X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mam pytanie , może panikuje ale... czy wymioty conajmniej 2 razy dziennie już od ponad tygodnia są niebezpieczne ? zastanawiam się czy nie isć jednak do tego szpitala, boje sie odwodnienia ...

Ja wymiotuje tez codziennie od tygodnia, jem trochę mniej i nudności od rana do wieczora. A Ty jesz normalnie czy nie możesz jesc?

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim nowym mamusiom ;-)))
    U mnie na szczęście mocniejsze mdlosci chwilowo ustąpiły, a jeśli macie wymioty i nie możecie jeść ani pić, należy koniecznie zgłosić się do lekarza by nie doprowadzić do odwodnienia organizmu.
    Pozdrawiam kochane i dobranoc ;-*

A.Kasia lubi tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Love_life Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia

Mamy ten sam termin i jesteśmy w tym samym wieku :)

A.Kasia, Domino* lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]16ud43r84e2w0zoo.png[/link]

2.02.15 7 tc mój aniołek :*
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magcollect - witaj :) Spokojnej i bezproblemowej ciąży życzę :)

Helen - oj przydałoby mi się takie nastawienie. Chodze i sie zamartwiam troche, ale jak porozmawiam z teściową przez skype to mi troche lepiej :D Biore tą luteine i znowu palec umazany w śluzie z krwią (przepraszam za obrazowość, ale jakoś tak lubie dokładnie opisywać :p Ciekawe jak będzie w ciągu dnia, wczoraj niby tylko troszeczke coś poleciało po południu. Ale masz racje - niewiele teraz zależy od Nas, możemy tylko albo aż pozytywnie myśleć i starać się nie stresować :)

kamka - ja ze swoim też sie wczoraj pokłóciłam ;) Rozmawiam z teściową na skype, relacjonuje jej wizyte u gin bo chciała wszystko wiedzieć, a M przechodzi i stwierdził, że powinnam pójść na jakieś studia medyczne :D To warknęłam na niego i się popłakałam potem troche ;) Ale jego mama troche go temperowała i kazała mnie przepraszać ;)

Helen lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • skowroneczka87 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co nie mam humorkow, nie klocimy sie z M. Narazie pokornie slucha i robi co mu karze, zobaczymy jak dlugo. Jedyne za co moze miec mnie dosc to brak seksu. Bo na to zupelnie nie mam ochoty:-/

l22ntv73fkix1gof.png

atdcx1hpilxa7usf.png
  • Anielka29 Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, nie nadrobię. Tyle stron.
    Mam nadzieję, że u was ok?
    U nas remont, przeprowadzka, pogoda nie rozpieszcza i ciągle mi się w głowie zawraca z tej duchoty. Na wizycie byłam w środę i wszystko ok :) termin na 14 marca :)

A.Kasia lubi tę wiadomość

c55f43r8cgvdtfnx.png
  • margaret26 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Cały czas się zastanawiam,jak to jest,że śpioch ze mnie i leń,a w ciąży jestem na nogach około 7 codziennie... Oczywiście nadrabiam w ciągu dnia bo 3,4 godziny przesypiam,ale wkurza mnie to bo później wstaję pól przytomna :) Dziś lecę po L4 bo torbiel nadal bez zmian :/

Leon 3940g, 57cm, 10pkt, cc <3
    Urodzony dnia 23.02.2016r, o godzinie 5.40

3jvzj44jk36zw5al.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mam pytanie , może panikuje ale... czy wymioty conajmniej 2 razy dziennie już od ponad tygodnia są niebezpieczne ? zastanawiam się czy nie isć jednak do tego szpitala, boje sie odwodnienia ...
    musisz dużo pić i wtedy się nie powinnaś odwodnić.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Mietka 30:) Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heloł gerls ;D:D od rana mam takiego banana na twarzy, że w pracy to chyba pomyślą że psychiczna jakaś :D:D

byłam wczoraj na pierwszej wizycie u mojego gina (trochę wcześnie ale zaraz rozpoczynamy urlop i nie miałabym kiedy pójść)
    widziałam mojego rodzyneczka kochanego, ślicznego, cudownego:):) ... i pan dr powiedział, że coś tam zaczyna już nawet pulsować :):):):):):):)

Boże jestem taka happy :) wiem, że tym razem będzie ze szczęśliwym zakończeniem w marcu :):) musi być i koniec!!!!!!!

miłego dzionka Wam życzę dziewczynki:)

o rany a ja cały czas się szczerze....;D;D

183d42cb422e3a5995c882c2ab16252b.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

A.Kasia, ona., Karmelek211, margaret26, Magda lena, Karka, Izoleccc, Karolina@, Helen, Love_life lubią tę wiadomość

ebf426a748.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! A u mnie dzisiaj sytuacja nie ciekawa, teść dostał wylewu, zapadł w śpiączkę i lekarze mówią, że już się z niej nie obudzi :(

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, bardzo mi przykro, dość szybko Ci lekarze stawiają bardzo poważne wnioski, może sytuacja się poprawi. Trzymam kciuki

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczek89 wrote:
    Kasia, bardzo mi przykro, dość szybko Ci lekarze stawiają bardzo poważne wnioski, może sytuacja się poprawi. Trzymam kciuki

Niestety nie ma na to szans, teść od kilku lat zmagał się z nowotworem, ostatnio okazało się, że są przerzuty i to do mózgu :/ 5 ognisk nowotworowych bez szans na operację :( Spodziewaliśmy się tego, że w każdej chwili któryś z nich może wywołać krwawienie.

Dziewczyny powiedzcie mi, nosicie przy sobie kartę ciąży? Ja ją zawsze miałam w teczce z wszystkimi wynikami, jakoś boję się, że ją zgubię lub zniszczę nosząc przy sobie w torebce ;) Lekarz na ostatniej wizycie kazał mi koniecznie zawsze mieć kartę przy sobie, więc włożyłam w ochronną foliową osłonkę i do torebki. Jak zgubię to najwyżej założy mi nową :P

• aaagaaatka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia przykro mi z powodu teścia :(

Mietka kurczę super, że już widać - fasolek idzie jak burza :)

f2w3sek2i28gayyb.png
    Bóg podarował mi tak cenny prezent
    On musiał Cię zrobić z chmur i anielskich skrzydeł <3

02.02.2014 [*] , 15.09.2014 [*]
  • Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w dziewiątym tygodniu :)
    Ja kartę ciąży póki co ze sobą nie noszę, ale bez sensu nosić ja ze sobą do sklepu. Aczkolwiek w niedzielę wybieram się na cały dzień w góry, to na pewno ją wezmę ze sobą. Moja ginekolog powiedziała mi, że zawsze ja mam mieć ze sobą, na wypadek gdyby coś złego zaczęło się dziać i musiałabym jechać prosto na IP.

Zapraszam nowe dziewczyny do wpisywania się na listę obecności :)
    Lista marcówek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 10:11

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • krówka_muffka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.Kasia wrote:
    Niestety nie ma na to szans, teść od kilku lat zmagał się z nowotworem, ostatnio okazało się, że są przerzuty i to do mózgu :/ 5 ognisk nowotworowych bez szans na operację :( Spodziewaliśmy się tego, że w każdej chwili któryś z nich może wywołać krwawienie.

Dziewczyny powiedzcie mi, nosicie przy sobie kartę ciąży? Ja ją zawsze miałam w teczce z wszystkimi wynikami, jakoś boję się, że ją zgubię lub zniszczę nosząc przy sobie w torebce ;) Lekarz na ostatniej wizycie kazał mi koniecznie zawsze mieć kartę przy sobie, więc włożyłam w ochronną foliową osłonkę i do torebki. Jak zgubię to najwyżej założy mi nową :P

Kasiu, czasami tak w życiu bywa, nie wiem czy o tym słyszałaś, że jak się pojawi nowy "członek" w rodzinie- to "ktoś" inny odchodzi, nie zawsze, ale czasami tak się zdarza..u Nas w rodzinie też tak było..zapewne namęczył się już teściu..pozostaje się modlić..współczujemy i przytulam:*

Co do karty ciąży to też trzymam w dokumentach, bałabym się że gdzieś mi zginie, zapodzieje się, bo w ciąży jesteśmy bardzo roztrzepane, to znaczy ja tak mam, nie potrafię sobie pewnych rzeczy przypomnieć, zapominam słów:/
    Nie wiem czemu lekarz każe nosić zawsze przy sobie..?

• Helen Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wystarczy się że wpiszę.. czy aby zapisało się wszystko to muszę być zalogowana do arkusza?

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina@ wrote:
    Witam się w dziewiątym tygodniu :)
    Ja kartę ciąży póki co ze sobą nie noszę, ale bez sensu nosić ja ze sobą do sklepu. Aczkolwiek w niedzielę wybieram się na cały dzień w góry, to na pewno ją wezmę ze sobą. Moja ginekolog powiedziała mi, że zawsze ja mam mieć ze sobą, na wypadek gdyby coś złego zaczęło się dziać i musiałabym jechać prosto na IP.

Zapraszam nowe dziewczyny do wpisywania się na listę obecności :)
    Lista marcówek

Oo, faktycznie :) To już 9 tydzień! Idę sobie poczytać co u mojego bąbla w 9 tyg słychać ;)

Helen - wystarczy, że się wpiszesz i zapisze się automatycznie :)

• Karolina@ Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, moja aplikacja na telefonie pokazuje mi, że bobas w 9tc jest wielkości fasoli perłowej ;)

atdc20mmz2wpi7xu.png

2fwacsqvbzwg1byy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej jest napisane, że ma ok 2,5cm, około 1g i zaczyna się ruszać :D A jak mamy chłopca to właśnie mu rośnie wyposażenie :D

Helen, alinalii, Karmelek211 lubią tę wiadomość

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa w drugiej ciąży miała USG robione właśnie w pierwszym dniu 9 tygodnia i mówiła że dokładnie widziała już wyposażenie synka:) Lekarz twierdził że to niemożliwe tak szybko poznać płeć, ale ona była pewna i oczywiście synek się urodził:) śmiała się że już wtedy pogrzebała swoje szanse na córeczkę

dqprk6nlnzlsawwt.png
‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ