X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Hania, wyglądasz super!

Dziewczyny monitorować ruchy można dość łatwo z aplikacja na telefon Moja Ciąża (taka różowa ikonka).
    Tam klikacie Start i przy każdym ruchu, klikacie w dzidziusia i aplikacja sama Wam liczy.
    Ale myślcie, ze to monitorowanie jest konieczne? W sensie takie dokładne liczenie?

wiesz co nie wiem, mi położna kazała, w Szwecji to jest b. ważne i strasznie na to uwage zwracaja

• Martka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Witajcie dziewczyny po mojej baaardzo długiej nieobecności....
    Kiepsko u mnie, dlatego też nic się nie odzywałam.
    Strasznie twardnieje mi macica i boli brzuch, dostałam Luteinę 2x2 pod język, morfologia jest tragiczna :/ w piątek mam wizytę kontrolną znów i jeśli się nic nie poprawi, to idę na oddział i bardzo możliwe, że będę musiała już tam zostać :(
    Strasznie się boję, bo to dopiero połowa ciąży.

Aaaa... proszę o wpisanie mi na pierwszą stronę dziewczynki <3
    Tylko imienia nie umiemy z mężem wybrać...
    Miało być Klaudia ale odpadło, teraz jest Kinga, Zosia albo Aleksandra ale nie umiemy się zdecydować :(
    Ale co masz z ta morfologia? Moja tez była zła i po tygodniu pobytu w szpitalu i wykluczeniu infekcji wewnatrzmacicznej samoistnie unormowalo sie (miałam leukocyty i crp wysokie)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • roletka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:20

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:36

Est lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, zgadza się, widzę tylko panel ogólny, nie mam możliwości wyboru innego :(
    a Ty od początku miałaś te wszystkie?
    chyba w takim razie jutro będę musiała zadzwonić do ZUS i zapytać czemu nic nie widzę:(

d69c2n0azl70dnw1.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka edytuj swój post ja mój już edytowałam

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    chyba w takim razie jutro będę musiała zadzwonić do ZUS i zapytać czemu nic nie widzę:(
    A czy w Zusie potwierdzalas profil?

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:

Hmmm wydaje mi się, że od początku choć nie pamiętam bo mam je od dwóch lat gdy miałam wypadek w pracy i parę miesięcy wtedy płacił mi Zus. Zadzwoń jutro i zapytaj, może okaże się że będą musieli coś uruchomić, bo rozumiem że ten profil zaufany osobiście w zus robiłaś?

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Hania, wyglądasz super!

Dziewczyny monitorować ruchy można dość łatwo z aplikacja na telefon Moja Ciąża (taka różowa ikonka).
    Tam klikacie Start i przy każdym ruchu, klikacie w dzidziusia i aplikacja sama Wam liczy.
    Ale myślcie, ze to monitorowanie jest konieczne? W sensie takie dokładne liczenie?

To nawet nie wiedziałam, a mam ja. Powiedz mi tylko gdzie to znajdę bo jak wchodzę mam tylko wagę, ciąża, wydarzenia??

km5szbmhexpco9m1.png
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Hania, wyglądasz super!

Ja dostalam na ktorejs z wizyt od swojej pani doktor karte ruchow plodu, tylko od 29 tygodnia dopiero. I tez mowila, zeby zwrocic na to uwage wiec jest to chyba istotne.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 - kochana czy Ty byłaś u dr.Urbaniaka na usg połówkowym? Wspominałaś, że był bardzo dokładny? A pamiętasz ile to badanie u Ciebie trwało? Ja nie wiem czy ja mam pecha do lekarzy czy jak ale to usg też było krótkie - Samo USG może z kilka minut trwało, cała wizyta z 15 minut max. A nawet nie pamiętał, że miałam to badanie robione u innego lekarza więc to nie tak, że nie przyłożył się bo inny lekarz to sprawdził.

• domiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Hmmm wydaje mi się, że od początku choć nie pamiętam bo mam je od dwóch lat gdy miałam wypadek w pracy i parę miesięcy wtedy płacił mi Zus. Zadzwoń jutro i zapytaj, może okaże się że będą musieli coś uruchomić, bo rozumiem że ten profil zaufany osobiście w zus robiłaś?

tak, byłam osobiście w ZUS.
    i Pani nawet powiedziała, że będę widziała też swoją działalność, bo miałam przez kilka lat... a ja nie widzę nic :/
    jutro mam nadzieję się dowiem czemu mnie tak odcięli od świata :D

d69c2n0azl70dnw1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy będę się w to liczenie ruchów bawić. Pewnie jeszcze bardziej zeschizuje jak to będę robić.

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love_life wrote:
    Malina tez miałam ciążę bliźniacza i jeden pęcherzyk się nie rozwinął :(

Na szczęscie mamy chociaż jedno szczęście aby do końca marca:) Pozdrawiam:))

Love_life lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 - czym się w Malmo zajmujesz? Jaka branża? Z angielskim pewnie jesteś na tip top. A uczysz się szwedzkiego?

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    wiesz co nie wiem, mi położna kazała, w Szwecji to jest b. ważne i strasznie na to uwage zwracaja

Rozumiem. To może spróbuj z tą aplikacją :-)

Madzialena90 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kobitki
    Ja dziś miałam usg połówkowe. Będzie synek! Cóż jestem odrobinę w szoku, ponieważ " nakręciłam się na córkę" Każdy z pracy, z rodzinki mi to mówił, wyglądasza na córkę,smaki masz na córkę, brzuszek na córkę, nawet samopoczucie w ciąży na samym początku było paskudne, co moja położna swkitowała zapewne córka będzie gdyż to sprawka zbyt dużej ilości damskich hormonów.
    Badanie ok, malutek kochany ma się dobrze, jejku jaki słodziak, spał podczas badania z podpartą rączką pod bródką. Jest bardzo podobny do męża, nawet do sam lekarz zauważył że maż się nie wyprze nie ma bata:). Ja się jeszcze pytałam, czy to na 100 % chłopak, a doktor mówi no przecież widać i po 20 tyg. nic już się nie zmieni. I jest synuś, drugi. Starszy 10 latek jak dziś wrócił ze szkoły to przez dobre 5 minut krzyczał z radości i skakał pod sufit że będzie braciszek. No nic, pozostaje mi nic innego ... kochać jak własne:) Ehhh... za jakiś czas kupię sobie kocicę i będziemy we dwie rządzić. Mam też 19 letniego brata który często bywa u nas, toż to kolejny chłopak w domu będzie armagedon:)
    I tak cieszę się a malutek ma wszystkie parametry ok. Waży na obecną chwilę -
    wiek ciąży 21 tyg i 5 dni - 560 gram:)
    łożysko mam na tylniej ścianie wysoko, to chyba ok. no i termin porodu wskoczył o 3 dni do przodu z 22. 03 na 25.03

Filmik z usg oglądalamm juz chyba z 3 razy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:47

d'nusia, ryjkek, Madzialena90, A.Kasia, Est, Kate84, She86, Karolina@, muminka83, domiii, Kajola, Kasia24, Izoleccc, Hannia123, perła ziemi, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    To nawet nie wiedziałam, a mam ja. Powiedz mi tylko gdzie to znajdę bo jak wchodzę mam tylko wagę, ciąża, wydarzenia??

W lewym górnym rogu masz trzy kreseczki, jak w nie klikniesz to ram Ci się dużo rzeczy rozwinie, m.in. Monitorowanie ruchów.

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra, w 'W oczekiwaniu na dziecko" na temat liczenia ruchów jest coś takiego:

28ciuxj.jpg

21b4qz9.jpg

Czyli ja swoje liczenie rano kończę jeszcze przed wstaniem z łóżka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:49

Est, Love_life lubią tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ pracuje w biurze rachunkowym głównie mam do czynienia z Polakami, uczę się szwedzkiego w szkole wieczorowej, jak to mówią praktyka czyni mistrza ale do niego jeszcze mi daleko :P

Karolina@ lubi tę wiadomość

‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ