X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - nie zamartwiaj się na zapas ;) Ja jak miałam marny przyrost między 1 a 2-gą na przełomie 4/5tc to się załamałam, zrobiłam za tydzień i była super, więcej nie robiłam żeby się dodatkowo niepotrzebnie stresować ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • alinalii Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Dziewczyny co wy z ta beta tak szalejecie , co chwile latacie i tylko stres niepotrzebny. Czy lekarz wam tak zaleca? Ja w 1 ciąży tylko raz robiłam dla potwierdzenia a teraz jezeli lekarz nie zaleci to nie mam zamiaru robić, czemu sie dodatkowo stresowc

no bez powowdu na pewno nie latają ;P ja już mam 4 bety za sobą , wszystkie na zyczenie lekarza ;)

czekałam na Ciebie kochanie:*
    6fb868068e9dcc93637a332477a98c4e.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

www.suwaczki.com
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś wrote:
    Hej
    dziewczyny odebralam moja bete dzisiaj i troche martwi mnie jej przyrost... wiem ze teraz wolniej rosnie ale w srode tydzien temu mialam 57357,8 a wczoraj 115462,3 niby jest wysoka ale z kalkulatorow wychodzi ze dwudniowy przyrost ma 22 % to chyba troche malo??

Na tym etapie juz nie warto robic bety, tylko usg. Wtedy widac co i jak z dzidzia. A beta zwalnia z przyrostem i nie warto sie stresowac. Tylko lekarz.

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lekarz karze to ok, ale tak to nie widzę potrzeby.

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieńka 1985 wrote:
    Dziewczyny co wy z ta beta tak szalejecie , co chwile latacie i tylko stres niepotrzebny. Czy lekarz wam tak zaleca? Ja w 1 ciąży tylko raz robiłam dla potwierdzenia a teraz jezeli lekarz nie zaleci to nie mam zamiaru robić, czemu sie dodatkowo stresowc

A czy ty myslisz ze ja dla swojego widzi mi sie robie ta bete? i narazam sie na stres i koszty? Lekarz mi kazal ja zrobic bo to jest moja 4!! ciaza i dla pewnosci ja robie! a ze sie nie znam na tych wynikach dla tego pytam dziewczyn...

alinalii lubi tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka dziekuje troche mnie uspokoilas z tym ... wiem ze ona zwalnia na tym etapie, ale gin mi kazal ja zrobic wiec zrobilam... heh no dobrze ze nie spadla tylko rosnie...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec skoro lekarz kazal to teraz gon z wynikami do niego i napewno ci powie ze wszystko jest ok:) Tez sie martwilam ze w przeciagu tygodnia wzroslo mi z 11668 do 62541 bo to mniej niz powinno a lekarke powiedziala ze ladna beta. I wszystko jest ok, dzidzia, odpukac, rosnie. Wiec nie stresuj sie tylko czekaj na wizyte:) Masz juz umowiona?

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka tak mam w poniedzialek umowiona :) i juz sie nie moge doczekac :/ pociesza mnie fakt ze urosla i to dosyc duzo, moze faktycznie nie potrzebnie panikuje ale naprawde boje sie o to malenstwo.... poprostu za duzo juz przeszlam i chyba kolejnej straty bym nie zniosla :(

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może ta informacja pomoże również Wam. Kupiłam cukierki imbiorowo-cytrynowo-miodowe firmy verbena na mdłości i polecam z całą odpowiedzialnością! Zjadłam pierwsze dwa i już czuję poprawę. W końcu coś co działa! :)

alinalii, Karolina@, Est lubią tę wiadomość

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem cie Gosss. Ja "mam na koncie" jedna strate i nie wyobrazam sobie kolejnej, tez sie boje caly czas. I podziwiam osoby jak ty, ktore mimo tylu niepowodzen ida dalej, ogromny szacunek. Ja staram sie zyc z dnia na dzien, od wizyty do wizyty, od badania do badania. Ostatnio lekarka powiedziala mi ze na tym etapie nic ode mnie nie zalezy. I pewnie ma racje. Ale uwazam na siebie jak moge i oby do przodu:-) to daj znac jak wizyta. Teraz juz musi byc dobrze:-)

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    Dziewczyny może ta informacja pomoże również Wam. Kupiłam cukierki imbiorowo-cytrynowo-miodowe firmy verbena na mdłości i polecam z całą odpowiedzialnością! Zjadłam pierwsze dwa i już czuję poprawę. W końcu coś co działa! :)

Ja poki co odkrywam co dzidzi nie smakuje i przez co laduje z glowa nad kibelkiem:-P wiec chyba warto wyprobowac bo niedlugo przestane jesc zupelnie

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka ja juz sobie zapowiedzialam ze to jest moja ostatnia ciaza i nawet jak sie nie uda to juz wiecej nie probuje, poprostu nie dam rady, bo widze sama po sobie ze teraz juz swiruje w tej ciazy i nie wyobrazam sobie kolejnej... Tez tylko odliczam dni do wizyty i zyje od jednej do drugiej... caly czas leze ale mam takie zalecenie i praktycznie nic nie robie i to mnie tez dobija bo mam za duzo czasu na myslenie i zastanawianie sie czy jest wszystko ok... napisze na pewno po wizycie co lekarz mi powiedzial...

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki kochana, bedzie dobrze. MUSI!

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowroneczka - ja w 3 tygodnie schudłam 4kg i jestem na granicy prawidłowego BMI :/ Jestem mega głodna od tych kilku tygodni,zjadłabym wszystko,ale za co się zabieram od razu mam mdłości i ogromny ból żołądka,czasem też wymioty. Nic wokół siebie nie mogłam zrobić bo żadna pozycja nie była odpowiednia. Mam nadzieję,że teraz będzie już tylko lepiej :)!

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • kasieńka 1985 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko radze dziewczyna z 1 ciaza żeby się niepotrzebnie nie stresowaly, przeciez napisałam ze jak lekarz karze to ok a ty nie miej tyle jadu w sobie bo widzę ze są tu pierworódki które właśnie bez zaleceń co

Dwa dni betę robią.

f2wlh371dlcmnxcx.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gośśś - więc trzeba czymś zaprzątnąć myśli żeby do głowy nie przychodziły czarne scenariusze :) Jakieś książki, filmy czy coś innego ;)

Ja też troche się zamartwiam bo cały czas mam troche te plamienia:/ Rano było niby tylko przy aplikowaniu luteiny, a teraz niedawno po południu troszke było tego śluzu z krwią. Na usg podobno żadnych krwiaków czy odklejania kosmówki nie widać. Niby nic mnie nie boli ani nic mi nie dolega. Mam za to masakryczną ochotę zasypiania wszędzie i w każdej pozycji ;) Napisałam do mojego gin sms w sprawie tych plamień, mam nadzieje, że odezwie się do wieczora.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Gośśś Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasienka sorrka ale nie mam jadu w sobie... poprostu uwazam ze kazda ma prawo latac na bete nawet 5razy dziennie jezeli ja to uspokoi i ja to bardzo dobrze rozumie... moze przez to ze juz duzo przeszlam... i sama jestem w ciaglym strachu czy jest wszystko dobrze... i nie dziwi mnie to ze dziewczyny ktore sa w pierwszej ciazy lataja na bete bo zobacz sama co sie teraz dzieje i ile aniolkow jest wsrod marcowek... wczoraj byly az dwa... wiec kazda sie boi...

alinalii, skowroneczka87 lubią tę wiadomość

Aniołek 6tydz [*]
    Zuzia 20tydz [*]
    Amelka 25tydz [*]
    atdce6ydwl481p7x.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margaret26 wrote:
    na mnie by podziałały w drugą strone jakbym spróbowała, a wszystko przez imbir, który na mnie działa wymiotnie :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skowroneczka87 wrote:
    Rozumiem cie Gosss. Ja "mam na koncie" jedna strate i nie wyobrazam sobie kolejnej, tez sie boje caly czas. I podziwiam osoby jak ty, ktore mimo tylu niepowodzen ida dalej, ogromny szacunek. Ja staram sie zyc z dnia na dzien, od wizyty do wizyty, od badania do badania. Ostatnio lekarka powiedziala mi ze na tym etapie nic ode mnie nie zalezy. I pewnie ma racje. Ale uwazam na siebie jak moge i oby do przodu:-) to daj znac jak wizyta. Teraz juz musi byc dobrze:-)
    też mi tak lekarka powiedziała, że teraz nie mam ja na nic wpływu. Jak coś ma sie stać, to się stanie, a póki co mam odpoczywać, uważać na siebie i się nie stresować.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki udzieliłam się tu na forum tylko raz żeby powiedzieć, że miałam 2 kreseczki. Dziś byłam na pierwszej wizycie :)
    5mm dzidziusia z bijącym serduszkiem. wg usg 6+1 ale tym się nie stresuję bo po pierwsze owu miałam w 17dc a po drugie każdy ruch ręką gina może coś tam źle zmierzyć. Gin kazał się relaksować i powiedział, że wszystko jest dobrze. Popłakałam się z radości na leżance w gabinecie usg :) Poprzednim razem nie dane mi było usłyszeć serduszka.. Mam wieeelką nadzieję, że tym razem będzie dobrze. Ja nie mam żadnych mdłości, jedynie wyczulony bardziej węch (czuję rzeczy, których inni nie czują ;) jak piesek) i trochę większe pobolewające wieczorem piersi. Od dziś już niczym nie będę się przejmować..

A.Kasia, Karolina@, tysiaa93, Est, Izoleccc, Karka lubią tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ