Marcowe Mamusie 2016 :-)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Dziewczyny mam pytanie bo chyba zaczyna mi sie jakas infekcja wizyte mam dopiero w poniedzialek kupilam w aptece tantum rosa bo pani aptekarka mi to polecila... stosowala to ktoras? chcialam cos bezpiecznego i zeby mi chociaz troche ulzylo do poniedzialku...
Ja bym poleciła lactovaginal i provag bo stosowałam i mi pomaga. Z resztą nie jestem zwolenniczką irygacji, większość lekarzy też tego nie zaleca. -
nick nieaktualnyKarolina@ wrote:A.Kasia - oczywiście to danie było dla męża. Ja jedynie skubnęłam placka, bo więcej nie byłabym w stanie przełknąć. Kasiu Ty też zauważyłaś jakieś zmiany w swoich kubkach smakowych? Bo u mnie to jest porażka. Zrobiłam w niedzielę rosół i mąż mówi, że nie doprawiony a dla mnie był ok. Dzisiaj zrobiłam te placki to M znowu mi powiedział że placki niedosolone, a gulasz przesypany chilly. Nie wiem co się ze mną dzieje. Lubie gotować, ale odkąd jestem w ciąży kubki smakowe mi nawalają
Mi apetyt ogólnie nie dopisuje, ale jak jestem głodna to jest mi jeszcze bardziej niedobrze, więc zmuszam się do jedzenia co 2-3h. A smakowo to chyba nic się nie zmieniło u mnie prócz tego, że wszystko jest dla mnie za słodkie
Co do gotowania to ja chyba w ciąży jestem jakaś rozkojarzona i dlatego mi nie wychodzi, a poza tym większość zapachów mnie odrzuca i nie mogę za dużo czasu spędzić w kuchni -
Gośśś wrote:Kasia to jest do stosowania na zewnatrz, do przemywania wiec raczej wiekszej ingerencji "tam" nie bedzie tylko poprostu chodzi o zlagodzenie objawow... tak mi tlumaczyla w aptece...
-
a ja wciełam z teściową KNEDLE!!!!! Mmmmmmm
-
nick nieaktualnyGośśś wrote:Kasia to jest do stosowania na zewnatrz, do przemywania wiec raczej wiekszej ingerencji "tam" nie bedzie tylko poprostu chodzi o zlagodzenie objawow... tak mi tlumaczyla w aptece...
Aha, no to myślę, że będzie ok
alinalii - knedle i teściowa, dwie "rzeczy" za którymi nie przepadammargaret26 lubi tę wiadomość
-
Ja nie mam tendencji do stanów zapalnych, ale jak już coś się działo, to tantum rosa się świetnie sprawdzało, właśnie przy takim zewnętrznym podmywaniu. Tylko piecze.
Ja nie mogę gotować, prawie wszystkie zapachy mnie odrzucają. Stwierdziłam, że najłatwiej będzie zupę zrobić i może żołądek łatwiej płyny przyjmie. Dla mnie jest krupnik, a dla męża pieczarkowa. -
A.kasia każdy ma mnie za wariatkę! ale ja uwielbiam moją teściową ! gdy mam wolne spędzam z nią cały dzień robimy wszystko razem ! i nie wyobrażam sobie zycia bez niej
-
alinalii wrote:A.kasia każdy ma mnie za wariatkę! ale ja uwielbiam moją teściową ! gdy mam wolne spędzam z nią cały dzień robimy wszystko razem ! i nie wyobrażam sobie zycia bez niej
Alinalii to się chwali! Ale powiedz mi, czy masz w planach rodzić z mężem czy teściową? Bo słyszałam już od nie jednej osoby, że rodziła z teściową -
Karolina@ wrote:Alinalii to się chwali! Ale powiedz mi, czy masz w planach rodzić z mężem czy teściową? Bo słyszałam już od nie jednej osoby, że rodziła z teściową
heh nie nie , ten moment jest zarezerwowany dla dwojga kochających się ludzi ;P -
Ja rodzilam z tesciowa. Wczesniej nie przyszloby mi to do glowy, ale kiedy lezalam na porodowce to bylo mi wszystko jedno, bylyby ktos byl. Wiec jak zajrzala do mnie to juz jej nie wypuscilam:-P wyszla dopiero na sam koniec, przy bolach partych. Bardzo mi pomogla wtedy. Jakby nie ona to polozna by mnie zjadla juz calkiem. I teraz jak pojdzie dobrze to tez sie zastanawiam czy jej nie poprosic zeby rodzila ze mna.
alinalii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Karolina - mam to samo!
Właśnie naszło mnie na popcorn bo za chwilę odpalamy film. Ciekawe czy zjem kilka ziarenek czy najem się zapachem i wyglądem
Miłego wieczoru Dziewczyny ! -
czesc dziewczyny, powiedźcie mi co widać w w drugiej połowie 5tygodnia? dziś byłam na usg w szpitalu i na szczęście wykluczyli mi ciążę pozamaciczną, ale za to wpisali mi że pusty pęcherzyk, choć ja na badaniu widziałam ze jakby w tym kółku była taka mini kijanka, lekarz mi mówił że mi się wydaje, no ale raczej sobie nie wkręciłam bo wzrok mam dobry i potrafię dostrzec czy są cienie czy plama.
Później wrzucę fotkę, kropek miał 7mm, urósł w jeden dzień dwa razu z 3,6mm do 7mm, wczesniej dość mało rósł, lecz coś z betą jest nie tak, bo kropek rosnie, a beta nie.
hmmm...któraś z was słyszała o takiej sytuacji?
wziełam w domu duphaston i nospę. -
dziewczyny dzisiaj jestem bardzooo zmęczona i senna , tak więc idę spać!
dobranoccc;)Est lubi tę wiadomość