Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Paulina na pierwszej stronie w poscie Karoliny jest link o nazwie "lista z wyprawka" tam jest wszystko co jest potrzebne :)

Kasiu hehe moj M. za to sie smieje, ze w koncu przytylam troche i ze zaczelam jesc jak czlowiek, bo wczesniej tylko wyzywal, ze nic nie jem i chuda jak patyk jestem :P A Muminka dobrze radzi :D tez bym mu te ciasteczka schowala :D :P

Madziu, Mania sliczne brzuszki macie :)

Kobitki prosze o kciuki o 15 mam wizyte :)

Mania1718, Madzialena90, muminka83, perła ziemi, M+M+?, nick nieaktualny, Mietka 30:), ksanka, Kate84, Kokaina, Martita88, nick nieaktualny, Karolina@, Karka lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś kciuki zaciśnięte :)

Gośśś, muminka83, edyś lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla mi paczka i objetosciowo wyglada, ze za malo. Zamowilam: 4 szt. pieluchy 40x80,4 szt. pieluchy 70x80, termometr kapielowy, szczotka+grzebien, 1 op. patyczkow hig., aspirator do nosa, 1 op. (10 szt.) podkladow poporodowych, 1 op. (2 szt.) wielorazowych majtek poporodowych, 1 op. (5 szt.) jednorazowych podkladow hig. 40x60, 2 op. (10 szt.) podkladow 60x60, 5 szt. soli fiz., 2 op. gazikow jalowych
    ab56970b756f3f53med.jpg

Mania1718, muminka83 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wy to jak zawsze o jedzeniu a mój mąż się ze mnie śmieje, że jestem gruba i za dużo żrę :P Schował sobie wszystkie ciastka do szuflady w biurku i myśli, że nie wiem gdzie są :P

a widzisz Kasiu a u mnie wręcz odwrotnie, mąż mi co chwilę coś przynosi i mówi no weź to dla naszej córeczki, ale mnie tym wkurza, mówię mu że słodycze żadnych wartości odżywczych dziecku nie przynoszą... i się focha na minutę i sam wszystko zjada... eh ci faceci

nick nieaktualny, ksanka, Kate84 lubią tę wiadomość

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zusu to mi najpierw robili problem z wypłatą i dopiero po 2 mc dostałam w październiku miałam na 2 dni przed końcem l4 a dzisiaj sie dowiedziałam że jeszcze nie zamknięta jest sprawa i pieniążki moge dostać po końcu l4...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    to prawda, przynajmniej się już wzięli za to i działają...
    swoją drogą to strasznie długo czekasz.. 4 miesiące? podobno mają 30 dni od dostarczenia dokumentów, wyjaśnień i innych, ale te rozumiem, że już dostarczyłaś, więc nad czym oni się jeszcze zastanawiają?
    to zależy bo byłam sie dowiedzieć i np jak 1 oddasz l4 i w trakcie analizy twojej sprawy wyślą ci jakies dokumenty nawet 29 dnia to te 30 dni sie liczy na nowo od daty dostarczenia odpowiednich dokumentów przez ciebie do zusu i mogą tak ciągnąć bardzo długo... a najlepiej ruszyć sie do osoby która sie naszą sprawą zajmuje a jak stwierdzi że ma jeszcze czas to do naczelnika zus tak jak ja zrobiłam... nagle w 2 dni pieniądze były wysłane...

darra991, domiii lubią tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • perła ziemi Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Wy to jak zawsze o jedzeniu a mój mąż się ze mnie śmieje, że jestem gruba i za dużo żrę :P Schował sobie wszystkie ciastka do szuflady w biurku i myśli, że nie wiem gdzie są :P

hahaha ja za to wczoraj na dobranoc usłyszałam "dobranoc grubcio" ;] trochę zmiękł jak mu powiedziałam,że w takim razie od jutra tylko sałatki na obiad ;)

Mietka 30:), nick nieaktualny, muminka83, Kate84, Karolina@, domiii, Lilou1984, Hannia123 lubią tę wiadomość

f2w3j6yxdenijlur.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u mnie pogoda...w sam raz do leżenia :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paola , ja też jem codziennie owsiankę ale ja z kolei z jogurtem :-) I nawet mój mąż polubił :-)

Domii , ja też nie kupuję pościeli, mały na początku będzie spał w spiworku lub otulaczu.

domiii lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Gośśś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Ale u mnie pogoda...w sam raz do leżenia :-)

Oj u mnie tez... nawet z lozka nie chcialo mi sie wychodzic :/ a tu mnie czeka jeszcze droga 100km do lekarza :/ masakra :/

Niecierpliwa dziekuje :*

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, a mnie dzis tak znowu naszło ze ciagle czytam o niskich łożyskach, przodujących i sie nakręcam ze mi sie nie poniesie...:( czasem przeklinam ze mam dostęp do internetu :(

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wygramolilam się na śniadanie i dalej do łóżka, dobrze że mama zrobiła więcej fasolki po b.to obiad dla męża z głowy :-) Gosia trzymam kciuki, pisz jak tam po wizycie i wrażenia z pessarem :-)

Gośśś lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - powodzenia :) Trzymam kciuki a wizytę!

Martka89 - ojj, kochana bo Ci założymy blokadę rodzicielską na internet! Co Ci da takie nakręcanie się? I tak nie masz na to wpływu, jedyne co możesz to dbać o siebie i nie stresować się.

Właśnie dostałam info, że moje prześcieradełka w drodze :D Aha, polecam pieczone gruszki bo działają super na jelita :D Sprawdziłam! I do tego są pyszne! I to co M+M pisze o jogurtach z Bakomy to też potwierdzam. Nie tylko ten grecki ale chyba wszystkie z bakomy mają super składy, są bez cukru i mleka w proszku. Szczególnie polecam ten "łagodny smak", grecki raczej nie za często bo on ma sporo kalorii jak na jogurt naturalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 11:37

Gośśś, muminka83 lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Ale naskrobałyście :D nie wiem, czy dam radę to nadrobić...

Gratuluję wszystkich udanych wizyt i zdrowych maluszków :)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

MeAmerie, ja dzisiaj idę na Listy do M. 2 i już nie mogę się doczekać! Dlaczego było Ci źle?

Renka, dziękuję za prezentacje :)

O, Jagood, w końcu wróciłaś :) Super, że wszystko w porządku!

Magdalena, cieszę się, że w końcu założyli Ci pessar :) I trzymam kciuki, żeby było dobrze i czas w szpitalu szybko minął!

Tunia, ten krem Maltan polecała mi moja przyjaciółka, powiedziała, że mam używać tylko tego ;)

Znowu mi wyszły bakterie w moczu :/ nie wiem, czy znowu próbka źle pobrana czy co...

Ja wczoraj byłam pierwszy raz na gimnastyce i dostałam niezły wycisk :D ale super było! Tylko dzisiaj jestem cała połamana :P

muminka83, Kate84, Tunia.a lubią tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jogurtów to ja jem bardzo dużo ale wolę owocowe i prawdziwe mleko (nie w proszku) mają Jogobella firmy Zott.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noelka - mi też cuda w moczu wyszły bo i leukocyty i bakterie i nabłonków dużo. Lekarz podejrzewa, że to raczej z pochwy, że mimo podmycia się trochę tej wydzieliny mogło ścieknąć do pojemniczka i kazał mi na czas oddawania próbki moczu włożyć sobie płyciutko po pochwy mini tampon. Zobaczymy za 3 tygodnie czy faktycznie wyniki moczu będą lepsze bo biorę urinal cały czas i nie czuję, żeby mi się coś z pęcherzem działo.

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie w tesco laktator ręczny z canpol ma taką fajną miękką nakładke na piersi a myśle że w ciągu tego roku co planuję karmić małą się przyda nawet jak bedzie miała iśc z tatusiem na spacer:)

muminka83 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    noelka - mi też cuda w moczu wyszły bo i leukocyty i bakterie i nabłonków dużo. Lekarz podejrzewa, że to raczej z pochwy, że mimo podmycia się trochę tej wydzieliny mogło ścieknąć do pojemniczka i kazał mi na czas oddawania próbki moczu włożyć sobie płyciutko po pochwy mini tampon. Zobaczymy za 3 tygodnie czy faktycznie wyniki moczu będą lepsze bo biorę urinal cały czas i nie czuję, żeby mi się coś z pęcherzem działo.
    No właśnie, ja też nie czuję, więc tym bardziej dziwne... Zobaczę, co gin powie. Leukocytów też mam trochę.

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja się wczoraj tak źle czułam, nie wiem czy po tej podróży czy po tym życiu w biegu, ale jak dotarłam do domu w Gdańsku to mdliło, plecy bolały, głowa eh
    Oczywiście noc bezsenna, ale trzeba żyć dalej :-P schab już się robi, spacer 2 km już za mną a teraz sprzątam i Was nadrobiłam w przerwie :-)

Kamka zdrówka

Vira super, cieszę się bardzo że wizyta udana i może faktycznie to nie ognisko także możesz być jeszcze bardziej spokojniejsza :-)

Ksanka A ta herbata koperkowa to pomaga np na zaparcia? Bo ja już wszystko inne spróbowałam. Niestety nie pomaga nic i jestem wciąż od miesiąca na czopkach wiem, że organizm może się przyzwyczaić ale bez tego ani rusz nawet po tym syropie i lekarz powiedział, że w ciąży muszę wybrać mniejsze zło czyli czopki niż niezałatwianie się....

Muminko mi się wydaje, że ok u Ciebie z wagą, ja miesiąc temu na wizycie też miałam dopiero 2kg na plusie a przed ciążą miałam niedowage a mała rośnie jak nie wiem więc ma z czego brać :-) ja nie jem dużo przez te problemy jelitowe no i do tego dużo się ruszam. Od 2 tygodni dopiero waga wystartowała i na dzień dzisiejszy mam 3,5 na plusie.
    Cieszę się, że czujesz się dziś lepiej. Zdrówka, zdrówka :-*

M+M to daj koniecznie znać czy dali mamie bo Tesco mam pod domem to też bym mamę podesłała hihi :-D

Ja stwierdziłam, że chyba w ciąży nie mogę jeść na mieście, miesiąc temu po swojej ulubionej knajpie chińskiej wymiotowałam choć w trakcie jedzenia nic mi nie było, ostatnio zjadłam 2 kawałki stripsów z KFC to biegunka, mdłości pół dnia, wczoraj naleśnik z manekina i mdłości i ogólnie źle hmm...Ale w weekend chyba sama zrobię naleśniki takiego mi smaka zrobiłyście dziś :-D

A byście widziały M wczoraj, opowiadam mu ze mała teraz to tak się wypina albo przekreca, że brzuch mi faluje jak bym obcego miała, on przyłożył ucho i mała akurat tak mocno się wypięła w tym miejscu a ten jak się wystraszył hahaha :-D

Miłego dnia Piękne :-)

muminka83, perła ziemi, Karolina@ lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Witam siebie w 23 tygodniu. Wczoraj pół dnia bolała mnie głowa, dziś w sumie po śniadanku też bolała trochę. teraz jest w miarę ok, ciśnienie atmosferyczne dziś waha się między 990-995 i to pewnie powód mojego bólu głowy.
    Jak co tydzień dodaję zdjęcie mojego porannego brzuszka :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a67a6fdc0646.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:29

Kate84, Madzialena90, Mania1718, nick nieaktualny, Kokaina, wiewiórka17, She86, Vincent, nick nieaktualny, darra991, perła ziemi, Karolina@, ryjkek, Est, Renka88, Kasia24, Karka, Falon, Kajola, Lilou1984, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
‹‹ 1124 1125 1126 1127 1128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ