X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita88 wrote:
    No właśnie a jakoś nie potrafię :/ mowie sobie w głowie ale nie na głos. Czasami staram się czytać na głos no gazetę ale czuje sie wtedy jak kretyn :/ ogolnie zassze miałam problem z wyrażaniem emocji i uczuć chyba że tych negatywnych i teraz jak jestem w ciąży nie potrafię nawrt pogadać z moim dzieckiem a nawet na głos powiedzieć że go kocham :/ ooo i wyje :(:( dupa..wyrodna matka :/

Ja też jakoś nie potrafię czytać książek czy gadać typowo. Czasem coś powiem na zasadzie jak A.Kasia - słyszysz dzidziuś co ten ojciec gada. Czasem jak kopnie ładnie to ją pochwale i mówię ze ma kopać ile tylko chce jeśli tak jej wygodnie. Ale jakiś szczególnych konwersacji nie prowadzę.

• niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy mówicie , że Wasze maleństwa są aktywne cały czas, albo pare razy, a mój wczoraj np tylko 2 razy, serie po 6 kopniaków.
    Dzisiaj było już 4 razy, serie po 5-6 kopniaków i przekręcanie się... Czy to nie za mało w takim razie ? Zaczynam się stresować.

Martita ja też na początku myślałam , że to jakieś dziwne gadać do brzucha, a teraz tak jak dziewczyny piszą mówię np "No synku pokaż mamusi , że jesteś" :D itp.

W ogóle mój mały na połówkowym był położony główkowo i czułam kopniaki koło pępka. A teraz chyba przekręcił się o 360 stopni, bo kopniaki czuję nisko, między innymi właśnie w pęcherz. ;)

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teresa1992 wrote:
    Właśnie odebrałam wyniki moczu i tak:
    ph - 5,0
    nabłonki płaskie - nieliczne
    leukocyty - 1-3
    erytrocyty swieze - 0-1
    pasma śluzu - nieliczne
    bakterie - d liczne
    kryształy szczawianu wapnia - nieliczne
    czy to może byc jakas infekcja? orientuje sie ktos? wizyte u lekarza mam dopiero za tydzien..

Ale czemu infekcja? Trudno się wypowiedzieć jeśli nie wpisałaś norm jakie podaje dane laboratorium ( każde laboratorium może mieć inne - przybliżone ale inne ).
    A.Kasia czemu pH jest złe ? Może być nawet i do 7 w ciąży. pH jest książkowe
    Leukocyty w porządku - jak masz powyżej 5 to jest się czym martwić.
    Dość liczne bakterie - mało sprecyzowane - musiałaby być ilość by się dokładnie wypowiedzieć. A nie zanieczyściłaś próbki ? Oddałaś pierwszy mocz z rana? środkowy strumień? Podmyłaś się uprzednio? No i też pytanie czy słoiczek nie dotykał stref intymnych czyli czy nie podstawiłaś go sobie niemal prosto pod cewkę. Bo jeśli kubeczek dotknął stef intymnych to próbka może mieć liczne bakterie własnie z tego powodu.

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia przepraszam ze pytam ale dlaczego twój Michas urodził sie tak wczesnie?

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kateee to obawiam się, że jeszcze nie wprowadzili Twojego zwolnienia do systemu w ogóle skoro nie widzisz.

niecierpliwa nie ma co się martwić jedne dzieci są bardziej ruchliwe inne mniej tak jak później gdy są już z nami :-)

km5szbmhexpco9m1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    no to tak jak napisała Kate84 wchodzicie w Świadczeniobiorca z boku macie zasiłki i tam powinny Wam wyskoczyć zasiłki chorobowe rozwijacie ten krzyżyk i wszystko macie zapisane :)

:( ale ja w ogóle nie ma czegoś takiego jak "Świadczeniobiorca" :(
    Może ja źle wchodzę gdzieś, ale skoro udaje mi się zalogować..

d69c2n0azl70dnw1.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzę coś takiego, tylko panel ogólny

20pcz1z.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 18:01

kateee lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem kochane, kurdę pojechałam po pracy do koleżanki na harbate a tu juz tyle ston ..

JUZ TŁUMACZĘ ODNOŚNIE TYCH RUCHÓW:

chodzi o to żeby zapisywać aktywność dziecka np. godz.8.00 wpisuje tą godzinę i czekam do następnego kopniaka i zapisuje np.8.05 i tak orentacyjne ile ich było w ciągu godziny.

u mnie dzisiaj było tak:
    8.00 2x
    8.10 3x
    8.15 1x
    8.35 5x

9.00 4x
    9.05 3x

11.05 2x
    11.30 6x
    11.40 3x

12.35 5x

14.45 3x

15.00 i tu były serie co minutę, łącznie około 10-12 razy

17.20 1x
    17.23 4x
    17.30 2x

czyli ósma rano dwa kopniaki pod rząd ...

ja to piszę tak to pierwszy dzień zapisywania więc może w ciągu paru dni opanuje jaką technikę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:50

Love_life lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwaa - jedne dzieci są bardziej ruchliwe inne mniej. Niepokojące może być odstępstwo od zwyczajów dziecka - czyli jeśli zazwyczaj mało aktywne nagle bardzo mocno się rusza i na odwrót. Jeśli rusza się mało ale regularnie to jest ok i nie ma się co martwić :)

Vira - z tego co wiem najlepsze pH to 5,5-6,5 dlatego napisałam "trochę niskie" a nie, że złe. Niskie pH często towarzyszy odwodnieniu dlatego radziłam pić więcej (co też pomoże na te bakterie jeśli faktycznie zaczyna się jakaś infekcja).

Martka89 - w wyniku wielowodzia i niewydolności ciśnieniowej szyjki macicy.

Ktoś tam wcześniej pisał o budyniu i nie wytrzymałam, musiałam sobie zrobić ;)

• kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny po mojej baaardzo długiej nieobecności....
    Kiepsko u mnie, dlatego też nic się nie odzywałam.
    Strasznie twardnieje mi macica i boli brzuch, dostałam Luteinę 2x2 pod język, morfologia jest tragiczna :/ w piątek mam wizytę kontrolną znów i jeśli się nic nie poprawi, to idę na oddział i bardzo możliwe, że będę musiała już tam zostać :(
    Strasznie się boję, bo to dopiero połowa ciąży.

Aaaa... proszę o wpisanie mi na pierwszą stronę dziewczynki <3
    Tylko imienia nie umiemy z mężem wybrać...
    Miało być Klaudia ale odpadło, teraz jest Kinga, Zosia albo Aleksandra ale nie umiemy się zdecydować :(

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 - ło matko, to ja bym nic innego nie robiła cały dzień niż to zapisywanie :/ Chyba w "W oczekiwaniu na dziecko" było coś o liczeniu ruchów to potem zobaczę, może da się jakoś prościej :D

kofeinka- kochana trzymaj się tam! Mam nadzieję, że uda się zatrzymać te twardnienia. A szyjka ok, nic się z nią nie dzieje? Bo na innym forum czytałam o dziewczynie która też często miała twardnienia ale nic nie powodowały złego i lekarze uznali, że taka jej uroda. Gratuluję córci i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

A nasze szpitalne dziewczyny odzywały się dziś? Bo już mam zaćmienia umysłu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:57

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Madzialena90 - ło matko, to ja bym nic innego nie robiła cały dzień niż to zapisywanie :/ Chyba w "W oczekiwaniu na dziecko" było coś o liczeniu ruchów to potem zobaczę, może da się jakoś prościej :D

w pracy mi się nudziło i spróbowałam to jakoś spisać :)
    jak opracujesz jakiś sposób to daj znać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2015, 17:54

• Tunia.a Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane melduje się po polowkowym. Nadal jest pipka, zdrowiuska 500gram :-) Bardzo bym chciała poczytać wasze dzisiejsze rozmowy ale oprócz dobrych wieści z badań to od wczoraj wieczora same źle rzeczy mnie spotykają i jestem wykończona... IDE się położyć bo dluuuga noc przede mną... Buziaczki:-* jutro wieczorem was nadrobie

Mania1718, She86, Karolina@, Karka, muminka83, Hannia123, Love_life lubią tę wiadomość

l22ndf9hrctve4c9.png
    f2w3rjjgx3viqgmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia.a - super, że córa zdrowa :) No i życzę aby pech Cię opuścił :*

Tunia.a lubi tę wiadomość

• Hannia123 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie późnym popołudniem i ja się najpierw przywitam w moim 23 tygodniu ciąży, wrzucę zdjęcia z dzisiaj (pstryknęłam, choć w sumie przez te 2 tygodnie jakoś nie widzę większych zmian) i na spokojnie WAS przeczytam, bo nie zaglądałam na forum od wczoraj :)
    [/IMG][/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 13:31

kofeinka, Kaarolina, A.Kasia, Madzialena90, Mania1718, Kate84, She86, Est, RudyTygrysek, Falon, Vincent, d'nusia, Karolina@, Karka, muminka83, Kajola, Kasia24, wiewiórka17, Izoleccc, perła ziemi, Mietka 30:), Love_life lubią tę wiadomość

1usai09khne0c7t3.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:

kofeinka- kochana trzymaj się tam! Mam nadzieję, że uda się zatrzymać te twardnienia. A szyjka ok, nic się z nią nie dzieje? Bo na innym forum czytałam o dziewczynie która też często miała twardnienia ale nic nie powodowały złego i lekarze uznali, że taka jej uroda. Gratuluję córci i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :*

A nasze szpitalne dziewczyny odzywały się dziś? Bo już mam zaćmienia umysłu

Szyjka długa i twarda

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kofeinka wrote:
    Szyjka długa i twarda

No to głowa do góry, musi być dobrze :*

• Kate84 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiii wrote:
    Ja widzę coś takiego

20pcz1z.png

Dommii nie mogę powiększyć zdjęcia ,ale o ile dobrze widzę jesteś teraz w panelu ogólny tak? to tam z prawej nad skrzynką odbiorczą nie masz opcji do zmiany zakładki na : Ogólny/Ubezpieczony/Świadczeniobiorca/Płatnik ????

a8b81f6b512cbe09med.jpg

fed11629e387aae2med.jpg

Kofeinka właśnie czy jeszcze coś się dzieje oprócz tych twardnień?Może tak jak Kasia piszę Wam one nie szkodzą ? Gratuluję córci i trzymam kciuki! - doczytałam , w takim razie będzie dobrze .Powodzenia!

Tunia gratuluję udanej wizyty i cieszę się ,że córeczka zdrowa!Mam nadzieję,że jutro będziesz mieć lepszy dzień :)

Tunia.a lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofeinka będzie dobrze :D

• Est Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, wyglądasz super!

Dziewczyny monitorować ruchy można dość łatwo z aplikacja na telefon Moja Ciąża (taka różowa ikonka).
    Tam klikacie Start i przy każdym ruchu, klikacie w dzidziusia i aplikacja sama Wam liczy.
    Ale myślcie, ze to monitorowanie jest konieczne? W sensie takie dokładne liczenie?

n59yupjy49d2u6s1.png
    l22ndf9hwok87b7m.png

‹‹ 1130 1131 1132 1133 1134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ