X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • She86 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Ostatnio nadrabiam na player.pl seriale ;)
    Wciągnełam się w singielke - bo odcinki są krótkie. Ale denerwuje mnie już troche bo jak można w takich łachach łazić - ładna dziewczyna, ubraliby ją normalnie to i inaczej by to wyglądało od razu.
    Oglądam też oczywiście aż po sufit bo raz w tygodniu.
    Przyjaciółki na ipla obowiązkowo. Plus jakies pierdoły oglądam tylu "Kto poślubi mojego syna" albo "rolnik szuka żony" :). Zdecydownay brak zajęcia!!!! :) Wiem o tym ;)

Kasia też się wciągnęłam w Singielkę i już myślałam, że w dzisiejszym odcinku w końcu się lepiej ubierze, po tej nocy jak został u niej Mikołaj i wpadła z rana siostra, a Elka ją poprosiła żeby jej coś przyszykowała do ubrania do pracy, kurde a tu przychodzi do pracy znowu w łachach i w tym niedbałym koku :D

Widzisz oglądałam kiedyś kilka odcinków Przyjaciółek, to już wiem co włączyć jak ogarnie mnie nuda

Reklamują też ten serial Web Teraphy z Kuleszą, może to być też fajne

Madzialena90 ja aż 11 kg nie przytyłam, ale mam już 9 na plusie :/

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She86 wrote:
    Kasia też się wciągnęłam w Singielkę i już myślałam, że w dzisiejszym odcinku w końcu się lepiej ubierze, po tej nocy jak został u niej Mikołaj i wpadła z rana siostra, a Elka ją poprosiła żeby jej coś przyszykowała do ubrania do pracy, kurde a tu przychodzi do pracy znowu w łachach i w tym niedbałym koku :D

Widzisz oglądałam kiedyś kilka odcinków Przyjaciółek, to już wiem co włączyć jak ogarnie mnie nuda

Reklamują też ten serial Web Teraphy z Kuleszą, może to być też fajne

Dokładnie - masakra... ;p ten kok mnie denerwuje, całkiem ładna z niej dziewczyna, atrakcyjna jest, nie jest typowym wieszakiem, szkoda ze jeszcze jej walorów nie pokazali, ale myślę że z czasem zmieni się z kaczątka w łabądka ;)

A przyjaciółki to ja na bieżąco oglądam cały czas - a jak coś ominę to na ipla za darmo nadrabiam ;).

A tego nowego Web teraphy jeszcze nie oglądałam bo się wciągne i od kompa nie odejde hehehe. Więc wolę nie zaczynać bo teraz z nadmiaru wolnego czasu ciągle coś oglądam.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otworzyłam swoją książeczkę ciąży - i tak naprawdę od wagi wyjściowej z samego początku ciąży - do teraz to mam tylko 1,3 kg ma plusie. Z tym, że miałam takie straszne rewolucje toaletowe (mdłości i wymioty od rana do nocy) wiec coś tam chudłam i ta waga mi się tak kiwała w obie strony. Ale licząc od 9 tygodnia do 22tc - wyszło już bez tych chudnięć itd +1,3.

Nie chcę tu nikogo dołować czy coś :). Po prostu w strasznym szoku jestem, bo myślałam, że utyłam jakoś strasznie. Bo mam do tego niestety tendencję - ale przed samą ciążą schudłam 15kg, jak się zmagałam ze swoim PCO, w samym szpitalu przez miesiąc chyba 5kg ze mnie spadło. Walczyłam z hormonami strasznie, po których niestety waga rosła wiec rygorystycznie trzymałam dietę.A później dałam sobie spokój i z lekami i ze staraniami o dziecko i samo się udało, nawet podwójnie.

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia mam dokladnie tak jak Ty 1.3kg na plusie od wagi wyjsciowej ale z tym ze tez mialam spadki tej wagi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 22:58

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kasia24 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, to idziemy głowa w głowę ;) - 21,3tc / 1,3 na plusie z wagą ;). No i mój Synio również będzie Krzyś tak jak Twój 1 Synek ;).

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • Magda lena Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane. Zawsze Was czytam rano i tak mi się pyszczek uśmiecha.
    U mnie nowości takie, że wczoraj tylko jeden raz miałam twardnienie macicy. Cudownie!!!!!!! Dzięki temu mam super humor, nawet pomimo tego, że wszystkie Panie tu to smutasy. Jeeesu. Rozumiem, że im ciężko, bo latanie z balonikiem i leżenie pod oksytocyną to nic przyjemnego, ale to one zaraz wyjdą z maluszkiem do domu. Już tak narzekają i tak marudzą, że aż boli. Ja też miałam kryzys przedwczoraj, ale już się wzięłam w garść.
    O dziwo, nie nudzę się. Mam laptopa, internet co prawda ograniczony , bo musi mi 2gb wystarczyć, ale nie narzekam. Mam książki, krzyżówki, szkoda , że koleżanki z sali takie smutasy i małomówne. Ciągle gadają o bólu.
    No nic.
    Zaczynam się zastanawiać czy te sterydy - Celeston to aby na pewno potrzebne... Pytałam się sto razy czy nie ma skutków ubocznych dla dziecka. Mówią, że nie ma. Same plusy. Ten steryd spowoduje, że płuca dziecka będą 4tyg starsze. Jest możliwość, że urodzę wcześniej albo przenoszę :)

Pessarowe mamuśki, a kiedy Wam zdejmują krążek? Mi w 36 tc.

3majcie się cieplutko! :*

baassiia, ksanka, Kaarolina, Vincent, A.Kasia, Hannia123, Karolina@, domiii, d'nusia, Malina81, Kasia24, Mania1718, Love_life, Karka lubią tę wiadomość

mhsvo7esg1a4x3m2.png
  • kamka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.intymna.pl/c1381,150,0,0,,biustonosze
    http://www.biustanasze.pl/usztywniane-cat-126.html
    http://www.lovemum.pl/categories/biustonosze-do-karmienia-usztywniane
    tu macie usztywniane biustonosze...
    ja mam niestety ten problem że musze zmierzyć zanim kupie:/

darra991 lubi tę wiadomość

wg USG +2 dni
    ba2a000b163c3cb7173d75c7702b7262.png
    f2w3pc0zmvsiktz7.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia24 wrote:
    Karola, to idziemy głowa w głowę ;) - 21,3tc / 1,3 na plusie z wagą ;). No i mój Synio również będzie Krzyś tak jak Twój 1 Synek ;).
    Dobry wybór,bo Krzysie to super chłopaki :D nie wyobrażam sobie innego imienia dla mojego Łobuza :D tylko pewnie u mnie skończy się +30kg jak w pierwszej ciąży ;)
    Dzień dobry, kto dziś wizytuje ze mną? :D

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja dzis usg o 12:40 i już spać nie mogę od dłuższego czasu...

A.Kasia, alinalii lubią tę wiadomość

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka , to dobrze że idziesz do szpitala,przynajmniej się Tobą zajmą. Mój lekarz stwierdził że dopóki szyjka ma powyżej 2 cm nic nie zrobi. Ale mam taki plan że jeśli 1 go grudnia okaże się że szyjka się skróciła z poł cm i nie będziie mi chciał założyć pessara , pójdę do innego gina.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Paulina2344 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie tylko ją jedna, która ogląda seriale ;)

Miłego dnia ;)

atdcqtkf1uunb23q.png

Czekam:
    m3sxqqmzwxgpsrli.png
  • ksanka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Magda Lena jak to milo czytać twoje optymistyczne posty.
    Tak dalej trzymaj. Ciesze się że już skurcze ci się uspokoily. Co do sterydów to wywiaduj się i dzieł z nami info bo u mnie i ordynator i babeczki z IP mówili o konieczności podania małej.
    W poniedziałek podpytam mojego gina na kiedy to planuje dla nas i już mnie pupa boli jak o tym myślę.
    Co do pessara to jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to podobnie jak u ciebie 36/37 i tak na razie planujemy.
    Trzymaj się dzielna mamusiu i nie przejmuj się skutkami u nich rotacja jest częsta na tym etapie i mam nadzieję trafisz na jakąś fajną dziewczynę.

Dorka będzie dobrze powodzenia na spotkaniu
    Kaarolina udanej wizyty i podglądanie Krzysia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 08:47

Kaarolina lubi tę wiadomość

bl9cuay3kworwxbg.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka87 ja na 13.30 ;) A Młody kopał mnie całą noc i teraz też się rozpycha, aż mnie cały brzuch boli...

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksanka dzięki :* ale podglądać będę Bartusia ;) Krzyś mi sie już plącze między nogami :D

ksanka lubi tę wiadomość

• Dorka87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina to trzyma kciuki, a Ty tez z usg? Ksanka dzięki, tez jestem dobrej myśli.
    A no i witam się w 23 tygodniu - teraz to juz napewno 6 miesiąc :-)

Hannia123, A.Kasia, ksanka, d'nusia, Mietka 30:), Kajola lubią tę wiadomość

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena super się trzymasz , mam nadzieję,że jeszcze trochę dasz radę ze współlokatorkami :) dobrze ,że skurcze powoli się uspokajają

Dziewczyny wizytujące trzymam kciuki, ja za chwilę lecę na gimnastykę :) Miłego dnia

Dorka87, A.Kasia lubią tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba tak, mi na każdej wizycie robi usg ;) mam nadzieję że dziś też będzie :)

Dorka87, Kate84 lubią tę wiadomość

• alinalii Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ":)

A.Kasia lubi tę wiadomość

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Powodzenia dziewczyny na wizytach! Kciukasy oczywiście zaciśnięte :)

Gośśś - melduj się!

Magda lena - nie broń się kochana przed tym celestonem bo on może jedynie pomóc :) Ja z ginkiem nawet nie rozmawiałam o ściąganiu pessaru, my jakoś tak za daleko w przyszłość na wizytach nie wybiegamy ;) Teraz mamy plan co najwyżej do skończonego 28 tygodnia bo wtedy mam następną wizytę i mam się do tego czasu namyślić, czy chcę mieć podane przeciwciała. Nawet tych sterydów nie planuje na razie mi podać bo według USG i badania na fotelu pessar trzyma a szyjka się wcale nie skraca. Z jednej strony bym chciała mieć podane ale skoro się nic nie dzieje to oby tak zostało jak najdłużej. Trzymaj się tam kochana, tak jak Ksanka mówi - rotacja jest duża i może Ci się w końcu trafią jakieś fajne babeczki :) Ja też na początku miałam same dziwadła ale jak mi się trafił skład na sali to do tej pory świetnie je wspominam i z jedną z dziewczyn jestem w stałym kontakcie :)

Jestem już po szybkim śniadanku, teraz pół dnia nudów a o 17 dentysta. Mam nadzieję, że nic mi się tam nie posypało i nie wymaga żadnych szybkich działań. Wolałabym poczekać z tym do wiosny. Jak dobrze, że sobie wszystkie ząbki doprowadziłam do porządku na początku roku i nawet profilaktycznie powymieniałam plomby na nowe.

Tak się wczoraj nagadałam o tych ruchach młodego to się skubany znowu przekręcił :/ Teraz te ruchy czuję słabiej i jakoś tak w głębi brzucha a głową i rączkami znowu majstruje przy szyjce. Znów mnie czeka leżenie z tyłkiem na poduszkach, ech - mój biedny kręgosłup...

Kaarolina, muminka83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena - nie martw się. Sterydy są po to by dzidziuś miał jak największe szanse na przeżycie w sytuacji gdyby doszło do przedwczesnego porodu. Dzięki czemu będzie gotowy do wyjścia już nawet w 36tygodniu ciąży ( się okaże, że na złym forum byłaś całą ciąże bo powinnaś być w lutówkach :-P hehe ).
    Póki co jedz dużo kwasów omega 3 i 6 które zapobiegają przedwczesnemu porodowi.

PS.W sumie jeśli te sterydy nie mają skutków ubocznych to czemu nam wszystkim tego nie podają , tak na wszelki wypadek ( jak duphaston ) ?

‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ