Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia wrote:Jak u Was jest ze spaniem? Ja mam tego rogala i staram się zasypiać na boku, ale zawsze jak się budzę, to oczywiście na plecach. W necie piszą, że spanie na plecach złe
no ale co tu poradzić
ja też zasypiam z rogalem, a ZAWSZE budzę się na plecach
Mietka 30:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kurna, poszłam tylko do kina na Listy do M i znowu kilka stron! oj laski laski
swoją drogą rozumiem, że tą pościel kupujecie na przyszłość już, bo pierwsze miesiące przecież bez poduszki i kołdry dzidziuś śpi... ?
a poza tym wyciągnęłam wszystkie ubranka dzisiaj żeby zobaczyć jak to wszystko się ilościowo przedstawia i powiem Wam, że masakra... 62 jedno malusie, inne ogromne, zero jakiegoś uśrednienia... aż się zaczęłam zastanawiać czy cokolwiek będzie pasowało, bo wygląda na to, że albo będzie za małe albo za duże... -
Witam się z wieczora
Jak na razie lepiej nie jest z moim zdrówkiem, no ale na efekty działania leków trzeba poczekać. Drzemałam trochę bo tak źle się czułam. Dzięki Tobie też Kaarolina za odp w sprawie leków
Miałam dziś odwiedziny dziadków.
Przyszła nam lampa solna - jaka ciężka, ale fajna
Co do lewatywy dziewczyny, to ja chętnie bym sama ją sobie zrobiła w domu, zobaczymy czy dam radę. Koleżanka robiła po odejściu wód chyba, potem prysznic, golenie i dopiero szpital
baassiia ta pościel jest od sprzedawcy z mojej Cz-wy, kupowałam od nich poduszkę klin dla znajomych i teraz będę kupować fioletową falbankę pod łóżeczko właśnie
Co do gemini - też tam planuję kolejne zakupy, zgadzam się co do Pregny Plus - cena wszędzie indziej powala, a tu jest do przyjęcia!
Ja na prenatalne miałam skierowanie, mimo, że mam 27 lat, ale to załatwiła mi teściowa, żeby kasy zaoszczędzić i też lekarz musiał wpisać mi coś na tym żeby nie było.
Twardnienia - mówiłam lekarzowi, że mi się zdarzają, zwiększył mi o 2 tabletki aspargin, pytałam czy może za dużo siedzę, to kazał więcej leżeć, i też zauważyłam, że jest brzuszek twardszy jak siku mi się chce.
Karolina@ wysłałam siostrze te pompony, może zrobi dla Hani jako przyszła chrzestna
Ja mam zapisane podkłady poporodowe - Seni Lady lub Bella pieluchy, podpadki duże - Seni Lady, Canpol lub Hartman.
Podkłady na łóżko - Seni Soft.
Krem na brodawki - Medela Purelan/czysta lanolina Lansinoh/maść Maltan - ja w tej kolejności będę się kierować kupnem
To tyle chyba.
Współczuję Wam dziewczyny leżenia w szpitalu. Ale to dla Waszego i dzidziusia dobra. Też bym pewnie jęczała gdybym miała tyle tam być... Trzymam kciuki za wszystkie pessary i zdrówko wszystkich Was
Życzę dobrej nockiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:25
Karolina@ lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
domiii wrote:swoją drogą rozumiem, że tą pościel kupujecie na przyszłość już, bo pierwsze miesiące przecież bez poduszki i kołdry dzidziuś śpi... ?
a poza tym wyciągnęłam wszystkie ubranka dzisiaj żeby zobaczyć jak to wszystko się ilościowo przedstawia i powiem Wam, że masakra... 62 jedno malusie, inne ogromne, zero jakiegoś uśrednienia... aż się zaczęłam zastanawiać czy cokolwiek będzie pasowało, bo wygląda na to, że albo będzie za małe albo za duże...
Ja na przykład dlatego nie kupuję poduszki i pościeli jeszcze, dzisiaj mąż odebrał kocyk minky
A z ciuszkami to już dawno robiłam właśnie ten podział i kochana powiem Ci, że wyszło z 8 różnych siatek!!! Okazuje się, że mam rozmiary od 50 do 74. Większość dostałam lub kupiłam używane ale no te 3 rzeczy na rozm 50 to dla lalki typowoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 22:34
Mania1718 lubi tę wiadomość
Córka!!! Kochana Hania :*38+6, 19.30, 51cm, 2760
-
nick nieaktualnydomiii - ja pościelki nie kupuję na razie
Może się okazać, że młody polubi spanie w otulaczu to w przyszłości mu śpiworek ocieplany kupię.
ksanka - przykro mi Ksanka z powodu kiepskich wynikówSoczki owocowe można ale rozcieńczone z wodą 1:1 i nie później niż do godziny 18
ksanka lubi tę wiadomość
-
Muminko kochana, mam prośbę jakiś czas temu wspominałaś o dobrym sprzedawcy na allegro z ubrankami, jeśli mogłabyś przypomnieć jego nazwę byłabym wdzięczna
vira - za każdym razem jak czytam twoje posty to robi mi się banan na twarzy na WDZIĘCZYNKE! -
No cóż, zdarza się od początku ta ciąża nie Jest ani łatwa ani nudna ale idziemy do przodu.
Powiedzcie proszę te wyniki cukru kwalifikują raczej do diety a nie insuliny prawda?
I kolejny element - jak tak się zastanawiam to mi to podchodzi pod dietę motigniacka -
nick nieaktualnyksanka wrote:Muminko kochana, mam prośbę jakiś czas temu wspominałaś o dobrym sprzedawcy na allegro z ubrankami, jeśli mogłabyś przypomnieć jego nazwę byłabym wdzięczna
vira - za każdym razem jak czytam twoje posty to robi mi się banan na twarzy na WDZIĘCZYNKE!
To teraz i ja mam banana
Banan musi byćksanka, muminka83 lubią tę wiadomość
-
https://www.facebook.com/iryna.verhola/videos/650460518424204/ - na poprawę humoru - faceci i make up...
dziewczyny co do wina bezalkoholowego, to próbowałam już kilka i jak już wspominałam wcześniej jak na razie natknęłam się tylko na jedno słuszne, którego walory smakowe stanowią namiastkę prawdziwego wina, czyli nie smakuje jak soczek;)
https://winezja.pl/szukaj?q=fre 8 butelek = dostawa gratis. taki zapas, przy odpowiednim dawkowaniu przy okazji różnych wyjść do znajomych/rodziny może starczy mi do końca ciąży:)
ja próbowałam różowego
teraz zamówiłam jeszcze muskat
i kto tu jest alkoholikiem?
A.Kasia, ksanka, d'nusia, Karolina@, Mietka 30:), Hannia123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyksanka wrote:No cóż, zdarza się od początku ta ciąża nie Jest ani łatwa ani nudna ale idziemy do przodu.
Powiedzcie proszę te wyniki cukru kwalifikują raczej do diety a nie insuliny prawda?
I kolejny element - jak tak się zastanawiam to mi to podchodzi pod dietę motigniacka
Według nowych norm to raczej jedynie kontrola glukometrem i dieta Cię czekaW obu tych dietach istotny jest indeks glikemiczny, więc mają wiele wspólnego. Ty i tak z tego co pamiętam zdrowo się odżywiasz to pewnie nie będzie Ci trudno stosować się do zaleceń, w gruncie rzeczy dieta cukrzycowa jest bardzo zdrowa i ja się na niej dużo lepiej czułam. Teraz jak się okazało, że cukrzycy nie mam i sobie trochę odpuściłam to co chwila mi się żołądek buntuje
ksanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTo ja uprzejmie proszę jutro z samego rana mocno trzymać kciukasy żeby moja wdzięczynka pokazała się na usg panu doktorowi z jak najlepszej strony.
Do jutra laseczki piłeczkiksanka, d'nusia, Lilou1984, perła ziemi, A.Kasia, Karka, Martita88, muminka83, Karolina@, Mietka 30:), Kate84 lubią tę wiadomość
-
Kasiu brzmi dobrze. Będę częściej jadła i przeprosze się z montigniakiem. Tam też chodzi o niski indeks glikemiczny,
Będzie dobrze, najwyżej nie przytyje za bardzo i po porodzie będę łaskaLilou1984, domiii, baassiia, Hannia123 lubią tę wiadomość
-
Ksanka na początek dostaniesz dietę i glukometr jak dieta się sprawdzi to tyle wystarczy, dopiero jakby dieta się niebsorawdzala to może insulina ale nie taki diabeł straszny jak go malują, mam nadzieję że dieta się sprawdzi, w poradni będziesz mieć spotkanie m.in. Z dietetykiem pewnie
ksanka lubi tę wiadomość
-
Tunia.a wrote:te wkładki urologiczne to po porodzie? bo z tego co czytam mają nieprzepuszczalną folię, a to chyba nie najlepsze rozwiązanie na gojącą się ranę? czy się mylę?