X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2016 :-)
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2016 :-)

Oceń ten wątek:
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, ja tu nic nie robie tylko jem. Z nudów bo nie można mi wstawać, a jak chodzę do łazienki częściej niż raz na godzinę to się krzywo na mnie patrzą. Obiady są średnie, zupy albo ziemniaczane albo z buraków, drugie danie czasami im się uda czasami nie, ale że leżę w tym szpitalu co przez 3 lata chodziłam na praktyki to co chwile ktoś mi chodzi do baru :-D Wydaje mi się że zamówić frytki i wziąść do pojemnika to nie jest takie trudne, mówiłam mu że też mi się coś od życia należy, leżę plackiem drugi tydzień, dwa razy dziennie mnie kłują, on tylko mówi że też by tak polezal. Jedyny plus ze złapała mnie lekarka na korytarzu jak szłam myc głowę, myślałam że dostanę zjebke jak zawsze ale nie, mówiła ze widać brzuch lepszy, łożysko zaskoczy i będzie coraz lepiej :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola - no pewnie, że Ci się należy! Bezdyskusyjnie :) Leżała ze mną dziewczyna, której mąż codziennie przynosił a to tort, a to hamburgery :) Mój Piotrek mnie rzadko odwiedza bo ma dużo pracy i daleko do szpitala, więc nawet sama mu mówię że bez sensu aby codziennie przyjeżdżał. W każdym razie kazał mi złożyć zamówienie na jutro to przywiezie mi co będę chciała, mi to się tylko ta kawa marzy ;) No i może czekolada z orzechami...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanko - czujecie czkawkę maluszków? Ja chyba dziś poczułam po raz pierwszy ( położna mówiła, że nie zawsze muszę ją czuć więc się nie martwiłam nigdy ). Ale mam pytanie - jak długo ta czkawka może trwać u dziecka? Chwila jest pojęciem względnym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira wrote:
    Dziewczyny pytanko - czujecie czkawkę maluszków? Ja chyba dziś poczułam po raz pierwszy ( położna mówiła, że nie zawsze muszę ją czuć więc się nie martwiłam nigdy ). Ale mam pytanie - jak długo ta czkawka może trwać u dziecka? Chwila jest pojęciem względnym.

A różnie, tak samo jak u dorosłego człowieka. Dla dziecka jednak nie jest to tak nieprzyjemne i uporczywe jak dla nas. Mój mały od podania sterydów ma czkawkę codziennie nawet po kilka razy.

• aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też przyjeżdża średnio dwa razy na tydzień. Powiedział "może jak nie zapomni" Ni zobaczymy. Denerwuje mnie to że ja musiałam przeprogramowac całe moje życie, musiałam wziąść dziekanke, leżę całymi dniami i to się pewnie nie zmieni, nie narzekam bo dla dziecka dam się pokroić na żywca, ale on ma wszystko głęboko i daleko, dalej chodzi do pracy, sam sobie remontuje kuchnie, wszystko wybiera sam co go bardzo cieszy,jutro ma być Mikołajem i dla Bliźniaków jego brata i dzieci siostry, a mi jest przykro ze tego nie zobaczę, ostatnio jak powiedziałam ze może wyjdę w przyszłym tygodniu bo jeden lekarz mówi ze wyjdę a drugi że leżę do Świąt to stwierdził żebym lepiej leżała w szpitalu, a ja tak się poczułam jakby mu to było po prostu na rękę.

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Mój mąż też przyjeżdża średnio dwa razy na tydzień. Powiedział "może jak nie zapomni" Ni zobaczymy. Denerwuje mnie to że ja musiałam przeprogramowac całe moje życie, musiałam wziąść dziekanke, leżę całymi dniami i to się pewnie nie zmieni, nie narzekam bo dla dziecka dam się pokroić na żywca, ale on ma wszystko głęboko i daleko, dalej chodzi do pracy, sam sobie remontuje kuchnie, wszystko wybiera sam co go bardzo cieszy,jutro ma być Mikołajem i dla Bliźniaków jego brata i dzieci siostry, a mi jest przykro ze tego nie zobaczę, ostatnio jak powiedziałam ze może wyjdę w przyszłym tygodniu bo jeden lekarz mówi ze wyjdę a drugi że leżę do Świąt to stwierdził żebym lepiej leżała w szpitalu, a ja tak się poczułam jakby mu to było po prostu na rękę.

Wiesz bo u kobiet jest inaczej. Już o tym pisałam, że ojciec dziecka poczuje się ojcem dopiero jak się dzidzi urodzi - a i tak przez kilka godzin będzie sobie powtarzał jak mantre " jestem ojcem" zanim do niego na prawdę dotrze. To tak jest. On niby wie o tej ciąży, cieszy się z niej etc ale nie przeżywa tej " symbiozy" jaką odczuwamy my względem dziecka - dlatego tak się zachowuje. Ja z uporem maniaczki mogłabym całymi dniami trzymać ręce na brzuchu by czuć kopniaki. Mój M z własnej woli przyłożył mi ręce do brzucha może ze 3 razy a to i tak dosłownie na kilkanaście sekund.

• arien Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, vira...czuję jakbym czytała o swoim własnym mężu...ale to trochę boli jednak i jest przykre. Ja myślałam w swojej naiwności, że będziemy tą ciążą żyć razem, tymczasem też czuje, że tylko ja łączę z nią jakieś emocje...i że jestem z tym sama

A powiedzcie dziewczyny. Macie czasem takie wrażenie, że Wasze dziecko w brzuchu się trzęsie? Tak jakby miało drgawki. To trwa chwilę i na pewno nie jest czkawką...Mam nadzieję, że to normalne, ale jestem bardzo ciekawa co ten mały tam robi, że się czasem telepie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 17:50

Mania1718 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • domiii Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien, mój Młody tak ma :) często czuję jakby drżał... śmieszne uczucie:) pytalam o to lekarzy, najprawdopodobniej to włókna nerwowe pod powłoką brzuszna tak to odbierają i powodują, że my tak czujemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 18:00

Mania1718 lubi tę wiadomość

d69c2n0azl70dnw1.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was kochane ale pracowity dzień dzisiaj miałam
    zrobiłam z mężem 150 pierogów z kapustą i pieczarkami oraz
    280 pierogów ruskich :)
    mam spokój do porodu... :) ale się cieszę ale nie powiem zmęczyłam się ..

d'nusia, M+M+?, She86, A.Kasia, ksanka, alinalii, Kajola, Est, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość

• olatychy Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialena90 wrote:
    witam was kochane ale pracowity dzień dzisiaj miałam
    zrobiłam z mężem 150 pierogów z kapustą i pieczarkami oraz
    280 pierogów ruskich :)
    mam spokój do porodu... :) ale się cieszę ale nie powiem zmęczyłam się ..

MMMMMMMMMMMM MNIAM !!!

Madzialena90 lubi tę wiadomość

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • olatychy Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Ola, vira...czuję jakbym czytała o swoim własnym mężu...ale to trochę boli jednak i jest przykre. Ja myślałam w swojej naiwności, że będziemy tą ciążą żyć razem, tymczasem też czuje, że tylko ja łączę z nią jakieś emocje...i że jestem z tym sama

A powiedzcie dziewczyny. Macie czasem takie wrażenie, że Wasze dziecko w brzuchu się trzęsie? Tak jakby miało drgawki. To trwa chwilę i na pewno nie jest czkawką...Mam nadzieję, że to normalne, ale jestem bardzo ciekawa co ten mały tam robi, że się czasem telepie

Mój mały też tak robi :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2015, 18:06

Samuel <3
    mhsv9vvjnfioahrm.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam frytki :-D Moja Mery też :-)

olatychy, arien, Kate84, Madlene.:), d'nusia, Magda lena, A.Kasia, ksanka, perła ziemi, Czarodziejka87, Kajola, Karka, Lilou1984, Izoleccc lubią tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • jusiakp Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mezami tak chyba juz jest, ze dopiero jak zobacza malenstwo to poczuja ,,to,,. Moj jest taki sam jak wasi, oni tego nie poczuja bo ciezko poczuc cos czego sie nie ma w sobie, my mamy dziecko w brzuszku i tym zyjemy, kopniakami itd oni tego nie czuja :-)

jusiakp
    ug376iye25kbbp0p.png
  • Kate84 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrazzz widzisz to jednak nie takie obojętne dla niego bo rozumiem, że to mąż frytki przywiózł? A myślę, że o leżeniu do Świąt mówi tak spokojnie ze względu na Wasze dobro

Vira moja mała ma bardzo często czkawke, nawet parę razy na dzień i trwa zdecydowanie dłużej niż chwilę

Madzialena co za ilość! Podziwiam!

Ja na święta będę robić ruskie i uszka do barszczu.
    Dziś robiliśmy ciasto na pierniki, przez noc musi stać a jutro reszta, ale robienie ciasta z facetem =3 łyżki zamiast łyżeczki sody oczyszczonej :-D faceci!

Madzialena90 lubi tę wiadomość

km5szbmhexpco9m1.png
  • M+M+? Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, widziałyście gdzieć może w sklepie internetowym ręczniki z kapturkiem - ale takie bez żadnych haftów, nszaywek itp.?

• Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vira, moja mała jak ma czkawkę to tak minute góra dwie. Takie drganie również się pojawia, zastanawiałam się co to ale jakoś bardzo mnie to nie niepokoiło.
    aleksandrazz właśnie będę robić frytki, mam mega ochotę czytając twoje wpisy :P

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M+M+? wrote:
    Dziewczyny, widziałyście gdzieć może w sklepie internetowym ręczniki z kapturkiem - ale takie bez żadnych haftów, nszaywek itp.?
    https://www.mamissima.pl/dla_niemowlat/childhome_-_recznik_z_kapturkiem_z_myjka_bialy.html
    może coś takiego? tyle że ma różową lamówke

28whyx8d41olhvnv.png
  • Madzialena90 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate84 wrote:
    Aleksandrazzz widzisz to jednak nie takie obojętne dla niego bo rozumiem, że to mąż frytki przywiózł? A myślę, że o leżeniu do Świąt mówi tak spokojnie ze względu na Wasze dobro

Vira moja mała ma bardzo często czkawke, nawet parę razy na dzień i trwa zdecydowanie dłużej niż chwilę

Madzialena co za ilość! Podziwiam!

Ja na święta będę robić ruskie i uszka do barszczu.
    Dziś robiliśmy ciasto na pierniki, przez noc musi stać a jutro reszta, ale robienie ciasta z facetem =3 łyżki zamiast łyżeczki sody oczyszczonej :-D faceci!

mąż mi pomógł więc poszło sprawnie :)

Kate84 lubi tę wiadomość

• MeAmerie Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:

A ja myśle że po prostu się o Was boi, a musisz się zgodzić że w szpitalu jesteś ciągle monitorowana i on uważa że lepiej że zostaniesz dłużej bo wtedy jest spokojniejszy. Do świąt zleci, potem już z górki. Zobaczycie jak się dzieciaki urodzą dopiero jak będziemy narzekać na nich :D

Ps. ja też właśnie jem fryteczki :D

mhsvpiqve8v6pwb7.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:

Ehh a myślałam że z moim mężem jest coś nie halo :)

alinalii lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc6bykj5r.png
‹‹ 1271 1272 1273 1274 1275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ