WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Tak jakby

Nie jestem co prawda lekarzem ale wydaje mi się to mało prawdopodobne. Moim zdaniem to jakiś błąd pomiaru ( wiesz to mierzą jednak ludzie - wystarczy ze się ręka omsknie o milimetr i już inny pomiar wychodzi ).
    Co nie zmienia faktu, że bym się tym zaniepokoiła chyba.
    A mówiłaś o tym lekarzom wieczorem ? Tzn o tym, że rano łożysko było wyżej ?
    Ja znając siebie bym spanikowała i pojechała do szpitala to sprawdzić no bo jeśli faktycznie Ci się osunęło to tak chyba na logikę - no raczej tak być nie powinno.

margaret26 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka , ja mam nisko łożysko, na przedostatniej wizycie 0,5 cm od szyjki (komentarz lekarza: proszę w miarę się oszczędzać ale nie denerwować, bo łożysko prawie na pewno się podniesie). Wizyta ostatnia: łożysko od szyjki 1,5 cm i dla niego jest juz ok.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• paola87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam ciekawego sprzedawcę, u którego można dobrać samemu materiał, minky. Miałam duży problem żeby znaleźć odpowiednią pościel i ochraniacz, który byłby z tego samego materiału, a przy okazji miałby z drugiej strony minky, a u tego sprzedawcy wreszcie coś dobiorę :D
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=39794028

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp - chciałam Ci powiedzieć, że jesteś moją bohaterką. Na pewno tęsknisz za mężem bardzo a mimo to do niego nie polecisz bo jest dzidziuś i mogłoby mu to zaszkodzić. Podziwiam Cię bardzo, nie wiem czy ja bym tak umiała. Mimo, że sama sugerowałam Ci byś nie leciała to tęsknota może robić swoje i nakłaniać ludzi do niekoniecznie rozsądnych zachowań. Ty zachowałaś się - tak jak przyszła matka powinna :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 19:53

• domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę powiem Wam dziewczyny, że od kilku dni moje dziecko tak mi daje popalić i z taka siłą mnie kopie, że aż zwijam się z bólu... boję się co to będzie jeszcze przez 15 tygodni :(

no i życzę Wam miłego weekendu, bo ja jadę do Lublina rano i pewnie nie będę Was czytać do niedzieli wieczorem :)

buźka

Kasia24 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Kurczę powiem Wam dziewczyny, że od kilku dni moje dziecko tak mi daje popalić i z taka siłą mnie kopie, że aż zwijam się z bólu... boję się co to będzie jeszcze przez 15 tygodni :(

no i życzę Wam miłego weekendu, bo ja jadę do Lublina rano i pewnie nie będę Was czytać do niedzieli wieczorem :)

buźka

Domii, mój młody tak samo ale pocieszę Cię, że później już będą łagodniejsze te ruchy. Teraz dzieciaki mają jeszcze dużo miejsca i mogą z impetem walić tymi nogam i rączkami, później będzie im na to za ciasno ;)

A od strony Warszawy jedziesz? Gdyby nie obwodnica to byś przejeżdżała niemal obok mojego domu ;)

domiii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

buźka

A moja jakby z dnia na dzień coraz słabiej....Częstotliwość jest większa ale siła raczej nie.Ciesz się domiii :-)

• edyś Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wysp ;) czy jest cos co moze zrobic kobieta zeby zbadal ja lekarz? chodzi o badanie dlugosci szyjki. Kolezanka w poprzedniej ciazy miala problem ze skracajaca sie szyjka, teraz jest w drugiej ciazy, mieszka w Anglii a same wiecie jak tam z opieka medyczna. Ledwo chodzi - wszystko ciagnie i boli. Jak moze uzyskac to badanie?

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Domii, mój młody tak samo ale pocieszę Cię, że później już będą łagodniejsze te ruchy. Teraz dzieciaki mają jeszcze dużo miejsca i mogą z impetem walić tymi nogam i rączkami, później będzie im na to za ciasno ;)

A od strony Warszawy jedziesz? Gdyby nie obwodnica to byś przejeżdżała niemal obok mojego domu ;)

No to mnie trochę pocieszyłaś :)
    Tak, z Warszawy :) czyżbyś mieszkała gdzieś na Sławinku? :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny z Wysp ;) czy jest cos co moze zrobic kobieta zeby zbadal ja lekarz? chodzi o badanie dlugosci szyjki. Kolezanka w poprzedniej ciazy miala problem ze skracajaca sie szyjka, teraz jest w drugiej ciazy, mieszka w Anglii a same wiecie jak tam z opieka medyczna. Ledwo chodzi - wszystko ciagnie i boli. Jak moze uzyskac to badanie?
    Wiem, że może to głupie, ale może coś nakłamać, że krwawi/plami? Ewentualnie zapłacić i na prywatną wizytę go ginekologa, który ma USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:06

Love_life lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    A moja jakby z dnia na dzień coraz słabiej....Częstotliwość jest większa ale siła raczej nie.Ciesz się domiii :-)

Siła musi być większa, bo to juz nie mała fasolka puka tylko w miare duży człowiek kopie :) nawet mój P jak wczoraj dostał kilka razy to byl w szoku!
    Cieszę się oczywiście - wolę tak niż brak ruchów :) będę miała najwyżej mocno aktywne dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:11

foxica, muminka83 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza zasada, ignorować... :-]

domiii ja mimo podwójnego towarzystwa w brzuchu ruchów właściwie jeszcze nie czuję, trochę zazdroszczę, ale jak już się doczekam to aż strach jak z dwóch stron dostanę tak jak to opisujesz :-)
    Kasia24 jesteś też w trójpaku i termin też prawie taki sam czy Ty czujesz już wyraźne ruchy swoich maluszków??

Była tu jakaś fanka biedroneczek, przeglądając kocyki na allegro , trafiłam na takie i od razu o niej pomyślałam:

http://allegro.pl/milutka-ocieplany-kocyk-kolderka-minky-75-x-100-i5116938862.html

Est, Karka lubią tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    No to mnie trochę pocieszyłaś :)
    Tak, z Warszawy :) czyżbyś mieszkała gdzieś na Sławinku? :)

Jestem z miejscowości pod Lublinem od strony Warszawy ;)

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak mnie nie skopie dłuższy czas, to się martwię, więc póki co wole gdy kopie :) Moja dziewczynka od początku też bardzo ruchliwa, ale póki co nie boli jeszcze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:15

domiii lubi tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • foxica Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Tak, z Warszawy :)

na pewno też przez obwodnicę Garwolina, więc też blisko mnie ;-) Miłego weekendu

domiii lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Gośśś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domii to witaj w klubie :P moj odwrocil sie w strone kregoslupa i kopie sobie po nim, ale jak czasami walnie to mam wrazenie ze wszystko w srodku mi skacze :/ czasami to nawet po odbycie kopie :/ i gmera w pipce :/

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Jestem z miejscowości pod Lublinem od strony Warszawy ;)

a ok :) to prześlę Ci fluidy jak będę przejeżdżać :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:

Edyś najlepiej to nagiąć mocno sytuację, zgłosić się do położnej I ubarwnic pierwszy poród. Drązyc temat o szyjce i opowiadać o swoich obawa. Domagać się głośno badania.
    Przykład mój. .. mam wizytę z położną I przeprowadza ze mną wywiad na temat pierwszego i drugiego porodu. Co do pierwszego opowiadam " w 36 tc ginekolog stwierdza spore rozwarcie i mimo braku akcji porodowej skierowana jestem do szpitala na wywołanie porodu"
    Położna rozdziawiła się i nie dociera do niej :D zadaje pytanie "ale skąd wiedzieliście ze jest rozwarcie???? W UK nie badają dopochwowo. Bynajmniej mnie nikt nie badał do dziś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 20:21

Love_life lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • domiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Domii to witaj w klubie :P moj odwrocil sie w strone kregoslupa i kopie sobie po nim, ale jak czasami walnie to mam wrazenie ze wszystko w srodku mi skacze :/ czasami to nawet po odbycie kopie :/ i gmera w pipce :/

Ehhh te nasze dzieciaczki :) z jednej strony mnie to rozczula i daje poczucie coraz większej realności sytuacji, ale czasami ból jest naprawdę nieprzyjemny :( no nic, jeszcze trochę musimy to wytrzymać :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:

U mnie i to i to większe ;) aczkolwiek teraz kopnie raz na jakiś czas , ale tak fest mocno :D

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ