Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Est wrote:Ja głosuję na Sarę i Alicję
hej! mnie podobnie jak Est czyli Alicja i Sara, najmniej Gabrysia mi przypadła do gustu bo jakoś zdrobnienie Gabi do mnie nie przemawia;-)
Dziewczyny! dostałam dziś od siorki dwa olbrzymie pudła z ciuszkami do dzidziulka po jej 2-letnim synku;-)
Trzymała to wszystko dla mnie przez te dwa lata u teściowej bo u niej sporo miejsca. Jej teściowa już dawno namawiała ją aby to porozdawała bo po co to trzymać, lecz moja sis tak bardzo wierzyła że zajdziemy w ciąże że uparcie przetrzymała to wszystko dla nas i dziś do mnie pudełka dotarły ;-)Fajowo!
Teraz czekam na poniedziałkową wizytę może w końcu poznamy płeć?
Chciałabym teraz wszystkie te ciuszki wyprać i pochować do przygotowanych szafeczekTylko cały czas zastanawiam co mam kupić, proszek? płyn? czy może mleczko do prania? teraz takie mleczko jest w Biedronie za 29zł.firmy Lovela.A może jednak dwa wielgachne proszki Lovela? do białego i koloru?
A.Kasia, perła ziemi, Andriel, baassiia, She86 lubią tę wiadomość
-
My też już kompletujemy powoli rzeczy, mamy już:
-wózek
- dwa łóżeczka plus dwa materyki
- dwie butelki jak narazie
- kilka smoczków
- pieluszki 3 takie kolorowe
- parę ubranek
U nas dopiero się zacznie szał zakupówFalon, Andriel, Love_life lubią tę wiadomość
-
Kokaina szczerze mówiąc to wzięłam z neta po prostu, robiłam pierwszy raz
Andriel ja kupiłam ten woombie, mama mi powiedziała że jak mogę myśleć by w taki kokon Amelke włożyć hihi, sama jestem ciekawa jak to będzie z tym otulaczem czy małej podpasi czy nie. A co do wyprawki to ja mam już wszystko poza kosmetykami, niania, łóżeczkiem to dopiero w styczniu.
Domii cholera że też nie wiedziałam o tym co mówił o woombie wcześniejaż takie złe Masz te wyniki? Pewnie mało jesz a synek wysysa
. Mam nadzieję, że leki pomogą. Moja bratowa w maju urodziła drugiego synka i miał 4200 i 62cm to mówili, że dużo
o dziwo przytyla mniej niż z 1wszym bo 17kg a z Olim który ważył 3660kg i 55cm przytyla 30kg! Przed ciążą i 2miesiące po ciąży była chuda jak Patyk
obu rodziła SN
[Vira][/b] mi najbardziej Gabrysiakuzynke mam Kame
Dorka ok napisze w poniedziałek obym tylko nie zapomniałaDorka87, domiii, Andriel lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Falon, Est, Dorka87, A.Kasia, Paulina2344, perła ziemi, Kate84, Andriel, Gośśś, Renka88, baassiia, wiewiórka17, muminka83, Izoleccc, Karka, Karolina@, Mietka 30:), Love_life, Malina81 lubią tę wiadomość
-
Kate84 wrote:
Domii cholera że też nie wiedziałam o tym co mówił o woombie wcześniejaż takie złe Masz te wyniki? Pewnie mało jesz a synek wysysa
. Mam nadzieję, że leki pomogą. Moja bratowa w maju urodziła drugiego synka i miał 4200 i 62cm to mówili, że dużo
o dziwo przytyla mniej niż z 1wszym bo 17kg a z Olim który ważył 3660kg i 55cm przytyla 30kg! Przed ciążą i 2miesiące po ciąży była chuda jak Patyk
obu rodziła SN
no bardzo słabea jem naprawdę niemało! nie wiem czemu tak się dzieje... może powinnam wciskać na siłę pietruszki i inne, bo w ogromnych ilościach tego nie jem
Uff to jest nadzieja, że urodzę SN, bo bardzo bieg chcę CC. -
Cześć
Też ostatnio myślałam co u Jagood, tak długo się nie odzywa
Karolina, cieszę się, że wszystko z maleństwem w porządku
Alinali, jak dla mnie bardzo ładna komoda
Wiewiórka, śliczne ciuszki
Magdalena, to dobre wieścitrzymam kciuki nadal za Ciebie!
Dorka87, ja mam przepis na pierniczki, bardzo dobre wychodzą, wklejam:
Przepis z margaryny Kasi (na około 50 pierniczków):
- pół kostki margaryny Kasia (ja margarynę rozpuszczam w garnku, żeby było łatwiej potem mieszać; oczywiście czekam aż przestygnie)
- 3 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru pudru
- 3/4 szklanki miodu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 opakowanie przyprawy do pierników
- 2 łyżeczki kakao (ale prawdziwego!)
Wszystkie składniki wymieszać i wyrabiać, aż ciasto będzie gładkie i nie będzie się kleiło do rąk. Rozwałkować na grubość ok. 0,5 cm i wycinać pierniczki. Piec ok. 8-10 minut w temp. ok. 180 stopni (ja piekę trochę dłużej, ale za to w trochę niższej temperaturze).
Na końcu najprzyjemniejsza część - dekorowanie
Andriel, ja z rzeczy nie-ciuchowych to mam tylko łóżeczko i materaci to nawet jeszcze nie u siebie
no i mleczko Lovela i kapsułki Jelp
Ja dzisiaj jestem tak niewyspana, że masakra, dwa razy się budziłamnie mogę się ostatnio w ogóle wygodnie ułożyć...
Domii, co do wielkości noworodków, to chyba z reguły mają tak 3,5 kg.
Vira, z tych pięciu imion mnie się najbardziej podoba Alicja
Fajne ciuszki kupiłaś, muszę się wybrać do tego lumpeksuKaarolina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyQrcze dziewczyny trochę się boję. W poniedziałek mam wizytę u gina. Wspominałam Wam, że moja pani doktor odwołała wszystkie wizyty do końca listopada. W zastępstwie zapisałam się do innego lekarza. Teraz weszłam na znanylekarz.pl i 60% opinii o tym lekarzu to negatywy. Dziewczyny się skarżą, że badanie bardzo bolesne - domniemam, że usg dopochwowe lub wziernikiem. Teraz się boję...bólu pewnie najmniej ale boje się czy nie zrobi nic dzidziusiowi. Próbowałam się umówić do jakiegokolwiek innego z luxmedu ale wszystko pełne do 30 listopada
-
Dziewczyny wszystko w porzadku z moją dzidzią
Kopała po głowicy, a ja tego nie czułam
Waży niecałe 600g. Uspokoiłam się... Zwiększoną mam dawke aspatginu i przed następnà wizytą krzywa cukrowa... Później na kompie Was nadrobie:)
A.Kasia, noelka, Andriel, Gośśś, Est, d'nusia, Falon, kateee, Kokaina, Mania1718, Kate84, Martita88, baassiia, domiii, Hannia123, Izoleccc, Lilou1984, anie93lica, Karolina@, Kaarolina, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
Falon - Może podzielisz się listą
Ja mam:
-wózek
-nosidełko
-komodę z wanienką i półkami
-Ekspres do przygotowywania mleka w proszku 3w1
-parę ciuszków
-matę z pianki od koleżanki
-pojemniki do przechowywania pokarmu
Więc jeszcze szału nie maale jak zajadę do Polski to będzie szał zakupowy;) Mąż specjalnie większe auto kupuje by to wszystko przywieść do Norwegii po Nowym Roku
Love_life lubi tę wiadomość
-
Vira my też mamy teraz rozkminkę nt imienia dla naszej córeczki
i na naszej liście też mamy Ninę i Gabrysię, a oprócz tego jeszcze Matyldę i Izabelę. Zerknęłam na listę najbardziej popularnych imion w 2014 roku i tam bardzo wysoko była na pewno Ala i Gabrysia, dlatego chyba odpuszczę, bo zawsze chciałam żeby imię mojego dziecka nie było zbyt popularne. moja koleżanka dała córeczce Gaja i też mi się bardzo podoba
a co do lumpeksów, to ja ostatnio byłam kilka razy, ale ubrania na wieszakach były wycenione za sztukę i to po 20-30 zł duże a dziecięce w granicach 15 zł. więc jak dla mnie za używany ciuszek baaaardzo drogo, więc odpuściłam. a nie! kupiłam sobie PRZE-CU-DO-WNY sweter 100% kaszmiru. co się w nim gdzieś ruszę to zbieram kilka komplementów
Kasia piszesz o takich wyraźnych ruchach swojego dzidziusia a ja jestem jeszcze na etapie wsłuchiwania się i wyczekiwania aż się moja odezwie. póki co już wiem jak to jest, ale ciągle te ruchy są takie delikatne, bardzo nieregularne i za chiny nie zgadłabym czym mnie akurat mała smyraeh! miesiąc...
dziewczyny dzisiaj byłam w szpitalu, skąd pani doktor wysłała mnie do innej kliniki, ponieważ nie skończyłam jeszcze 22 tygodnia i wg procedur kwalifikuję się jeszcze do Programu Badań Prenatalnych a nie na oddział. powtórzyła mi, że takie torbiele zazwyczaj się wchłaniają i że jeśli dziecko nie ma żadnych innych niepokojących cech, to ona by to tylko obserwowała. no, ale machina ruszyła i już się zarejestrowałam na przyszłą środę na badania w tym programie. musi być dobrzemuminka83 lubi tę wiadomość