WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja wam polecam tego sprzedawce z allegro. Kupiłam u niego kilka zestawów : wczoraj mi przyszły i jestem bardzo zadowolona. Zapłaciłam za 18 ubranek w tym 1 czapeczkę 90 zł. Wszystko nowe - bawełniane, miękkie w dotyku. Firma Ewa Klucze

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=33773944

Potem zrobię zdjęcia i wkleję :D

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pamietacie Zoi, ktora tez sie u nas udzielala na poczatku? Mam nadzieje, ze sie nie obrazi ze tu wam napisze, ale tak sie sklada, ze znamy sie z innego forum jeszcze i ona tez jest w ciazy :)

A.Kasia, domiii, Est, ryjkek, Kate84, Izoleccc, muminka83, Love_life, baassiia, skowroneczka87, Magda lena, d'nusia, Hannia123, Karka, Jacqueline, Mietka 30:), Martita88, krówka_muffka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - same dobre wieści dziś jak na piątek 13tego ;)

Dobra, idę zrobić sobie kaszę jęczmienną na mleku z jabłkiem <3 Jutro krzywa cukrowa to już sobie dziś przed snem nie podjem :P

muminka83 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira , ja byłam na weselu w,zeszłym miesiącu i jak najbardziej tanczylam :-)

Tak samo, tak jak napisala Foxica , latałam samolotem w I trymestrze (lot 5h w jedną stronę) i lekarz też mi powiedział, że nie widzi przeciwwskazań.

Ja też nie chcę nikogo namawiać, bo każdy ma własny rozum.

Karolina@ lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• darra991 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:) kurde ja przez ta robote takie zaleglosci tu mam pozniej:) dopiero po pracy nadrabiam;)
    Wogole jakis taki ckezki dzien dzisiaj mialam,najchetniej to bym glowa o biurko stuknela i poszla spac;P
    DORKA87-zabij mnie slonce ale przerylam wczoraj pol chaty i moj przepis na pierniki chyba rozplynal sie w powietrzu;( nie moge go za cholerke znalezc. Oczywiscie moja wspaniala mamuska mi go poda ale aktualnie jest na wyjezdzie weekendowym u mojej ciotki( pewnie bedzie impreza urodzinowa ciotuni;) i poda mi dopiero jak wroci. Moze tak byc? Bardzo Cie przepraszam:*

FOXICA- to widze ujawniona tak jak ja od niedawna ;) tak je tu sledzilam,tak sie przymierzalam az wkoncu postanowilam sie przylaczyc:)

ojj laseczki tak jak nadrabiam lekturke i czytam niektore posty to sie w glos czasem smieje:D jestescie aparatki;) i fajnie! Takie pozytywnie zakrecone;) jak niektore teksty opowoadam mojemu P to smieje sie razem ze mna;) no i nawet sie zaczal dopytywac juz co u was:D

Est, Mania1718, Martita88 lubią tę wiadomość

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    A ja nie bede uzywac nozyczek mimo ze sa w zestawie ktory kupilam. Przekonana jestem do malenkich cążek :) sa dostosowane do niemowlaka i ufam im. Szczotka i grzebyk tez nie byl mi potrzebny bo dzieci dlugo byly lyse :D po mamusi :D Z ciemieniucha tez nie mialam problemu przy dwojce. I teraz sie smieje ze pewnie nie potrzebnie to kupilam :D

Ja zobaczę jak te nożyczki będą się sprawować bo osobiście też swoje paznokcie obcinaczka traktuje. U nas w rodzinie na głowie zawsze busz juz od narodzin także myślę że szczotka się przyda ;) Mania a jakie cazki masz na myśli dla dzidzi?

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ze was jeszcze mecze, ale w dniu 10 listopada miałam 2 badania Usg: w jednym łożysko 19 mm od ujścia wew a w drugim 6 mm...ponoć na tym etapie nie ma to jeszcze znaczenia bo łożysko sie podniesie ale chciałam was spytać jak to u was wyglada :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • ryjkek Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poprawę humoru ;)

http://demotywatory.pl/4575614/24-problemy-ktore-zrozumie-kazda-kobieta-w-ciazy

Mania1718, Andriel lubią tę wiadomość

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Przepraszam ze was jeszcze mecze, ale w dniu 10 listopada miałam 2 badania Usg: w jednym łożysko 19 mm od ujścia wew a w drugim 6 mm...ponoć na tym etapie nie ma to jeszcze znaczenia bo łożysko sie podniesie ale chciałam was spytać jak to u was wyglada :)

Ojj przecież nie męczysz :) To jednego dnia wyszły Ci dwa tak różne pomiary? Moje jest bez cech przodowania więc nie pomogę ale jestem zdziwiona, że te odległości mierzone w krótkim odstępie czasu aż tak się od siebie różnią.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, rano 19 mm, napisał ze nisko schodzi i ze nie ma cech odklejania. Wieczorem mam łożysko 6 mm od ujścia wew 2 st. A przy przyjęciu do szpitala było ze łożysko 14 mm od ujścia wew bez cech przodowania.

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Ja zobaczę jak te nożyczki będą się sprawować bo osobiście też swoje paznokcie obcinaczka traktuje. U nas w rodzinie na głowie zawsze busz juz od narodzin także myślę że szczotka się przyda ;) Mania a jakie cazki masz na myśli dla dzidzi?

Love_life toteraz dalas mi zadanie myslace jak dokladnie opisac zebys zrozumiala :D a wlsnie o tej porze moj mozg zwalnia :D No wiec (hahhaha)
    Sa tak malutkie ze ciezko je utrzymac w dloni,(ta koncowka scinajaca paznokiec jest malenka ) dlatego zalaczone dodatkowo sa dwie nakladki. A i tak chyba bedzie latwiej jak zapodam zdjecie :D

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:

Gdzieś na forum był poruszony wątek łożyska przodującego i tam wszystkim laskom się łożysko chyba podniosło a były też w dość zaawansowanej ciąży. Macica rozciąga się do 35 tygodnia ciąży i do tego momentu łożysko może się przemieścić wyżej. Nie martw się.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec zgłupiałam :) wiem ze groźnie jest wtedy gdy łożysko pokrywa ujście wewnętrzne, dr który zdiagnozował mi 6 mm tez powiedział ze na pewno podejdzie w gore. Chciałam spytać czy któraś z was tez ma tak blisko ujścia wew łożysko i jakie info dał jej lekarz :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Tak, rano 19 mm, napisał ze nisko schodzi i ze nie ma cech odklejania. Wieczorem mam łożysko 6 mm od ujścia wew 2 st. A przy przyjęciu do szpitala było ze łożysko 14 mm od ujścia wew bez cech przodowania.

Mam rozumieć, że łożysko jakby ssunęło Ci się niżej w ciągu niespełna 12h?

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ryjkek wrote:
    na poprawę humoru ;)

http://demotywatory.pl/4575614/24-problemy-ktore-zrozumie-kazda-kobieta-w-ciazy

Te zdjecia rządzą :D sa juz wszedzie :D
    Obrazek 8 jest najlepszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 19:24

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urzekł mnie ten pingwinek ;)
    http://www.decobazaar.com/produkt-pingwin-4769939.html

A.Kasia, Lilou1984, Vincent, She86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Wiec zgłupiałam :) wiem ze groźnie jest wtedy gdy łożysko pokrywa ujście wewnętrzne, dr który zdiagnozował mi 6 mm tez powiedział ze na pewno podejdzie w gore. Chciałam spytać czy któraś z was tez ma tak blisko ujścia wew łożysko i jakie info dał jej lekarz :)

Ja miałam chyba w 16 tygodniu 7mm nad ujściem. Lekarz uspokoił, że łożysko się podniesie ale póki to nie nastąpi zabronił cokolwiek wkładać do pochwy - sexu zabronił, tamponów, dildo etc.
    w 20 tygodniu łożysko było już wysoko.

• Love_life Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Mania juz je znalazłam ;) widziałam ze Tomee Tippee robi takie cazki ale opini super o nich nie ma zobaczę najpierw jak poradze sobie z nożyczkami :)

Mania1718 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life ja nie bralam pod uwage opini raczej moje umiejetnosci :)

Love_life lubi tę wiadomość

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Mam rozumieć, że łożysko jakby ssunęło Ci się niżej w ciągu niespełna 12h?
    Tak jakby

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ