X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie Dziewczyny aż muszę Wam napisać , pochwalić dziś ZUS. Loguję się z ciekawości do PUE sprawdzić czy już wklepali moje zwolenie mam od 30.10-24.11 zawsze kase mam około końca zwolnienia więc tak liczyłam na 24/25 a tu wchodze i dziś do wypłaty wow tydzień przed końcem normalnie szok ,jakie miłe zaskoczenie :P

Mania1718, A.Kasia, Kokaina, She86, Karolina@, Est, Kajola, Lilou1984, Mietka 30:), Tunia.a lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Normalnie Dziewczyny aż muszę Wam napisać , pochwalić dziś ZUS. Loguję się z ciekawości do PUE sprawdzić czy już wklepali moje zwolenie mam od 30.10-24.11 zawsze kase mam około końca zwolnienia więc tak liczyłam na 24/25 a tu wchodze i dziś do wypłaty wow tydzień przed końcem normalnie szok ,jakie miłe zaskoczenie :P
    to fajnie masz mi ciągle przedłużają...

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • noelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieźle :D

• edyś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, a co z Toba? Bo Ty chyba w szpitalu...

l22ncwa15v2ncszo.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wy moje dzisiaj mi wybiła 100-dniówka jejku jak ten czas leci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 12:50

Mania1718, A.Kasia, Kokaina, roletka, She86, d'nusia, muminka83, Karolina@, Est, ksanka, Kajola, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• noelka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was też jest taki okropny wiatr?! o.O

• kamka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest okropnie szaro buro i deszcz pada:/

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - kochana jeśli cały czas Cię dręczą problemy z wypróżnianiem to musisz niestety zmienić nawyki żywieniowe :/ Nie dobrze jest, gdy rzadko spożywa się posiłki. Lepiej jeść więcej posiłków ale w mniejszych porcjach i do każdego posiłku przemycić jakiś owoc czy warzywo. Gdy robisz kanapkę to dodaj do chleba np rukolę czy inny rodzaj sałaty + kiełki. Chleb polecam orkiszowy, ciężkie ziarniste często wcale nie są dobre. Do tego NA NOC dobrze jest zjeść np jogurt naturalny z probiotykiem (ja dodaję jeszcze kiwi). Lepiej nie jeść nic z błonnikiem bo w ciągu nocy nie pijemy, więc ten błonnik może tylko zapchać kichy a nie pomóc. Przy błonniku dużo, dużo wody, bez wody to nie ma sensu bo więcej szkody niż pożytku :/ Na obiad dobrze zjeść zupę, ale nie zawiesistą i nie jeść ugotowanej marchewki bo jest zapierająca. Zamiast ziemniaków i ryżu lepiej zjeść kaszę np gryczaną a jak makaron to razowy (Lubella ma teraz duży wybór). Taką dietę trzeba stosować codziennie bo z dnia na dzień nie da się kiszek wyregulować. Ja przy takim schemacie żywienia częściej mam luźniejsze stolce niż zaparcia (ale przy pessadze mi to pasuje), jedynie po słodyczach mam jakieś rewolucje bo chyba po prostu od nich odwykłam. Spróbuj ;) Może akurat Ci pomoże taka dieta bo jak się organizm przyzwyczai do tych czopków to później może być bardzo ciężko go odzwyczaić :/

d'nusia, muminka83, Kate84 lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak u mnie tez wieje , aż boje się że mi porwie więźbe na budowie :(

a na obiad zrobiłam pomidorową i naleśniki z serem ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też leje deszcz jest zimno i ponuro.
    Kasia święta racja ze przy problemach z wyproznianiem się jest zmienić nawyki żywieniowe. W momencie kiedy zaparcia zaczęły mi dokuczać odezwały się Hemoroidy :( A jak doszło że płacze w toalecie to raz dwa zaczęłam się inaczej odżywiać. Poczytałam trochę i teraz jest o niebo lepiej. Miałam w domu czopki i maści pomocne ale nie chciałam się tym faszerowac.
    PS macie zwierzaki w domu (kota, psa?) Zachowują się jakoś inaczej niż z przed ciąży? Mój kot nie opuszcza mnie na krok, ciągle leży na brzuchu. Miętoli się do mnie i mruczy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:12

d'nusia, Est lubią tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anie93lica i Arien wywołuję Was do odpowiedzi! Wszystko z Wami ok?

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten deszczowy, obrzydliwy dzień :]

MeAmerie Emil, piękne imię, jak u męża mega :D <3

Niecierpliwa Mężuś się obawia o Ciebie z tą jazdą samochodem. Mój też jak tylko może to sam chce prowadzić :>
    Kamka Zdrówka !!

Paola87 Ja jeszcze z depilacją nie mam problemów, pipkę jeszcze dobrze widzę zza brzucha mego :D :D :D A po nogach to jadę depilatorem na siedząco na podłodze :>

Muminka chce się upewnić że dobrze zrozumiałam- hemoroidy są przeciwwskazaniem do zrobienia lewatywy ? Ja się męczę z nimi chyba od zawsze, raz są, raz znikają i tak w kółko :(
    Piszecie dziewczyny o zmianie nawyków żywieniowych- ja staram się odżywiać zdrowo, jedzenie co 3 godziny, dużo warzyw i owoców, płynów też dużo wlewam zwykle jakieś słabe herbaty owocowe, a i tak mam zaparcia :( Ruszam się też w miarę :[ Chyba po prostu taka moja natura.

Marta89 Naleśniki z nutellą też uwielbiam, lubię też dokroić banana do nich <3

Gośśś kciuki za udaną wizytę &&&&&&

Kate84 Mój maż też jak czasami przykłada rękę do brzucha to młody się na niego wypina :D

Ehh, tak piszecie o tym filmie Listy do M, też bym poszła, ale z racji różnych opinii przydałoby się iść w środę na tańszy bilet. No a tak jak pisałam dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia na Inflanckiej, więc te środy raczej odpadają :(

Napiszę Wam potem co i jak w tej szkole, sama jestem mega ciekawa jak to będzie wyglądało, ile będzie trwało, co tam będziemy robić itd :>

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to i ja się pochwalę brzuszkiem w pierwszy dzień 24 tygodnia :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81d6ed1b8262.png

Edit: może teraz dobrze załaduje

Brzusio ma 94 cm na wysokości pępka :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:36

Madzialena90, A.Kasia, Kokaina, Martita88, d'nusia, Vincent, ryjkek, Karolina@, perła ziemi, Mania1718, Kate84, alinalii, Est, RudyTygrysek, Kasia24, kateee, Karka, Falon, Kajola, Lilou1984, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmieniam się w trola :D dopiero wypełzłam z łóżka. Przez tą pogodę (silny wiatr) moja głowa chyba wybuchnie :/

Ja też miałam zaparcia ale właśnie zmiana jedzenia pomogła więc coś w tym jdst :)

Kleo też się długo nie odzywała...

dqprwn15leplej5m.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 śliczny brzuszek :)

She86 lubi tę wiadomość

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kate84 - kochana jeśli cały czas Cię dręczą problemy z wypróżnianiem to musisz niestety zmienić nawyki żywieniowe :/ Nie dobrze jest, gdy rzadko spożywa się posiłki. Lepiej jeść więcej posiłków ale w mniejszych porcjach i do każdego posiłku przemycić jakiś owoc czy warzywo. Gdy robisz kanapkę to dodaj do chleba np rukolę czy inny rodzaj sałaty + kiełki. Chleb polecam orkiszowy, ciężkie ziarniste często wcale nie są dobre. Do tego NA NOC dobrze jest zjeść np jogurt naturalny z probiotykiem (ja dodaję jeszcze kiwi). Lepiej nie jeść nic z błonnikiem bo w ciągu nocy nie pijemy, więc ten błonnik może tylko zapchać kichy a nie pomóc. Przy błonniku dużo, dużo wody, bez wody to nie ma sensu bo więcej szkody niż pożytku :/ Na obiad dobrze zjeść zupę, ale nie zawiesistą i nie jeść ugotowanej marchewki bo jest zapierająca. Zamiast ziemniaków i ryżu lepiej zjeść kaszę np gryczaną a jak makaron to razowy (Lubella ma teraz duży wybór). Taką dietę trzeba stosować codziennie bo z dnia na dzień nie da się kiszek wyregulować. Ja przy takim schemacie żywienia częściej mam luźniejsze stolce niż zaparcia (ale przy pessadze mi to pasuje), jedynie po słodyczach mam jakieś rewolucje bo chyba po prostu od nich odwykłam. Spróbuj ;) Może akurat Ci pomoże taka dieta bo jak się organizm przyzwyczai do tych czopków to później może być bardzo ciężko go odzwyczaić :/

Kasiu kiełki nie są dobre w ciąży i nie powinno się ich jeść. Ryż jest lekkostrawny więc jak najbardziej polecam. Uważałabym też na makaron i pieczywo razowe, wprawdzie są bardzo zdrowe ale ciężkostrawne. Ja np. nie mogę ich jeść. Z zaparciami nigdy nie miałam problemów, nawet teraz. Za to czasem miewam biegunkę, w ciąży jest jeszcze bardziej uciążliwa. Oczywiście uważam, że przede wszystkim każdy indywidualnie powinien się sam przekonać, co mu szkodzi, a co nie. Niestety najlepsza jest zasada prób i błędów, co czasem nie jest przyjemne :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 13:43

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 Pięknie <3 I malutki masz ten brzuszek, ja muszę w końcu kupić ten metr krawiecki żeby się pomierzyć, bo aż sama jestem ciekawa ile mam :>

She86 lubi tę wiadomość

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• ryjkek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny zmieniam się w trola :D dopiero wypełzłam z łóżka. Przez tą pogodę (silny wiatr) moja głowa chyba wybuchnie :/

Też się dzisiaj kiepsko czuję. Mam nadzieję, że to przez pogodę, u mnie też wieje i pada.

Syn Stasiu ur 02.03.2016
    zrz6wn1558wbfsvl.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1718 wrote:
    U nas też leje deszcz jest zimno i ponuro.
    Kasia święta racja ze przy problemach z wyproznianiem się jest zmienić nawyki żywieniowe. W momencie kiedy zaparcia zaczęły mi dokuczać odezwały się Hemoroidy :( A jak doszło że płacze w toalecie to raz dwa zaczęłam się inaczej odżywiać. Poczytałam trochę i teraz jest o niebo lepiej. Miałam w domu czopki i maści pomocne ale nie chciałam się tym faszerowac.
    PS macie zwierzaki w domu (kota, psa?) Zachowują się jakoś inaczej niż z przed ciąży? Mój kot nie opuszcza mnie na krok, ciągle leży na brzuchu. Miętoli się do mnie i mruczy ;)

Mój piesek to samo. Zawsze chodzi za mną. Czeka aż dojdę... łasi się do brzuszka. Jest opiekuńcza

Mania1718 lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokaina wrote:
    Witam się w ten deszczowy, obrzydliwy dzień :]

MeAmerie Emil, piękne imię, jak u męża mega :D <3

Niecierpliwa Mężuś się obawia o Ciebie z tą jazdą samochodem. Mój też jak tylko może to sam chce prowadzić :>
    Kamka Zdrówka !!

Paola87 Ja jeszcze z depilacją nie mam problemów, pipkę jeszcze dobrze widzę zza brzucha mego :D :D :D A po nogach to jadę depilatorem na siedząco na podłodze :>

Muminka chce się upewnić że dobrze zrozumiałam- hemoroidy są przeciwwskazaniem do zrobienia lewatywy ? Ja się męczę z nimi chyba od zawsze, raz są, raz znikają i tak w kółko :(
    Piszecie dziewczyny o zmianie nawyków żywieniowych- ja staram się odżywiać zdrowo, jedzenie co 3 godziny, dużo warzyw i owoców, płynów też dużo wlewam zwykle jakieś słabe herbaty owocowe, a i tak mam zaparcia :( Ruszam się też w miarę :[ Chyba po prostu taka moja natura.

Marta89 Naleśniki z nutellą też uwielbiam, lubię też dokroić banana do nich <3

Gośśś kciuki za udaną wizytę &&&&&&

Kate84 Mój maż też jak czasami przykłada rękę do brzucha to młody się na niego wypina :D

Ehh, tak piszecie o tym filmie Listy do M, też bym poszła, ale z racji różnych opinii przydałoby się iść w środę na tańszy bilet. No a tak jak pisałam dzisiaj zaczynamy szkołę rodzenia na Inflanckiej, więc te środy raczej odpadają :(

Napiszę Wam potem co i jak w tej szkole, sama jestem mega ciekawa jak to będzie wyglądało, ile będzie trwało, co tam będziemy robić itd :>

Tak. Jeśli masz hemoroidy to nie powinno się wykonywać lewatywy. Nawet na ulotce jest to przeciwwskazaniem.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ