próba z mojej strony kończy się łzami że mi nie wychodzi, że nie daje rady. Chyba to blokada też psychiczna ogromna w moim przypadku. Mimo że w 1trymestrze mogłam się kochać codziennie po kilka razy, taki miałam popęd. A teraz wszystko klaplo. znajduje inne sposoby zadowolenia męża ale chyba oboje się męczymy bo mimo moich starań powtarza mi żebym się nie zmuszała itd :(. Zaraz mnie przytula i całuje i głaszcze ale czuje się taka zdołowana.

Love_life lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Dziewczyny ja właśnie skomponowałam moją listę wyprawkową i jest tego masssssaaaa
    Tak jeszcze z innej beczki co do chorobowego, ja poprzednie dwa zwolnienia zanosiłam szefowej do sklepu, czy mogę sama wysłać je do zusu? Bo ona z tym i tak idzie do swojej ksiegowej, potem wysylaja do zusu. Chyba samemu mozna co?

Nie. Musisz dostarczyć do pracodawcy. Chyba, że jesteś na działalności.

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:-)
    Oj Dziewczyny, same nie zdajecie sobie sprawy jak długo "znam" Was i Wasze historie, śledzę forum od samego początku można liczyć , że od 1 sierpnia (o ciąży wiem od 24 lipca), "jestem" z Wami każdego dnia, gorzej jak pominę dzień (bo dwóch chyba mi się jeszcze nie zdarzyło :-P ) to muszę nadrabiać... czasem nie mało :-)
    Pamiętam historię Anny z osą i przyglądaniem się jej przez lornetkę, uwielbiam Cię od tamtej pory i po każdym kolejnym Twoim wpisie na tym forum jesteś mega pozytywną osóbką :-) Nie wiem jak wiele jest jeszcze dziewczyn czytających Was tak jak ja, ale domyślam się, że są .. Pozdrawiam je wszystkie ;-)

Trochę o mnie: 7 cykli starań z CLO, stwierdzone Pcos, więc wydaje mi się , że i tak szybko się udało :-), a dodam jeszcze, że raz a porządnie , bo w brzuszku mam 2 szkraby integruje się więc w tej sytuacji z Kasią i zdrowo zazdroszczę parki :-) nie wiem czy anna druga bliźniacza mama jeszcze tu zagląda, ale chyba po jakimś incydencie niestety nie, a szkoda..., i oczywiście roletka :-) u mnie prawdopodobnie będą to chłopaki (we wtorek wizyta połówkowa u gina) wtedy pewnie mi potwierdzi :-) Mimo starań na początku byłam mocno przerażona , na tę chwile nie mogę się doczekać roku 2016 :-)
    Długo zbierałam się żeby do was napisać zawsze miałam w myślach tyyyle rzeczy, a w tym momencie wszystko umknęło, przyjdzie z czasem :-)
    Domiii jeśli można proszę o wpisanie na listę wg OM z terminem 29 marzec - Bliźnięta ;-)

Pozdrawiam Was wszystkie i lubię Wasz klimat ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 19:27

Dorka87, A.Kasia, ryjkek, d'nusia, baassiia, domiii, muminka83, Vira, Mania1718, Gośśś, Est, RudyTygrysek, Karolina@, Vincent, Kasia24, Renka88, paola87, kateee, Hannia123, M+M+?, skowroneczka87, Martita88, Love_life, Izoleccc, Andriel, Magda lena, Lilou1984, Mietka 30:), Karka, She86, Kajola, Tunia.a, krówka_muffka lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica - Gratuluję dwóch maluszków pod sercem, niech nam zdrowo rosną łobuziaki :) Fajnie, że w końcu zdecydowałaś się odezwać! Dzięki za przypomnienie historii z osą, no aż się zaśmiałam w głos na to wspomnienie :D

muminka83, foxica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - zmień mi przy okazji na liście imię młodego na Tymon Jan :)

domiii lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    któraś z Was pisała o tym , że na grudniówkach tyle się dzieje , że można przysiąść z popcornem i czytać, to święta prawda, jest wesoło :-) tutaj też pewnie takie szaleństwo będzie już za 3 miesiące :-)

Est lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica !!!! WITAMY CIE SERDECZNIE !!!!!

foxica lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć foxica! Fajnie ze jesteś :)

foxica lubi tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica fajnie, że jesteś! no i w sumie to długo wytrzymałaś czytając nas cichaczem :D dopisałam do listy :)

d'nusia jakie ładne zdjęcie :) w sensie Ty :)

Helen cudowna wiadomość!!! gratulacje Kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:42

d'nusia, foxica lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica witaj :D już zapomniałam o tej osie :P miłe wspomnienie :D Cieszę się że jesteś. <3

foxica lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d'nusia - ale śliczne zdjęcie profilowe

d'nusia lubi tę wiadomość

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o wyprawkę to kupuję kupuję kupuję i końca nie widać! :-) , a wszystko jeszcze x2 , bo nie ma u mnie za bardzo od kogo czerpać z tego dobrobytu, prawie wszystko nowe, a zakup wózka podwójnego ... szkoda nawet mówić będzie nie lada wyzwanie, także zazdroszczę jak piszecie sobie tutaj o takim i śmakim modelu czy kolorze, macie w czym przebierać oczywiście cen wózków też to dotyczy , a czy ty Kasia24 lub roletko masz już wózek dla swoich maluchów ?

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziękuje :D Zmieniłam dla świeżości :)

A.Kasia, Karolina@, M+M+?, Kasia24 lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/primacool/videos/10153300961726245/?fref=nf

dla wszystkich Mam spodziewających się podwójnego szczęścia :D

Gośśś, foxica, Kasia24, Karka lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to mnie trochę pocieszyłyście, że nie jestem z tym sama i, że nie tylko mój M cierpi :-P no właśnie A.Kasia
    Ja się tego boję skoro teraz mi się nie chce to co będzie po porodzie i z maluszkiem?! A do tego to u nas ani seks, ani inne igraszki, żeby zaspokoić M bo na nic nie mam ochoty :-( ale ze mnie egoistka!

Helen super wiadomość, gratuluję i spokojnej ciąży aż do rozwiązania :-)

Niecierpliwia jak bym słyszała M, też mu mówię że przecież masz swoje potrzeby a on ale jak Ty masz się zmuszać to nie chce... No fakt nie jest to jakiś szał czy spontan jak przed ciążą. Eh nie no musze choć te inne sposoby czasem wykorzystać, no choć raz na tydzień :-P

Love Life normalnie szacun,codziennie podziwiam! Gdyby M tak miał choć przez tydzień to chyba by mnie na rękach nosił :-P chyba mnie zmobilizowałyście! Zobaczymy co będzie wieczorem ;-) czy już mobilizacja nie zniknie :-P

Jusiakp sama możesz jeśli wpierw Tobie firma wpisze i podbije na odwrocie co trzeba, ja tak robię.

Vira ja nadal ambitnie myślę, że do porodu też sama się ogole!

Foxica super, że w końcu się odezwałaś! Powiem Tobie, że twarda jesteś że tak długo wytrzymałaś tylko czytając :-) gratuluję podwójnego szczęścia! Historia z osą Hihi

foxica, Love_life lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica , witaj :-)
    D'nusia , ładne zdjęcie, ładnie wyglądasz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 14:48

foxica, d'nusia lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Martita88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Chyba 30 dni od daty stępla pocztowego tzn daty nadania ( jeśli oczywiście ktoś wysyła pocztą )

W przypadku zusu jest to 30 dni od otrzymania przez nich dokumentów

dqprwn15leplej5m.png
  • foxica Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    foxica fajnie, że jesteś! no i w sumie to długo wytrzymałaś czytając nas cichaczem :D dopisałam do listy :)

bardzo długo , chyba nawet Za długo! ;-) aż śmieję się do laptopa po Waszym przywitaniu, bardzo mi miło, tym bardziej śmiesznie , bo tak jak wspominałam ja was znam, a teraz dopiero się ujawniłam i daję poznać siebie, a tu tyle serdeczności mimo , że wy już mocno zżyte ze sobą, też wiem , że ciężko już sie wbić w towarzystwo ;-) M już tysiąc razy mi mówił żebym do Was dołączyła (tak tak on tez wie o was nie jedno ;-P )

a jeszcze jedno mieszkam w Piasecznie wiem , że Anielica też i jeszcze jedna dziewczyna , ale niestety nie pamiętam która, a pochodzę z oddalonej o 60 km stąd małej miejscowości.

Czy któraś z Was planuje zakup termometru na podczerwień ?? (w lidlu ma być od jutra)

Est lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ