Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaola87 wrote:Widzę, że u Ciebie owsianka to codzienny rytuał
Ja jakoś nie mogę się przekonać, kupiłam nawet płatki górskie, ale nie bardzo mam pomysł jak to zrobić żeby mi smakowało... No i mleka nie lubię, więc musiałaby być na wodzie, to pewnie jeszcze mniej smacznie
Dziewczyny głupie pytanie. Czy jak się schylam, kucam, to nie gniotę swojego dzieciaczka za bardzo, nie podeformuje się tam? Ostatnio zakładanie butów to koszmar
Chodzić też zaczynam jak pingwin
A wczoraj depilowałam się tu i ówdzie i łoooo matkoooo... Chyba można śmiało te akrobacje zaliczyć do sportu w ciąży
Nawet bieżnia przed ciążą mnie tak nie męczyła
Na soku jabłkowym możesz spróbowaćW internecie są miliony przepisów, musiałabyś po prostu popróbować co Ci posmakuje
Ja też jem na mleku, najczęściej z jabłkiem i cynamonen, bananem albo z jakimś domowym dżemem bez cukru.
She86 lubi tę wiadomość
-
Madzialena90 wrote:Słońce pisałam wczoraj, widocznie nie doczytałaś
a więc:
seria pytań jak się czuje itd, badanie moczu omówienia poprzednich wyników, dała mi namiary na szpitale gdzie mogę rodzić... ogólnie ok.
Jak jej powiedziałam że boli mnie kręgosłup to zamówila mi lekarza na następny czwartek i powiedziała że postaramy się o zwolnienie z pracy ! CO TUTAJ SIĘ BARDZO RZADKO ZDARZA ! więc dla mnie bomba może już nie będę musiała pracować
poza tym zmierzyła mi ciśnienie, posłuchałyśmy serduszka malutkiej i zmierzyła mi brzuch zwykłym cm... tutaj to normalne i juz w sumie ustaliła mi wizyty do końca ciąży 14 grudnia mam test glukozy, tutaj robią go znacznie później niż w Polsce...
niestety o USG mogę tylko pomarzyć
to był było na tyle....
Staram się czytać na bieżąco i czekałam na Twój post ale idzie się pogubić w marcoweczkach
W sumie to tak właśnie wyobrażam sobie wizytę za tydzieńNapewno zapytam o tą glukozę bo znajoma która teraz urodziła nie piła tego
[/link]
-
nick nieaktualnyMartita88 wrote:Kasia też to oglądam.. oboje bezrobotni i bajki opowiadają o cieple rodzinnym - jeśli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę
A na apartament w centrum miasta ich stać. Nie lepiej skoro kasy nie ma przeprowadzić się do czegoś mniejszego i tańszego? I normalnej pracy poszukać? Ja rozumiem, że ludziom czasami ciężko ale tak wyrachowanych osób nastawionych na łatwy zarobek kosztem swoich dzieci to nie widziałam jak żyję. I jeszcze tekst, że seksu NA TĘ CHWILĘ nie będą pokazywać. No ludzie!Martita88, She86 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki kochane - wlasnie wypilam herbatke koperkowa, odwiedzilam kibelek na 2 i bole przesly.wiec ewidentnie nadmuar cukru jest nie dla mjie dzis beda ogory!!!
odliczylam ruchy Zosi do 10 i zrobilam owsianke
Dziekuje wam za troske i wsparcie. Jestescie kochane
ZYCZE WAM CUDOWNEGO DNIA bez zmartwien.
Vira super ze badanie Wdzieczynki po raz kolejny uspokoilo cie a malutka ladnie sie zaprezentowala.
i witam sie z wami w moim 26 tc jeszcze tylko pare dni do studniowki.
Buziaki
A.Kasia, Mania1718, Madzialena90, Martita88, Karolina@, d'nusia, perła ziemi, She86, Mietka 30:), Kate84, Kokaina, Karka, Kajola, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Mania1718 wrote:Staram się czytać na bieżąco i czekałam na Twój post ale idzie się pogubić w marcoweczkach
W sumie to tak właśnie wyobrażam sobie wizytę za tydzieńNapewno zapytam o tą glukozę bo znajoma która teraz urodziła nie piła tego
mi położna mówiła że w UE test glukozy robi się w 28, 29 tygodniu, a ja jesj na to że w Polsce robi się go wcześniej, nie powiem że była zdziwiona.
a zapomniałam odnośnie mojej wagi +11kg, myślałam że mnie opieprzy bo powiedziała na początku ciąży że skoro miałam BMI w normie to mogę przytyć 11-15kg.
Mówię jej że unikam słodyczy i chodzę na basen, a ona na to widocznie taka moja natura " miejmy nadzieję że nie przytyjesz kolejnych 11 kg"
może test glukozy coś wyjaśni odnośnie mojej wagi zobaczymy 14 grudniaMania1718 lubi tę wiadomość
-
Ja polecam musli, owoce, orzechy i do tego jogurt grecki Bakoma. Jest to jeden z niewielu jogurtów robionych na zwykłym mleku, a nie mleku z proszku. Poradę co do tego jogurtu wyczytałam w książce "Zamień chemię na jedzenie" Bator.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 12:43
ksanka lubi tę wiadomość
-
Karka wrote:
Twardnienia - mówiłam lekarzowi, że mi się zdarzają, zwiększył mi o 2 tabletki aspargin, pytałam czy może za dużo siedzę, to kazał więcej leżeć, i też zauważyłam, że jest brzuszek twardszy jak siku mi się chce.
ja też pytałam czy siedzenie może mieć wpływ, bo wydawało mi się, że tak, a mój lekarz powiedział, że nie, bo wtedy wszystko jest w spoczynku i nie powinno się nic dziać, że to raczej efekt tego jak dużo chodzę i ogólnie wysiłku fizycznego... jest mądrym człowiekiem, więc pozostaje mi wierzyć
a co do ubranek - Ty przynajmniej masz w czym wybierać, a ja kupiłam sama wszystko od podstaw i ciągle mam wrażenie, że za mało... -
M+M+? wrote:Hej, a przed cc też należy wykonać lewatywę?
U nas nie robią. Zresztą ja przed cc zrobiłam kupkę i bym nie wyraziła zgody bo mam problem z hemoroidami a to jest przeciwwskazaniem. Kolejną zrobiłam na drugi dzień po cesarce bez problemuM+M+? lubi tę wiadomość
-
ksanka wrote:Muminko kochana, mam prośbę jakiś czas temu wspominałaś o dobrym sprzedawcy na allegro z ubrankami, jeśli mogłabyś przypomnieć jego nazwę byłabym wdzięczna
vira - za każdym razem jak czytam twoje posty to robi mi się banan na twarzy na WDZIĘCZYNKE!
Oczywiście. Daję link.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=33773944
Napisz do niego prywatną wiadomość iż jesteś zainteresowana zestawami ubranek bo z polecenia. Teraz widzę że nie ma - ale naprawdę cudowne. Nie pamiętam kto ale już ktoś z marcówek zamówił ciuszki teżu niego. Ja jestem zachwycona
-
Madzialena90 wrote:mi położna mówiła że w UE test glukozy robi się w 28, 29 tygodniu, a ja jesj na to że w Polsce robi się go wcześniej, nie powiem że była zdziwiona.
a zapomniałam odnośnie mojej wagi +11kg, myślałam że mnie opieprzy bo powiedziała na początku ciąży że skoro miałam BMI w normie to mogę przytyć 11-15kg.
Mówię jej że unikam słodyczy i chodzę na basen, a ona na to widocznie taka moja natura " miejmy nadzieję że nie przytyjesz kolejnych 11 kg"
może test glukozy coś wyjaśni odnośnie mojej wagi zobaczymy 14 grudnia
Madzia u mnie jest wagowo tak samo (oby nie wiecej) Tez staram sie nie objadac i jesc zdowo a waga rosnie ekspresowo. W poprzednich ciazach pilam glukoze i nie wykazalo cukrzycy ciazowej wiec se tlumacze ze niestety tak juz mam.
A powiec mi jak Ci mierzyla centymetrem brzuszek to wpisala przyblizona wage dziecka na podstawie tych pomiarow? Bo moj brzuszek teraz rosnie jak szalony i watpie zeby dziecko bylo duze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b10e04eabfd.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 09:48
domiii, A.Kasia, Vincent, Magda lena, Madzialena90, Gośśś, Renka88, Karolina@, kateee, ksanka, d'nusia, RudyTygrysek, Est, Mietka 30:), Kate84, Kokaina, Kasia24, Karka, Kajola, Hannia123 lubią tę wiadomość
[/link]
-
Dziewczyny a moja waga stoi w miejscu
także 7 kg na plusie utrzymuje się od ponad miesiąca. Cieszę się z tego niezmiernie
Jem wszystko kiedy tylko jestem głodna, ale staram się nie jeść na noc i jak widać skutkujeMania1718, Kokaina lubią tę wiadomość
Synuś Antoś - 23.03.2016r. -
Mania1718 wrote:Madzia u mnie jest wagowo tak samo (oby nie wiecej) Tez staram sie nie objadac i jesc zdowo a waga rosnie ekspresowo. W poprzednich ciazach pilam glikoze i nie wykazalo cukrzycy ciazowej wiec se tlumacze ze niestety tak juz mam.
A powiec mi jak Ci mierzyla centymetrem brzuszek to wpisala przyblizona wage dziecka na podstawie tych pomiarow? Bo moj brzuszek teraz rosnie jak szalony i watpie zeby dzicko bylo duze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b10e04eabfd.jpg
niestety nie podała mi przewidywanej wagi...
śliczny masz brzuszekMania1718 lubi tę wiadomość
-
Hej skarby.
Dziś zdecydowanie lepiej się czuję i mam nadzieję, że tak zostanie bo wczoraj myślałam że umrę. Nawet mój mąż jak wrócił z pracy powiedział że nieciekawie wyglądam
Muszę przyznać że daję sobie rękę odciąć ale na koniec marca będziemy mieć z 10 000 tyś stron jak nicIdziemy jak burza...
Madzia kochana wiem co czujesz. Szpital nie jest super. W pierwszej ciąży leżałam 7 msc z 9 msc ciąży plus tydzień po cesarce więc szlak mnie trafiał. Jednak miało to dobre strony. Nic nie musiałam robić. Mogłam skupić się na sobie.
Poczytaj książeczkę, zrób zakupyon line. :-* Ściskam cię cieplutko i życzę byś jak najszybciej wyszła
oczywiście w dwupaku
Kasiu te twoje otulacze na szczebelki są fenomenalne - właśnie czegoś takiego szukałamA metamorfoza łóżeczka w tych cudach i te lampeczki to fenomenalnie jak z katalogu
Vira a widzisz wizyta przyniosła same dobre wieści. Skoro lekarz powiedział ci że trzeba to olać to lejemysolidarnie. Maluszek jest zdrowy i to jest najważniejsze
:-*Madzialena90, A.Kasia, Est lubią tę wiadomość
-
niecierpliwaa wrote:Dziewczyny a moja waga stoi w miejscu
także 7 kg na plusie utrzymuje się od ponad miesiąca. Cieszę się z tego niezmiernie
Jem wszystko kiedy tylko jestem głodna, ale staram się nie jeść na noc i jak widać skutkuje
eh a ja zaczynam się zastanawiać czy jest okey. Bo u mnie nadal 70 kg a więc od wagi wyjściowej tylko 2 kg na plusie. Nadal mieszczę się w ubrania /spodnie z czasów zanim zaszłam w ciążę. Nic nie przytyłam od 4 tygodni. Jem tak jak przed ciążą - nawet mniej bo jem regularnie i więcej leżę. Piję dużo. Miałąm nadwagę zanim zaszłam w ciążę - więc tłumacze sobie że dziecko to bierze z zapasów tłuszczu
Przy Olinku przytyłam tylko 8 kg na całą ciążę więc albo taki mój urok albo szczęście. -
nick nieaktualny