X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Paulina na pierwszej stronie w poscie Karoliny jest link o nazwie "lista z wyprawka" tam jest wszystko co jest potrzebne :)

Kasiu hehe moj M. za to sie smieje, ze w koncu przytylam troche i ze zaczelam jesc jak czlowiek, bo wczesniej tylko wyzywal, ze nic nie jem i chuda jak patyk jestem :P A Muminka dobrze radzi :D tez bym mu te ciasteczka schowala :D :P

Madziu, Mania sliczne brzuszki macie :)

Kobitki prosze o kciuki o 15 mam wizyte :)

Mania1718, Madzialena90, muminka83, perła ziemi, M+M+?, A.Kasia, Mietka 30:), ksanka, Kate84, Kokaina, Martita88, d'nusia, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś kciuki zaciśnięte :)

Gośśś, muminka83, edyś lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mi paczka i objetosciowo wyglada, ze za malo. Zamowilam: 4 szt. pieluchy 40x80,4 szt. pieluchy 70x80, termometr kapielowy, szczotka+grzebien, 1 op. patyczkow hig., aspirator do nosa, 1 op. (10 szt.) podkladow poporodowych, 1 op. (2 szt.) wielorazowych majtek poporodowych, 1 op. (5 szt.) jednorazowych podkladow hig. 40x60, 2 op. (10 szt.) podkladow 60x60, 5 szt. soli fiz., 2 op. gazikow jalowych
    ab56970b756f3f53med.jpg

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wy to jak zawsze o jedzeniu a mój mąż się ze mnie śmieje, że jestem gruba i za dużo żrę :P Schował sobie wszystkie ciastka do szuflady w biurku i myśli, że nie wiem gdzie są :P

a widzisz Kasiu a u mnie wręcz odwrotnie, mąż mi co chwilę coś przynosi i mówi no weź to dla naszej córeczki, ale mnie tym wkurza, mówię mu że słodycze żadnych wartości odżywczych dziecku nie przynoszą... i się focha na minutę i sam wszystko zjada... eh ci faceci

A.Kasia, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zusu to mi najpierw robili problem z wypłatą i dopiero po 2 mc dostałam w październiku miałam na 2 dni przed końcem l4 a dzisiaj sie dowiedziałam że jeszcze nie zamknięta jest sprawa i pieniążki moge dostać po końcu l4...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    to prawda, przynajmniej się już wzięli za to i działają...
    swoją drogą to strasznie długo czekasz.. 4 miesiące? podobno mają 30 dni od dostarczenia dokumentów, wyjaśnień i innych, ale te rozumiem, że już dostarczyłaś, więc nad czym oni się jeszcze zastanawiają?
    to zależy bo byłam sie dowiedzieć i np jak 1 oddasz l4 i w trakcie analizy twojej sprawy wyślą ci jakies dokumenty nawet 29 dnia to te 30 dni sie liczy na nowo od daty dostarczenia odpowiednich dokumentów przez ciebie do zusu i mogą tak ciągnąć bardzo długo... a najlepiej ruszyć sie do osoby która sie naszą sprawą zajmuje a jak stwierdzi że ma jeszcze czas to do naczelnika zus tak jak ja zrobiłam... nagle w 2 dni pieniądze były wysłane...

darra991, domiii lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wy to jak zawsze o jedzeniu a mój mąż się ze mnie śmieje, że jestem gruba i za dużo żrę :P Schował sobie wszystkie ciastka do szuflady w biurku i myśli, że nie wiem gdzie są :P

hahaha ja za to wczoraj na dobranoc usłyszałam "dobranoc grubcio" ;] trochę zmiękł jak mu powiedziałam,że w takim razie od jutra tylko sałatki na obiad ;)

Mietka 30:), A.Kasia, muminka83, Kate84, Karolina@, domiii, Lilou1984, Hannia123 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie pogoda...w sam raz do leżenia :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola , ja też jem codziennie owsiankę ale ja z kolei z jogurtem :-) I nawet mój mąż polubił :-)

Domii , ja też nie kupuję pościeli, mały na początku będzie spał w spiworku lub otulaczu.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ale u mnie pogoda...w sam raz do leżenia :-)

Oj u mnie tez... nawet z lozka nie chcialo mi sie wychodzic :/ a tu mnie czeka jeszcze droga 100km do lekarza :/ masakra :/

Niecierpliwa dziekuje :*

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a mnie dzis tak znowu naszło ze ciagle czytam o niskich łożyskach, przodujących i sie nakręcam ze mi sie nie poniesie...:( czasem przeklinam ze mam dostęp do internetu :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wygramolilam się na śniadanie i dalej do łóżka, dobrze że mama zrobiła więcej fasolki po b.to obiad dla męża z głowy :-) Gosia trzymam kciuki, pisz jak tam po wizycie i wrażenia z pessarem :-)

Gośśś lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - powodzenia :) Trzymam kciuki a wizytę!

Martka89 - ojj, kochana bo Ci założymy blokadę rodzicielską na internet! Co Ci da takie nakręcanie się? I tak nie masz na to wpływu, jedyne co możesz to dbać o siebie i nie stresować się.

Właśnie dostałam info, że moje prześcieradełka w drodze :D Aha, polecam pieczone gruszki bo działają super na jelita :D Sprawdziłam! I do tego są pyszne! I to co M+M pisze o jogurtach z Bakomy to też potwierdzam. Nie tylko ten grecki ale chyba wszystkie z bakomy mają super składy, są bez cukru i mleka w proszku. Szczególnie polecam ten "łagodny smak", grecki raczej nie za często bo on ma sporo kalorii jak na jogurt naturalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:37

Gośśś, muminka83 lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ale naskrobałyście :D nie wiem, czy dam radę to nadrobić...

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluszków :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

MeAmerie, ja dzisiaj idę na Listy do M. 2 i już nie mogę się doczekać! Dlaczego było Ci źle?

Renka, dziękuję za prezentacje :)

O, Jagood, w końcu wróciłaś :) Super, że wszystko w porządku!

Magdalena, cieszę się, że w końcu założyli Ci pessar :) I trzymam kciuki, żeby było dobrze i czas w szpitalu szybko minął!

Tunia, ten krem Maltan polecała mi moja przyjaciółka, powiedziała, że mam używać tylko tego ;)

Znowu mi wyszły bakterie w moczu :/ nie wiem, czy znowu próbka źle pobrana czy co...

Ja wczoraj byłam pierwszy raz na gimnastyce i dostałam niezły wycisk :D ale super było! Tylko dzisiaj jestem cała połamana :P

muminka83, Kate84, Tunia.a lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jogurtów to ja jem bardzo dużo ale wolę owocowe i prawdziwe mleko (nie w proszku) mają Jogobella firmy Zott.

A.Kasia lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka - mi też cuda w moczu wyszły bo i leukocyty i bakterie i nabłonków dużo. Lekarz podejrzewa, że to raczej z pochwy, że mimo podmycia się trochę tej wydzieliny mogło ścieknąć do pojemniczka i kazał mi na czas oddawania próbki moczu włożyć sobie płyciutko po pochwy mini tampon. Zobaczymy za 3 tygodnie czy faktycznie wyniki moczu będą lepsze bo biorę urinal cały czas i nie czuję, żeby mi się coś z pęcherzem działo.

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie w tesco laktator ręczny z canpol ma taką fajną miękką nakładke na piersi a myśle że w ciągu tego roku co planuję karmić małą się przyda nawet jak bedzie miała iśc z tatusiem na spacer:)

muminka83 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    noelka - mi też cuda w moczu wyszły bo i leukocyty i bakterie i nabłonków dużo. Lekarz podejrzewa, że to raczej z pochwy, że mimo podmycia się trochę tej wydzieliny mogło ścieknąć do pojemniczka i kazał mi na czas oddawania próbki moczu włożyć sobie płyciutko po pochwy mini tampon. Zobaczymy za 3 tygodnie czy faktycznie wyniki moczu będą lepsze bo biorę urinal cały czas i nie czuję, żeby mi się coś z pęcherzem działo.
    No właśnie, ja też nie czuję, więc tym bardziej dziwne... Zobaczę, co gin powie. Leukocytów też mam trochę.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się wczoraj tak źle czułam, nie wiem czy po tej podróży czy po tym życiu w biegu, ale jak dotarłam do domu w Gdańsku to mdliło, plecy bolały, głowa eh
    Oczywiście noc bezsenna, ale trzeba żyć dalej :-P schab już się robi, spacer 2 km już za mną a teraz sprzątam i Was nadrobiłam w przerwie :-)

Kamka zdrówka

Vira super, cieszę się bardzo że wizyta udana i może faktycznie to nie ognisko także możesz być jeszcze bardziej spokojniejsza :-)

Ksanka A ta herbata koperkowa to pomaga np na zaparcia? Bo ja już wszystko inne spróbowałam. Niestety nie pomaga nic i jestem wciąż od miesiąca na czopkach wiem, że organizm może się przyzwyczaić ale bez tego ani rusz nawet po tym syropie i lekarz powiedział, że w ciąży muszę wybrać mniejsze zło czyli czopki niż niezałatwianie się....

Muminko mi się wydaje, że ok u Ciebie z wagą, ja miesiąc temu na wizycie też miałam dopiero 2kg na plusie a przed ciążą miałam niedowage a mała rośnie jak nie wiem więc ma z czego brać :-) ja nie jem dużo przez te problemy jelitowe no i do tego dużo się ruszam. Od 2 tygodni dopiero waga wystartowała i na dzień dzisiejszy mam 3,5 na plusie.
    Cieszę się, że czujesz się dziś lepiej. Zdrówka, zdrówka :-*

M+M to daj koniecznie znać czy dali mamie bo Tesco mam pod domem to też bym mamę podesłała hihi :-D

Ja stwierdziłam, że chyba w ciąży nie mogę jeść na mieście, miesiąc temu po swojej ulubionej knajpie chińskiej wymiotowałam choć w trakcie jedzenia nic mi nie było, ostatnio zjadłam 2 kawałki stripsów z KFC to biegunka, mdłości pół dnia, wczoraj naleśnik z manekina i mdłości i ogólnie źle hmm...Ale w weekend chyba sama zrobię naleśniki takiego mi smaka zrobiłyście dziś :-D

A byście widziały M wczoraj, opowiadam mu ze mała teraz to tak się wypina albo przekreca, że brzuch mi faluje jak bym obcego miała, on przyłożył ucho i mała akurat tak mocno się wypięła w tym miejscu a ten jak się wystraszył hahaha :-D

Miłego dnia Piękne :-)

muminka83, perła ziemi, Karolina@ lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Witam siebie w 23 tygodniu. Wczoraj pół dnia bolała mnie głowa, dziś w sumie po śniadanku też bolała trochę. teraz jest w miarę ok, ciśnienie atmosferyczne dziś waha się między 990-995 i to pewnie powód mojego bólu głowy.
    Jak co tydzień dodaję zdjęcie mojego porannego brzuszka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a67a6fdc0646.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:29

Kate84, Madzialena90, Mania1718, A.Kasia, Kokaina, wiewiórka17, She86, Vincent, d'nusia, darra991, perła ziemi, Karolina@, ryjkek, Est, Renka88, Kasia24, Karka, Falon, Kajola, Lilou1984, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ