Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
ksanka wrote:Hej dziewczyny, wygenerowany mi się wyniki
Glukoza 0 - 84
60-183
120- 156
Niestety czeka mnie poradnia diabetologoczna i dieta. Buuu...
A co z soczkami? Czy teraz tylko będą warzywne?
Musisz sama przetestować jakie będziesz miała wyniki po takim soku. Co z tego że ja np. trzymałam się diety i wskazań, jak miałam za duże wyniki. Każdy organizm jest inny, i trzeba metodą prób i błędów znaleźć takie produkty, które Ci będą odpowiadać. Ja miałam największy problem z wyborem chleba po którym nie skakał mi cukier, oraz fakt że mogłam jeść tylko jednego owoca do 200 gram dziennie -
Hej, od wczoraj mam takue nadchodzące bole brzucha. Raz z lewej raz z prawej strony raz przez cały brzuch. Dodatkowo mam bolesne wzdęcia i gazy że aż odbytem boli, nie jest to jakiś drastyczny ból ale po nocy mi nie przeszło.
Robię sobie właśnie herbatę z kopru i zastanawiam się czy nie dzwonić do Gina albo jechać na ip.
Całość właściwie zaczęła mi się po glukozie.
Poradzcie. -
MeAmerie. Właściwie i tak planowałem już od jakiegoś czasu zrobić mapę cukru dla różnych produktów. Także zobaczymy jak to bedzie i co będę mogła jesc.
Moja kuzynka miała największe skoki cukru po białym chlebie, i też zajęło jej sporo czasu zanim znalazła odpowiedni.
Może będzie trzeba wrócić do pieczenia -
Martita. Też nad tym się zastanawiałam. Ja żadko tyle słodkiego na raz przyjmowałam. A teraz ewidentnie po glukozie mam problemik. Może glukoza zasilana jakieś bakterie w jelitach i mam jazdę. Jeśli do wieczora mi nie przejdzie to jadę na ip ale liczę na to że jednak jelita się uspokoja.
Dalej mam coś takiego ze boli jak gaz się zbiera. Kurcze niefajnie uczucie. -
Cześć dziewczyny
Mój misiek daje mi popalić od samego rana kopniakamia wczoraj się martwiłam co tak słabo. Jak widać różnie to z tymi dziećmi.
Wczoraj zdenerwowałam się na męża, bo co ? Bo powiedział, że od grudnia to nawet nie ma mowy żebym jechała samochodem chociażby 1 km ;/ No kurde... Dobrze się czuję po krótkich dystansach, więc go nie rozumiem. A on uważa, że bezpieczniej będzie żebym nie jeździła. I nie ma mowy o jakiejkolwiek dyskusji...ksanka, Kokaina lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Dobry
w końcu wyspanaale za to krzywo spałam i boli mnie szyja ;d
znów ponury deszczowy dzień, i bardzo wieje ...
biorę się za owsiankę i czytam Was;) -
Hej kobietki
Witam się w 25 tygodniu ciąży
Ksanka ja np jak wstrzymam gazy to od razu boli mnie brzuch. Może to rzeczywiście ta glukoza namieszała
Madzialena jak po wizycie wczorajszej?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 08:41
A.Kasia, Madzialena90, Gośśś, ksanka, Karolina@, ryjkek, d'nusia, Kate84, Kokaina, Kajola, Hannia123 lubią tę wiadomość
[/link]
-
alinalii wrote:Dobry
w końcu wyspanaale za to krzywo spałam i boli mnie szyja ;d
znów ponury deszczowy dzień, i bardzo wieje ...
biorę się za owsiankę i czytam Was;)Ja jakoś nie mogę się przekonać, kupiłam nawet płatki górskie, ale nie bardzo mam pomysł jak to zrobić żeby mi smakowało... No i mleka nie lubię, więc musiałaby być na wodzie, to pewnie jeszcze mniej smacznie
Dziewczyny głupie pytanie. Czy jak się schylam, kucam, to nie gniotę swojego dzieciaczka za bardzo, nie podeformuje się tam? Ostatnio zakładanie butów to koszmar
Chodzić też zaczynam jak pingwin
A wczoraj depilowałam się tu i ówdzie i łoooo matkoooo... Chyba można śmiało te akrobacje zaliczyć do sportu w ciąży
Nawet bieżnia przed ciążą mnie tak nie męczyła
Karolina@, Kokaina, darra991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry.Ja tylko tak na szybko z komórki Wam napisze.Moja mała ksiezniczka wazy 659gram.Jest okazem zdrowia.Na sercu na poczatku nic nie zauwazyl a potem mu powiedzialam ze innu lekarz wykryl dwa ogniska to mowi ze owszem jest taki maly JEDEN punkcik ale to jest bez znaczenia że to jest przy zastawce i to jest normalne i wygląda bardziej na zgrubienie tkankowe niż ognisko. Ucałujcie ode mnie brzuszki,zmykam na z przyjaciółką.
A.Kasia, alinalii, Mania1718, ksanka, Madzialena90, baassiia, muminka83, Karolina@, kateee, ryjkek, d'nusia, RudyTygrysek, perła ziemi, She86, Est, Mietka 30:), Kate84, Kokaina, Karka, Kajola, Lilou1984, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
paola87 wrote:Widzę, że u Ciebie owsianka to codzienny rytuał
Ja jakoś nie mogę się przekonać, kupiłam nawet płatki górskie, ale nie bardzo mam pomysł jak to zrobić żeby mi smakowało... No i mleka nie lubię, więc musiałaby być na wodzie, to pewnie jeszcze mniej smacznie
Dziewczyny głupie pytanie. Czy jak się schylam, kucam, to nie gniotę swojego dzieciaczka za bardzo, nie podeformuje się tam? Ostatnio zakładanie butów to koszmar
Chodzić też zaczynam jak pingwin
A wczoraj depilowałam się tu i ówdzie i łoooo matkoooo... Chyba można śmiało te akrobacje zaliczyć do sportu w ciąży
Nawet bieżnia przed ciążą mnie tak nie męczyła
Paola ja się tak gimnastykowałam przy depilacji to lekarz powiedział , że lepiej żeby mąż to robił, bo jak się zginam to mogę powodować potem skurcze albo skracanie szyjki..Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
paola87 jesli nie lubisz mleka to kup sobie np. napój sojowy , bądź mleko migdałowe albo melko czekoladowe , ja gotuję chwilę płatki górskie i dodaje owoce zawsze jest to zurawina + banan lub jabłko lub kiwi
PYCHA!Karolina@ lubi tę wiadomość
-
paola87 wrote:Widzę, że u Ciebie owsianka to codzienny rytuał
Ja jakoś nie mogę się przekonać, kupiłam nawet płatki górskie, ale nie bardzo mam pomysł jak to zrobić żeby mi smakowało... No i mleka nie lubię, więc musiałaby być na wodzie, to pewnie jeszcze mniej smacznie
ja od dzisiaj mam 3, czyli 3 miesiące i 4 tygodnie do porodu -
Mania1718 wrote:Hej kobietki
Witam się w 25 tygodniu ciąży
Ksanka ja np jak wstrzymam gazy to od razu boli mnie brzuch. Może to rzeczywiście ta glukoza namieszała
Madzialena jak po wizycie wczorajszej?
Słońce pisałam wczoraj, widocznie nie doczytałaś
a więc:
seria pytań jak się czuje itd, badanie moczu omówienia poprzednich wyników, dała mi namiary na szpitale gdzie mogę rodzić... ogólnie ok.
Jak jej powiedziałam że boli mnie kręgosłup to zamówila mi lekarza na następny czwartek i powiedziała że postaramy się o zwolnienie z pracy ! CO TUTAJ SIĘ BARDZO RZADKO ZDARZA ! więc dla mnie bomba może już nie będę musiała pracować
poza tym zmierzyła mi ciśnienie, posłuchałyśmy serduszka malutkiej i zmierzyła mi brzuch zwykłym cm... tutaj to normalne i juz w sumie ustaliła mi wizyty do końca ciąży 14 grudnia mam test glukozy, tutaj robią go znacznie później niż w Polsce...
niestety o USG mogę tylko pomarzyć
to był było na tyle....Mania1718 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydomiii wrote:A jaki masz Kasiu otulacz?
Ksanka - teraz jak tak piszesz o tych problemach to skojarzyłam, że ja też przecież miałam glukozę w sobotę a od niedzieli problemy żołądkowe. Może to faktycznie wina glukozy a nie monte? W każdym razie też mnie tak bolało i kuło (z lewej strony głównie) ale jest coraz lepiej. Jem jogurt naturalny z kiwi i wczoraj na noc zjadłam pieczoną gruszkę (ponoć dobra na problemy jelitowe) i póki co dziś nic nie boli.
Oglądam właśnie w TVN o tej rodzinie, co sobie zrobiła domowego Big Brothera. Matka mówi "pokazujemy się w TV, żeby pokazać ciepło domowego ogniska", buahahaha - KASA, KASA, KASA. Ludzie są nienormalni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:05
domiii lubi tę wiadomość