X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tym, które czekają na synków życzę by też ich pociechy też kiedyś napisały taką piosenkę
    https://www.youtube.com/watch?v=q0A1r8conFM

Kasia24 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Rozumiem. To może spróbuj z tą aplikacją :-)

właśnie zainstalowałam :)

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira miałam je miesiąc temu i dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że samo usg ok 20-25 minut, cała wizyta ok 40. Tylko moja mała wciąż się wierciła jak zawsze więc może dlatego tak długo?

Domii A właśnie bo jeszcze myślałam, że może założyli Tobie tylko jako właściciel firmy, ale skoro wiedzą, że chciałaś dostęp jako pracownik (mnie o to pytała przy zakładaniu bo kiedyś miałam firmę) to faktycznie pozostaje Tobie zadzwonić i wyjaśnić.

Malina gratuluję udanej wizyty i cieszę się że wszystko jest dobrze. Synek zdrowo rośnie, może jeszcze kiedyś córcia się trafi. I super reakcja braciszka :-D

Malina81 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina81 wrote:
    Witajcie Kobitki
    Ja dziś miałam usg połówkowe. Będzie synek! Cóż jestem odrobinę w szoku, ponieważ " nakręciłam się na córkę" Każdy z pracy, z rodzinki mi to mówił, wyglądasza na córkę,smaki masz na córkę, brzuszek na córkę, nawet samopoczucie w ciąży na samym początku było paskudne, co moja położna swkitowała zapewne córka będzie gdyż to sprawka zbyt dużej ilości damskich hormonów.
    Badanie ok, malutek kochany ma się dobrze, jejku jaki słodziak, spał podczas badania z podpartą rączką pod bródką. Jest bardzo podobny do męża, nawet do sam lekarz zauważył że maż się nie wyprze nie ma bata:). Ja się jeszcze pytałam, czy to na 100 % chłopak, a doktor mówi no przecież widać i po 20 tyg. nic już się nie zmieni. I jest synuś, drugi. Starszy 10 latek jak dziś wrócił ze szkoły to przez dobre 5 minut krzyczał z radości i skakał pod sufit że będzie braciszek. No nic, pozostaje mi nic innego ... kochać jak własne:) Ehhh... za jakiś czas kupię sobie kocicę i będziemy we dwie rządzić. Mam też 19 letniego brata który często bywa u nas, toż to kolejny chłopak w domu będzie armagedon:)
    I tak cieszę się a malutek ma wszystkie parametry ok. Waży na obecną chwilę -
    wiek ciąży 21 tyg i 5 dni - 560 gram:)
    łożysko mam na tylniej ścianie wysoko, to chyba ok. no i termin porodu wskoczył o 3 dni do przodu z 22. 03 na 25.03

Filmik z usg oglądalamm juz chyba z 3 razy:)

Ja też jestem w lekkim szoku, że będzie u Nas dziewczynka, bo też wszyscy dookoła nakręcali mnie na chłopaka, że mam takie smaki, że wyglądam na to że będzie chłopiec itd. A tu się okazało, że będzie dziewczynka :D i jest leki szok

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• Malina81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Vira miałam je miesiąc temu i dokładnie nie pamiętam, ale wydaje mi się, że samo usg ok 20-25 minut, cała wizyta ok 40. Tylko moja mała wciąż się wierciła jak zawsze więc może dlatego tak długo?

Domii A właśnie bo jeszcze myślałam, że może założyli Tobie tylko jako właściciel firmy, ale skoro wiedzą, że chciałaś dostęp jako pracownik (mnie o to pytała przy zakładaniu bo kiedyś miałam firmę) to faktycznie pozostaje Tobie zadzwonić i wyjaśnić.

Malina gratuluję udanej wizyty i cieszę się że wszystko jest dobrze. Synek zdrowo rośnie, może jeszcze kiedyś córcia się trafi. I super reakcja braciszka :-D

Dzięki wielkie kochana:)

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Malina81 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Ja też jestem w lekkim szoku, że będzie u Nas dziewczynka, bo też wszyscy dookoła nakręcali mnie na chłopaka, że mam takie smaki, że wyglądam na to że będzie chłopiec itd. A tu się okazało, że będzie dziewczynka :D i jest leki szok

Kofeinka...to co zamieniamy się:) ?
    :))

kofeinka lubi tę wiadomość

nzjds65gub4su1ev.png
    w4sqdqk3vntd2f9j.png
  • Teresa1992 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Teresa1992 - trochę niskie ph moczu i te bakterie mogą wskazywać na początek infekcji, pij dużo (najlepiej tej herbatki z żurawiny) i powinno być ok do czasu wizyty :) W razie co to zawsze możesz wziać Urinal bo to tylko wyciąg z żurawiny i nie zaszkodzi.

Kate84 - spróbuj może z tym Humavitem na noc, magnez Ci nie zaszkodzi a może faktycznie coś pomoże ten cytrynian na zaparcia? Trzeb aby spróbować :)

Kaarolina - jakiego masz super synka <3

Madzialena90 - haha, boski :D z butami mam tak samo :D

A na obiad mam barszcz czerwony oraz roladę z kurczaka ze szpinakiem, pieczonymi pomidorkami i serkiem śmietankowym (dla męża w wersji z ryżem i sałatką ze świeżych warzyw a ja sama sałatka :) )

Zawsze ph miałam 7,0 dlatego teraz mnie zaintersowało, ale jeśli pisałaś coś, że może towarzyszyc to odwodnieniu to by się zgadzało bo ostatnio mam non stop biegunki:/ narazie łykam zurawine w tabletkach zobaczymy co bedzie dalej :)

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    Martka edytuj swój post ja mój już edytowałam

A co to za tajemnice na forum publicznym? ;> hehehe... czlowiek sie na 5minut odwroci i juz nie wiadomo o co chodzi heheh ;).

Vira Czy ta pioseneczka nie leciała osttanio w "aż po sufit" ? :) Chyba że mi się serial pomylił, ale ostatnio słyszałam ją w jakimś serialu ;).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjeść rogala z czekoladą czy nie zjeść - oto jest pytanie :P

Kasia24, domiii, Madzialena90, Renka88, Martita88, Karolina@, Kate84, Est, Falon, Magda lena, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie jak się martwiłam, że mała nie kopie? Dziś dała mi popalić podwójnie, a teraz jeszcze zjadłam ostre leczo i popiłam to wszystko gazowaną pepsi, także noc będę mieć kolorową :-D druga rzecz to z lewego cycka, tego większego zaczyna mi się sączyć siara i tak dziwnie sutek przez to swędzi :/

A.Kasia, Love_life lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

zjeeeść! :D

A.Kasia, darra991 lubią tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia oooo tak!! zdecydowanie zajadaj!! :). U mnie zaraz będą frytki ;) - z piekarnika - więc sobie wmawiam, że mniejsze zło niż z tłuszczu hehhe - nie mogłam się oprzeć jak zobaczyłam to aż mi ślina pociekła na sweter ;).

Jusiakp Mi sie akurat jeszcze nic nie sączy, ale swędzi mnie też jak cholera z tym że u mnie to prawy - i też jest większy od lewego.

A.Kasia lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

oczywiscie to drugie i to z czekoladom na goraco, jak grzeszyć to na całego :D

A.Kasia lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam powiem że w tym tygodniu to mi tak poszło w cycki że chyba mój mąż się zdziwi jak jutro z delegacji wróci chyba z dwa rozmiary do przodu jestem!! i niestety pojawiły mi się 3 czerwone rozstępy w dole piersi... eh

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    A co to za tajemnice na forum publicznym? ;> hehehe... czlowiek sie na 5minut odwroci i juz nie wiadomo o co chodzi heheh ;).

Vira Czy ta pioseneczka nie leciała osttanio w "aż po sufit" ? :) Chyba że mi się serial pomylił, ale ostatnio słyszałam ją w jakimś serialu ;).

Dobra jesteś !

Kasia24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, miałam nadzieję, że mnie odwiedziecie od tego pomysłu :P

Madzialena90 - to chyba przeszło ode mnie do Ciebie bo mi jakoś zmalały ostatnimi dniami :D

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

Kasiu, ja od trzech godzin marzę o tabliczce mlecznej czekolady. Zjadłam już kanapki, zrobiłam półgodzinny zestaw ćwiczeń dla ciężarówek, przeorganizowałam moją biblioteczkę, nakarmiłam ryby w akwarium, a smaki nie odeszły :(

Z drugiej strony dobrze, że nie mam nic słodkiego pod ręką, bo już by były po tym tylko wspomnienia :)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nadrabiam na player.pl seriale ;)
    Wciągnełam się w singielke - bo odcinki są krótkie. Ale denerwuje mnie już troche bo jak można w takich łachach łazić - ładna dziewczyna, ubraliby ją normalnie to i inaczej by to wyglądało od razu.
    Oglądam też oczywiście aż po sufit bo raz w tygodniu.
    Przyjaciółki na ipla obowiązkowo. Plus jakies pierdoły oglądam tylu "Kto poślubi mojego syna" albo "rolnik szuka żony" :). Zdecydownay brak zajęcia!!!! :) Wiem o tym ;)

Vira, Est, RudyTygrysek, A.Kasia, She86, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Kurcze, miałam nadzieję, że mnie odwiedziecie od tego pomysłu :P

Madzialena90 - to chyba przeszło ode mnie do Ciebie bo mi jakoś zmalały ostatnimi dniami :D

oddam :) chcesz ? bo mi już ciężko.. kurde jak ściągam wieczorem stanik to mam wrażenie że ciągną mnie do parteru :P

A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ to ja zapraszam Cię na mleczko alpejskie - otworzyłam dziś do kawki poobiedniej :) - chętnie się podzielę.

Karolina@, aleksandrazz lubią tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
‹‹ 1132 1133 1134 1135 1136 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ