WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najlepiej lubię jak kopnie rano i wieczorem to wiem , że wszystko ok . Teraz na razie kopał rano, a teraz nic od rana , więc już mam schizy...

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Lilou1984 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica Witam serdecznie kolejną mamusię w 3paku :)

co do tematu depilacji/golenia to też sobie nie wyobrażam zarosnąć
    i raz na miesiąc pojawiam się na depilacji woskiem i tak zamierzam do samego porodu ;) z czasem boli coraz mniej, a dłuuuugo spokój i co najważniejsze nie drapie przy odrastaniu jak po goleniu :) przy braku owłosienia prawie całkowitym TAM nie mam problemów z żadnymi infekcjami i przed ciążą i teraz.

właśnie poluję w internecie na prześcieradełka do łóżeczka dostawnego i gondolki wózka i pieluchy tetrowe :)

Tylko dlaczego na koniec pieniędzy zostaje jeszcze tak dużo miesiąca? :)
    Ale jak to mawia moja przyjaciółka "A kto biednemu bogato zabroni żyć?" hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 02:10

Mania1718, A.Kasia, foxica, Est, Kate84, Vincent, Andriel, Karka, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

wff2f71x05vw53di.png
    piu3vfxm0fy27doz.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie zapomniałam się pochwalić , że kupiłam też dziś dla synka body z misiem i napisem "Born to love you my mum" :)

Lilou fajne rzeczy, ja też chcę kupić taki komplet minky.

Lilou1984, A.Kasia, domiii, Love_life, Andriel, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii Pozdrowienia również z Lublina ;)

foxica powiem Ci, że ja właściwie też nie odczuwam ruchów dzieciaczków :( martwiłam sie tym strasznie, ale wczoraj na USG widziałam jak sie wiercą, machają nóżkami i rączkami więc mnie to uspokoiło, że jest ok ;). Dziś kolo 19.30 jak siedziałam taka najedzona poczułam takie kopnięcie jedno, że mnie aż zabolało i prawie zemdliło. Bo mój Mały ma nogi skierowane w stronę pępka bo leży poprzecznie na pół brzucha :). To takie pierwsze kopnięcie więc nawet szczerze mówiąc nie wiem czy to to czy może przejedzenie hehe ;). A termin faktycznie mamy praktycznie identyczny ;) i widzę, że jesteśmy z tych samych stron - ja też Lubelskie, co prawda 2 strona Lublina, ale generalnie codziennie jestem w mieście ;).

domiii, foxica, muminka83 lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa wrote:
    Dziewczyny właśnie zapomniałam się pochwalić , że kupiłam też dziś dla synka body z misiem i napisem "Born to love you my mum" :)

Ja mam takie z napisem "i love you to the moon and back" i je uwielbiam :D Za każdym razem jak sprzątam w sypialni to je wyciągam z komody i je podziwiam :D

Kasia24, domiii, Kate84, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wygląda ta pozycja żeby dziecko się prześlizgnęło na górę ? bo moje kopie mnie dość nisko i troche mnie to denerwuje.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou , super te zakupy:)
    Ja tak juz kilka razy wchodziłam do H&M, żeby kupić coś mojemu chrześniakowi i oczywiście wychodziłam z pełnymi siatkami zakupów dla synka a chrześniak jeszcze nie doczekał sie prezentu od cioci:)

foxica, Kate84, Lilou1984, Vincent lubią tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Dziewczyny z Wysp ;) czy jest cos co moze zrobic kobieta zeby zbadal ja lekarz? chodzi o badanie dlugosci szyjki. Kolezanka w poprzedniej ciazy miala problem ze skracajaca sie szyjka, teraz jest w drugiej ciazy, mieszka w Anglii a same wiecie jak tam z opieka medyczna. Ledwo chodzi - wszystko ciagnie i boli. Jak moze uzyskac to badanie?

Niech znajdzie lekarza Polskiego ginekologa. Koleżanka chodzi prywatnie a mieszka w Irlandii właśnie do POlskiego bo tylko on nie ma w dupie ciąż

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• foxica Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    domiii Pozdrowienia również z Lublina ;)

foxica powiem Ci, że ja właściwie też nie odczuwam ruchów dzieciaczków :( martwiłam sie tym strasznie, ale wczoraj na USG widziałam jak sie wiercą, machają nóżkami i rączkami więc mnie to uspokoiło, że jest ok ;). Dziś kolo 19.30 jak siedziałam taka najedzona poczułam takie kopnięcie jedno, że mnie aż zabolało i prawie zemdliło. Bo mój Mały ma nogi skierowane w stronę pępka bo leży poprzecznie na pół brzucha :). To takie pierwsze kopnięcie więc nawet szczerze mówiąc nie wiem czy to to czy może przejedzenie hehe ;). A termin faktycznie mamy praktycznie identyczny ;) i widzę, że jesteśmy z tych samych stron - ja też Lubelskie, co prawda 2 strona Lublina, ale generalnie codziennie jestem w mieście ;).

Nie martwię się bo czasem się hmmm.. coś przeleje ;-) ogólnie jestem spokojna o nich pytałam Ciebie tylko z ciekawości czy czujesz wyraźne ruchy, bo słyszałam, że w ciąży z blizniakami czuje się wcześniej , a to Gucio prawda ;-) 2 tygodnie temu na wizycie lekarz powiedział mi, że macice mam na wysokości takiej jak kobieta w pojedynczej ciazy w 28 tygodniu, lol! :-) ja jestem z mazowieckiego i bliżej mi do warszawy niż Lublina, ale to jest ta trasa :-)

Czy gwiazdkowe prezenty przewijają się Wam juz przez głowę czy jeszcze o tym zupełnie nie myślicie? ?

A.Kasia z tego co pamiętam jutro masz wizytę u swojego gin?

qdkkwn155308ojoh.png
  • foxica Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Lilou , super te zakupy:)
    Ja tak juz kilka razy wchodziłam do H&M, żeby kupić coś mojemu chrześniakowi i oczywiście wychodziłam z pełnymi siatkami zakupów dla synka a chrześniak jeszcze nie doczekał sie prezentu od cioci:)

O matko skąd ja to znam :-D dlatego jestem zdumiona jak dziewczyny które jeszcze nic nie kupilyscie potraficie się powstrzymać z zakupami, podziwiam :-)

Est lubi tę wiadomość

qdkkwn155308ojoh.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica wrote:
    :-) ja jestem z mazowieckiego i bliżej mi do warszawy niż Lublina, ale to jest ta trasa :-)

Tą trasę też często przemierzam :). Bo mój pracuje teraz w Warszawie więc widuje go na weekendy - także jak mogę to i ja do niego jeżdżę :).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou faktycznie szaleństwo zakupowe :) śliczne , zaszalałaś konkretnie!

Ja moją małą czuję non stop i naprawdę zastanawiam się kiedy ona śpi, czy nie ma bezsenności po Mamie :) lekarze mówią ,że bardzo ruchliwa co czuję doskonale bo sadzi mnie wciąż tylko zastanawiam się czy jak już będzie z nami to też tak mało będzie spała? :P

Ujawnienie się nowych Marcowych Mam zmotywowało mnie i powiedziałam koleżance z którą kiedyś przechodziłam in vitro ( gdy mój były mąż nie mógł mieć dzieci naturalnie) o ciąży.Nie chciałam jej mówić bo jej się nie udało z żadnego zarodka i teraz chwilowo odpuścili ...NIe chciałam ,żeby było jej przykro ,ale dziś doszłam do wniosku ,że czas najwyższy w końću za 3,5 miesiąca mamy termin no to pewnie większość się dowie. Na szczęście mówiła ,że bardzo sie cieszy i trzyma kciuki więc mam nadzieję,że nie zrobiłam jej przykrości.

A co do moich motywacji dziś na seks taaa wieczór wygląda tak,że ja czytam książke a M ogląda mecz :P
    No ale jutro z rana to musi być :D

Foxica Ja jeszcze jakoś o prezentach nie myślałam ,eh w tej ciąży nie mam głowy!

Est, Love_life lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxica- tak :) Dopiero o 13 ale z rana jadę na badanie, wiec mam nadzieję że mi szybko zleci. W sumie to się nawet nie denerwuję, chociaż oczywiście standardowo się zastanawiałam, czy w razie "W" mam wszystkie rzeczy do szpitala przygotowane :P Trzymajcie kciuki za nas!

aleksandrazz - nie wiem o jaką pozycję Ci chodzi, ja wkładam sobie poduszki pod tyłek i tak leżę, tylko przygotuj się na to, że od takiego leżenia plecy bolą :/

Od 15 minut obcinam paznokcie u stóp. Matko jedyna, jak to będzie za miesiąc czy dwa...

Est, Kate84, Andriel lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Ja moją małą czuję non stop i naprawdę zastanawiam się kiedy ona śpi, czy nie ma bezsenności po Mamie :) lekarze mówią ,że bardzo ruchliwa co czuję doskonale bo sadzi mnie wciąż tylko zastanawiam się czy jak już będzie z nami to też tak mało będzie spała? :P!

Kate mam dokładnie takie same przemyślenia. Małego czuje cały czas, tez zastanawiam sie kiedy on śpi. Chyba, ze on przez sen tez sie rusza, No nie wiem..

Kate84 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - wśród moich znajomych panuje opinia, że im dziecko bardziej ruchliwe w brzuchu tym spokojniejsze po porodzie :D Tak więc jest nadzieja!

Kate84, muminka83, Est, domiii, baassiia, Mania1718, Andriel lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Lilou faktycznie szaleństwo zakupowe :) śliczne , zaszalałaś konkretnie!

Ja moją małą czuję non stop i naprawdę zastanawiam się kiedy ona śpi, czy nie ma bezsenności po Mamie :) lekarze mówią ,że bardzo ruchliwa co czuję doskonale bo sadzi mnie wciąż tylko zastanawiam się czy jak już będzie z nami to też tak mało będzie spała? :P

Ujawnienie się nowych Marcowych Mam zmotywowało mnie i powiedziałam koleżance z którą kiedyś przechodziłam in vitro ( gdy mój były mąż nie mógł mieć dzieci naturalnie) o ciąży.Nie chciałam jej mówić bo jej się nie udało z żadnego zarodka i teraz chwilowo odpuścili ...NIe chciałam ,żeby było jej przykro ,ale dziś doszłam do wniosku ,że czas najwyższy w końću za 3,5 miesiąca mamy termin no to pewnie większość się dowie. Na szczęście mówiła ,że bardzo sie cieszy i trzyma kciuki więc mam nadzieję,że nie zrobiłam jej przykrości.

A co do moich motywacji dziś na seks taaa wieczór wygląda tak,że ja czytam książke a M ogląda mecz :P
    No ale jutro z rana to musi być :D

Foxica Ja jeszcze jakoś o prezentach nie myślałam ,eh w tej ciąży nie mam głowy!

Przykro może nie ale na pewno Ci zazdrości bardzo.
    Też miałam taką koleżankę - obie poroniłyśmy i obie nakręcone na kolejną ciąże. Mnie się udało - ona walczy nadal. Też długo zwlekałam by jej powiedzieć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Siła musi być większa, bo to juz nie mała fasolka puka tylko w miare duży człowiek kopie :) nawet mój P jak wczoraj dostał kilka razy to byl w szoku!
    Cieszę się oczywiście - wolę tak niż brak ruchów :) będę miała najwyżej mocno aktywne dziecko :)

No jeśli chodzi o siłę kopników to w sumie trudno mi określić bo mała jest chyba odwrócona i kopie w dół a w brzuch ładuje piąstki.
    Ale jeśli czuje te ruchy i mała się wierci ( na połówkowym przepływy i odżywianie dziecka były w normie ) to chyba nie mam powodów do niepokoju co ?

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie o tą :-) czyli leżę sobie na plecach z poduszkami pod tyłkiem :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Hannia123 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxica witaj :-)

Martka89 ja mam łożysko 15 mm od ujścia szyjki, gin też nakazał mi się bardziej oszczędzać, ale powiedział, że na tym etapie to nie powód do zmartwień, bo powinno pójść w górę:-)

A ja się dziś zmierzyłam w pasie i mam... 97 cm:-o ! Alinali także chyba Cię przebijam z wielkością brzuszka:-) A jak u Was z brzuszkami :-) Któraś "przebije" mój obwodzik ;-)?

1usai09khne0c7t3.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na najblizsza wizyte wynajeli tlumacza zeby sie dobrze dogadac i wytlumaczyc wszystkie dolegliwosci i obawy. A co do polskiego lekarza to pomysl jest, ale i podejscie do finansow tez jeszcze polskie. To znaczy - drogo.

Mania1718 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ