X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Tak jakby

Nie jestem co prawda lekarzem ale wydaje mi się to mało prawdopodobne. Moim zdaniem to jakiś błąd pomiaru ( wiesz to mierzą jednak ludzie - wystarczy ze się ręka omsknie o milimetr i już inny pomiar wychodzi ).
    Co nie zmienia faktu, że bym się tym zaniepokoiła chyba.
    A mówiłaś o tym lekarzom wieczorem ? Tzn o tym, że rano łożysko było wyżej ?
    Ja znając siebie bym spanikowała i pojechała do szpitala to sprawdzić no bo jeśli faktycznie Ci się osunęło to tak chyba na logikę - no raczej tak być nie powinno.

margaret26 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka , ja mam nisko łożysko, na przedostatniej wizycie 0,5 cm od szyjki (komentarz lekarza: proszę w miarę się oszczędzać ale nie denerwować, bo łożysko prawie na pewno się podniesie). Wizyta ostatnia: łożysko od szyjki 1,5 cm i dla niego jest juz ok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam ciekawego sprzedawcę, u którego można dobrać samemu materiał, minky. Miałam duży problem żeby znaleźć odpowiednią pościel i ochraniacz, który byłby z tego samego materiału, a przy okazji miałby z drugiej strony minky, a u tego sprzedawcy wreszcie coś dobiorę :D
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=39794028

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - chciałam Ci powiedzieć, że jesteś moją bohaterką. Na pewno tęsknisz za mężem bardzo a mimo to do niego nie polecisz bo jest dzidziuś i mogłoby mu to zaszkodzić. Podziwiam Cię bardzo, nie wiem czy ja bym tak umiała. Mimo, że sama sugerowałam Ci byś nie leciała to tęsknota może robić swoje i nakłaniać ludzi do niekoniecznie rozsądnych zachowań. Ty zachowałaś się - tak jak przyszła matka powinna :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 19:53

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę powiem Wam dziewczyny, że od kilku dni moje dziecko tak mi daje popalić i z taka siłą mnie kopie, że aż zwijam się z bólu... boję się co to będzie jeszcze przez 15 tygodni :(

no i życzę Wam miłego weekendu, bo ja jadę do Lublina rano i pewnie nie będę Was czytać do niedzieli wieczorem :)

buźka

Kasia24 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kurczę powiem Wam dziewczyny, że od kilku dni moje dziecko tak mi daje popalić i z taka siłą mnie kopie, że aż zwijam się z bólu... boję się co to będzie jeszcze przez 15 tygodni :(

no i życzę Wam miłego weekendu, bo ja jadę do Lublina rano i pewnie nie będę Was czytać do niedzieli wieczorem :)

buźka

Domii, mój młody tak samo ale pocieszę Cię, że później już będą łagodniejsze te ruchy. Teraz dzieciaki mają jeszcze dużo miejsca i mogą z impetem walić tymi nogam i rączkami, później będzie im na to za ciasno ;)

A od strony Warszawy jedziesz? Gdyby nie obwodnica to byś przejeżdżała niemal obok mojego domu ;)

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

buźka

A moja jakby z dnia na dzień coraz słabiej....Częstotliwość jest większa ale siła raczej nie.Ciesz się domiii :-)

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wysp ;) czy jest cos co moze zrobic kobieta zeby zbadal ja lekarz? chodzi o badanie dlugosci szyjki. Kolezanka w poprzedniej ciazy miala problem ze skracajaca sie szyjka, teraz jest w drugiej ciazy, mieszka w Anglii a same wiecie jak tam z opieka medyczna. Ledwo chodzi - wszystko ciagnie i boli. Jak moze uzyskac to badanie?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Domii, mój młody tak samo ale pocieszę Cię, że później już będą łagodniejsze te ruchy. Teraz dzieciaki mają jeszcze dużo miejsca i mogą z impetem walić tymi nogam i rączkami, później będzie im na to za ciasno ;)

A od strony Warszawy jedziesz? Gdyby nie obwodnica to byś przejeżdżała niemal obok mojego domu ;)

No to mnie trochę pocieszyłaś :)
    Tak, z Warszawy :) czyżbyś mieszkała gdzieś na Sławinku? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny z Wysp ;) czy jest cos co moze zrobic kobieta zeby zbadal ja lekarz? chodzi o badanie dlugosci szyjki. Kolezanka w poprzedniej ciazy miala problem ze skracajaca sie szyjka, teraz jest w drugiej ciazy, mieszka w Anglii a same wiecie jak tam z opieka medyczna. Ledwo chodzi - wszystko ciagnie i boli. Jak moze uzyskac to badanie?
    Wiem, że może to głupie, ale może coś nakłamać, że krwawi/plami? Ewentualnie zapłacić i na prywatną wizytę go ginekologa, który ma USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:06

Love_life lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    A moja jakby z dnia na dzień coraz słabiej....Częstotliwość jest większa ale siła raczej nie.Ciesz się domiii :-)

Siła musi być większa, bo to juz nie mała fasolka puka tylko w miare duży człowiek kopie :) nawet mój P jak wczoraj dostał kilka razy to byl w szoku!
    Cieszę się oczywiście - wolę tak niż brak ruchów :) będę miała najwyżej mocno aktywne dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:11

foxica, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza zasada, ignorować... :-]

domiii ja mimo podwójnego towarzystwa w brzuchu ruchów właściwie jeszcze nie czuję, trochę zazdroszczę, ale jak już się doczekam to aż strach jak z dwóch stron dostanę tak jak to opisujesz :-)
    Kasia24 jesteś też w trójpaku i termin też prawie taki sam czy Ty czujesz już wyraźne ruchy swoich maluszków??

Była tu jakaś fanka biedroneczek, przeglądając kocyki na allegro , trafiłam na takie i od razu o niej pomyślałam:

http://allegro.pl/milutka-ocieplany-kocyk-kolderka-minky-75-x-100-i5116938862.html

Est, Karka lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    No to mnie trochę pocieszyłaś :)
    Tak, z Warszawy :) czyżbyś mieszkała gdzieś na Sławinku? :)

Jestem z miejscowości pod Lublinem od strony Warszawy ;)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mnie nie skopie dłuższy czas, to się martwię, więc póki co wole gdy kopie :) Moja dziewczynka od początku też bardzo ruchliwa, ale póki co nie boli jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:15

domiii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • foxica Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Tak, z Warszawy :)

na pewno też przez obwodnicę Garwolina, więc też blisko mnie ;-) Miłego weekendu

domiii lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Gośśś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii to witaj w klubie :P moj odwrocil sie w strone kregoslupa i kopie sobie po nim, ale jak czasami walnie to mam wrazenie ze wszystko w srodku mi skacze :/ czasami to nawet po odbycie kopie :/ i gmera w pipce :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jestem z miejscowości pod Lublinem od strony Warszawy ;)

a ok :) to prześlę Ci fluidy jak będę przejeżdżać :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Edyś najlepiej to nagiąć mocno sytuację, zgłosić się do położnej I ubarwnic pierwszy poród. Drązyc temat o szyjce i opowiadać o swoich obawa. Domagać się głośno badania.
    Przykład mój. .. mam wizytę z położną I przeprowadza ze mną wywiad na temat pierwszego i drugiego porodu. Co do pierwszego opowiadam " w 36 tc ginekolog stwierdza spore rozwarcie i mimo braku akcji porodowej skierowana jestem do szpitala na wywołanie porodu"
    Położna rozdziawiła się i nie dociera do niej :D zadaje pytanie "ale skąd wiedzieliście ze jest rozwarcie???? W UK nie badają dopochwowo. Bynajmniej mnie nikt nie badał do dziś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:21

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Domii to witaj w klubie :P moj odwrocil sie w strone kregoslupa i kopie sobie po nim, ale jak czasami walnie to mam wrazenie ze wszystko w srodku mi skacze :/ czasami to nawet po odbycie kopie :/ i gmera w pipce :/

Ehhh te nasze dzieciaczki :) z jednej strony mnie to rozczula i daje poczucie coraz większej realności sytuacji, ale czasami ból jest naprawdę nieprzyjemny :( no nic, jeszcze trochę musimy to wytrzymać :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

U mnie i to i to większe ;) aczkolwiek teraz kopnie raz na jakiś czas , ale tak fest mocno :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ