WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • annak Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

Ponieważ historia osy została dzisiaj przypomniana, poczułam się wezwana do odpowiedzi :-)

Bardzo mocno Was wszystkie ściskam! Ściskam też cały czas kciuki za Wasze dzieciaczki, żeby były grzeczne resztę ciąży i potem ;-)
    Czytam Was każdego dnia, żadnego posta nie opuściłam, więc jestem na bieżąco z Waszymi sprawami.

Helen,
    Cudownie! Super, że się odezwałaś. Każda dziewczyna z grona aniołkowych mam z pierwszej strony, która zaszła w ciążę, to dla nas nadzieja! Kibicuję Ci bardzo mocno. Melduj się co jakiś czas i dawaj znać, co u Ciebie. A jak nie, to i tak znajdziemy Cię u Czerwcówek ;-)

Foxica,
    Witaj! Nie będziesz musiała się wbijać do towarzystwa na tym wątku, bo już jesteś jego częścią. Jesteś jedną z... nas. Piszę "nas", bo bez względu na wszystko ja też się czuję Marcówką :-)
    Dziękuję za ciepłe słowa w moim kierunku! Poczułam się zaszczycona i aż się wzruszyłam. Serio.

A słynna osa...
    Powiem Wam, że często, jak patrzę na obraz, na którym siedziała, wspominam tamtą przygodę. Kojarzy mi się z dobrymi jeszcze ciążowymi czasami, więc na to wspomnienie nawet mi się trochę łezka kręci w oku.
    No i wciąż się zastanawiam... może to jednak był szerszeń...? :-P

Karolina@, A.Kasia, Love_life, d'nusia, Kate84, Est, domiii, foxica, Izoleccc, Magda lena, Andriel, Hannia123, M+M+?, Mietka 30:), Karka, kasieńka 1985, krówka_muffka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    Foxica witaj w marcoweczkach :) I ogromne gratulacje z powodu ciazy blizniaczej :)

Dwa lata temu kupilam w lidlu termometr ale nie na podczerwien tez byl elektroniczny. Nie wiem czy trafilam na wadliwy ale moj byl kompletnie bezuzyteczny. Co chwile pokazywal inna tempereature :/
    Obecnie planuje kupic termometr Brauna. Drogi ale przy trojce dzieci spelni swoje zadanie.
    http://www.argos.co.uk/static/Search/searchTerm/braun+no+touch+thermometer.htm

a tak wogole to zrobilam wszystko co mialam zrobic, dzieci wroc a ze szkoly zjemy obiad i zamierzam lezec tak jak moj kotecek :D :D :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf9ee66a82b9.jpg

Cudny kotecek:)

Mania1718 lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kobitki, ale Wy tu produkujecie posty :) nie nadążam czytać:)
    Ja dziś z męzem wybrałam się do ikea, celem wybrania łożeczka i chyba zakupimy biale hensvik. Jestem na etapie szukania ochraniacza na łozeczko, co polecacie? na całe łożeczko? czy na połowę?

Pozdrowionka serdeczne i życzę udanego wieczorku...

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolin@ - ja jestem za rajstopkami. Będę na pewno używać. Nie wiem tylko gdzie dostać takie 0-3 miesięcy - większe widziałam ale takich małych niestety nie.

Laski mam pytanko - idę jutro na wesele. Czy wolno kobiecie w ciąży tańczyć? To może głupie pytanie ale tak się zastanawiam czy powinnam czy raczej nie by uniknąć np upadku.

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn o większym biuście. Gdzie Wy kupujecie bieliznę?

Ja przed ciążą miałam 70-75 C, a teraz to już chyba jest miseczka E :((( Mój biust nigdy nie była jakiś super jędrny, przez fakt, że u mnie zawsze przed okresem 2 balony a potem przyklap :/ więc potrzebuje takiego trochę lepiej usztywnionego, aby jakoś biust wyglądał.

Już odżałuje i mogę wydawać więcej, a chociaż jeden mieć taki ładny i pożądany. Chodzi mi o sklepy stacjonarne, bo muszę zmierzyć.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 - miałam nie kupować wcale ale w końcu zdecydowałam się na takie :)

http://allegro.pl/nowe-wzory-ochraniaczy-modulowych-bello-i5740174563.html

Po niedzieli jak przyjdą to dam znać jaka jakość i może wkleję fotencję jak wyglądają na żywo :)

Aha! Kupiłam 11 sztuk bo nie chcę na całym łóżeczku. Jakby mi brakło to najwyżej dokupię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 16:59

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Karolin@ - ja jestem za rajstopkami. Będę na pewno używać. Nie wiem tylko gdzie dostać takie 0-3 miesięcy - większe widziałam ale takich małych niestety nie.

Laski mam pytanko - idę jutro na wesele. Czy wolno kobiecie w ciąży tańczyć? To może głupie pytanie ale tak się zastanawiam czy powinnam czy raczej nie by uniknąć np upadku.

Skoro można kobiecie w ciąży uprawiać sex :P ( o ile nie jest ciąża zagrożona albo szyjka macicy jest w normie ) to i tańczyć. Taniec bardzo rozluźnia maleństwo i zaleca się go :)

A.Kasia, Love_life, Kasia24 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to koszulki polskie firmy muzzy cena w hurcie 35 zl, zawsze u nich kupuje, lubię tez koszule dobranocki.

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak poroniłam i leżałam w szpitalu rok temu była ze mną na sali taka nawiedzona ciężarna co w 9 msc stawała na rękach i potrafiła tak stać 2-3 minuty. Jak to się stało że dziecku nic nie było to nie wiem ale jakoś tak mi się nasunęło odnośnie vira twojego pytania

Est lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Jak poroniłam i leżałam w szpitalu rok temu była ze mną na sali taka nawiedzona ciężarna co w 9 msc stawała na rękach i potrafiła tak stać 2-3 minuty. Jak to się stało że dziecku nic nie było to nie wiem ale jakoś tak mi się nasunęło odnośnie vira twojego pytania

To jest to co mówi mój ginekolog - zdrowa ciąża się utrzyma i nic jej nie ruszy.

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/
    .jpg

A.Kasia lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/86eb53dff884.jpg

Andriel lubi tę wiadomość

f2wlh371dlcmnxcx.png

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta jest mniej ciazowa

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce kupic biale łóżeczko z ikea ale te Sundvik bo później można ściągnąć jedna ściankę jak mały podrosnie tylko jeszcze materac musze znaleźć..a co mam kupione:
    - butelki na mleczko + butelki z podgrzewaczem
    - pompkę laktacyjna
    - ręcznik z kapturkiem
    - zestaw termometrow i gruszka do noska
    Mamy dostac w spadku play mate, wibrujacy leżaczek, szumisia, nosidełko i chyba tyle.

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:

Weeeź, gdybym mogła to też bym tak czasem stanęła :P Wczoraj wyginałam się na narożniku w salonie jak w egzorcyzmach żeby się młody przemieścił jak najdalej od szyjki :P A po co ona na tych rękach stawała? I to tak normalnie na podłodze? To skubana jakaś, ja ledwie się mogę na łóżku przekręcić a co dopiero takie akrobacje...

Mania1718 lubi tę wiadomość

• Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zamówiłam w gemini nożyczki okrągłe i szczoteczke z grzebieniem

• Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne ubranka dziewczyny! I witamy ujawniona mamę :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    To jest to co mówi mój ginekolog - zdrowa ciąża się utrzyma i nic jej nie ruszy.

Nie mogę się w pełni zgodzić. W dzisiejszych czasach dzięki medycynie jest się w stanie utrzymać ciążę nawet tą najbardziej skazaną na niepowodzenie.
    Wiem to sama po sobie - pierwsza ciąża koszmar, ciągle coś było i tylko i wyłącznie dzięki lekom Oli jest na świecie.
    Cieszę się że mogę żyć w czasach gdzie moje dziecko nienarodzone ma szanse... nasze matki, babki nie miały tego komfortu.

W Zabrzu jest taki lekarz co nie stosuje leków na podtrzymanie a swoim pacjentkom mówi że co ma być to będzie. Trzymam się od niego z daleka bo argument że jak zdrowa ciąża to nic nie będzie i nic się nie stanie to nie argument kochana :-*

Odnośnie tej dziewczyny to była nieodpowiedzialna. Bo wystarczyło że by upadła na brzuch i różnie by mogło się skończyć.
    Dlatego ja uważam że część osób powinna być przymusowo wysyłana na kurs dla rodziców i uczyć się być odpowiedzialnym. Ja mieszkam w mieście gdzie są dzielnice tak patologiczne że ciężko z tego wyjść i tyle się napatrzyłam na zachowanie tych kobitek że aż czkawką mi się odbijało. Nie rozumiałam nieodpowiedzialnego podejścia do roli i tego że miały wszystko w dupsku

Mania1718, A.Kasia, Est, Hannia123 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

Ja u tego sprzedawcy prawdopodobnie będę dokupować ciuszki, jakie mi brakują i zastanawiałam się nad takimi rajstopkami:
    http://allegro.pl/kolorowe-bawelniane-rajstopy-56-62-yo-baby-i5334138050.html

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Weeeź, gdybym mogła to też bym tak czasem stanęła :P Wczoraj wyginałam się na narożniku w salonie jak w egzorcyzmach żeby się młody przemieścił jak najdalej od szyjki :P A po co ona na tych rękach stawała? I to tak normalnie na podłodze? To skubana jakaś, ja ledwie się mogę na łóżku przekręcić a co dopiero takie akrobacje...

Stawała by pokazać jaka jest luzacka - ogólnie przeklinając by tym niemiłosiernie :P
    Ja jej powiedziałam że luz pokarze jak raz nie wyjdzie na papierosa bo śmierdzi jak papierośnica ( faktycznie tak było ) a pna na to dziecku już to i tak obojętne :P

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ