X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina2344 wrote:
    W multikinie i heliosie jest promocja jak kupisz jeden bilet za minimum 20 zł i zaplacisz za pomocą bliku to drugi bilet jest za darmo ;) skorzystalam z tej promocji i dwa bilety na Listy do m2 zapłaciłam 23 zł.

Za pomocą czego ? Bliku?

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Mówisz bezwietrznie? Jakoś trudno mi w to uwierzyć :D

zdarza się :)

Karolina@ lubi tę wiadomość

• She86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinalii ale Ty ładniutka jesteś :) śliczne masz oczy. Pieski się raczej opiekują dziećmi i raczej cieszą się na nowego członka rodziny

Gorzej z naszym kotem, pewnie sobie zrobi z naszej córeczki materac :]

Mania1718, alinalii, Renka88, Karka lubią tę wiadomość

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, Renka1000 ;) - Wolno jeść wszystko z mleka pasteryzowanego a większość serów pleśniowych dostępnych w sklepach jest właśnie z takiego. Można spożywać twarde sery, takie jak Cheddar, Cheshire, Parmesan, Feta, Edam, Gouda. Sery do smarowania, takie jak Ricotta, Mascarpone czy serek wiejski też są ok :)

Kate84 - a jaki magnez bierzesz? Możesz spróbować z cytrynianem (np magnez Humavit) bo cytrynian działa rozwalniająco na stolec :)

Kasmira - sny w ciąży potrafią być bardzo realistyczne, sama takie miewam :/ Trzymam kciuki za wizytę, powodzenia :)

Renka88 lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 jestem pewna że i mój kotecek będzie właził na synka i ugniatał go tymi łapkami :D będę miała ho na oku cały czas ;)

She86 lubi tę wiadomość

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Vincent Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, My też byliśmy w kinie, ja sobie pod plecy podłożyłam kurtki i dałam radę, nawet do toalety nie wyszłam. :)
    Co do zaparć to nie mam takich problemów, piję wodę z cytryna i jem dużo mandarynek akurat teraz i jest w miarę ok.

Mania1718 lubi tę wiadomość

atdc20mm6bz4wcm9.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    A wybiera się ktoś na Igrzyska Śmierci? Ja bym chciała na imieniny się z mężem wybrać bo oglądaliśmy wszystkie części ale boję się, że nie wysiedzę bez sikania tyle czasu ;) W sumie zawsze mogę sobie w czasie filmu wyjść do toalety ale jakoś mi głupio ;) Przydałby się cewnik na te kilka godzin :P

Tak, ja się wybieram na Igrzyska Śmierci! Oglądaliśmy wszystkie części, więc nie możemy przegapić i tej.

I jeszcze dodam, że zgadzam się z Tobą w sprawie kiełków, są bardzo zdrowe i my też jemy je bardzo często.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam wyniki moczu i tak:
    ph - 5,0
    nabłonki płaskie - nieliczne
    leukocyty - 1-3
    erytrocyty swieze - 0-1
    pasma śluzu - nieliczne
    bakterie - d liczne
    kryształy szczawianu wapnia - nieliczne
    czy to może byc jakas infekcja? orientuje sie ktos? wizyte u lekarza mam dopiero za tydzien..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też miałam fatalną noc. Mój mąż wieczorem wyjechał do Bydgoszczy i wraca dopiero jutro. Więc poszłam spać bardzo późno a o 5 rano u mnie była burza - istny armagedon. Mieszkam przy lesie i myślałam, że wiatr powyrywa drzewa z korzeniami i mi rąbnie w okna. Gdzieś blisko piorun w coś walnął i był niemożliwy huk. Cała zapłakana i wystraszona zadzwoniłam do męża. Co on biedny mi pomoże jak jest 150km dalej - ale mimo, że dla niego był środek nocy odebrał i starał się mnie uspokoić a ja mu szlochałam w słuchawkę. Mam przekochanego męża.
    Po rozmowie z nim zabrałam moją kicię do łóżka i mi mruczała do ucha także nawet moja Esqelcia okazała mi wsparcie.
    W ogóle jak u Was jest z emocjami ? Mnie bardzo niewiele potrzeba by się rozpłakać na całego, a i wqrzyć się potrafię od tak

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawić Was na chwilę to tyle na produkujecie że szok ;)
    Ja dziś aktywnie spędziłam dzień, ganialam z Małym i właśnie padł i śpi; ) no i dzisiaj Krzyś dostał kopniaka od Brata, za bardzo Mu się to ie spodobało ;)

Kate84, A.Kasia lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She no chciałam pisać, że na zdjęciu wyglądasz szczupło :-)

Cofam to co mówiłam o pogodzie w Gdańsku zaczęło tak wiać i padać! Dobrze, że spacer rano zaliczyłam choć po obiedzie chciałam iść drugi raz hmmm

A.Kasia no właśnie nie biorę choć dziwie się bo wy wszystkie prawie tak a mój lekarz mówi, że nie ma potrzeby eh. No ale go słucham.

Ja często wcinam mozzarelle, fete ale niby sprawdzam z jakiego mleka są, choć myślę że u nas to takich prawdziwych serów nie ma :-P ostatnio wpadł mi w oko taki pięknie wyglądający ser ale sprzedawczyni mówi że ja takich nie mogę :-D więc odpuściłam

Vira właśnie koleżanki i mama mówiły, że w Poznaniu była mega burza!

km5szbmhexpco9m1.png
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Za pomocą czego ? Bliku?

Ją mam w millenium możliwość zapłaty za pomocą bliku- specjalny kod który wpisujesz na terminalu płatniczym. Ten kod dostępny po zalogowaniu na konto banku. Musisz tylko poinformować że chcesz tak placic

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wieje, pada i jest jakoś tak bardzo ponuro, z bratem rozmawiałam chwile temu i mówił że w gdańsku też zaczęło wiać.
    A u nas dziś na obiadek zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym. :D

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    565b6e2e7dc54e2emed.jpg
    Pozdrawiam z Chłopakami :D

RudyTygrysek, Teresa1992, Vincent, Madzialena90, Kokaina, Est, Mania1718, A.Kasia, Izoleccc, TaRRa, Martita88, Karolina@, ksanka, baassiia, darra991, muminka83, Kasia24, She86, d'nusia, Kate84, edyś, alinalii, perła ziemi, Renka88, Falon, Karka, Kajola, Gośśś, Hannia123, Magda lena, Mietka 30:), Tunia.a, krówka_muffka lubią tę wiadomość

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasmira, kciuki &&&&&&&
    W wawce też padaka na całego, lecę zaraz na szybką kawkę z koleżankami z pracy.
    Na obiadek mamy barszcz biały na wedzonych zeberkach z białą kielbasa. Mąż się zajada że hej :)
    Miłego popołudnia Wam życzę.

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowy avatar ... taki na czasie :) w 100 % pokazuje gimnastyke z butami :)

Kokaina, paola87, A.Kasia, RudyTygrysek, TaRRa, Mania1718, Karolina@, She86, d'nusia, Kate84, Est, M+M+?, Falon, Kajola, Lilou1984, Hannia123, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 - trochę niskie ph moczu i te bakterie mogą wskazywać na początek infekcji, pij dużo (najlepiej tej herbatki z żurawiny) i powinno być ok do czasu wizyty :) W razie co to zawsze możesz wziać Urinal bo to tylko wyciąg z żurawiny i nie zaszkodzi.

Kate84 - spróbuj może z tym Humavitem na noc, magnez Ci nie zaszkodzi a może faktycznie coś pomoże ten cytrynian na zaparcia? Trzeb aby spróbować :)

Kaarolina - jakiego masz super synka <3

Madzialena90 - haha, boski :D z butami mam tak samo :D

A na obiad mam barszcz czerwony oraz roladę z kurczaka ze szpinakiem, pieczonymi pomidorkami i serkiem śmietankowym (dla męża w wersji z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw a ja sama sałatka :) )

Madzialena90, Kaarolina, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Normalnie Dziewczyny aż muszę Wam napisać , pochwalić dziś ZUS. Loguję się z ciekawości do PUE sprawdzić czy już wklepali moje zwolenie mam od 30.10-24.11 zawsze kase mam około końca zwolnienia więc tak liczyłam na 24/25 a tu wchodze i dziś do wypłaty wow tydzień przed końcem normalnie szok ,jakie miłe zaskoczenie :P

super! :) ale myślę, że jesteś szczęściarą, to odosobniony przypadek...

ps. od kiedy jesteś na zwolnieniu? bo ja na swoim pue ciągle nic nie widzę :( i gdzie to się wchodzi, żeby widzieć jakieś info?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 15:16

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia dzięki :* jak drugi będzie tak samo udany jak Krzyś ,to będę szczęściarą ;)

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    super! :) ale myślę, że jesteś szczęściarą, to odosobniony przypadek...

ps. od kiedy jesteś na zwolnieniu? bo ja na swoim pue ciągle nic nie widzę :(
    A gdzie dokładnie sprawdźcie te zwolnienia tez mam założone te pue.. ale nie wiem gdzie mam wejść żeby to sprawdzić?

‹‹ 1127 1128 1129 1130 1131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ