Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
baassiia też ciągle nad tym myślę, ale ten mój lekarz przyjmuje w trzech różnych miastach, poza tym jeszcze zabiegi robi w różnych szpitalach i dziennie jest gdzie indziej
złapać go przez telefon to nie łatwa sztuka i przypuszczam że może przypadku nawet nie skojarzyć mając tyle pacjentek.
A może e-maila wysłać? wtedy na spokojnie przeanalizuje i skojarzy...
Och!a taki miałam fajny humorek. -
Falon ja dostalam tez skierowanie od mojego lekarza jak sie do niego przenioslam bo nie robilam prywatnie prenatalnych pierwszego trymestru i on teraz chcial zebym miala chociaz tego 2 trym i zebym miala na nfz wiec powiedzial mi ze jest wszystko ok,mam sie nie stresowac ale on musi cos napisac i tez mialam na skierowaniu ze badanie pren 2trym. Ze wskazaniem do dokladniejszego pomiaru oraz echa serca. I ze ja mam w razie co to mowic ze pan doktor slyszal jakies szmery lub niewyrazny odczyt byl. Moze nie mogl Ci wpisac drugi raz ze ze wzgledu na wiek powyzej 35 i wpisal takie wskazanie? Skoro mowili wszedzie ze wszystko gra to sie nie denerwuj a na wizycie zapytasz czemu tak bylo wpisane.
Falon, muminka83, roletka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Falon tez mi sie wydaje, ze gdyby bylo cos nie tak to na pewno by ci o tym powiedzial, a na skierowaniu musial cos wpisac zebys miala badania za darmo, bo gdyby wpisal wskazanie "wiek powyzej 35lat" to mogliby po prostu je odrzucic, u mnie byly wskazania ze wzgledu na poprzednie ciaze, ale sam mi powiedzial, ze dla pewnosci dopisze cos jeszcze...
Jagood swietnie ze u was wzystko okslicznie wygladasz
Dziewczyny sliczne macie brzuszki
Ja dzisiaj odebralam wyniki badan... wszystkie sa ok oprocz tych cholernych d-dimerow ktore przez 2tyg znowu uroslyteraz mam 938 gdzie norma jest 500
na prawde juz mam dosyc
Falon lubi tę wiadomość
Aniołek 6tydz [*]
Zuzia 20tydz [*]
Amelka 25tydz [*]
-
A.Kasia wrote:darra991 - a nie masz żadnych problemów z pęcherzem albo z jelitami? Jak twardnienia bolesne to bym to na Twoim miejscu skonsultowała bo nie powinny boleć. A tak poza tym to wyglądasz ślicznie
Dziekuje dziekuje:)
Powiem Ci Kasiu ze generalnie nie odczuwam zadnych klopotow z pecherzem,siusiam tyle co i wczesniej,nic mnie przy tym nie boli,na ostatnich badanich moczu bylo wszystko ok,bez bakterii. Problemow z zaparciami takze nie posiadam,wyprozniam sie co dzien regularnie. Sama sie zaczynam zastanawiac czemu te skurcze bola i lapia czesciej:/ kurde noo.. moze bedzie ze wymyslam czy narzekam bo pracy ciezkiej nie mam ale 9 godz praktycznie siedze. Moze to tez ma jakis wplyw..?
-
Tunia.a wrote:Kochane nie wiedziałam, że zakupy w aptece mogą sprawić tyle frajdy - zrobiłam zamówienie w GEMINI na 304zł i cieszę się jak dziecko
aaa i trzymajcie jutro za nas kciuki - w końcu dłuuugo wyczekiwane przeze mnie połówkowe
Jeju, Tunia, cos Ty kupila?I w jakich ilosciach? Bo ja tez ostatnio robilam zakupy i wyszlo mi niecale 100 zl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 18:41
-
Falon wrote:Dzięki dziewczynki!!! tak mnie uspokoiłyście że nie macie pojęcia.
Mąż też wpadł na takie rozwiązanie.
Szkoda jednak że lekarz tego nie powiedział a ja nie zauważyłam, ale te 9dni postaram się niepotrzebnie nie panikować.
Dziewczyny maja racje. Napewno napisal tak zebys nie musiala placic za badanie. Mnie przed pierwszym polowkowym tez kekarka kombinowala co by tu napisac zeby za darmo bylo. Pytala o wady w rodzine itp. Wiec tu pewnie tez tak lekarz zakombinowal, tylko nie powiedzial ci o tym.Falon lubi tę wiadomość
-
A jeszcze a propos tych twardnien to w szpitalu wszystkie położne i lekarze jak tylko widzieli ze któraś trzyma rękę na brzuchu to zaraz krzyczeli ze nie wolno za duzo uciskać i sprawdzać czy twardnieje, bo ponoć tp tez prowokuje skurcze
wiec starajcie sie nie dotykać. Kurczę mi włączyli duphaston i całkowicie ustały te twardnienia.
A.Kasia, darra991 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydarra991 - być może organizm daje Ci znać, że potrzebuje nieco więcej odpoczynku bo 9h w pozycji siedzącej to trochę sporo
Porozmawiaj o tych twardnieniach z lekarzem. Być może to nic takiego ale lepiej sprawdzić bo jednak boleć nie powinno jeszcze bardzo długo...
edyś - mnie też zakupy kosmetyczno/higieniczne dla Młodego na Gemini kosztowały ponad 300 złA i tak muszę jeszcze kilka rzeczy dokupić bo zapomniałam
darra991 lubi tę wiadomość
-
A.Kasia wrote:Falon - myślę, że zaznaczył tak tylko dlatego, żebyś mogła mieć to badanie za darmo. Jeśli na każdym USG mówi, że wszystko ok to przecież tak musi być
Nie sądzę, żeby coś przed Tobą ukrywał.
Pomyślałam dokładnie o tym samym.Falon lubi tę wiadomość
-
Martka89 wrote:A jeszcze a propos tych twardnien to w szpitalu wszystkie położne i lekarze jak tylko widzieli ze któraś trzyma rękę na brzuchu to zaraz krzyczeli ze nie wolno za duzo uciskać i sprawdzać czy twardnieje, bo ponoć tp tez prowokuje skurcze
wiec starajcie sie nie dotykać. Kurczę mi włączyli duphaston i całkowicie ustały te twardnienia.
Jak byłam w szpitalu to było to samo. Tylko zauważyli którąś z ręką na brzuchu od razu krzyk. -
nick nieaktualnybaassiia wrote:Jak u Was jest ze spaniem? Ja mam tego rogala i staram się zasypiać na boku, ale zawsze jak się budzę, to oczywiście na plecach. W necie piszą, że spanie na plecach złe
no ale co tu poradzić
U mnie średnio bo chyba mi się zaczęło wszystko rozciągać i mnie boliCzuję się jak bym miała zakwasy. I weszło mi coś w prawy pośladek
Leżę w takiej pozycji w jakiej mi aktualnie wygodnie bo tak jak Ksanka mówi - jak młodemu nie wygodnie to mnie skopie tak, że muszę się przekręcić czy chcę czy nie chcę.
ksanka lubi tę wiadomość
-
Kolejna dawka złych informacji:
Pessar założony! Ufff. Ale spina mi się kilka razy dziennie brzuch i chcą teraz dmuchać na zimne, więc muszę tu zostać to przyszłego czwartku ;( bo w 26+3 podadzą mi sterydy na te płucka. Ehh. Strasznie mnie to przybiło i aż się popłakałam, ale co zrobić. Już tak daleko zaszłam.
Podobno podanie sterydów ma sens dopiero w ukończonym 26tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 19:01
-
Magda lena trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! Leż w szpitalu, mimo, że nudno jesteś pod stałą opieką :*
Falon ja jak ide do szpitala na jeden dzień to za każdym razem piszą poronienie zagrażające, mimo, że jest okej. Wszystko by NFZ zapłacił.
Teraz też mam jakieś kody wpisane i nawet nie patrze co to, bo mnie akurat Pani doktor uprzedziłaFalon lubi tę wiadomość
-
Magdalenka 3maj sie tam cieplo. Dacie rade przeciez:* i bedzie wszystko ok napewno. Ja mam wizyte u gina na 26listopada,u mnie zawsze bylo wszystko ok z szyjka ale teraz tez ladnych kilka razy dziennie mam takie te skurcze i bola i tak jak dziewczyny radza powiem o nich lekarzowi bomjuz sie zestresowalam nimi.
-
Mi brakuje kosmetykow, ktore kupie w rossmannie oraz zwyklego termometru. Paczka powinna mi przyjsc jutro, moze w czwartek, zrobie zdjecie to jeszcze mi podpowiecie co trzeba dokupic
niestety z internetu korzystam tylko w telefonie (mamy problemy z ogarnieciem stacjonarnego) przez co ciezej przeglada mi sie strony