Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda lena wrote:Kolejna dawka złych informacji:
Pessar założony! Ufff. Ale spina mi się kilka razy dziennie brzuch i chcą teraz dmuchać na zimne, więc muszę tu zostać to przyszłego czwartku ;( bo w 26+3 podadzą mi sterydy na te płucka. Ehh. Strasznie mnie to przybiło i aż się popłakałam, ale co zrobić. Już tak daleko zaszłam.
Podobno podanie sterydów ma sens dopiero w ukończonym 26tc.
Ad wyprawki, moze laptop i allegro?zawsze to czas Ci szybciej zleci:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:17
Est lubi tę wiadomość
-
edyś wrote:Jeju, Tunia, cos Ty kupila?
I w jakich ilosciach? Bo ja tez ostatnio robilam zakupy i wyszlo mi niecale 100 zl.
oprócz zakupów dzidziusiowych (bez kosmetyków bo te kupię w rossmanie) typu waciki, gaziki, patyczki, nożyczki, szczoteczka do włosów, pieluszki tetrowe nawet białe i kolorowe- to jeszcze zakupy dla męża (gripexy, malox, ibupromy) i dla mnie pregna plus, aspargin, magnez no i oczywiście wszystkie higieniczne rzeczy dla mnie do szpitala
-
Ciagle sie wacham jaka posciel kupic. Moze wy cos doradzicie. Wrzucam linki:
http://allegro.pl/posciel-dziecieca-klups-c3-h121-z-haftem-ptaszki-i5082822621.html
http://allegro.pl/hit-8-el-posciel-dziecieca-sowy-120x90-do-lozeczka-i5788235539.html
http://allegro.pl/showitem/description/5705951865.html (tutaj wzor groszki roz/ecru)
Moze ktoras ma jakies fajne stronki z posciela do lozeczka to poprosze:-) -
A w kroplowkach Ci też dają? Mój gin powiedział ze na napinanie oprócz nospy, luteiny i magnezu nic nie może dać.
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
nick nieaktualnyMagda lena - będzie dobrze! Pomyśl sobie, że jak już podadzą Ci sterydy to nawet jeśli mały by się spieszył na świat będzie miał dużo dużo łatwiej niż inne dzieci. Oczywiście wierzę, że nic się nie będzie działo i po założeniu pessaru skurcze ustaną, chociaż może zająć to kilka dni - tak jak u mnie. Tak więc nie smuć się, póki jesteś w szpitalu to możesz sobie pozwolić na 100% leniuchowania i korzystaj z tego! I tak jak basia pisze zajmij się kupowaniem wyprawki online, mówię Ci, że to poprawia humor
Magda lena, jagood, Kate84, muminka83, Mietka 30:) lubią tę wiadomość
-
Magda lena będzie dobrze, zaraz po założeniu pessara możesz mieć skurcze ale Góra po 2 dniach powinno przejść. Staraj się zmieniać pozycje by ocenić która łagodzi objawy i jeszcze jedno, staraj się nie wstrzymać bąków i unikaj zaparć. To ważne by wydalanie się unormowala. Ja na początku mialam stresa że wypre pessar, ale to nie tak.
Ja brałam ekstra błonnik, dużo pilam itp by nie blokować.
Co do sterydów to też dobrze ze planują je dla ciebie i maluszka.
Niestety polezysz jeszcze, ale przynajmniej będziesz pod obserwacja.
Ja w poniedziałek też podpytam o sterydy dlanas -
uff nie było mnie kilka godzin a tu już tyle stron.
ja już po wizycie u położnej i było tak:
seria pytań jak się czuje itd, badanie moczu omówienia poprzednich wyników, dała mi namiary na szpitale gdzie mogę rodzić... ogólnie ok.
Jak jej powiedziałam że boli mnie kręgosłup to zamówila mi lekarza na następny czwartek i powiedziała że postaramy się o zwolnienie z pracy ! CO TUTAJ SIĘ BARDZO RZADKO ZDARZA ! więc dla mnie bomba może już nie będę musiała pracować
poza tym zmierzyła mi ciśnienie, posłuchałyśmy serduszka malutkiej i zmierzyła mi brzuch zwykłym cm... tutaj to normalne i juz w sumie ustaliła mi wizyty do końca ciąży 14 grudnia mam test glukozy, tutaj robią go znacznie później niż w Polsce...
niestety o USG mogę tylko pomarzyć
to był było na tyle....A.Kasia, jagood, Kate84, Hannia123, muminka83, Mietka 30:), Kajola, darra991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagda lena wrote:Dostawałam magnez w pigułce, a teraz w kroplówce mam. Od założeniu pessaru minęły 2h i już miałam 3 twardnienia. Wiem, że od razu nie ustąpią dolegliwości. Bałam się iść siku
co dopiero będzie jak to drugie mnie przyciśnie
Madzia ja też w dniu założenia pessaru miałam skurcze i aż się popłakałam w domu bo się przestraszyłam, że są takie częste. Nawet Ksance się żaliłam na te skurcze. Ale z dnia na dzień wszystko się wyciszyło aż w końcu niemal całkiem ustało. Teraz skurcze mam sporadycznie i nie są bolesne. Nie przejmuj się, w końcu dla szyjki pessar to ciało obce i musi się do niego przyzwyczaić. -
Mnie też wymeczyły dzisiaj te twardnienia.Zobaczymy za 2 tygodnie czy działają na szyjkę. Chce już 30 tydzień, przynajmniej trochę odetchne z ulgą....
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
A wiecie, że mi ani razu ginka nie mierzyła szyjki?. Jestem zdziwiona bo w pierwszej ciąży miałam z nią problemy.. ale w czwartek mam wizytę to powiem Jej żeby ją sprawdziła.. taka myśl mnie właśnie naszła..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyPrzyszły ochraniacze
Muszę powiedzieć, że ładnie uszyte i bardzo dobrej jakości. Są dwustronne, więc jakby mi się znudziły jednolite kolory to mogę sobie robić dowolne kombinacje. Tak się prezentują na łóżeczku:
Ktoś kiedyś pytał o lampkę do łóżeczka. Ja w tej roli będę używała tych kulek z biedronki bo dają bardzo miłe przygaszone światło. Na tyle delikatne, że można przy nim spać ale też widać dziecko w łóżeczku w nocy, więc jakby co to nie muszę palić światła, no chyba że na przewijanie.
Zdjęcia z fleszem, więc kolory wyszły lekko przygaszone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 20:33
baassiia, kateee, Falon, Vincent, Est, d'nusia, Kate84, Renka88, Karolina@, Karka, Hannia123, Kasia24, muminka83, She86, Mietka 30:), Kajola, darra991 lubią tę wiadomość
-
Kasiu, ja właśnie na te kulki ostatnio na allegro patrzyłam i jakoś dalej o nich myślę
U mnie tylko problem jak je ładnie wkomponować i jak tu prąd podciągnąć, aby zbędne kable się nie szwendały
Poza tym pięknie u Ciebie wszytko wkomponowane
Kupiłam właśnie na allegro kilka ciążowych ciuszków, bo już trochę nie ma do pracy w czym chodzićMam nadzieję, że nie przyjdą szmaty
jakoś tak ad ciuchów troche się boje allegro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 20:39