X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Karolina@ to ja zapraszam Cię na mleczko alpejskie - otworzyłam dziś do kawki poobiedniej :) - chętnie się podzielę.

Otworzyłaś do kawy POOBIEDNIEJ i jeszcze zostało ?! Bosh, kobieto podziwiam :D

Kasia24, Est, A.Kasia, edyś, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteście okrutne :P

kurde to ja staram się jak mogę by nie jeść słodyczy bo już 11 kg do przodu a wy tu o takich smakołykach ... Kasia24 mleczko alpejskie mniam ... WYTRZYMAM NIE PODDAM SIĘ :D

Kasia24 lubi tę wiadomość

• Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię za bardzo seriali i zadnego nie oglądam, i w ogóle nie wiem jakie teraz lecą, jakie są modne itp.
    Ale za to nie przegapilam żadnego odcinka "Rolnik szuka żony" i "Top model".
    I jeszcze czasem Kuchenne Rewolucje i Kryptonim Szef- właśnie się zaczął :-)

Kasia24 lubi tę wiadomość

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Ostatnio nadrabiam na player.pl seriale ;)
    Wciągnełam się w singielke - bo odcinki są krótkie. Ale denerwuje mnie już troche bo jak można w takich łachach łazić - ładna dziewczyna, ubraliby ją normalnie to i inaczej by to wyglądało od razu.
    Oglądam też oczywiście aż po sufit bo raz w tygodniu.
    Przyjaciółki na ipla obowiązkowo. Plus jakies pierdoły oglądam tylu "Kto poślubi mojego syna" albo "rolnik szuka żony" :). Zdecydownay brak zajęcia!!!! :) Wiem o tym ;)

Ja po raz Nty jadę wszystkie sezony "przyjaciół". Jak skończe to na Warsztat po raz kolejny " gotowe na wszystko" - choć wisi nade mną caly czas 5 sezon "sexu w wielkim mieście" ale jakoś nie mogę się zebrać do jego oglądania.
    "Aż po sufit" widziałam wczoraj po raz pierwszy ale chyba się wciągnę

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Est wrote:
    Ja nie lubię za bardzo seriali i zadnego nie oglądam, i w ogóle nie wiem jakie teraz lecą, jakie są modne itp.
    Ale za to nie przegapilam żadnego odcinka "Rolnik szuka żony" i "Top model".
    I jeszcze czasem Kuchenne Rewolucje i Kryptonim Szef- właśnie się zaczął :-)

Widziałaś 5 odcinek z Zo Nowak ?

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ zostało pół opakowania - 2 pół schowałam bo mało brakowało a bym się za 2 warstwę wzieła - mam wrażenie że ktoś podjadał jak nie widziałam że tak szybko znikały z pudełka.

Madzialena90 No u mnie akurat +4kg od początku ciąży, ale to też skutki ciągłych wymiotów co poprowadziło do anemii niestety. A wyiki ledwo drgneły w miesiac, mimo ze 3 razy dziennie biore żelazo. Ale coś ruszyło ;). Zreszta nie jadłam ani słodyczy, ani mięsa, ani nic - teraz nadrabiam ;). Ale muszę się pochamować wiem - bo akurat mam tendencje do tycia więc ani się obejrzę a tu będzie z 15kg do przodu ;).

Est A Top Model też oglądam ;). A kryptonim szef jak sobie przypomnę ;). I jeszcze Master chef'a oglądam :).

Karolina@ lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    jesteście okrutne :P

kurde to ja staram się jak mogę by nie jeść słodyczy bo już 11 kg do przodu a wy tu o takich smakołykach ... Kasia24 mleczko alpejskie mniam ... WYTRZYMAM NIE PODDAM SIĘ :D

Ja też mam takie motto :D
    Ale jutro jak będę w sklepie nie wytrzymam. Tabliczka czekolady - mojej ulubionej mlecznej niemieckiej będzie wciągnięta na raz. Niczym odkurzacz :D

Est lubi tę wiadomość

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam takie pytanie bardzo poważne czy któraś z was przytyła tyle co ja????

+11 kg?

pocieszcie mnie że nie jestem jedyna.... plisssss

naprawdę mam wrażenie że za niedługo będą mnie turlać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polsat HD leci " A więc wojna" z Reese Witherspoon - kocham ją normalnie

muminka83 lubi tę wiadomość

• RudyTygrysek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Ostatnio nadrabiam na player.pl seriale ;)
    Wciągnełam się w singielke - bo odcinki są krótkie. Ale denerwuje mnie już troche bo jak można w takich łachach łazić - ładna dziewczyna, ubraliby ją normalnie to i inaczej by to wyglądało od razu.
    Oglądam też oczywiście aż po sufit bo raz w tygodniu.
    Przyjaciółki na ipla obowiązkowo. Plus jakies pierdoły oglądam tylu "Kto poślubi mojego syna" albo "rolnik szuka żony" :). Zdecydownay brak zajęcia!!!! :) Wiem o tym ;)

U mnie też Singielka w codziennym rytuale seriali i fakt kiepskie ciuszki nosi ale mam nadzieje że w końcu je zrzuci i założy coś bardziej kobiecego. :) Poza tym tez Aż po sufit oglądam , Top model, Kto poślubi mojego syna. We wtorki też zawszę oglądałam Hell's Kitchen ale niestety się skończyło. I zastanawiam się co jeszcze zacząć oglądać aby ten czas jakoś leciał. :D

Kasia24, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

p19uvfxm8d0id365.png
    mhsvo7esybqcbcpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    'Na wspólnej" nikt nie ogląda ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekałam aż ktoś napisze "NIE JEDZ" ale że się to nie stało to po rogalu zostało tylko wspomnienie :P Muszę tylko posprzątać dowody zbrodni bo mąż się będzie ze mnie nabijał :P

Madzialena90 - a nieee, dziękuję bardzo :D Cenię sobie moje małe cycki, wiem jak będą wyglądały po porodzie i nie tęsknię za tym zupełnie :P

Kasia24 - Rolnik szuka żony to obowiązkowo :D A ostatnio trafiliśmy z mężem na Warsaw Shore i jak przez całe życie myślałam, że nie zniżę się nigdy do oglądania takiego czegoś tak się wciągnęłam bo to lepsze niż kabaret :D

Kasia24, domiii, Est, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

• Karka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

A mi dziadziuś dzisiaj przywiózł ogórkową z ryżem i naleśniki z serem :P

Nie mam wreszcie lejącego się kataru! Czyżby leki już działały :)

Ja oglądam Miodowe lata, CSI, tvnStyle...

Zeżarłam na raz kilka toffifee, ptasiego mleczka i czekolady... miałam wyrzuty sumienia, ale co poradzę, że to takie dobre?

Ale ogólnie jak jem posiłki to zauważyłam, że mniej na raz mogę wciągnąć. Dziwne, zawsze mogłam tyle raz, pół pizzy dużej, a teraz już zapchana jestem...

Mam więcej tych twardnień brzucha. Nie wiem czemu. Mam zwiększoną dawkę Asparginu i nic. Nie wiem sama czy sięgnąć po nospę?

Jeśli chodzi o piersi na początku o rozmiar mi się powiększyły, a teraz od tygodnia też mam wrażenie, że są mniejsze.

nqtk8u69dwbc5hye.png

Córka!!! Kochana Hania :* <3 38+6, 19.30, 51cm, 2760 :)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    'Na wspólnej" nikt nie ogląda ???

mój tata hehe :-D

A.Kasia, Mietka 30:) lubią tę wiadomość

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • kateee Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena u mnie 2tyg temu było +10kg wiec teraz zapewne 11 albo i lepiej wiec nie jesteś sama :) juz nawet mi sie pare razy zdarzyło kilka łez uronić patrząc w lustro... Żyje nadzieja, ze po porodzie wszystko wróci do normy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 20:53

Mania1718 lubi tę wiadomość

Noszę pod sercem największy skarb! <3

cb0a805a372ff89ba72b0150aea26301.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • annak Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    post z zupełnie innej beczki

U mnie dzisiaj taki trochę sentymentalno-nostalgiczny dzień.
    I nie mogłam w takim dniu nic do Was nie napisać.

Rok temu, dokładnie 18 listopada, zobaczyłam po raz pierwszy w moim życiu wymarzone dwie kreski na teście. I tym samym dowiedziałam się po wielu miesiącach starań, że w ogóle jestem w stanie zajść w ciążę.
    Nigdy przenigdy nie zapomnę tamtego uczucia. Tamta radość była nieporównywalna z niczym innym. Czułam się jakby świat stanął na głowie, jakbym zwariowała ze szczęścia i jakby nigdy nic już miało nie być takie samo. I zresztą to się potwierdziło, nic już nie jest takie samo...

Cokolwiek będzie, cokolwiek się wydarzy, za tamten dzień, za tamtą radość, za tamte tygodnie szczęścia i te później, spędzone tu z Wami, z całego serca dziękuję. Komuś, czemuś, bliżej nieokreślonej instancji. Wracam czasem myślami do tamtych chwil i tamtych emocji. One były nieporównywalne z niczym innym w moim życiu.
    Więc trochę dziś mnie w sercu kłuje...

Ale... (!)
    kiedy czytam Wasze posty, wszystko się we mnie uśmiecha. Bo Wasze maluchy to takie nasze wspólne forumowe dzieci :-) Więc wszystkie Wasze radości są trochę nasze wspólne.
    Wychylam dziś kieliszek winka za Wasze zdrowie ;-) Podwójne zdrowie. W niektórych przypadkach potrójne ;-)

Est, ksanka, Malina81, Martita88, Lilou1984, muminka83, Mietka 30:), Love_life, Tunia.a, darra991 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak - <3

Mietka 30:) lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kateee wrote:
    Madzialena u mnie 2tyg temu było +10kg wiec teraz zapewne 11 albo i lepiej wiec nie jesteś sama :) juz nawet mi sie pare razy zdarzyło kilka łez uronić patrząc w lustro... Żyje nadzieja, ze po porodzie wszystko wróci do normy :)

dziękuje :) nawet sobie nie wyobrażasz jak miło wiedzieć że nie jestem sama :)

kateee lubi tę wiadomość

• Mania1718 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    a ja mam takie pytanie bardzo poważne czy któraś z was przytyła tyle co ja????

+11 kg?

pocieszcie mnie że nie jestem jedyna.... plisssss

naprawdę mam wrażenie że za niedługo będą mnie turlać :P

Ja :)

bhyw3e5eod46r94d.png[/link]
  • edyś Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wizycie 7 list. bylo +10, wiec teraz pewnie wiecej. Ale ja sie zle nie czuje, a wrecz przeciwnie, podoba mi sie moj brzuszek ;) Jesli chodzi o slodycze, to poplakalam sie dzisiaj, jak narzeczony wrocil z pracy i nie przyniosl mi misiow bezowych, ktore probuje kupic od ok. 2 tyg.
    My wlasnie zaczelismy malowanie kuchnii a76df335f86a9546med.jpg

Mania1718, Hannia123, Malina81, kasieńka 1985, muminka83 lubią tę wiadomość

l22ncwa15v2ncszo.png
‹‹ 1133 1134 1135 1136 1137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ