X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    mam pytanko do mamusiek z anemią. Jaką dawkę żelaza przyjmujecie? bo ja mam dawkę 50mg... A u was jak to wygląda?

Ja mam tak słaba hemoglobine ze musze brać trzy razy dziennie tabletkę "szelaza" a tam jest 150mg chelatu

ug37zbmh9r9sv292.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 trzymaj się dziewczyno! A co najważniejsze odpoczywaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 16:07

Madzialena90 lubi tę wiadomość

• Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a myślałam że dostałam zbyt mocną dawkę a okazuje się że to pikuś w porównaniu z wami..

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    a myślałam że dostałam zbyt mocną dawkę a okazuje się że to pikuś w porównaniu z wami..

Mnie jak wyszła anemia położna zaleciła żeby brać witaminy Pregna plus a tam jest 26mg żelaza oprócz tego soki z buraków i marchwi i ogólnie posiłki bardziej bogate w żelazo.Więc to chyba zależy jak niskie mamy te wyniki

Filip 28.03.2016 <3
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie racja tylko że u mnie ostatni raz wyniki zrobiła w 13 tyg i od tamtej pory mam brać taką dawkę, jak się jej zapytałam ostatnio czy mi zrobi wyniki to powiedziała że zrobi mi ale 14 grudnia, no żeś kuźwa skoro wyniki były nie dobre to co jej szkodzi zrobić szybkie badanie? Porąbani są ci szwedzi.. jestem zła

• Kokaina Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widzę że sporo z nas ma takie bóle miesiaczkowe. Ja dzisiaj w nocy miałam jakiś czas, dziś przez cały dzień nic :/
    Obserwuje siebie cały czas, jeżeli będzie się pogarszac to na pewno pojadę na IP, ale mam obawy że mnie poloza :/
    Chociaż z ciekawości pojechalabym pewnie na Inflancką, zobaczyć jak wyglądają oddziały i sale :)

Synek 2016 r. ♥️
    Synek 2020 r. 💚

• Czarodziejka87 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie duży odstęp czasu,powinna Tobie zrobić te wyniki wcześniej..Ja miałam badanie 2 miesiące temu i byłam pewna,że położna da mi teraz skierowanie na morfologie ale też nie dała

Filip 28.03.2016 <3
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokainka szpital na inflanckiej z wygladu bardzo fajny, w salach darmowy tv,jedzenie pyszne, lekarze nie trzymaja za dlugo jak nie ma po co ale mowie to z doswisdczenia pobytu na oddziake ginekologii patologii ciazy(to troche inny oddzial niz ten na ktory klada w wyzszej ciazy).

Kokaina lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - prócz magnezu mam 3x2 nospy oraz luteine dopochwowo. Mimo tego wszystkiego i tak co jakiś czas mi brzuch twardnieje i towarzyszą temu duszności. Jutro muszę o tym na obchodzie powiedzieć albo dziś jeśli ktoś do nas zajrzy bo to uciążliwe i strasznie dziwne uczucie.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo! Kilka sekund przed twardnieniem juz wiem ze idzie bo czuję jakby ktoś zamykał mi tchawice...

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinalii wrote:
    wiecie co tak teraz sobie myślę , że jeszcze tylko 9 tyg i Emilia bedzie z nami , nie mogę w to uwierzyć <3
    To na kiedy masz termin ? Nie za szybko?

A.Kasia, Kasia24 lubią tę wiadomość

• Kasia24 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co jeszcze nie uczestniczyły w Warsztatach dla Kobiet w ciąży ;) - na Bezpiecznym Maluchu zaczęły się zapisy widzę na grudzień dla wybranych miast

http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty/zapisz/sie

jagood lubi tę wiadomość

8599kw7ibq9d0sqb.png
    ma6n53rzt65cc071.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić - glukozę mam w normie. Mogę wpieprzać słodkości kilogramami i nic mi nie będzie :-)
    71 na czczo
    Po godzinie 109
    Po 2 godzinach 94
    To chyba dobre wyniki co nie ?

Kuleczki, które mają cukrzyce ciążową - czytałam trochę w necie i to przechodzi po ciąży a mamy już bliżej niż dalej więc 3mam za Was kciuki - dacie radę!

Toksoplazmoza też się u mnie nie pojawiła - tego się trochę bałam bo jednak co kot z domu ( co prawda nie wychodzący ) to kot w domu.

Mocz - trochę ciężar właściwy za mały 1,011
    I pH o 0,5 za wysokie
    Ale tym się nie martwię bo ostatnio też miałam takie wyniki i lekarz nic nie mówił :-)
    Położna mi mówiła, że pH w ciąży może być ciut wyższe

A.Kasia - jak tam w szpitalu? Jakieś badania Ci jeszcze robią czy tylko kroplówki ładują ?

muminka83, ryjkek, ksanka lubią tę wiadomość

• milola86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć przyszłe Mamusie;) Jakiś czas temu również byłam w waszej grupie "marcówek". Mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze i grono juz się nie pomniejszyło od kiedy do Was zaglądałam ostatnio;)
    A tak w ogóle, mam cos do zaoferowania;))
    Zmieniam swojej córeczce łóżeczko na większe i mam do sprzedania w idealnym stanie łóżeczko bardzo dobrej firmy Troll model DE LUX z funkcją KOŁYSKI i SZUFLADĄ. Łóżeczko używane rzadko, głownie w okresie wczesnoniemowlęcym, ponieważ córci spodobało się spanie z rodzicami;) Jesli ktoś jest zainteresowany prosze o kontakt na maila: [email protected]

23ihx6v.jpg

A.Kasia, Karka lubią tę wiadomość

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - dziewczyna, która ze mną leży (ma termin na wtorek) mówi, że też tak miała w 3 trymestrze.

Vira - super, że wyniki ok :) Non stop a to mi krew pobierają a to kroplówkę zmieniają ale nie robili mi dzisiaj żadnych przeglądów ani usg. Mam nadzieję że jutro mi zrobią na odchodne ;) Co ciekawe w tym szpitalu sterydy na płucka podają nie w odstępie 12h a 24h.

• Renka88 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    ja biore zelazo od 1 miesiaca sorbifer durules 2 razy dziennie czyli 200 mg i odebrałam dzis wyniki i sa super nie mam nic ani powyzej ani ponizej normy a mialam bardzo silna anemie

Kasiu daj znac czy lekarz będzie kazal Ci to ostawić, bo ja tez biorę to 2 razy dziennie i sie zastanawiam czy to też się długo bierze :)

<3

iv098iikucvckjtl.png

Aniołek 05.2014
  • milola86 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu troszkę lepsze zdjęcie ;)
    ehx25k.jpg

atdcvcqgb9ua249c.png
    3i49df9h2ksxxkie.png

Bóg mówi prosto o krzywych liniach naszego życia...
    Adaś Ewa Róża i Piotr-moje maleńkie aniołki
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielica mi lekarz powiedzial ze to ciagle siusianie to od skracajacej sie szyjki, nie wiem ile w tym prawdy, ale u mnie sie okaze po usg.

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z was dziecko kopie tak jakby to powiedziec.. po odbycie, takie uczucie mam od czasu do czasu jaky kopala mnie wlasnie tam hmm

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • niecierpliwaa Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusiak pierwszy raz słyszę, ja słyszałam, że siusianie częste w ciąży jest normalne, a bardziej wzmożone może świadczyć, ale nie musi o cukrzycy ciążowej. Ja chodzę na siusiu co 30 min czasem, a innym razem co 2 h także się na razie nie przejmuje ;)

Ja wybrałam się do Pepco z mężem i mamą i kupiłam małemu cieplejszą czapeczkę i dwie pary spodenek :) Za spodenki zapłaciłam w sumie 18 zł ;)

A.Kasia, Kate84 lubią tę wiadomość

Synuś Antoś - 23.03.2016r. :)
‹‹ 1205 1206 1207 1208 1209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ