X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla córeczki.
    Moje koncepcje to: Sara, Kama i Nina, koncepcje mojego męża to Gabrysia i Alicja.

Które z tych pięciu Wam się podobają ?

Ja głosuję na Sarę i Alicję :-)

Vira lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira mój głos na Ninę :) fakt Kama to trochę jak dla psa :P

Vira lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla maluszka mam:
    łóżeczko
    fotelik samochodowy
    2 butelki
    smoczek
    2 ręczniki
    kocyk
    komoda kąpielowa
    pieluchy tetrowe kolorowe

Andriel, Love_life lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się z tych wszystkich Alicja najbardziej podoba :)

Vira, Love_life lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja głosuję na Sarę i Alicję :-)

hej! mnie podobnie jak Est czyli Alicja i Sara, najmniej Gabrysia mi przypadła do gustu bo jakoś zdrobnienie Gabi do mnie nie przemawia;-)

Dziewczyny! dostałam dziś od siorki dwa olbrzymie pudła z ciuszkami do dzidziulka po jej 2-letnim synku;-)
    Trzymała to wszystko dla mnie przez te dwa lata u teściowej bo u niej sporo miejsca. Jej teściowa już dawno namawiała ją aby to porozdawała bo po co to trzymać, lecz moja sis tak bardzo wierzyła że zajdziemy w ciąże że uparcie przetrzymała to wszystko dla nas i dziś do mnie pudełka dotarły ;-)Fajowo!;-)

Teraz czekam na poniedziałkową wizytę może w końcu poznamy płeć?

Chciałabym teraz wszystkie te ciuszki wyprać i pochować do przygotowanych szafeczek ;-) Tylko cały czas zastanawiam co mam kupić, proszek? płyn? czy może mleczko do prania? teraz takie mleczko jest w Biedronie za 29zł.firmy Lovela.A może jednak dwa wielgachne proszki Lovela? do białego i koloru?

A.Kasia, perła ziemi, Andriel, baassiia, She86 lubią tę wiadomość

201604051765.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już kompletujemy powoli rzeczy, mamy już:
    -wózek
    - dwa łóżeczka plus dwa materyki
    - dwie butelki jak narazie
    - kilka smoczków
    - pieluszki 3 takie kolorowe
    - parę ubranek :)

U nas dopiero się zacznie szał zakupów :)

Falon, Andriel, Love_life lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina szczerze mówiąc to wzięłam z neta po prostu, robiłam pierwszy raz :-)

Andriel ja kupiłam ten woombie, mama mi powiedziała że jak mogę myśleć by w taki kokon Amelke włożyć hihi, sama jestem ciekawa jak to będzie z tym otulaczem czy małej podpasi czy nie. A co do wyprawki to ja mam już wszystko poza kosmetykami, niania, łóżeczkiem to dopiero w styczniu.

Domii cholera że też nie wiedziałam o tym co mówił o woombie wcześniej :-P aż takie złe Masz te wyniki? Pewnie mało jesz a synek wysysa :-D. Mam nadzieję, że leki pomogą. Moja bratowa w maju urodziła drugiego synka i miał 4200 i 62cm to mówili, że dużo :-D o dziwo przytyla mniej niż z 1wszym bo 17kg a z Olim który ważył 3660kg i 55cm przytyla 30kg! Przed ciążą i 2miesiące po ciąży była chuda jak Patyk :-D obu rodziła SN :-)

[Vira][/b] mi najbardziej Gabrysia :-) kuzynke mam Kame :-)

Dorka ok napisze w poniedziałek obym tylko nie zapomniała :-D

Dorka87, domiii, Andriel lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Falon Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie szał zakupów rozpocznie się w grudniu;-) mam już całą listę niezbędnych rzeczy opracowaną;-) ale spoko... zdążymy ;-)

201604051765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzisiejsze łowy z lumpka - 6zł za wszystkie :-)
    6a4a4c39ec200a94med.jpg

Falon, Est, Dorka87, A.Kasia, Paulina2344, perła ziemi, Kate84, Andriel, Gośśś, Renka88, baassiia, wiewiórka17, muminka83, Izoleccc, Karka, Karolina@, Mietka 30:), Love_life, Malina81 lubią tę wiadomość

• Falon Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira jak za taką cenę to całkiem fajne;-) Ja jutro idę do lumpka bo dostawa ciuszków dziecięcych i niemowlęcych, jak coś upoluję to też focisko wstawię ;-)

201604051765.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:

Domii cholera że też nie wiedziałam o tym co mówił o woombie wcześniej :-P aż takie złe Masz te wyniki? Pewnie mało jesz a synek wysysa :-D. Mam nadzieję, że leki pomogą. Moja bratowa w maju urodziła drugiego synka i miał 4200 i 62cm to mówili, że dużo :-D o dziwo przytyla mniej niż z 1wszym bo 17kg a z Olim który ważył 3660kg i 55cm przytyla 30kg! Przed ciążą i 2miesiące po ciąży była chuda jak Patyk :-D obu rodziła SN :-)

no bardzo słabe :( a jem naprawdę niemało! nie wiem czemu tak się dzieje... może powinnam wciskać na siłę pietruszki i inne, bo w ogromnych ilościach tego nie jem :/

Uff to jest nadzieja, że urodzę SN, bo bardzo bieg chcę CC. :)

d69c2n0azl70dnw1.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Też ostatnio myślałam co u Jagood, tak długo się nie odzywa :(

Karolina, cieszę się, że wszystko z maleństwem w porządku :)

Alinali, jak dla mnie bardzo ładna komoda :)

Wiewiórka, śliczne ciuszki :)

Magdalena, to dobre wieści :) trzymam kciuki nadal za Ciebie!

Dorka87, ja mam przepis na pierniczki, bardzo dobre wychodzą, wklejam:

Przepis z margaryny Kasi (na około 50 pierniczków):
    - pół kostki margaryny Kasia (ja margarynę rozpuszczam w garnku, żeby było łatwiej potem mieszać; oczywiście czekam aż przestygnie)
    - 3 szklanki mąki
    - 1,5 szklanki cukru pudru
    - 3/4 szklanki miodu
    - 1 jajko
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 opakowanie przyprawy do pierników
    - 2 łyżeczki kakao (ale prawdziwego!)
    Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie się kleiło do rąk. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wycinać pierniczki. Piec ok. 8-10 minut w temp. ok. 180 stopni (ja piekę trochę dłużej, ale za to w trochę niższej temperaturze).
    Na końcu najprzyjemniejsza część - dekorowanie :D

Andriel, ja z rzeczy nie-ciuchowych to mam tylko łóżeczko i materac ;) i to nawet jeszcze nie u siebie ;) no i mleczko Lovela i kapsułki Jelp

Ja dzisiaj jestem tak niewyspana, że masakra, dwa razy się budziłam :/ nie mogę się ostatnio w ogóle wygodnie ułożyć...

Domii, co do wielkości noworodków, to chyba z reguły mają tak 3,5 kg.

Vira, z tych pięciu imion mnie się najbardziej podoba Alicja :)
    Fajne ciuszki kupiłaś, muszę się wybrać do tego lumpeksu ;)

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Vincent Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się uśmialiśmy z mężem, niezłe zdjęcia brzuszkowe ;)

http://www.pregnantchicken.com/pregnant-chicken-blog/2010/12/10/awkward-pregnancy-photos.html

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrcze dziewczyny trochę się boję. W poniedziałek mam wizytę u gina. Wspominałam Wam, że moja pani doktor odwołała wszystkie wizyty do końca listopada. W zastępstwie zapisałam się do innego lekarza. Teraz weszłam na znanylekarz.pl i 60% opinii o tym lekarzu to negatywy. Dziewczyny się skarżą, że badanie bardzo bolesne - domniemam, że usg dopochwowe lub wziernikiem. Teraz się boję...bólu pewnie najmniej ale boje się czy nie zrobi nic dzidziusiowi. Próbowałam się umówić do jakiegokolwiek innego z luxmedu ale wszystko pełne do 30 listopada :-(

• Karka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystko w porzadku z moją dzidzią :) Kopała po głowicy, a ja tego nie czułam ;) Waży niecałe 600g. Uspokoiłam się... Zwiększoną mam dawke aspatginu i przed następnà wizytą krzywa cukrowa... Później na kompie Was nadrobie:)

A.Kasia, noelka, Andriel, Gośśś, Est, d'nusia, Falon, kateee, Kokaina, Mania1718, Kate84, Martita88, baassiia, domiii, Hannia123, Izoleccc, Lilou1984, anie93lica, Karolina@, Kaarolina, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • noelka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka, super!

Vira, może nie będzie tak źle...?

Karka lubi tę wiadomość

• Andriel Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Falon - Może podzielisz się listą :)

Ja mam:
    -wózek
    -nosidełko
    -komodę z wanienką i półkami
    -Ekspres do przygotowywania mleka w proszku 3w1
    -parę ciuszków
    -matę z pianki od koleżanki
    -pojemniki do przechowywania pokarmu

Więc jeszcze szału nie ma :/ ale jak zajadę do Polski to będzie szał zakupowy;) Mąż specjalnie większe auto kupuje by to wszystko przywieść do Norwegii po Nowym Roku :)

Love_life lubi tę wiadomość

qb3c9vvjxduoi7gs.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira my też mamy teraz rozkminkę nt imienia dla naszej córeczki :) i na naszej liście też mamy Ninę i Gabrysię, a oprócz tego jeszcze Matyldę i Izabelę. Zerknęłam na listę najbardziej popularnych imion w 2014 roku i tam bardzo wysoko była na pewno Ala i Gabrysia, dlatego chyba odpuszczę, bo zawsze chciałam żeby imię mojego dziecka nie było zbyt popularne. moja koleżanka dała córeczce Gaja i też mi się bardzo podoba :)

a co do lumpeksów, to ja ostatnio byłam kilka razy, ale ubrania na wieszakach były wycenione za sztukę i to po 20-30 zł duże a dziecięce w granicach 15 zł. więc jak dla mnie za używany ciuszek baaaardzo drogo, więc odpuściłam. a nie! kupiłam sobie PRZE-CU-DO-WNY sweter 100% kaszmiru. co się w nim gdzieś ruszę to zbieram kilka komplementów :)

Kasia piszesz o takich wyraźnych ruchach swojego dzidziusia a ja jestem jeszcze na etapie wsłuchiwania się i wyczekiwania aż się moja odezwie. póki co już wiem jak to jest, ale ciągle te ruchy są takie delikatne, bardzo nieregularne i za chiny nie zgadłabym czym mnie akurat mała smyra :) eh! miesiąc...

dziewczyny dzisiaj byłam w szpitalu, skąd pani doktor wysłała mnie do innej kliniki, ponieważ nie skończyłam jeszcze 22 tygodnia i wg procedur kwalifikuję się jeszcze do Programu Badań Prenatalnych a nie na oddział. powtórzyła mi, że takie torbiele zazwyczaj się wchłaniają i że jeśli dziecko nie ma żadnych innych niepokojących cech, to ona by to tylko obserwowała. no, ale machina ruszyła i już się zarejestrowałam na przyszłą środę na badania w tym programie. musi być dobrze :)

muminka83 lubi tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karka , super, że wszystko ok!

Karka lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Kokaina szczerze mówiąc to wzięłam z neta po prostu, robiłam pierwszy raz :-)
    Kate, to daj linka do przepisu B-)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

‹‹ 1062 1063 1064 1065 1066 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ