Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Andriel postaram się w sobotę wkleić listę ;-)to na razie lista rzeczy które kupię
teraz idę pod prysznic i dziś się wcześniej położę bo coś mnie ścina z nóg
także dobrej nocki dziewczynki! niech Wam się przyśnią Wasze kruszynki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 20:24
Andriel lubi tę wiadomość
-
A.Kasia - 'przez Ciebie' weszłam na showroom i nie opanowałam się przed zakupem kocyka! i to za tyle kasy! Ale jest cudny
zakochałam się w nim więc dziękuję!
https://kids.showroom.pl/dziecko/22148,colorstories-kocyk-z-kapturem-warmhoodie-szary
u nas z rzeczy dla małej:
zamówione łóżeczko - PINIO MOON
wozek kupiony uzywany - Quinny moodd
fotelik - maxi cosi pebble
kilka ciuszkow - prezenty od znajomych glownie
kocyk
przescieradlo
butelka i smoczek wygrana w chicco
i chyba to by bylo tyle wiec tez jestesmy jeszcze w czarnej d...Andriel, olcia87, Karka, Love_life lubią tę wiadomość
-
Domii to trzymam kciuki, żeby leki pomogły!
Karka super wieści, cieszę się że wszystko jest dobrze
Perła ziemi dokładnie musi być dobrze i będzie!
Kokaina ok jutro jak będę na kompie wkleje bo na telefonie nie ogarniam tegoKokaina, Karka lubią tę wiadomość
-
Kasia, sama widzisz, że szukasz odpowiedniego organizera i nic nie pasuje. Ja uważam, że jak już znalazłaś taki co Ci odpowiada, to się nie zastanawiaj, tylko bierz. Może to i dużo jak za organizer, ale ogólnie nie jest to jakaś ogromna kwota, a pewnie organizer odwdźięczy Ci się jakością dużo lepszą niż te po 30 zł
Poza tym nie ma co się tu sugerować tańszymi, tak samo jak jest np. dużo kocyków minky po 30 zł a i po 80 zł i ja wybieram te droższe, bo jakość jest zdecydowanie inna, to samo z wypełnieniem do pościeli, są za 50 zł i są za 150 zł i tak można w nieskończoność wymieniać. Bierz
kateee, d'nusia, A.Kasia, muminka83 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o zakupy to ja dzisiaj z okazji imienin dostałam dla małej:
kombinezon
sukienkę jeansową i legginsy
oprócz tego już wcześniej miałam kupione czy po siostrzeńcach:
- leżaczek
- mata edukacyjna
- 5 kartonów ciuszków
- pieluchy tetrowe i flanelowe
- płyny lovela do koloru i do bieli
- rożek
- becik do wózka
- laktator
Wybrany mam wózek, łóżeczko i materac, a cała reszta kosmetyków, reczników, kocyków pozostaje do zakupienia
Też szukałam przybornika, ale poproszę raczej kogoś by mi uszył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 11:31
Andriel, A.Kasia, Falon, Love_life lubią tę wiadomość
-
noelka wrote:Moja przyjaciółka mi polecała te firmy: Avent Naturals, Medela, Tomme Tippee
Avent był dobra firma ale 7 lat temu teraz jest przereklamowany - takie słowa usłyszałam od poloznej bo też chciałam aventa brać. -
nick nieaktualnyKarka - Wspaniale
cieszę się, że wszystko ok
Vira - spokojnie, czasami nie warto się tymi opiniami sugerowaćNa swoim przykładzie Ci powiem, że lekarka, która ma na znanylekarz same ochy i achy tak mnie kiedyś zbadała, że całą drogę do domu płakałam i krwawiłam kilka dni. Jeszcze mnie rakiem szyjki macicy nastraszyła, jak się później okazało bezpodstawnie. O maluszka się nie martw, nawet jeśli badanie będzie mało przyjemne to sądzę, że lekarz mu krzywdy nie zrobi
perła ziemi - też się kiedyś dziwiłam, kiedy mi koleżanki mówiły gdzie dziecko ma jakąś część ciała i czym akurat uderzyłoAle faktycznie z czasem da się to rozpoznać, szczególnie jak się wie w jakiej pozycji się dziecko znajduje. No bo jak jest główką np w górze to wiadomo, że nie nóżkami tam wali
Jeszcze troszkę i sama zobaczysz
Aaa, jeszcze jakiś czas temu zazdrościłam (chyba) Oli, jak pisała, że się dziecko pupką wypina a dziś jak mi się młody pięknie grzbietem wypiął po prawej stronie to aż pobiegłam mężowi pokazać
kateee - sorryale faktycznie jest śliczny
Póki pamiętam to napiszę - kupiłam na gemini wkładki laktacyjne LANSINOH (sugerowałam się tym, że na innym forum kobiety polecały) i są straszne! Nie wiem jak z chłonnością ale są jakieś takie cienkie, ogromne i ogólnie nie bardzoJedyny plus to to, że każda sztuka jest osobno pakowana. Jednak wrócę do moich ulubionych wkładek z Johnson’S® Baby. Super mi się poprzednio sprawdziły i mają taki fajny dopasowany do piersi kształt.
Karka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi szybko nie schodziły bo odciągałam laktatorem według tej zasady 7-5-3 co 3h i miałam laktację unormowaną. Pomiędzy odciąganiem jakoś mocno mi nie ciekło, tylko w nocy bo wtedy miałam dłuższą przerwę. Nie wiem jak to jest przy karmieniu piersią
-
Muszę sie poradzić może któraś miała taki problem. Dzisiaj obudziłam sie z mega czerwonym i napuchniętym okiem, udało sie po znajomosci dostać do lekarza okulisty w szpitalu no i tam stwierdził, ze zapalenie spojówek ale nie wie czy alergiczne czy wirusowe. Dostałam receptę na sol vigamox czy jakoś tak, powiedział ze to z antybiotykiem ale jakoś nie był w 100% pewny co do tego czy mozna w ciąży, ze wydaje mu sie ze mozna. Wiec ustaliliśmy ze poczekam do jutra bo jak to alergia to powinno przejść. Wydawało mi sie ze juz jest lepiej ale teraz juz i jedno i drugie oko swędzi i boli
ulgę przyniosły okłady z herbaty ale pytanie czy to wystarczy? Wolałabym uniknąć antybiotyku szczególnie ze wyczytałam ze stosować w ciąży tylko jak to konieczne. Moje pytanie czy któraś z Was podczas ciąży miała problem z oczami?
ja całe zycie bez żadnej alergii ani nic takiego a w ciąży co chwile jakieś nowe dziwne problemy
-
Czytam Was ostatnio na telefonie, ale żeby napisać to już musiałam wejść dziś na lapka.
Byłam dziś na USG, które trwało, oczywiście nie dłużej niż 15minut (u mojego lekarza prowadzącego). Robił dziś chyba "na akord". Jakbym nie zapytała o płeć i wagę dzieci to bym się gówno dowiedziała. Sprawdził podstawowe rzeczy, aczkolwiek mam pełno wątpliwości w głowie po tym USG. Oczywiśnie nie wiem ile mierzą moje dzieci bo CRL nie mam podanego w usg... jedynie jest waga. Pierwsze pytanie lekarza gdy leżałam na kozetce "Kto Panią prowadzi?" no jak to kto on... odpowiedziałam, że "Pan, Doktorze" a on "ooo mówią, że to dobrze jak lekarz nie poznaje swojej pacjentki" byłam zażenowana ale ok.
Dzieci bardzo ruchliwe, i chyba wstydliwe bo zasłaniały się ciągle rączkami.
1 dziecko położenie podlużne główkowe - 297g / Łożysko na tylnej ścianie o I stopniu dojrzałości.
2 dziecko położone poprzecznie (nogi ma w stronę pępka, wygodniś, pewnie stad mnie czasem zemdli po jedzeniu) - 306 g / łożysko na przedniej ścianie o I stopniu dojrzałości.
1 dziecko - Dziewczynka, 2 dziecko - chłopiecWięc moje zyczenie urodzinowe się CHYBA spełniło, aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo - być może przy kolejnym usg okażę się inna pleć dzieci
.
EDIT: Myślalam, że pochwalę się zdjęciami ale nie maczym - wydrukował mi tylko 4 z czego dwa to półprofil dzieci ledwo widoczne (przynajmniej jedno),a te dwa pozostałe zdjęcia to nie wiem co to jest.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2015, 21:48
Izoleccc, Est, d'nusia, alinalii, kateee, Andriel, aleksandrazz, Lilou1984, Mania1718, Tova33, Kokaina, Karka, Karolina@, krówka_muffka, Hannia123, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej,
zaglądam tylko na chwilę przed spaniem.
Widzę, że większość z was ma już sporo rzeczy dla maluchów.
Ja mam:
2 pary skarpetek- 1 od mamy, jedne kupiłam mężowi, żeby mu przekazać nowinę
1 bodziaka, którego kupiłam na przecenie w sklepie Disneya....
koniec
Myślę, że zakupy zaczniemy robić z początkiem roku.
BTW- Izabela- super imię. Izy to fajne dziewczynyd'nusia, perła ziemi, A.Kasia, Andriel, Tova33, Falon, Karolina@, Mietka 30:), Love_life, noelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja już nawet nie pamiętam ile i jakich kupiłam tych wkładek laktacyjnych.
Z oczami nigdy nie miałam problemu więc nie pomogę
Kasia.24 słabe trochę Twojego Lekarza prowadzącegoale super, że dzieci zdrowe i, że parka się trafiła
gratuluję. A pytałaś o te bóle? Coś mówił na ich temat?
Kasia24 lubi tę wiadomość
-
perła ziemi mam nawet stwietlik w domu ale wyczytalam, ze zdecydowanie w ciazy nie powinno sie go stosowac
a ja juz z 2tyg temu go uzywalam... teraz po przeczytaniu takich opinii nie wiem co robic