Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja mam pytanie o kocyki minky. Chcialabym kupic taki tyowo do wozka. Tylko zastanawiam sie nad dwiema rzeczami. Pierwsza, jaki rozmiar? Bo z tego co widzialam to sa 50x75 i 75x100. Ktory lepszy do wozka? Druga sprawa to cienki,letni czy grubszy jesienno-zimowy wybrac? No i w sumie trzecia rzecz jeszcze. Sam kocyk czy zestaw z podusia?
-
nick nieaktualny
-
kasieńka 1985 wrote:A ja dzisiaj zaszalalam, jako ze pojechalam zakupić towar do handlu dzis to nie onieszkalam kupic cos dla dzidziusia i troche mnie poniosło
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0be0c505dc7.jpg
Super zakupy
Tez dziś przyszła mi mała przesyłka z 5 10 15no i oczywiście nie obyło się bez zakupów w lumpku
i zawsze coś wychacze
potem zrobię Wam zdjęcia
-
nick nieaktualnyskowroneczka87 wrote:A ja mam pytanie o kocyki minky. Chcialabym kupic taki tyowo do wozka. Tylko zastanawiam sie nad dwiema rzeczami. Pierwsza, jaki rozmiar? Bo z tego co widzialam to sa 50x75 i 75x100. Ktory lepszy do wozka? Druga sprawa to cienki,letni czy grubszy jesienno-zimowy wybrac? No i w sumie trzecia rzecz jeszcze. Sam kocyk czy zestaw z podusia?
Podobno dziecko do roku czy do trzech - nie pamiętam dokładnie - w ogóle powinno spać bez poduszki.
Kocyki polecają wszyscy brać większe.
Ja bym kupiła dwa jeden cieńszy drugi grubszy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySuper zakupy dziewczyny!
Vira - ja mam stosunek obojętny, jedną czy dwie pary mam od siostry, albo się przyda albo nie, zobaczymy. Jedyne czemu jestem przeciwna to obcinanie noworodkowi paznokci, jedna laska z którą leżałam w szpitalu po porodzie się na to uparła i pokaleczyła dziecku opuszki. -
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Super zakupy dziewczyny!
Vira - ja mam stosunek obojętny, jedną czy dwie pary mam od siostry, albo się przyda albo nie, zobaczymy. Jedyne czemu jestem przeciwna to obcinanie noworodkowi paznokci, jedna laska z którą leżałam w szpitalu po porodzie się na to uparła i pokaleczyła dziecku opuszki.
A kiedy pierwszy raz powinno się dziecku obciąć pazurki ? -
nick nieaktualnyA.Kasia wrote:Super zakupy dziewczyny!
Vira - ja mam stosunek obojętny, jedną czy dwie pary mam od siostry, albo się przyda albo nie, zobaczymy. Jedyne czemu jestem przeciwna to obcinanie noworodkowi paznokci, jedna laska z którą leżałam w szpitalu po porodzie się na to uparła i pokaleczyła dziecku opuszki.
A kiedy pierwszy raz powinno się dziecku obciąć pazurki ? -
Vira wrote:Podobno dziecko do roku czy do trzech - nie pamiętam dokładnie - w ogóle powinno spać bez poduszki.
Kocyki polecają wszyscy brać większe.
Ja bym kupiła dwa jeden cieńszy drugi grubszy
Mój synek do tej pory śpi bez poduszki. Ogólnie był dziwnym dzieckiem. Nie lubi poduszek, nie lubił smoczków .... spał 12 h jako noworodek i tak ma do teraz... -
Gośśś - super zakupy. Wiele typowo w moim guście
Dziewczyny, co sądzicie odnośnie rajstopek dla dziecka. Mam tutaj na myśli ubieranie dziecka w rajstopki do 3miesięcy? Bo tak sobie myślę, że na pierwsze spacery w marcu/kwietniu by się przydały?Gośśś lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVira wrote:A kiedy pierwszy raz powinno się dziecku obciąć pazurki ?
Trudno powiedzieć, lepiej się z tym po prostu nie spieszyć i poczekać aż płytka stanie się twarda. Na początku paznokieć maluszka jest bardzo cieniutki, miękki i giętki przez co łatwo o skaleczenie. A jeśli o samo obcinanie chodzi to najlepiej jak dziecko jest najedzone, zadowolone i śpi. Im mniejsze ryzyko, że będzie łapkami machać tym lepiejLove_life lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny