X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    W multikinie i heliosie jest promocja jak kupisz jeden bilet za minimum 20 zł i zaplacisz za pomocą bliku to drugi bilet jest za darmo ;) skorzystalam z tej promocji i dwa bilety na Listy do m2 zapłaciłam 23 zł.

Za pomocą czego ? Bliku?

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Mówisz bezwietrznie? Jakoś trudno mi w to uwierzyć :D

zdarza się :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii ale Ty ładniutka jesteś :) śliczne masz oczy. Pieski się raczej opiekują dziećmi i raczej cieszą się na nowego członka rodziny

Gorzej z naszym kotem, pewnie sobie zrobi z naszej córeczki materac :]

Mania1718, alinalii, Renka88, Karka lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, Renka1000 ;) - Wolno jeść wszystko z mleka pasteryzowanego a większość serów pleśniowych dostępnych w sklepach jest właśnie z takiego. Można spożywać twarde sery, takie jak Cheddar, Cheshire, Parmesan, Feta, Edam, Gouda. Sery do smarowania, takie jak Ricotta, Mascarpone czy serek wiejski też są ok :)

Kate84 - a jaki magnez bierzesz? Możesz spróbować z cytrynianem (np magnez Humavit) bo cytrynian działa rozwalniająco na stolec :)

Kasmira - sny w ciąży potrafią być bardzo realistyczne, sama takie miewam :/ Trzymam kciuki za wizytę, powodzenia :)

Renka88 lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 jestem pewna że i mój kotecek będzie właził na synka i ugniatał go tymi łapkami :D będę miała ho na oku cały czas ;)

She86 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, My też byliśmy w kinie, ja sobie pod plecy podłożyłam kurtki i dałam radę, nawet do toalety nie wyszłam. :)
    Co do zaparć to nie mam takich problemów, piję wodę z cytryna i jem dużo mandarynek akurat teraz i jest w miarę ok.

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A wybiera się ktoś na Igrzyska Śmierci? Ja bym chciała na imieniny się z mężem wybrać bo oglądaliśmy wszystkie części ale boję się, że nie wysiedzę bez sikania tyle czasu ;) W sumie zawsze mogę sobie w czasie filmu wyjść do toalety ale jakoś mi głupio ;) Przydałby się cewnik na te kilka godzin :P

Tak, ja się wybieram na Igrzyska Śmierci! Oglądaliśmy wszystkie części, więc nie możemy przegapić i tej.

I jeszcze dodam, że zgadzam się z Tobą w sprawie kiełków, są bardzo zdrowe i my też jemy je bardzo często.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki moczu i tak:
    ph - 5,0
    nabłonki płaskie - nieliczne
    leukocyty - 1-3
    erytrocyty swieze - 0-1
    pasma śluzu - nieliczne
    bakterie - d liczne
    kryształy szczawianu wapnia - nieliczne
    czy to może byc jakas infekcja? orientuje sie ktos? wizyte u lekarza mam dopiero za tydzien..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też miałam fatalną noc. Mój mąż wieczorem wyjechał do Bydgoszczy i wraca dopiero jutro. Więc poszłam spać bardzo późno a o 5 rano u mnie była burza - istny armagedon. Mieszkam przy lesie i myślałam, że wiatr powyrywa drzewa z korzeniami i mi rąbnie w okna. Gdzieś blisko piorun w coś walnął i był niemożliwy huk. Cała zapłakana i wystraszona zadzwoniłam do męża. Co on biedny mi pomoże jak jest 150km dalej - ale mimo, że dla niego był środek nocy odebrał i starał się mnie uspokoić a ja mu szlochałam w słuchawkę. Mam przekochanego męża.
    Po rozmowie z nim zabrałam moją kicię do łóżka i mi mruczała do ucha także nawet moja Esqelcia okazała mi wsparcie.
    W ogóle jak u Was jest z emocjami ? Mnie bardzo niewiele potrzeba by się rozpłakać na całego, a i wqrzyć się potrafię od tak

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić Was na chwilę to tyle na produkujecie że szok ;)
    Ja dziś aktywnie spędziłam dzień, ganialam z Małym i właśnie padł i śpi; ) no i dzisiaj Krzyś dostał kopniaka od Brata, za bardzo Mu się to ie spodobało ;)

Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She no chciałam pisać, że na zdjęciu wyglądasz szczupło :-)

Cofam to co mówiłam o pogodzie w Gdańsku zaczęło tak wiać i padać! Dobrze, że spacer rano zaliczyłam choć po obiedzie chciałam iść drugi raz hmmm

A.Kasia no właśnie nie biorę choć dziwie się bo wy wszystkie prawie tak a mój lekarz mówi, że nie ma potrzeby eh. No ale go słucham.

Ja często wcinam mozzarelle, fete ale niby sprawdzam z jakiego mleka są, choć myślę że u nas to takich prawdziwych serów nie ma :-P ostatnio wpadł mi w oko taki pięknie wyglądający ser ale sprzedawczyni mówi że ja takich nie mogę :-D więc odpuściłam

Vira właśnie koleżanki i mama mówiły, że w Poznaniu była mega burza!

km5szbmhexpco9m1.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Za pomocą czego ? Bliku?

Ją mam w millenium możliwość zapłaty za pomocą bliku- specjalny kod który wpisujesz na terminalu płatniczym. Ten kod dostępny po zalogowaniu na konto banku. Musisz tylko poinformować że chcesz tak placic

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wieje, pada i jest jakoś tak bardzo ponuro, z bratem rozmawiałam chwile temu i mówił że w gdańsku też zaczęło wiać.
    A u nas dziś na obiadek zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym. :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    565b6e2e7dc54e2emed.jpg
    Pozdrawiam z Chłopakami :D

RudyTygrysek, Teresa1992, Vincent, Madzialena90, Kokaina, Est, Mania1718, A.Kasia, Izoleccc, TaRRa, Martita88, Karolina@, ksanka, baassiia, darra991, muminka83, Kasia24, She86, d'nusia, Kate84, edyś, alinalii, perła ziemi, Renka88, Falon, Karka, Kajola, Gośśś, Hannia123, Magda lena, Mietka 30:), Tunia.a, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira, kciuki &&&&&&&
    W wawce też padaka na całego, lecę zaraz na szybką kawkę z koleżankami z pracy.
    Na obiadek mamy barszcz biały na wedzonych zeberkach z białą kielbasa. Mąż się zajada że hej :)
    Miłego popołudnia Wam życzę.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowy avatar ... taki na czasie :) w 100 % pokazuje gimnastyke z butami :)

Kokaina, paola87, A.Kasia, RudyTygrysek, TaRRa, Mania1718, Karolina@, She86, d'nusia, Kate84, Est, M+M+?, Falon, Kajola, Lilou1984, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 - trochę niskie ph moczu i te bakterie mogą wskazywać na początek infekcji, pij dużo (najlepiej tej herbatki z żurawiny) i powinno być ok do czasu wizyty :) W razie co to zawsze możesz wziać Urinal bo to tylko wyciąg z żurawiny i nie zaszkodzi.

Kate84 - spróbuj może z tym Humavitem na noc, magnez Ci nie zaszkodzi a może faktycznie coś pomoże ten cytrynian na zaparcia? Trzeb aby spróbować :)

Kaarolina - jakiego masz super synka <3

Madzialena90 - haha, boski :D z butami mam tak samo :D

A na obiad mam barszcz czerwony oraz roladę z kurczaka ze szpinakiem, pieczonymi pomidorkami i serkiem śmietankowym (dla męża w wersji z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw a ja sama sałatka :) )

Madzialena90, Kaarolina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Normalnie Dziewczyny aż muszę Wam napisać , pochwalić dziś ZUS. Loguję się z ciekawości do PUE sprawdzić czy już wklepali moje zwolenie mam od 30.10-24.11 zawsze kase mam około końca zwolnienia więc tak liczyłam na 24/25 a tu wchodze i dziś do wypłaty wow tydzień przed końcem normalnie szok ,jakie miłe zaskoczenie :P

super! :) ale myślę, że jesteś szczęściarą, to odosobniony przypadek...

ps. od kiedy jesteś na zwolnieniu? bo ja na swoim pue ciągle nic nie widzę :( i gdzie to się wchodzi, żeby widzieć jakieś info?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:16

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dzięki :* jak drugi będzie tak samo udany jak Krzyś ,to będę szczęściarą ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    super! :) ale myślę, że jesteś szczęściarą, to odosobniony przypadek...

ps. od kiedy jesteś na zwolnieniu? bo ja na swoim pue ciągle nic nie widzę :(
    A gdzie dokładnie sprawdźcie te zwolnienia tez mam założone te pue.. ale nie wiem gdzie mam wejść żeby to sprawdzić?

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ