X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszac ze nie mam problemow z rozmawianiem do brzucha tez mialam na mysli rozmowy tj A Kasia czy roletka. Nie sa to typowe wyznania jak bardzo juz go kocham tylko np
    -Dobra synu czas na sniadanie
    -No tak mama idzie spac a Ty zaczynasz sie wiercic :)
    I mimo ze nie gadalam do brzucha w pierwszej ciazy nie uwazam zeby corke ominelo cos wspanialaego... I tak mnie slyszala kazdego dnia a dzisiejszy konakt jest bardzo dobry :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :* chyba faktycznie horm8ny dzialają i ten ból głowy wrrrr :/ wypłakałam i lepiej :) a to oznacza że trzeba coś zjeść :D

Wiem że Łukasz kocha Małego ale on zawsze był skryty i jak już mówi o uczuciach to raczej sporadycznie ale tak że miód na serce się wylewa <3 czasami martwie się że będę taką matką jaką ja mam..a nie chciałabym :/ może z tego to wynika..

Domiii to faktycznie ch*** dzień :/ wracaj do domu i wskakuj do łóżka pod kocyk..tam jest zawsze bezpiecznie :*

domiii lubi tę wiadomość

dqprwn15leplej5m.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj oglądałam jakieś filmiki na YT i znalazłam filmik wcześniaka, urodzonego w 26tc, czyli w tym tc. w którym aktualnie jestem. Bobas był cudowny, ładny dzieciaczek. Pokazałam to mężowi, a on na to: "On już jest taki duży?! gdzie on się mieści w tym brzuszku?!" :)

Z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej mety :)

domiii lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy czuje jedynie jak leze na plasko. W ciagu dnia jak jestem aktywna, to niby cos mnie tam smyra ale nie jestem na 100% pewna. Poza tym najwieksza aktywnosc mojego dziecka zaczyna sie o 23, smiejemy sie ze maly wampir rosnie :)
    Nasze rozmowy z Ula tez ograniczaja sie do "Ula kopnij tatusia" lub "Dziecko prosze nie kop mnie w pecherz" :D

l22ncwa15v2ncszo.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to u mnie jakies dziwne lasy bo nie moge znalesc szyszek heh

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Martita88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj leżąc w łóżku chyba z 20 min gapiłam się na brzuch bo Filip kopał aż cały podskakiwał :) a wczoraj po kolacji chyba miał czkawkę bo brzuch podskakiwał rytmicznie a później ucichło :)

dqprwn15leplej5m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyś wrote:
    Ja ruchy czuje jedynie jak leze na plasko. W ciagu dnia jak jestem aktywna, to niby cos mnie tam smyra ale nie jestem na 100% pewna. Poza tym najwieksza aktywnosc mojego dziecka zaczyna sie o 23, smiejemy sie ze maly wampir rosnie :)
    Nasze rozmowy z Ula tez ograniczaja sie do "Ula kopnij tatusia" lub "Dziecko prosze nie kop mnie w pecherz" :D

O tak - "dziecko, nie kop mnie w pęcherz" to jedno ze zdań, które młody powinien już umieć wypowiedzieć bo tyle razy słyszał :P

RudyTygrysek, Martita88, muminka83 lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    super! :) ale myślę, że jesteś szczęściarą, to odosobniony przypadek...

ps. od kiedy jesteś na zwolnieniu? bo ja na swoim pue ciągle nic nie widzę :( i gdzie to się wchodzi, żeby widzieć jakieś info?

Ja jestem na L4 od 1 lipca ,na 1wszą wypłatę tylko czekałam 5/6 tyg-zwolenie miałam na 4 a tak to w miarę regularnie no i we wrześniu się ociągali chyba z 7 dni po zakończeniu zwolenienia. Fakt faktem 9 miesięcy pracowałam już w tej firmie przed l4 , nie było żadnych zmian w wysokości wynagrodzeniu.Sądzę ,że dlatego mam spokój...
    Współczuje takiego dnia no i Witam w klubie zepsutych telefonów , mój wczoraj padł :(

Karolina musisz wejść do góry z prawej strony w świadczeniobiorca i póżniej z lewej w zasiłki :)

Marita ja sobie co tydzień obiecuję,że będę jej czytać bajki i mówić ale jakoś też nie umiem hmmm,powiem coś czasem do niej nie mówię,że nie ale żeby takie monologi prowadzić to też nie umiem,obiecałam bajki czytać i też słabo. To już w 1 trymestrze jak krwawiłam to więcej mówiłam do niej ,że ma ze mną zostać ,czekamy na nią,że kochamy już ją bardzo itp ...

darra ja kupiłam w Bagatelle takie normalne staniki , bo jakoś w tych materiałowych to siebie nie widziałam. Nawet tej firmy nie znałam dopóki nie trafiłam do Fashion House w Gdańsku :P jeszcze firma Kostar ma takie staniki ,ale nie wiem gdzie mają sklepy .

Madzialena no właśnie ja mam tak jak A.Kasia mała rusza się prakycznie cały czas to jak mam to pisać?

Ksanka ten ksylitol kupiłam dawno bo pamiętam jak prawie na początku pisałaś ,że Ciebie przeciścił :D ale oczywiście na mnie nie działa !Kisiel z siemienia nie ,jedynie daje go do owsianki?

darra991 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    Dziewczyny mam takie głupie pytanie - mówicie do brzuszków? Czytałam że mówienie, czytanie czy śpiewanie umacn7a więź i że dxiecko poznaje głos rodziców, ale jakoś ja nie potrafie się przełamać i tak nie umiem :/ czasami puszczam muzykę ale w zasadzie to tyle..
    Jej Martita ja rozmawiam z Zosia i codziennie czytam jej jakieś bajeczki. Na początku było mi dziwnie, ale teraz już jest fajnie zwłaszcza jak widzisz reakcje dziecka

bl9cuay3kworwxbg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiii - biedulko :/ jak nie urok to sraczka a cieżarnej babie zawsze wiatr (deszcz) w oczy ;)

domiii lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyś o tak zapomniala bym o najważniejszym tekście tylko proszę nie po pecherzu :-D

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiakp wrote:
    Karolina to u mnie jakies dziwne lasy bo nie moge znalesc szyszek heh

Serio? Hmmm to poszukaj na allegro, albo w takich sklepach z akcesoriami do dekoracji. A masz zamiar robić takie drzewka? :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darra, w h&m widzialam takie lepsze oooo np.-http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0290145001.genericdevice.html

darra991 lubi tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    A gdzie dokładnie sprawdźcie te zwolnienia tez mam założone te pue.. ale nie wiem gdzie mam wejść żeby to sprawdzić?

Ja też właśnie nie wiem.. pytałam o to już 2 razy dziewczyn, ale nie odpisały :(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie podpinam o pomoc w ogarnięciu PUE bo zaraz wyrzucę laptopa przez okno :)

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kate84 :) weszłam z Ciekawości i dwa zasiłki mają mi wypłacić niby 20.11 ;) a się martwiłam że kasiory na święta nie będzie ;)

Kate84 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak jak napisała Kate84 wchodzicie w Świadczeniobiorca z boku macie zasiłki i tam powinny Wam wyskoczyć zasiłki chorobowe rozwijacie ten krzyżyk i wszystko macie zapisane :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ja też właśnie nie wiem.. pytałam o to już 2 razy dziewczyn, ale nie odpisały :(

Napisałam powyżej ;-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w zasiłkach: 'brak elementów do wyswietlenia' a czegoś takiego jak zasiłki chorobowe w ogole nie ma :(

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • darra991 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate i Edys dziekujee:* w takim razie zaczynam szukac dalej,moze tym razem skutecznie;)

eiktyx8dhbau82rw.png
    hchys65gdkixbzid.png
‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: